Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale unice


Acasa » familie » casa gradina
Sezlong - constructie

Sezlong - constructie
Sezlong - constructie

Un sezlong ca acesta este ideal pentru gradina sau la marginea unei piscine. Cel mai indicat material pentru a-l realiza este lemnul. Chiar daca modelele din plastic au avantajele lor, sunt departe de a avea aceleasi calitati Modelele de varf ale gamei sunt in general realizate din lemn de tec. Dar pentru ca aceasta esenta exotica are un pret exorbitant, am preferat autohtonul brad, mult mai avantajos, intre cele doua extreme, se gaseste lemnul sipo, un compromis foarte interesant. Feriti-va de esentele bogate in tanin (castan, stejar) pentru ca risca sa se pateze.
Sezlongul este montat pe doua role de diametru mare (100 mm). Pentru a asigura o deplasare usoara, alegeti unele din poliamida sau polipropilena. Chiar tratat, bradul necesita o protectie supli­mentara avand in vedere faptul ca va sta in aer liber: de exemplu, prin lacuire sau baituire speciala. In sfarsit, aveti grija sa folositi suruburi din inox sau alama care nu risca sa rugineasca.

Ingeniozitatea simplicitatii Scheletul portant este compus dintr-un sasiu asezat pe patru picioare de sectiune patrata: in fata sunt prevazute cu fante si gaurite pentru montarea rolelor. Cele patru traverse, (din care doua intermediare) sunt prinse intre stinghii lungi. Acestea se prelun­gesc spre spate si sunt strunjite in forma de manere. Astfel, sezlongul poate fi deplasat ca o roaba. Stinghiile lungi sunt intarite pe interior cu doua proptele de 40 x 40 mm pe care se asaza suportii pentru sezut si spatar. Pentru a perfecta angularitatea sasiului, se practica doua crestaturi sub prop­telele respective astfel incat sa se imbine cu traversele intermediare. Sezutul este realizat din unsprezece stinghii. Spatarul este compus din sase, dar se termina cu o tetiera mai lata si rotunjita in care este traforat un gol ce serveste ca maner de prin­dere. Aceste stinghii cu capatul rotunjit sunt dispuse cu un mic spatiu intre ele pentru a permite scurgerea apei in caz de ploaie. Ele se fixeaza prin nut si feder pe suportul articulat de doua balamale „brichete' din alama masiva, inclinatia se obtine prin ridicarea a doua cadre, in fata si in spate, montatii facand oficiul de „com­pas' la pozitionare. Acestea din urma pivoteaza in partea supe­rioara pe un ax ce trece transversal pe la extremitatea suportilor sezutului si spatarului, in partea de jos se sprijina pur si simplu pe colturile sasiului, deasupra picioa­relor cu care se caleaza.

Pentru a limita numarul de ele­mente si uzinarea, am optat pen­tru un sistem de inclinare simplifi­cat. Dar o varianta mai sofisticata va este propusa in planul detasabil, in cazul de fata, inclinarea se face prin simpla glisare inainte si ina­poi a ansamblului sezut/spatar pe compas. Este suficient sa-l pliati pe acesta din urma pe sub stinghii pentru a utiliza trasarea in pozitie orizontala, ca pe un pat.

Uzinarea in detaliu

Picioarele sunt fasonate cu distantierul de 90 mm pana la obtine­rea unei sectiuni patrate de 80 mm. Daca nu puteti executa dintr-una asemenea dimensiuni, puteti apela la alipirea a trei ele­mente, ceea ce va va scuti, printre altele, de executarea fantei pentru montarea rolelor. Aveti in acest caz grija sa decalati elementul central in sus si sa il conceperi de o grosime ce va permite inserarea rolelor intre celelalte doua ele­mente, in orice caz, va trebui sa rotunjiti partea inferioara a celor doua picioare si sa le gauriti dintr-o parte in cealalta in vederea montarii axului. Fasonati apoi elementele cu sectiune patrata de 50 mm, ranforsajele stinghiilor lungi, precum si suportii sezutului si ai spatarului, care sunt aduse la o sectiune cu latura de 40 mm. Stinghiile, precum si elementele sasiului si compasului au o grosime de 20 mm: sunt uzinale din scandura de 27 mm sau 24 mm, dar numai daca lemnul este perfect plan.

