Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice
Acasa » familie » sport
Structurile clubului in domeniul amatorilor si profesionistilor - fotbal

Structurile clubului in domeniul amatorilor si profesionistilor - fotbal
Structurile clubului in domeniul amatorilor si profesionistilor - fotbal

Fiecare club are structurile sale, imaginea sa, cronologia sa si propriile sale traditii. Cu toate acestea exista asemanari in ierarhie, atat in cluburi de amatori cat si in cluburi ale ligii nationale (Bundesliga).

Cea mai slaba veriga a lantului este deocamdata antrenorul, caci el vine de regula din afara, este un "strain" si de aceea o persoana izolata. Toti ceilalti membrii ai clubului sunt de mai mult sau mai putin timp in club si lucreaza cu sau fara plata in pozitii si posturi variate.

Identificarea cu clubul lor da deseori impresia ca onorabilii dar mai mult functionarii platiti isi iau dreptul de a critica instructorul, jucatorii, sistemul de joc sau chiar organizarea instructiei. Aceste forme de aparitie a criticii apar atat in domeniul amatorilor cat si al profesionistilor, la care organe de raspandire in domeniul profesionistilor sunt de multe ori mediile, care isi umple paginile sau orele de emisie pentru a scoate profit.

Prezidiul sau presedintele este inaintea acestor functionari. Ei conduc clubul, sunt alesi pe un anumit timp de adunarea membrilor si hotarasc soarta clubului. Aceasta inseamna in sfera profesionistilor ca 4-5 persoane isi pot uni puterea si conduce un astfel de comitet, ce este la randul sau in subordinea administratiei, insa in unele situatii pot lua si hotarari autonome. In aceasta ierarhie, cat de cat clara pentru exterior, se gasesc unii membrii, care ies in evidenta ca persoane de conducere si cateodata, egoisti fiind mai iau hotarari de capul lor, fara a tine seama de restul.Mai ales in ligile de amatori exista jucatori sau reprezentanti de asociatii, care detin destul lobby incat sa-l poata demisiona pe instructor. Cu ajutorul unui grafic sunt prezentate structurile diferite in domeniul amatorilor si profesionistilor (ex. de amatori: FV 08 Geisenheim e.V. - Profi F.C Bazern Munchen).

CLUB DE AMATORI


SECTII


TINERET SENIORI DOMNI BATRANI


Presedintele

(comitet de conducere)


Adunarea membrilor

Sfatul batranilor

Adunarea tinerilor

Director

1. Presedinte

2. Presedinte

Casier

Secretar

Reprezentatntul pentru presa

Reprezentantul (presefintele) comisiei de jucatori

Conducatorul tineretului

Reprezentantul tineretului

Proprietar

CLUB DE PROFESIONISTI


PREZIDIU SI MANAGEMENT

 

Presedinte


Vicepresedinte

Vicepresedinte

Vicepresedinte

Director

Manager

COMISII


Consiliul de

administratie

Presedinte

Reprezentanti de

onoare

Membri

Comitet de conducere
Casa

(revizia casieriei)

Vicepresedinte de onoare

Consiliu de onoare

Membrii de onoare

Presedinte de onoare

FUNCTII

Compartiment medical

Compartiment de presa

Membrii (fct. membrilor)/ Logistica biletelor

Observatori ai jucatorilor /jocului

Ingrijirea Familiei si a Fan- clubului

Observarea jucatorilor/ jocului

Functie principala de conducator al tinerilor / amatorilor

Instructor pentru domeniul de amatori

Instructorul Reprezentant pentru echipa de tineret

Compartimentul financiar-contabil

Secretariat

Presidiul /Directorat

Secretariat Manager


Directorat

Compartimentul Financiar-Contabil

Prelucrarea electronica a datelor


Comertul prin posta / Conducerea domeniului de Fanhause

Sponzorizare si Event-Marketing

Licente


Fotbal pentru amatori

Compartimentul de tineret

Fotbal pentru femei

Arbitru

Baschet

Sah

Gimnastica

Popice

Handbal

Tenis de masa

Din graficele de mai sus se observa clar diferenta structurilor complexe dintre un club de amatori si unul de profesionisti. Mai ales volumul banilor, care la ligile profesioniste este de obicei de ordinul sutelor de milioane, exprima clar ca aici se lucreaza cu altfel de unitati de masura, care se vad clar atat la instructor cat si la jucatori.

