Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice
Acasa » familie » medicina
INFUZII: DEFINITIE, PREPARARE

INFUZII: DEFINITIE, PREPARARE
INFUZII: DEFINITIE, PREPARARE

Solutiile extractive sunt preparate lichide, care contin un amestec de substante cristaloide

si coloidale extrase din pv sau animale.

Dependent de solventul folosit pt extractie, sol extractive pot fi sol extractive apoase(macerate, infusii, decocturi),si sol extr alcoolice si eteroalcoolice(tincturi). La acestea se adauga si produsele obtinute prin concentrarea produselor extractive(extracte).

Sol extr apoase sunt prep farm lichide obtinute prein extractia unor produse vegetale cu ajutorul apei. Din aceasta categorie fac parte maceratele, infuziile, decocturile. Aceste prep au o serie de caracteristici comune datorita faptului ca extractia este conditionata in gen de aceiasi factori si se fol procedee de extractie apropiate si aparatura identica.

Procedeul de extractie este legat de textura pv aplicandu-se infuzarea la cele cu texturi friabile si decoctia la cele cu texturi lemnoase, compacte, dure.

INFUZAREA se aplica la extragerea pv care au tesuturi friabile: flori, frunze, ierburi.FR pevede un procedeu general si unele variante .

Procedeul general. Pv adus la gradul de maruntire prevazut de munografia respectiva, se umecteaza timp de 5 minute :pentru fiecare gram de pv se fol pt umectare 3ml apa . dupa aceea se adauga restul de apa incalzita in fierbere si se mentine in baia de apa in fierbere timp de 5 minute.

Dupa 30 minute se filtreaza prin vata, completandu-se la greutatea ceruta prin spalarea reziduului cu apa si filtrarea prin acelasi filtru. Solutia extractiva obtinuta se numeste infuzie.

Extractia frunzelor de digitala se efect fara umectarea frunzelor si incalzirea ulterioara in baia de apa.

Infuzia de digitala se prep la nevoie, produsul fiind usor invadat de microorganisme, iar glicozidele sunt descompise datorita hidrolizei. Mediul alcalin si acid favorizeaza descompunerile, de aceea nu se asociaza cu sol de acetat de amoniu, spirt de amoniac anisat, bicarbonat de sodiu. Se recomanda de asemenea ca indulcirea sa se faca cu zaharina si nu cu sirop care poate fermenta.Extractia pv care contin uleiuri volatile se efect astfel: pv se umecteaza cu 0,5 parti alcool diluat pentru 1 parte pv, se lasa in repaus 5 minute, apoi se adauga apa in fierbere: dupa 30 minute se filtreaza prin vata si se completeaza la cantitatea prescrisa. Exceptie fac florile de tei la care se urmareste si extragerea mucilagiilor.

Pv care contin alcaloizi se extrag cu apa , la care se adauga acid citric, acid tartric sau acid clorhiric in cantitate egala cu continutul de alcaloizi did produsul respectiv. Exceptie face coaja de china are se extrage in prezente a 0,5 parti acid clorhidric pentru fiecare parte de drog.

Prin infuzie unele subst , cum sunt amidonurile, nu sunt extrase , ceea ce permite sa se obtina un lichid limpede.

Descriere: sol extr sunt licide limpezi sau slab opalescente, cu culoarea , mirosul si gustul caracteristice componentelor din pv.

Masa totala pe recipient 50-500g

Conservarea conservarea sol extr apoase este in gen dificila datorita amidonului si a subst albuminoide prezente care constituie un mediu prielnic pt dezv a numeroase ciuperci si bacterii. Pentru a prelungi durata de conservare majoritatea fr recomanda utiliz de agenti conservanti, in special nipagin si nipasol. Se recom in acest scop in special nipaginul 0,1-0,15% adaugat solutiei extr la cald sau dizolvat in putin alcool.

Sol estr apoase se prep la nevoie in cantitatea necesara pt cel mult 3 zile in care timp produsul trebuie pastrat la temp cuprinse intre 0-8°C(la racitor).

Inf si decoct se fol in gen asociate cu alte subst active, avand un domeniu de indicatii terapeutice foarte variat. Eliberarea inf si decoct se face in sticle cu eticheta care contine modul de intrebuintare.Politica de confidentialitatecreeaza logo.com Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
PROIECT DE LECTIE CLASA A II-A, Educatie plastica, Tehnica marmorata
PROIECT DIDACTIC 5-7 ani activitate matematica - „Cum este si cum nu este aceasta piesa”
Proiect Circuite Digitale
Organizarea si conducerea procesului tehnologic proiectat

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
LUCRARE DE DIPLOMA - Rolul asistentului medical in ingrijirea pacientului cu A.V.C.
Spatiul romanesc, intre diplomatie si conflict in Evul Mediu
Lucrare de diploma managementul firmei “diagnosticul si evaluarea firmei”
Lucrare de diploma Facultatea de Textile – Pielarie - Tehnologia confectiilor din piele si inlocuitori - PROIECTAREA CONSTRUCTIV TEHNOLOGICA A UNUI PR

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
Lucrare de licenta contabilitate si informatica de gestiune - politici si tratamente contabile privind leasingul (ias 17). prevalenta economicului asupra juridicului
Lucrare de licenta educatie fizica si sport - sistemul de selectie in jocul de handbal pentru copii de 10-11 ani in concordanta cu cerintele handbalul
Lucrare de licenta - cercetare si analiza financiara asupra deseurilor de ambalaje la sc.ambalaje sa
LUCRARE DE LICENTA - Asigurarea calitatii la firma Trans

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
Lucrare atestat informatica - „administrarea gradinii botanice”
Lucrare atestat Tehnician operator tehnica de calcul - Sursa de tensiune cu tranzistoare npn
ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
Proiect atestat tehnician in turism - carnaval la venezia

Pneumoconioza
INTOXICATII CU NITROZAMINE
Bronsita cronica - remediu natural
COLIR CU SULFAT DE ATROPINA 1%
DETERMINAREA SPECTRULUI DE SENSIBILITATE LA ANTIBIOTICE A SPECIILOR MICROBIENE. ANTIBIOGRAMA
CHISTUL NAZO-PALATIN (chistul canalului incisiv)
OCLUZIA INTESTINALA
AGAR - AGARTermeni si conditii
Contact
Creeaza si tu