Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale unice
Acasa » familie » animale pasari
PETERSIME - NOUTATI TEHNOLOGICE

PETERSIME - NOUTATI TEHNOLOGICE
PETERSIME - NOUTATI TEHNOLOGICE

In ultimii 5 ani, in statiile de incubatie din cadrul societatilor avicole din Romania au fost introduse echipamente de incubatie noi, cu o capacitate totala de 9 mil. oua, din capacitatea totala actuala de 13 milioane oua, realizand o retehnologizare de aproape 70% a capacitatii totale de incubatie. In toate cazurile, au fost preferate echipamente de incubatie PETERSIME, care a dominat copios aceasta activitate in perioada dinainte de 1990.

Departe de noi gandul de a face reclama unei firme in defavoarea alteia, mai ales ca optiunile au apartinut conducerilor de societati avicole, in urma studierii ofertelor si a calculelor de eficienta tehnico-economica pe care si le-au facut.

Acum insa, dupa ce am parcurs un parteneriat de aproape 10 ani cu firma PETERSIME, ne declaram satisfacuti de aceasta colaborare reciproc avantajoasa. Pentru ca nivelele de ecloziune de peste 80%, cu recorduri de pana la 91%, ca si calitatea puilor eclozionati, care au permis performante foarte bune la puii de carne, sunt si rezultatul optiunilor noastre pentru PETERSIME.

Firma PETERSIME, prin reprezentantul in Romania, domnul ing. Silviu Popescu, a stiut ca, prin simpozioanele organizate in Romania, prin lucrari tehnico-stiintifice si materiale promotionale publicate in revista AVICULTORUL, sa-si asigure o prezenta activa pe piata romaneasca a echipamentelor de incubatie.Continuand seria de informatii tehnice cu care ne-am obisnuit, firma PETERSIME, transmite prin intermediul revistei AVICULTORUL, noutati tehnologice de ultima ora si suntem siguri ca acestea vor starnii interesul managerilor din avicultura si specialistilor din statiile de incubatie.

Redactia AVICULTORUL

Prima dintre noutatile cu care firma PETERSIME a intrat nu de mult pe piata se numara si un nou program de tip bioraspuns dotat cu un senzor care de aceasta data este montat in eclozionator si care se numeste SYNCHRO - HATCH.

SYNCRO - HATCH este un sistem patentat de catre firma PETERSIME .Acest sistem prin intermediul controlorului FOCUS monitorizeaza automat procesul de ecloziune, detectand semnele vitale ale embrionilor, permitand eclozionatorului sa genereze un mediu optim al procesului de ecloziune.

Asa cum am mentionat intr-un articol precedent acest tip de controlor permite adaugarea unor noi senzori si programele aferente, astfel incit incubatoarele si eclozionatoarele dotate cu aceasta unitate de control Focus, pot fi foarte usor up-datate.

Cu toate ca tinta acestui nou senzor este de a reduce fereastra de ecloziune, din cercetarile efectuate s-a observat si o crestere a eclozionabilitatii cu aproximativ 0,27%.

Marele avantaj al reducerii ferestrei de ecloziune se observa insa la ferma printr-o buna uniformitate si apoi la abatorizare unde sunt binecunoscute problemele legate de neuniformitatea pasarilor!

Syncro-Hatch este testat de 4 ani in laboratoarele Petersime pe cateva milioane de oua.

Un al doilea nou sistem introdus pe piata de firma Petersime este "Sistemul ECO-DRIVETM", care aduce un real aport la economisirea energiei electrice.
Pe toata perioada de incubatie principalul consumator electric este motorul ventilatorului.

Multi cred ca principalul consumator ar fi sistemul de incalzire, insa acest sistem este utilizat la capacitate maxima doar in primele 48 de ore, lucrand cu doua grupuri de rezistente electrice, iar cand este atinsa temperatura de regim unul dintre grupuri se opreste iar al doilea este utilizat destul de rar, doar pentru mentinerea temperaturii.Principalul consumator ramane ventilatorul din interior, ce functioneaza in permanenta cu turatie constanta.

Se stie ca, raportul diferitelor turatii la un motor sunt direct proportionale dar la puterea a 3-a cu raportul consumului electric. Astfel, daca folosim turatia motorului redusa cu 20%, se obtine o economie de energie electrica de 50%.

