Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale unice
Acasa » familie » medicina
PROLAPSUL URETRAL

PROLAPSUL URETRAL


PROLAPSUL URETRAL

Consta in atasarea neadecvata a muschilor netezi la nivelul uretrei, ceea ce are drept consecinta eversiunea circumferentiala a epiteliului uretral de-a lungul meatului.

Etiopatogenic exista agregare familiala si o frecventa crescuta la sexul feminin (mai ales la pubertate) ca si o predominanta la afro-americani. Printre mecanismele incriminate sunt cresterea presiunii intraabdominale si hipoestrogenismul.

Clinic anamneza poate aduce informatii despre prezenta sangelui sau a secretiilor sero-sanguinolente pe lenjerie, disurie, hematurie, retentie urinara. Examenul local evidentiaza o tumora eversata, in forma de gogoasa, deschisa in centrul uretrei, cu o nuanta purpurie sau hemoragica.Paraclinic se exploreaza in cazul aspectelor atipice si se recomanda echografia abdomino-pelvina pentru a se putea exclude o tumora (sarcom vezical sau vaginal) sau o hidronefroza produsa de un ureterocel.

Tratament: bai de sezut, antibiotice, unguente cu estrogeni local. De obicei nu se poate remite manual, dar exista cazuri in care tratamentul medical are efect favorabil in 2-3 saptamani. Tratamentul chirurgical consta in excizie cu reaproximarea marginilor mucoasei (se face in cazul esecului tratamentului medical sau la aparitia complicatiilor - ex. retentie de urina).

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.