Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice
Acasa » familie » medicina
MALVAE FOLIUM

MALVAE FOLIUM


MALVAE FOLIUM

Reprezinta frunzele recoltate de la 2 specii de Malva; Malva silvestris si Malva neglecta - nalba din familia Malvaceae.

Caractere macroscopice

Malva silvestris (nalba de padure) - frunze petalate 3 - 7 lobate lobii separati prin sinusuri putin adanci lungi de max 11 cm si lati de 15cm . baza este rotunta sau cordiforma), iar marginea fin crenelata.

Malva neglecta (nalba mica - turta popii) - frunze mai mici de forma rotunda sau reniforma.Lobii sunt mai putin pronuntati ca la Malva silvestis. La ambele frunze cele 2 fete ale limbului sunt pubescente au un miros slab particular, iar gustul este mucilaginos.Compozitia chimica

Contine 8% mucilag care la hidroliza formeaza arabinoza, glucoza, ramnoza, galactoza si acid galacturonic, flavonoide si mici cantitati de tanin.

Actiune si intrebuintari

Datorita continutului in mucilag are proprietati emoliente, expectorante; se foloseste in tratamentul inflamatiilor cailor repiratorii superioare, inflamatii ale mucoasei bucale sau ale tractului gastro -intestinal. In medicina populara se foloseste extern sub forma de cataplasme in tratamentul ranilor si al furunculozelor.

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.