In aceste conditii date, instructorul trebuie sa se supuna acestora, sa le integreze in munca sa, pentru a putea lucra cu succes. Profilul cerintelor unui instructor de liga nationala este asadar clar definit, chiar daca nu toti instructorii activi pot face fata cerintelor date de club, medii si sponsori.

Instructorul nu indeplineste doar functia de conducator sportiv, ci si cea de entertrainer, star al mediilor, psiholog si pedagog. Realitatea este insa ca majoritatea instructorilor activi de liga nationala (Bundesliga) nu se pot incadra in acele cerinte, deoarece nu au studii in domeniile amintite mai sus. Doar participarea la un curs de profesor de fotbal de jumatate de an nu reprezinta calificarea automata pentru a fi corespunzator catalogului de cerinte.

Nici macar o fosta cariera de succes in liga nationala nu creeaza o premisa pentru munca complexa in domeniul profesionist.

Cu toate ca majoritatea cluburilor din liga nationala angajeaza pentru domenii izolate mai multi co-traineri (co-instructori) "Personal Team Trainer", cum este in prezent la Bazern Lerverkusen angajat, ramane totuti o exceptie. Sarcina unui astfel de instructor ar putea fi, sa rezolve problemele mentale si blocadele la jucatori si sa functioneze ca si consilier intre echipa de instructori si jucatori.

Instruirea unei echipe de liga nationala a avansat in ziua de azi la un full-time job si care din ce in ce mai multe calificari pentru profesarea muncii de instructor. Acestei problematici nu se vede expus instructorul de amatori al performantei de nivel mic si mijlociu. Aici apar alt probleme an relatiile cu copii tinerii si adultii. Daca instructorul de profesionisti se poate bucura de un potential material maxim, antrenorul de amatori se confrunta cu nenumarate insufuciente. Participarea insuficienta la instructie, din cauza orelor diferite de munca, vremea concediilor, loc insuficient - mai ales iarna - dotare meteriala rea cu aparate de lucru, mingi si altele conduc de obicei la un comportament frustrant al instructorului si jucaatorilor. La acestea se mai adauga o ingrijire insuficienta in caz de prim ajutor prin psihoterepeuti sau medici (mai ales in domenii joase si mijlocii de amatori).Politica de confidentialitatecreeaza logo.com Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
PROIECT DE LECTIE CLASA A II-A, Educatie plastica, Tehnica marmorata
PROIECT DIDACTIC 5-7 ani activitate matematica - „Cum este si cum nu este aceasta piesa”
Proiect Circuite Digitale
Organizarea si conducerea procesului tehnologic proiectat

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
LUCRARE DE DIPLOMA - Rolul asistentului medical in ingrijirea pacientului cu A.V.C.
Spatiul romanesc, intre diplomatie si conflict in Evul Mediu
Lucrare de diploma managementul firmei “diagnosticul si evaluarea firmei”
Lucrare de diploma Facultatea de Textile – Pielarie - Tehnologia confectiilor din piele si inlocuitori - PROIECTAREA CONSTRUCTIV TEHNOLOGICA A UNUI PR

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
Lucrare de licenta contabilitate si informatica de gestiune - politici si tratamente contabile privind leasingul (ias 17). prevalenta economicului asupra juridicului
Lucrare de licenta educatie fizica si sport - sistemul de selectie in jocul de handbal pentru copii de 10-11 ani in concordanta cu cerintele handbalul
Lucrare de licenta - cercetare si analiza financiara asupra deseurilor de ambalaje la sc.ambalaje sa
LUCRARE DE LICENTA - Asigurarea calitatii la firma Trans

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
Lucrare atestat informatica - „administrarea gradinii botanice”
Lucrare atestat Tehnician operator tehnica de calcul - Sursa de tensiune cu tranzistoare npn
ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
Proiect atestat tehnician in turism - carnaval la venezia

LUCRARE DE LICENTA EDUCATIE FIZICA SI SPORT - Studiu statistic privind eficacitatea procedeelor de aruncare la poarta la nivelul jucatorilor specializ
Personalitatea instructorului - fotbal
Structurile clubului in domeniul amatorilor si profesionistilor - fotbalTermeni si conditii
Contact
Creeaza si tu