P1 / P2 = (rpm1/rpm2)3

Din acest motiv, in urma cercetarilor efectuate se poate introduce la modelele AIRSTREAMER cu controlor FOCUS, dotate cu curea de transmisie, un modul electronic care in incubator, incepand din ziua a 3- a pana in ziua a 10-a, reduce turatia cu 20% iar in eclozionator acelasi lucru se poate face dar in ziua 19, timp de 24 ore.

Sistemul se utilizeaza doar in aceste perioade deoarece intervalele de timp precizate mai sus nu sunt considerate critice pentru embrion.

Pe site-ul www.petersime.com, exista un program care poate calcula, in functie de numarul de aparate si tipul lor, economia de energie electrica facuta folosind acest sistem ECO-DRIVE.

Noul sistem se poate folosi cu modificarile de rigoare si la modelele AirStreamer Focus, cu transmisie cu reductor.

Nu de mult timp, firma Petersime, a lansat un program de AUDIT TEHNIC, pentru partea de service. Firma considera ca, daca fiecare utilizator de aparatura PETERSIME doreste sa obtina parametrii maximi posibili atunci instalatiile folosite trebuie sa functioneze la parametrii normali in permanenta. Din acest motiv a fost lansat acest AUDIT TEHNC care este recomandat tuturor clientilor, se face gratuit la cererea clientului si consta intr-o succesiune de 4 pasi, si anume:

a) un tehnician Petersime se va deplasa la statia de incubatie si impreuna cu personalul tehnic va efectua o verificare amanuntita a fiecarui aparat (incubator, ecozionator) cat si a sistemului de tratare a aerului. In aceasta perioada de verificare se intocmeste o lista cu problemele gasite, fiind prezentat apoi un raport managerului general.

b) un al doilea pas din program este inlocuirea tuturor pieselor defecte sau efectuarea reparatiilor necesare.

c) pasul 3 consta intr-un trening al personalului tehnic.

d) pasul 4 raport final de AUDIT.

Toti clientii Petersime sunt rugati sa se inregistreze pe site-ul de service la adresa

www.servicepetersime.com

Dupa inregistrare ve-ti primi o parola de acces al site-ului. Odata cu accesarea acestuia aveti informatii la toate programele de incubatie in functie de modelul aparatului, aveti informatii despre toate piesele de schimb ( coduri, poze), primiti informatii tehnice despre modulele ce se pot repara, etc.Politica de confidentialitatecreeaza logo.com Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
PROIECT DE LECTIE CLASA A II-A, Educatie plastica, Tehnica marmorata
PROIECT DIDACTIC 5-7 ani activitate matematica - „Cum este si cum nu este aceasta piesa”
Proiect Circuite Digitale
Organizarea si conducerea procesului tehnologic proiectat

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
LUCRARE DE DIPLOMA - Rolul asistentului medical in ingrijirea pacientului cu A.V.C.
Spatiul romanesc, intre diplomatie si conflict in Evul Mediu
Lucrare de diploma managementul firmei “diagnosticul si evaluarea firmei”
Lucrare de diploma Facultatea de Textile – Pielarie - Tehnologia confectiilor din piele si inlocuitori - PROIECTAREA CONSTRUCTIV TEHNOLOGICA A UNUI PR

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
Lucrare de licenta contabilitate si informatica de gestiune - politici si tratamente contabile privind leasingul (ias 17). prevalenta economicului asupra juridicului
Lucrare de licenta educatie fizica si sport - sistemul de selectie in jocul de handbal pentru copii de 10-11 ani in concordanta cu cerintele handbalul
Lucrare de licenta - cercetare si analiza financiara asupra deseurilor de ambalaje la sc.ambalaje sa
LUCRARE DE LICENTA - Asigurarea calitatii la firma Trans

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
Lucrare atestat informatica - „administrarea gradinii botanice”
Lucrare atestat Tehnician operator tehnica de calcul - Sursa de tensiune cu tranzistoare npn
ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
Proiect atestat tehnician in turism - carnaval la venezia

INGRIJIREA SI INTRETINEREA CAINELUI
ALIMENTATIA CAINELUI
BAZELE AMELIORATIVE ALE POTRIVIRII PERECHILOR LA ANIMALELE DOMESTICE
FAMILIA REGULIDAE, SPECIA REGULUS REGULUS
VANATOAREA - EVOLUTIA CONCEPTIILOR
TEHNICI MANAGERIALE - FAUNA
PRINCIPALII FACTORI CARE INFLUENTEAZA MANAGEMENTUL FAUNEI DE INTERES CINEGETIC
PRODUCTIVITATEA FONDURILOR DE VANATOARETermeni si conditii
Contact
Creeaza si tu