Odata elementele asezate pe lung, trasati si ciopliti manerele stinghi­ilor lungi, apoi decupati tetiera. Extremitatile compasului sunt ro­tunjite in primul rand din ratiuni estetice, indulciti muchiile stin­ghiilor cu freza prevazuta cu un cap pe sfert rotund. Cu aceeasi unealta, dar prevazuta cu o freza pentru executarea nutului, reali­zati locasurile pentru incastrarea brichetelor pe care le veti asambla pentru a face legatura dintre su­porturile sezutului si ale spata­rului.

Treceti la montarea sasiului ale carui stinghii lungi si traverse se asambleaza, cu ajutorul federelor. Picioarele se fixeaza in acelasi mod. Dar inainte de a va juca la strung, croiti partile de sprijin din varf pentru a putea aseza sasiul si pentru a-i permite sustinerea fara a slabi stabilitatea ansamblului. Rolele sunt concepute pentru a pivota pe propria axa cu diametrul de 12 mm, constituite din buloane din inox prinse in piulite din alama cu saibe intercalate. Gauriti si montati pe acelasi ax compasul, identic cu primele, dar de diame­tru inferior: 8 mm. Niste tije filetate din inox sau alama, prinse de o parte si de cealalta, pot rezolva problema. Verificati buna functionare a diferitelor axe care trebuie sa pivoteze cu usurinta. Compasul trebuie si el amplasat fara a forta, sub stinghii, atunci cand este coborat in pozitie ori­zontala, in acest stadiu se mai poate inca modifica inaltimea astfel incat inclinatia spatarului sa fie cea dorita: confortul nu func­tioneaza dupa aceleasi criterii pentru toata lumea Lasati un oarecare joc astfel incat sa se poata face un reglaj fin, apoi asamblati cadrul cu suruburi sau nut si feder.

O protectie durabila

Smirgheluiti lemnul cu grija: aceasta operatiune nu aduce dupa sine numai un bun confort, dar contribuie si la o mai buna alunecare a apei. Aveti grija sa indepartati cu atentie praful rezultat. Diverse finisaje sunt posibile. Daca sezlongul dvs. este din rasinoase, utilizati un lac sau bait pentru exterior. Noi, in ceea ce ne priveste, am aplicat un bait fungicid „de lunga durata'. Daca este vorba despre o esenta exotica, impregnati-l cu un ulei protector (pentru lemn de tec de exemplu).Si pat, si scaun
Politica de confidentialitate.com Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 SCHITA DE PROIECT DIDACTIC GEOGRAFIE CLASA: a IX-a - Unitatile majore ale reliefului terestru
 PROIECT DIDACTIC 5-7 ani Educatia limbajului - Cate cuvinte am spus?
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 Proiect - masurarea si controlul marimilor geometrice

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 Lucrare de diploma - eritrodermia psoriazica
 ACTIUNEA DIPLOMATICA A ROMANIEI LA CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS (1946-1947)
 LUCRARE DE DIPLOMA MANAGEMENT - MANAGEMENTUL CALITATII APLICAT IN DOMENIUL FABRICARII BERII. STUDIU DE CAZ - FABRICA DE BERE SEBES
 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 LUCRARE DE LICENTA CONTABILITATE - ANALIZA EFICIENTEI ECONOMICE – CAI DE CRESTERE LA S.C. CONSTRUCTIA S.A TG-JIU
 Lucrare de licenta sport - Jocul de volei
 Lucrare de licenta stiintele naturii siecologie - 'surse de poluare a clisurii dunarii”
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 PROIECT ATESTAT MATEMATICA-INFORMATICA - CALUTUL INTELIGENT
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 ATESTAT PROFESIONAL TURISM SI ALIMENTATIE PUBLICA, TEHNICIAN IN TURISM
Casele marilor actori si celebritati
Sezlong - constructie
Modele de scara interioara - casa sau apartament

Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu