Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale unice
Acasa » familie » medicina
AFECTAREA DIGESTIVA IN MALNUTRITIA CRONICA

AFECTAREA DIGESTIVA IN MALNUTRITIA CRONICA


AFECTAREA DIGESTIVA IN MALNUTRITIA CRONICA

Pancreasul si intestinul sunt afectate in malnutritia severa, ceea ce conduce la un cerc vicios, caci interferarea digestiei si absorbtiei scade sansele de recuperare nutritionala ale distroficului de gradul II si III

Pancreasul este mai susceptibil si prima mani­festare consta din scaderea secretiei enzimelor pancreatice. De fapt, in numar absolut, insuficienta pancreatica exocrina este mai des intalnita drept con­secinta a malnutritiei decat ca boala pancreatica primi­tiva (fibroza chistica). Dar, pentru a fi demonstrabila clinic, insuficienta pancreatica exocrina este necesar sa fie compromisa 90% din activitatea functionala, iar malnutritia prelungita si severa precede momentul.in malnutritia protein-calorica prin lipsa de aport, in afara oricarui proces inflamator, este demonstrata existenta atrofiei vilozitare (comparabile cu cea postenteritica sau din enteropatia indusa de gluten). Lipsesc celulele cu margine in perie si substratul anatomic al dizaharidazelor.

Aceste observatii argumenteza terapia dietetica recuperatorie a sugarului sever malnutrit, care trebuie sa includa lapte dietetic fara lactoza sau cu continut sarac in lactoza si adaus de fermenti pancreatici care sa suplineasca insuficienta pancreatica dobandita.

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.