Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice
Acasa » familie » pescuit
Cum gasim undita potrivita pentru noi?

Cum gasim undita potrivita pentru noi?
CUM GASIM UNDITA POTRIVITA PENTRU NOI?

Cel mai important lucru este sa gasesti undita potrivita stilului tau de a pescui, undita care iti va aduce cele mai mari capturi. Undita este baza echipamentului tau de pescar.
Alegerea corecta a echipamentului este prima dintre primele taine ale pescuitului, astfel ca inainte de a achizitiona o lanseta de pescuit, trebuie sa ne hotarim pentru ce o folosim. Ca sa nu gresim in alegerea unei lansete de pescuit, ca sa nu avem disconfort si, totodata, alte surprize, trebuie sa tinem cont de citeva caracteristici: actiune (actiune de varf,mijocie si lenta) si putere.

Rezistenta firului trebuie sa fie de maxim 7 ori puterea vergii(daca avem de exemplu o lanseta cu puterea 300 g firul optim este de maxim 3 kg/f la nod-un fir mai gros poate pune in pericol varga). Lungimea lansetei este si ea importanta prin distanta la care lansam, determinind capacitatea lansetei de a absorbi socul provocat de pestii mari. La pescuitul pestilor mari, pentru a reduce efortul pescarului, se recomanda lansete de minim 2.7 m cu miner lung (pentru doua maini).

Cum alegem undita potrivita?

Desi exista un numar foarte mare de undite pe piata, cel mai greu ne va fi sa o gasim pe cea care ni se potriveste. Aceasta nu trebuie sa fie neaparat cea mai scumpa. Ideea este ca nu toate unditele sunt facute dupa aceleasi principii si din fericire nu exista o undita care sa le faca pe toate.

Cat de des pescuiti? Care sunt locurile unde pescuiti?

Cam unde te situezi cum pescuitul: esti pescar incepator, impatimit de weekend sau profesionist? Cel mai important aspect dupa care trebuie sa va alegeti undita este frecventa cu care mergeti la pescuit.
Daca sunteti la inceputurile pescuitului nu va avantati sa dati bani multi pe o undita.
Daca pescuitul este facut din relaxare si aveti drumuri mai lungi de facut pana la balta optati pentru undite telescopice (care se strang mai usor) si nu pentru cele dintr-o singura bucata sau doua bucati (desi sunt mai sensibile si mai durabile sunt mai greu de transportat).
Crap, caras, somn, pastrav? Sau altceva?

Aveti de gand sa cautati pastravul in raurile de munte sau incercati somnul din lacurile de langa casa? Spre orice v-ati orienta tineti minte ca unele undite sunt special concepute pentru a va ajuta sa scoateti monstrii pe cand altele sunt suficient de sensibile incat sa puteti intepa pastravul la cea mai mica muscatura. Exista numeroase cazuri in care pescarii au cumparat lansete usoare pentru pescuitul crapului, sau lansete grele pentru pescuitul rapitorilor. Pe linga disconfort, acestia s-au lovit de o serie de probleme, unele extrem de costisitoare. (de exemplu ,aruncind plumbi avind grutate cu mult peste cit recomanda producatorul lansetei, dupa un numar de lanseuri lansetele se rup).

Spinning sau casting?

Pescuitului cu naluci i se preteaza lansetele ce au actiuni moderate sau moderat-rapide(progresive),pentru ca acest tip de pescuit presupune recuperare continua, cu oarecare viteze, iar o lanseta rigida poate duce la « rateu » : naluca pur si simplu zboara din gura pestelui sau il raneste rupandu-i pur si simplu gura in cazul in care vorbim de avat sau biban.
Referitor la lungimea batului acum fiecare dupa bunul plac. Spre exemplu pescarii nordici folosesc pentru pescuitul din barca bete de 3-3.30m. Asta din cauza ca in nord, apele sunt foarte limpezi, ei avand nevoie de lanseuri foarte lungi pentru a fi depistati mai greu de catre pesti.
A alege undita potrivita este la fel de important ca alegerea stilului vestimentar. A te imbraca cu haine de vara cand mergi la schi in munti poate fi fatal. Imaginati-va acelasi lucru: sa te trezesti la pescuit intr-o barca, echipat cu o undita de 3 metri lungime, cand una de 1,80 ar fi fost perfecta? Pe langa faptul ca dupa cateva lanseuri ati si oboist, va va fi foarte greu sa reactionati in timp util atunci cand bibanul, salaul sau stiuca se reped dupa naluca. Pana data viitoare…fire zbuciumate!Politica de confidentialitate


.com Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 SCHITA DE PROIECT DIDACTIC GEOGRAFIE CLASA: a IX-a - Unitatile majore ale reliefului terestru
 PROIECT DIDACTIC 5-7 ani Educatia limbajului - Cate cuvinte am spus?
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 Proiect - masurarea si controlul marimilor geometrice

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 Lucrare de diploma - eritrodermia psoriazica
 ACTIUNEA DIPLOMATICA A ROMANIEI LA CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS (1946-1947)
 LUCRARE DE DIPLOMA MANAGEMENT - MANAGEMENTUL CALITATII APLICAT IN DOMENIUL FABRICARII BERII. STUDIU DE CAZ - FABRICA DE BERE SEBES
 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 LUCRARE DE LICENTA CONTABILITATE - ANALIZA EFICIENTEI ECONOMICE – CAI DE CRESTERE LA S.C. CONSTRUCTIA S.A TG-JIU
 Lucrare de licenta sport - Jocul de volei
 Lucrare de licenta stiintele naturii siecologie - 'surse de poluare a clisurii dunarii”
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 PROIECT ATESTAT MATEMATICA-INFORMATICA - CALUTUL INTELIGENT
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 ATESTAT PROFESIONAL TURISM SI ALIMENTATIE PUBLICA, TEHNICIAN IN TURISM
LEWIS READ: Chod Rig - Cenusareasa monturilor
Subincrengatura Agnatha
Cum gasim undita potrivita pentru noi?
Clasificarea pestilor ososi
Pescuitul
Cerinte nutritionale ale pestilor de acvariu
Rezultate obtinute cu privire la influenta hranei vii în dieta pestilor de acvariu din specia xipfo (xiphophorus helleri – heckel)
Metode de obtinere a hranei vii - dieta pestilor de acvariu
Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu