Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale uniceAcasa » familie » medicina
Ectazii corneene

Ectazii corneeneEctazii corneene

Keratoconus

Este o deformare conica centrala,de obicei bilaterala, a corneei cu opacifieri parenchimatoase si scadere in grosime a acesteia.Este cea mai des intalnita modificare de forma a corneei, transmiterea este familiala , femeile fiind mai predispuse la boala decat barbatii. (Fig. 7)

Etiologie :Keratoconusul este probabil o boala genetica care poate apare prin diverse cai de transmitere ereditara.Ocazional keratoconusul apare in asociere cu sindromul de trisomie 21(Down),cu dermatitele atopice si cu alte boli de tesut conjunctiv,ca de exemplu sindromul Marfan.

Simptome: Cursul clinic al bolii este stadializat;cresterea protuziei corneene producand de obicei astigmatism miopic neregulat bilateral.Netratat in cazuri rare keratoconusul poate produce ruperea membranei Descemet pe care o supune unei tensiuni continue fapt ce are ca si consecinta patrunderea unui influx de umor apos in grosimea cornneei prin ruptura. ( keratoconusul acut).

Simptomele keratoconusului acut includ pierderea brusca a acuitatii vizuale,insotita de durere intensa,fotofobie si lacrimare.

Semne Diagnosticul se face de obicei cu keratoscopul sau cu astigmometrul.Examinatorul poate sa observe keratoconusul (in stadii avansate) fara ajutorul aparatelor,stand in spatele pacientului si tractionand in jos pleoapa superioara a acestuia.Protruzia suprafetei corneene apare datorita deformarii marginii pleoapei inferioare (semnul Munson).

Tratament: La inceput scaderea acuitatii vizuale,poate fi corectata cu ajutorul ochelarilor. Pe masura ce boala progreseaza sunt necesare lentile de contact dure.Totusi, la un moment dat, nu se mai poate realiza corectarea acuitatii vizuale cu ajutorul lentilelor de contact.

Crosslinkingul corneean facut cu riboflavina si radiatie ultravioleta este singurul abord etiopatogenetic al keratoconusului progresiv,care poate intarzia sau bloca progresia ectaziei corneene,reducand necesitatea unei keratoplastii.

In stadiile avansate de evolutie al bolii singurul tratament posibil este keratoplastia perforanta (Fig. 8) (transplantul de cornee de la un donor). Prognosticul keratoplastiei penetrante in tratarea keratoconusului este bun,deoarece corneea este avasculara in aceasta boala.

ATENȚIE!

  • Orice leziune superficiala a corneei se evidentiaza folosind coloratia cu fluoresceina. (Fig. 9) (Fig. 10)
  • Bolile corneene(mai ales cele superficiale se insotesc de semne reactionale intense (lacrimare,blefarospasm,fotofobie).
  • Toate bolile corneene in care exista leziuni superficiale se vor trata dupa formula: antibiotice,epitelizante,dilatare,pansament ocular.
 

loading...
Politica de confidentialitate

.com Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 PROIECT DE LECTIE CLASA: a X a EDUCATIE MUZICALA - OPERA IN GERMANIA SI RUSIA
 PROIECT DIDACTIC 3-5 ani Limba si comunicare - Strugurele, de Maria Gaitan
 Proiect instalatii electrice - Sa se proiecteze instalatia electrica si de forta a unei microintreprinderi la alegerea studentului
 PROIECT - Ingineria reglarii automate - sistemul de reglare automata a unei actionari cu motor electric

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 LUCRARE DE DIPLOMA - Rolul asistentului medical in ingrijirea pacientului cu A.V.C.
 Relatiile diplomatice dintre Romania si Austro- Ungaria din a doua jumatate a secolului al XIX-lea
 Lucrare de diploma managementul firmei “diagnosticul si evaluarea firmei”
 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 Lucrare de licenta contabilitate si informatica de gestiune - politici si tratamente contabile privind leasingul (ias 17). prevalenta economicului asupra juridicului
 Lucrare de licenta educatie fizica si sport - studiu asupra imbunataȚirii motricitaȚii in lectia de educatie fizica la clasele a v-a de la &
 Lucrare de licenta ecologie si protectia mediului - aspecte ecologice privind fauna de orthoptere si mantide din parcul national muntii macinului
 LUCRARE DE LICENTA - Asigurarea calitatii la firma Trans

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 PROIECT ATESTAT INFORMATICA - GESTIONAREA STOCULUI UNEI FARMACII
 LUCRARE DE ATESTAT ELECTRONIST - TEHNICA DE CALCUL - Placa de baza
 Evidenta a clientilor dar si a serviciilor in Visual Fox pro 9 - Lucrare de atestat
 Lucrare atestat Tehnician in turism - CALITATEA SERVICIILOR TURISTICE
KABAT
Conjunctivitele infecțioase
Sistemul nervos central - Dezvoltarea sistemului nervos
ARTERA BAZILARA (AB)
TERAPIA CU MAGNEZIU
GASTROENTEROCOLITA ACUTA GRAVA
ADENOIDITA ACUTA, SUBACUTA SI CRONICA
Disgravidia - trateaza sanatos
Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu