Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice


Acasa » familie » medicina
MASAJUL REFLEXOGEN AL APARATULUI PULMONAR

MASAJUL REFLEXOGEN AL APARATULUI PULMONAR
MASAJUL REFLEXOGEN AL APARATULUI PULMONAR

Zonele reflexogene ale aparatului pulmonar (respirator) reflecta starea de sanatate a urmatoarelor organe: nasul, faringe, laringele, traheea, plamanii, coastele si diafragma.

1. MANEVRE DE MASAJ REFLEXOGEN ÎN PALME

Principalul avantaj al lucrului cu mainile fata de picioare este comoditatea. În general este o forma de tratament mai putin eficace deoarece reflexele sunt mai profunde si deci, e mai dificil de ajuns la ele. Cand tratam mainile folosim policele ca sa lucram pe palma si degetele aratatoare pentru a lucra pe adanciturile dintre degete de pe spatele palmelor.

1.1. Relaxarea diafragmei

Pentru a gasi reflexul diafragmei, mai intai localizam mica protuberanta formata de al cincilea os metacarpian - sub degetul mic- si protuberanta de sub capul primului os metacarpian - la baza policelui. Reflexul se situeaza transversal pe cele doua pa. Reflexul se situeaza transversal pe cele doua parti ale mainii, chiar sub aceste doua protuberante. Pe langa faptul ca este o componenta vitala a sistemului nostru respirator diafragma este adeseori un adevarat „depozit” de tensiune si stres. Prin urmare este un reflex esential pentru relaxarea intregului corp.

1.2. Tehnica de relaxare a diafragmei

Se tine ferm mana pacientului intr-una din mainile maseorului si se pune policele celeilalte maini pe reflexul diafragmei (A). Dupa ce se paseste treptat cu policele peste reflex, se flexeaza in permanenta mana peste policele activ (B).

1.3. Reflexul plamanului

Acest reflex este situat imediat deasupra liniei diafragmei, pe palma sa pe spatele palmei fiecarei maini. Se trateaza cu policele pe palma si apoi cu degetul aratator pe spatele palmei, folosind in ambele cazuri aceeasi tehnica.

1.4. Tehnica de relaxare a plamanului

Se tine mana pacientului la fel ca la relaxarea diafragmei. Acum insa se lucreaza cu policele in josul oaselor metacarpiene in acelasi timp flexand si indreptand degetele cu mana de sustinere. Acceasi miscare si pentru spatele palmei.

2. MANEVRE DE MASAJ REFLEXOGEN ÎN TÃLPI

NASUL – zonele reflexogene sunt situate pe ambele talpi, pe degetul mare la nivelul primei falange. Se maseaza cu policele indoit sau cu aratatorul indoit, facandu-se o presiune mare. Se maseaza cu miscari bruste ale policelui.

LARINGELE - zonele reflexogene sunt situate pe ambele talpi se gasesc pe partea dorsala, in prelungirea articulatiei de baza a degetului mare spre al doilea deget al piciorului.

FARINGELE - zonele reflexogene sunt situate pe ambele talpi, pe a doua articulatie a degetului mare de la picior spre interiorul talpii si pe talpa si pe laba piciorului pornind de la primele degete ale piciorului pe o portiune de 5 cm. Se maseaza cu degetul mare si aratatorul, miscari stanga-dreapta.

TRAHEEA - zonele reflexogene sunt situate pe ambele talpi, in general pe partea de deasupra intre degetele 1-2 spre calcai. Se maseaza cu degetul mare indoit, facand miscari de netezire, in directia calcaiului exercitand o presiune medie.
PLÃMÂNII - zonele reflexogene sunt situate pe ambele talpi, ocupa suprafata mare sub degetele 2, 3, 4, pernutele se termina la nivelul diafragmei. Se maseaza puternic concomitent cu policele de la ambele maini sau tehnica muls.

2.1. Reflexul plamanilor de pe talpa piciorului

Se incepe a lucra pe zona reflex a plamanilor pe talpa, asa cum se arata in figura de mai jos. Se tin degetele de la picior cu o mana si cu coltul policelui median al celuilalt police se lucreaza intre oasele metatarsiene, de jos in sus spre baza degetelor. Apoi se lucreaza invers cu celalalt police.

2.2. Reflexul plamanului pe laba piciorului

Se tine degetle cu o mana si se foloseste coltul median, sau interiorul degetelui aratator de la cealalta mana pentru a lucra in josul oaselor metatarsiene, incepand de la baza fiecarui deget. Se incepe de la degetul mare spre degetul mic iar apoi se schimba mainile si se lucreaza in sens invers.

COASTELE – masajul se fce cu ajutorul ambelor maini prin imbratisarea labei piciorului.

DIAFRAGMA - zonele reflexogene sunt situate pe ambele talpi, sub zonele reflexogene ale coastelor. Se maseaza cu putere medie, cu o mana se tine laba piciorului si cealalta lucreaza laba piciorului stanga-dreapta.

3. ZONELE REFLEXOGENE ALE APARATULUI PULMONAR

3.1 TALPA DREAPTÃ

3.2 TALPA STÂNGÃ

3.3 LABA AMBELOR PICIOARE
Politica de confidentialitate.com Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 Proiect didactic Clasa: a-IX-a, Luarea deciziilor
 PROIECT DIDACTIC 3-5 ani dezvoltarea limbajului si a comunicarii orale - „Cine face, ce face”
 PROIECT MOTOR ASINCRON - Determinarea parametrilor schemei echivalente si a caracteristicilor de functionare in regim stabilizat de la gol la sarcina
 TEMA DE PROIECTARE - arbore de masina rotativa

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 PROIECT DE DIPLOMA CHIRURGIE ORO-MAXILO-FACIALA - SUPURATIILE LOJELOR PROFUNDE DE ETIOLOGIE ODONTOGENA
 Relatiile diplomatice dintre Romania si Austro- Ungaria din a doua jumatate a secolului al XIX-lea
 LUCRARE DE DIPLOMA MANAGEMENT - MANAGEMENTUL CALITATII APLICAT IN DOMENIUL FABRICARII BERII. STUDIU DE CAZ - FABRICA DE BERE SEBES
 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 Lucrare de licenta contabilitate si informatica de gestiune - politici si tratamente contabile privind leasingul (ias 17). prevalenta economicului asupra juridicului
 LUCRARE DE LICENTA - FACULTATEA DE EDUCATIE FIZICA SI SPORT
 Lucrare de licenta - cercetare si analiza financiara asupra deseurilor de ambalaje la sc.ambalaje sa
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 Atestat la informatica cu tema “gestionarea unui magazin de confectii”
 Proiect atestat electrician constructor - tehnologia montarii instalatiilor electrice interioare
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 ATESTAT PROFESIONAL TURISM SI ALIMENTATIE PUBLICA, TEHNICIAN IN TURISM

INTOXICATII CU PLANTE CE CONTIN TOXALBUMINE
Reflexologie - La ce boala ce zona a corpului se maseaza?
Piciorul talus valgus
INTOXICATII CU NITROZAMINE
SUPRAVEGHEREA TRATAMENTULUI ANTICOAGULANT
DEZVOLTAREA SISTEMULUI RESPIRATOR SUPERIOR SI STRUCTURA FUNCTIONALA A ACESTUIA
BOALA VARICOASA
ETIOLOGIE - TEGUMENT

Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu