Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice
Acasa » familie » diverse
Suporturi pe baza de colagen: piei si blanuri

Suporturi pe baza de colagen: piei si blanuri


Suporturi pe baza de colagen: piei si blanuri

Morfo-histologic, pielea este un organ tristratificat (epiderma, derma si hipoderma fiecare strat avand rol fiziologic, structura, compozitie, reactivitate si comportament reologic bine definite.

Prin prelucrarea pieilor se urmareste obtinerea unor produse cu aspect, structura si proprietati specifice unor utilizari indelungate, astfel unele din structurile specifice acestora devin improprii si se impune eliminarea sau modificarea lor. Aceasta este practic sarcina tehnologiilor de prelucrare a pieilor si blanurilor , ea realizandu-se printr-o insiruire logica a operatiilor fizico-chimice si mecanice.

Din punct de vedere al prelucrarilor chimice, intereseaza in special derma pielii, care reprezinta un material fibros, proteic. Fibrele dermice au preponderent natura colagenica asociate cu mici cantitati de structuri proteice, elastinice si reticulinice.Ca biopolimer proteic, colagenul este alcatuit din L-a-aminoacizi incatenati prin legaturi peptidice.

Matricea fibroasa reprezinta aproximativ 15-20% din greutatea dermei vii (aproximativ 75% din cea a dermei uscate si degresate) din care:

89% colagen

10% elastina

1% reticulina si altele

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.