Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice
Acasa » scoala » informatica
informatica - Hidrografia Romaniei

informatica - Hidrografia Romaniei


Proiect informatica - Hidrografia Romaniei

Cuprins

I.        Scop;

II.     Descriere;

III.          Bibleografie;I.      Scop

Acum aproape in toate unitatile de invatamant sunt folosite computerele de catre elevi , studenti si profesori . Astfel modul de predare , sau modul in care elevi invata devinde mult mai atractiv , deci mult mai eficient . Am creat aceasta pagina web in scop educativ , prin ea oferind un mod interactiv de a invata sau de a preda Hidrografia Romaniei la clasele a VIII-a sau a XII-a si nu numai , aceasta pagina fiind in format html este compatibila cu programele folosite in scoli pentru predarea lectiilor pe computere . Proectul prezinta Hidrografia Romaniei prin urmatoarele capitole : Ape Subterane , Ape Curgatoare , Lacuri si Marea Neagra .

II.           Descriere

Designul paginii web a fost realizat cu ajutorul a doua programe din pachetul Macromedia Studio 8 :acestea fiind : Macromedia Dreamweaver 8 si Macromedia Flash 8 , de asemenea am folosit si Adobe Photoshop CS pentru prelucrarea imaginilor .

Aranjarea in pagina a site-ului am realizat-o in Dreamweaver , animatiile au fost facute in Flash , iar imaginile le-am prelucrat in Adobe Photoshop CS .

Prima pagina a site-ului este o pagina introductiva numita "start" care contine doua animatii : prima cu titlul pagini si a doua cu harta hidrografica in alb-negru si un buton "Enter" care are ca si link "index.html" , aceasta fiind pagina principala a site-ului . In partea de sus a pagini principale se regasesc 4 butoane cu cele 3 categori de ape ( ape subterane , ape curgatoare si lacuri ) si un buton alocat special Marii Negre.

Fiecare buton din partea de sus a pagini a fost creat din cate o imagine apoi s-a adaugat un hotspot pentru a putea sa ii adaug un link.

Butonul "Ape subterane" ne trimite la link-ul care contine informatii despre apele subterane .

Butonul "Ape curgatoare" este format din un pop-up care a fost realizat tot in Dreamweaver prin adaugarea in campul Behaviors a instantelor si a campurilor pe care le contine .

Fiecare camp din meniul butonului ne trimite catre un link unde gasim informatiile despre grupa de rauri selectata si pe aceasi pagina cu informatiile cate o mini-harta sub forma de buton care deschide o noua fereastra cu o animatie care defineste clar cursul raului principal .

Campul Dunarea din acelasi meniu ne trimite catre un link cu informatii numai despre acest fluviu si un buton cu un link spre o harta animata cu cursul acestuia de la izvor pana la varsare.

Cel de-al trei-lea buton : butonu "Lacuri" ne trimite catre un link in care se gasesc informatiile legate de lacurile din Romania , modul lor de formare , care sunt cele mai importante , numarul lor , etc. .Aceasta pagina contine doua butoane unul doar scris "harta", iar celalalt sub forma de o mini-harta , primul , sus pe pagina , in momentul in care este actionat te trimite jos pe pagina la butonul sub forma de mini-harta , acesta din urma deschizand o noua fereastra cu harta lacurilor .

Butonul numit "Marea Neagra" este facut in acelasi mod ca si butonul 1 si 3 si ne trimite catre un link asemanator cu link-ul de la butonul 3 dar binenteles cu informatiile despre Marea Neagra si cu harta corespunzatoare acesteia .

Intre butoanele de sus si butoanele de jos de pe pagina principala se regaseste o imagine cu harta hdrografica a romaniei dar in dimensiuni mici cu scopul de a face pagina mai atractiva .

Pe pagina principala se afla si butoanele din partea inferioara care au fost create prin scrierea acestora , apoi au fost selectate pe rand si s-a adaugat link-ul pentru fiecare in parte . Aceste butoane au ca proprietate de a-si schimba culoarea odata vizitat link-ul respectiv , netinand cont ca aceasta sa produs prin actionarea butonului de sus sau a celui de jos . Singura diferenta intre link-urile butoanelor de sus si butoanelor de jos o fac butoanele "Ape subterane" si "Contact".Butonul "Ape subterane" are ca link o pagina unde se afiseaza printr-o animatie un text despre raurile din Romania si jos pe pegina are ca si butoane o mini-harta care deschide o noua fereastra cu o harta simpla a raurilor , si grupele de rauri care au aceleasi link-uri ca si butoanele din pop-up-ul butonului "Ape curgatoare" din partea de sus a pagini .

Butonul "Contact" ne trimite la un link in care este scris cu ajutorul unei animatii profesorul indrumator , precum realizatorul documentatiei si a design-ului .

III.        Bibleografie

Geografia Romaniei - Manual pentru clasa a XII-a

Geografia Romaniei - Manual pentru clasa a VIII-a

https://www.google.ro/imghp

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.