Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice
Acasa » referate » informatica
Proiect informatica - Hidrografia Romaniei

Proiect informatica - Hidrografia Romaniei
Proiect informatica - Hidrografia Romaniei

Cuprins

I.        Scop;

II.     Descriere;

III.          Bibleografie;I.      Scop

Acum aproape in toate unitatile de invatamant sunt folosite computerele de catre elevi , studenti si profesori . Astfel modul de predare , sau modul in care elevi invata devinde mult mai atractiv , deci mult mai eficient . Am creat aceasta pagina web in scop educativ , prin ea oferind un mod interactiv de a invata sau de a preda Hidrografia Romaniei la clasele a VIII-a sau a XII-a si nu numai , aceasta pagina fiind in format html este compatibila cu programele folosite in scoli pentru predarea lectiilor pe computere . Proectul prezinta Hidrografia Romaniei prin urmatoarele capitole : Ape Subterane , Ape Curgatoare , Lacuri si Marea Neagra .

II.           Descriere

Designul paginii web a fost realizat cu ajutorul a doua programe din pachetul Macromedia Studio 8 :acestea fiind : Macromedia Dreamweaver 8 si Macromedia Flash 8 , de asemenea am folosit si Adobe Photoshop CS pentru prelucrarea imaginilor .

Aranjarea in pagina a site-ului am realizat-o in Dreamweaver , animatiile au fost facute in Flash , iar imaginile le-am prelucrat in Adobe Photoshop CS .

Prima pagina a site-ului este o pagina introductiva numita "start" care contine doua animatii : prima cu titlul pagini si a doua cu harta hidrografica in alb-negru si un buton "Enter" care are ca si link "index.html" , aceasta fiind pagina principala a site-ului . In partea de sus a pagini principale se regasesc 4 butoane cu cele 3 categori de ape ( ape subterane , ape curgatoare si lacuri ) si un buton alocat special Marii Negre.

Fiecare buton din partea de sus a pagini a fost creat din cate o imagine apoi s-a adaugat un hotspot pentru a putea sa ii adaug un link.

Butonul "Ape subterane" ne trimite la link-ul care contine informatii despre apele subterane .

Butonul "Ape curgatoare" este format din un pop-up care a fost realizat tot in Dreamweaver prin adaugarea in campul Behaviors a instantelor si a campurilor pe care le contine .
Fiecare camp din meniul butonului ne trimite catre un link unde gasim informatiile despre grupa de rauri selectata si pe aceasi pagina cu informatiile cate o mini-harta sub forma de buton care deschide o noua fereastra cu o animatie care defineste clar cursul raului principal .

Campul Dunarea din acelasi meniu ne trimite catre un link cu informatii numai despre acest fluviu si un buton cu un link spre o harta animata cu cursul acestuia de la izvor pana la varsare.

Cel de-al trei-lea buton : butonu "Lacuri" ne trimite catre un link in care se gasesc informatiile legate de lacurile din Romania , modul lor de formare , care sunt cele mai importante , numarul lor , etc. .Aceasta pagina contine doua butoane unul doar scris "harta", iar celalalt sub forma de o mini-harta , primul , sus pe pagina , in momentul in care este actionat te trimite jos pe pagina la butonul sub forma de mini-harta , acesta din urma deschizand o noua fereastra cu harta lacurilor .

Butonul numit "Marea Neagra" este facut in acelasi mod ca si butonul 1 si 3 si ne trimite catre un link asemanator cu link-ul de la butonul 3 dar binenteles cu informatiile despre Marea Neagra si cu harta corespunzatoare acesteia .

Intre butoanele de sus si butoanele de jos de pe pagina principala se regaseste o imagine cu harta hdrografica a romaniei dar in dimensiuni mici cu scopul de a face pagina mai atractiva .

Pe pagina principala se afla si butoanele din partea inferioara care au fost create prin scrierea acestora , apoi au fost selectate pe rand si s-a adaugat link-ul pentru fiecare in parte . Aceste butoane au ca proprietate de a-si schimba culoarea odata vizitat link-ul respectiv , netinand cont ca aceasta sa produs prin actionarea butonului de sus sau a celui de jos . Singura diferenta intre link-urile butoanelor de sus si butoanelor de jos o fac butoanele "Ape subterane" si "Contact".Butonul "Ape subterane" are ca link o pagina unde se afiseaza printr-o animatie un text despre raurile din Romania si jos pe pegina are ca si butoane o mini-harta care deschide o noua fereastra cu o harta simpla a raurilor , si grupele de rauri care au aceleasi link-uri ca si butoanele din pop-up-ul butonului "Ape curgatoare" din partea de sus a pagini .

Butonul "Contact" ne trimite la un link in care este scris cu ajutorul unei animatii profesorul indrumator , precum realizatorul documentatiei si a design-ului .

III.        Bibleografie

Geografia Romaniei - Manual pentru clasa a XII-a

Geografia Romaniei - Manual pentru clasa a VIII-a

https://www.google.ro/imghpPolitica de confidentialitatecreeaza logo.com Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
PROIECT DE LECTIE CLASA A II-A, Educatie plastica, Tehnica marmorata
PROIECT DIDACTIC 5-7 ani activitate matematica - „Cum este si cum nu este aceasta piesa”
Proiect Circuite Digitale
Organizarea si conducerea procesului tehnologic proiectat

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
LUCRARE DE DIPLOMA - Rolul asistentului medical in ingrijirea pacientului cu A.V.C.
Spatiul romanesc, intre diplomatie si conflict in Evul Mediu
Lucrare de diploma managementul firmei “diagnosticul si evaluarea firmei”
Lucrare de diploma Facultatea de Textile – Pielarie - Tehnologia confectiilor din piele si inlocuitori - PROIECTAREA CONSTRUCTIV TEHNOLOGICA A UNUI PR

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
Lucrare de licenta contabilitate si informatica de gestiune - politici si tratamente contabile privind leasingul (ias 17). prevalenta economicului asupra juridicului
Lucrare de licenta educatie fizica si sport - sistemul de selectie in jocul de handbal pentru copii de 10-11 ani in concordanta cu cerintele handbalul
Lucrare de licenta - cercetare si analiza financiara asupra deseurilor de ambalaje la sc.ambalaje sa
LUCRARE DE LICENTA - Asigurarea calitatii la firma Trans

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
Lucrare atestat informatica - „administrarea gradinii botanice”
Lucrare atestat Tehnician operator tehnica de calcul - Sursa de tensiune cu tranzistoare npn
ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
Proiect atestat tehnician in turism - carnaval la venezia

Cautarea de siruri directa
Structuri de date fundamentale
Sumatoare seriale
Monitor 3D multiutilizator cu detectare a pozitiei capului avand laser RGB ca sursa de lumina
Sumatoare paralele pe principiul conditionarii prin transport a sumei
PROCESE
PLANIFICAREA SI URMARIREA PROIECTELOR CU MICROSOFT PROJECT 2002
PROIECT ATESTAT INFORMATICA - GESTIONAREA STOCULUI UNEI FARMACIITermeni si conditii
Contact
Creeaza si tu