Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice
Acasa » didactica » comunicare si relatii publice
Imaginea organizatiei

Imaginea organizatiei
Imaginea organizatiei.

Imaginea unei organizatii, fie ca este inclusa in totalitatea bunurilor si serviciilor, fie ca este mostenita, pentru care organizatia respectiva a fost creata, se constituie intr-un obiect de patrimoniu.

Imaginea unei organizatii este intr-un fel un just echilibru intre personalitatea sa, imaginea proiectata si imaginea primita. Daca ea nu face nimic pentru a se asigura ca personalitatea sa este bine perceputa si corespunde imaginii pe care vrea sa o dea despre ia insasi, imaginea va fi abandonata hazardului actualitatii. De altfel, imaginea perceputa trebuie sa fie analizata si supravegheata pentru a se asigura ca ea corespunde imaginii proiectate.

Imaginea trebuie intretinuta, supravegheata, imbunatatita in raport cu schimbarile de ordin economic, financiar, comercial, cultural si chiar politic ce au loc in structura publicurilor, a campului social. O imagine neantretinuta este o imagine abandonata. Nici o organizatie nu-si permite o asemenea neglijenta.

Organizatiile trebuie sa-si construiasca o imagine de responsabilitate sociala, de partener activ in comunitate, de persoana morala. Este vorba de a pregati un fundal de simpatie pe care se vor grefa toate actiunile de dezvoltare. Aceasta preocupare face diferenta atunci cand organizatia se gaseste intr-o situatie de criza. De fapt, ea poate contrapune atunci un accident de parcurs, care o dezonoreaza, cu o binefacatoare retea de securitate pe care a tesut-o in timp.Elementele imaginii unei organizatii se constituie din:

- managementul organizatiei

- climatul organizational

- calitatea si cantitate serviciilor si produselor

- eficenta si eficacitatea activitatilor

- nivelul de realizare al activitatii de relatii publice

- promtitudinea in raspunsul dat nevoilor sociale

- capacitatea de prospectare a nevoilor sociale

- calitatea personalului angajat (competenta, onestitate, moralitate, etc.)

- gradul de implicare in viata comunitatii

- legalitatea actiunilor concepute si desfasurate la nivelul comunitatii

- comunicarea interna si externa

- marca si brendurile serviciilor si produselor organizatiei

- simbolul organizatiei (institutiei)

Modalitatile prin care se creeaza imaginea unei organizatii (institutii):

- managementul general al organizatiei

- managementul de personal in special

- nivelul culturii organizationale

- calitatea statutelor in organizatie

- calitatea relatiilor publice

- relatiile cu publicul

- reclama si publicitate

- angajatii organizatiei

- clientii si intermediarii

- bunurile si serviciile oferite de catre organizatie etc.

Structural, imaginea publica a unei organizatii poate fi conceputa ca un model atomar, in care nucleul, cuprinzand atributele nodale sau cele a caror vizibilitate si semnificatie sociala sunt foarte ridicate si sunt strans legate de ratiunea ei de fiintare. Acestea, la randul lor, vor determina "nota personala", identitatea imaginii, precum si, intreaga sa organizare.In functie de caracteristicile si de calitatea componentelor care pot fi numeroase si diverse, imaginea unei organizatii poate fi diversificata sau mai putin diversificata.

Atunci, cand dispunem de cat mai multe informatii, despre o organizatie, cu atat va fi mai diversificata imaginea pe care o vom obtine. In momentul in care, despre o organizatie detinem un numar foarte mic de informatii, se poate aprecia ca imaginea acesteia este mai putin diversificata sau aproape de loc.

Nivelul de diversificare al imaginii unei organizatii este dat de modul in care imaginea este acoperita de informatii reale si complete despre ea, despre serviciile si produsele sale, de forma atractiva, accesibila si diversificata in care respectivele informatii sunt prezentate.

In raport cu celelalte organizatii ce ofera aceleasi servicii si produse, ce actioneaza in acelasi domeniu de activitate economica, sociala, politica, etc. imaginea poate fi distincta sau stearsa (neclara).Cu cat imaginea unei organizatii sau institutii se va distinge mai mult de celelalte imagini similare, cu atat va fi mai personalizata.

Daca avem in vedere modelul atomar al reprezentarii unei organizatii sau institutii, atunci putem sa deosebim: o imagine focalizata sau o imagine dispersata, o imagine bipolara sau imagine ambigua.

Atunci cand numarul atributelor (conceptele cheie) cu vizibilitate inalt semnificativa si ridicata sunt reduse, una sau doua, putem sa afirmam ca imaginea organizatiei sau a institutiei este focalizata, iar atunci cand nucleul cuprinde mai multe atribute (concepte cheie) cu vizibilitate ridicata si inalt semnificata, imaginea este diversificata.

In cazul in care imaginea cuprinde atribute cu un continut cognitiv-divergent, ea este definita ca fiind ambigua, iar daca atributele respective se gasesc in nucleu, imaginea este bipolara.

Identificarea notiunilor cheie ale reprezentarilor organizatiilor permit specialistilor in relatii publice, sa elaboreze strategii concrete si fundamentate de construire, intarire sau de ameliorare a imaginilor, ca obiect de patrimoniu, precum si, a produselor si serviciilor, ca marci si brenduri, oferite de acestea. Politica de confidentialitatecreeaza logo.com Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
PROIECT DE LECTIE CLASA A II-A, Educatie plastica, Tehnica marmorata
PROIECT DIDACTIC 5-7 ani activitate matematica - „Cum este si cum nu este aceasta piesa”
Proiect Circuite Digitale
Organizarea si conducerea procesului tehnologic proiectat

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
LUCRARE DE DIPLOMA - Rolul asistentului medical in ingrijirea pacientului cu A.V.C.
Spatiul romanesc, intre diplomatie si conflict in Evul Mediu
Lucrare de diploma managementul firmei “diagnosticul si evaluarea firmei”
Lucrare de diploma Facultatea de Textile – Pielarie - Tehnologia confectiilor din piele si inlocuitori - PROIECTAREA CONSTRUCTIV TEHNOLOGICA A UNUI PR

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
Lucrare de licenta contabilitate si informatica de gestiune - politici si tratamente contabile privind leasingul (ias 17). prevalenta economicului asupra juridicului
Lucrare de licenta educatie fizica si sport - sistemul de selectie in jocul de handbal pentru copii de 10-11 ani in concordanta cu cerintele handbalul
Lucrare de licenta - cercetare si analiza financiara asupra deseurilor de ambalaje la sc.ambalaje sa
LUCRARE DE LICENTA - Asigurarea calitatii la firma Trans

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
Lucrare atestat informatica - „administrarea gradinii botanice”
Lucrare atestat Tehnician operator tehnica de calcul - Sursa de tensiune cu tranzistoare npn
ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
Proiect atestat tehnician in turism - carnaval la venezia

STRATEGIE DE PROMOVARE SI COMUNICARE IN VEDEREA IMPLEMENTARII PNDR
Factori care determina stilul si continutul comunicarii
STUDIU DE CAZ - COMUNICAREA PRIN OLFACTIE
COMPORTAMENTUL ORGANIZATIONAL
Definitia relatiilor publice
MODELE DE COMUNICARE STRATEGICA
MODERNISM SI AVANGARDA
Relatiile cu publicul ca forma de comunicareTermeni si conditii
Contact
Creeaza si tu