Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice
Acasa » familie » medicina
Aritmiile cardiace - trateaza cu plante medicinale

Aritmiile cardiace - trateaza cu plante medicinale


Aritmiile cardiace - trateaza cu plante medicinale

Sunt tulburari ale ritmului batailor cardiace cu modificarea numarului contractiilor si a intervalelor dintre ele. Se datoresc unor dereglari ale nervilor vegetativi ce controleaza ritmul cardiac. Mai apar si in urma unor leziuni ale miocardului, in special ale tesutului nervos nodal, responsabil de contractia automata a inimii. Formele principale sunt: extrasistola (aparitia unei contractii la interval neregulat), tahicardia paroxistica (aparitia brusca de contractii frecvente, care inceteaza tot atat de brusc), fibrilatia atriala (pierderea completa a ritmului cardiac cu contractii foarte numeroase).

Plantele medicinale indicate si modul de utilizare in tratament

Paducelul - Crataegus oxyacantha L.: infuzie dintr-o lingurita de frunze, flori si fructe la 200 ml apa. Se administreaza intern: se bea pe parcursul unei zile; cura dureaza pana la disparitia extrasistolelor;Talpa gastii - Leonurus cardiaca L.: infuzie din 15 g din partile aeriene ale plantei, la o cana de apa. Se administreaza intern: 3-5 linguri pe zi;

Ungurasul - Marrubium vulgare L.: infuzie dintr-o lingurita, din partile aeriene maruntite ale plantei, la o cana de apa. Se administreaza intern: se beau 2-3 cani pe zi inainte de masa.

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.