Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale uniceAcasa » referate » management
Pregatirea materiala si organizatorica a fabricatiei noilor produse

Pregatirea materiala si organizatorica a fabricatiei noilor produsePregatirea materiala si organizatorica a fabricatiei noilor produse.

Trecerea la fabricatia curenta a noilor produse impune asigurarea unor conditii optime de ordin material si organizatoric. Aceasta problema se rezolva in cadrul etapei de pregatire materiala si organizatorica a fabricatiei noilor produse.

Determinarea necesarului de materii prime, materiale, semifabricate din afara, combustibil si energie si organizarea aprovizionarii intreprinderii, constituie pentru management o problema de baza a pregatirii fabricatiei noilor produse.

Dat fiind faptul ca procesul tehnologic elaborat pentru noile produse necesita achizitionarea unor utilaje din afara, cat si executarea in cadrul intreprinderii de noi masini si utiliaje sau a unor echipamente tehnlogice corespunzatoare, se impune comandarea din timp la furnizori a acestora si aducerea lor in intreprindere la termenele prevazute, precum si realizarea utilajelor si a echipamentelor necesare in sectiile proprii ale intreprinderii.Intr-o serie de cazuri se impune modernizarea utilajulor existente sau adaptarea acestora la noile conditii de fabricatie, ceea ce necesita o programare din timp a executiei acestor lucrari in sectiile proprii de reparatii mecanice sau scularie.Asigurarea unui personal specializat in executarea noilor produse sau pentru conducerea optima a procesului tehnologic nou elaborat constituie o alta problema deosebit de importanta care se ridica in cadrul acestei etape. Pentru aceasta trebuie prevazut din timp inceperea pregatirii cadrelor, fie in intreprinderie, fie inafara.
In cazul in care trecerea la fabricatia noului produs necesita schimbari organizatorice in sectii prin reamplasari de masini si utilaje, amplasari de noi utilaje, precum si schimbari esentiale de fluxuri tehnologice, efectuarea acestora trebuie realizata in asa fel incat sa se termine la datele calendaristice fixate, fara a se provoca perturbari in fabricarea celorlalte produse ale intreprinderii.

Elaborarea, daca este cazul, a unui nou sistem de planificare tehnico-economica si operativ-calendaristica, precum si a sistemului de evidenta corespunzator noilor conditii de fabricatie, incheie activitatea de pregatire a fabricatiei noilor produse.

Cai de reducere a duratei de pregatire a productiei.

O cerinta de baza a activitatii de pregatire a fabricatiei noilor produse o constituie reducerea duratei acesteia,deoarece o durata redusa de pregatire asigura punerea la dispozitie a consumatorilor a unor noi produse cu caracteristici superioare si creeaza posibilitati de desfacere sporite, ceea ce ii asigura o competitivitate sporita.

Dimpotriva, o durata mai mare de pregatire a fabricatiei noilor produse, pe langa faptul ca lipseste piata de produsele respective, poate avea ca rezultat uzura morala prematura a acestora ca urmare aparitiei unor produse similare, insa cu caracteristici superioare, agreate de clienti.

Asigurarea dinamismului dezvoltarii intreprinderilor si a accelerarii procesului de modernizare a acestora impus si de Uniunea Europeana, impune, odata cu perfectionarea produselor fabricate, reducerea duratei de pregatire a fabricatiei noilor produse. Caile de reducere a duratei de pregatire au un caracter complex, iar importanta lor difera de la o ramura la alta.Una din caile principale de reducere a duratei de pregatire, o constituie folosirea proiectelor tip pentru diferitele elemente constructive ale masinilor, utilajelor, aparatelor si instalatiilor.

O alta cale de reducere a duratei de pregatire o constituie folosirea pe scara larga a diferitelor subansamble standardizate sau normalizate. Prin aceasta se reduce numarul pieselor originale ca trebuie proiectate, micsorandu-se astfel volumul de munca necesar pregatirii.Prin folosirea pieselor sau subansamblelor normalizate sau standardizate, se limiteaza numarul de tipuri si dimensiuni ale pieselor, creandu-se conditii pentru adancirea specializarii si cooperarii in productie si pentru organizarea fabricatiei acestor piese pe baza metodelor de lucru in flux.Folosirea de procedee tehnologice tipizate, constituie o alta cale de reducere a duratei de pregatire. Aceasta consta in stabilirea pentru o grupa de produse omogene a unui proces tehnologic tip, prin selectionarea in acest scop a celor mai perfectionate metode sau procese de fabricatie posibile de folosit pentru grupa respectiva.

Folosirea tehnologiei de grup si prevederea in cadrul pregatirii tehnologice a folosirii unor dispozitive demontabile formate din elemente tipizate constituie o alta cale de reducere.Metoda tehnologiei de grup consta in elaborarea unei tehnologii unice pentru fabricarea unor grupe de repere similare din punct de vedere al caracteristicilor de prelucrare. Pentru aplicarea acestei metode diferitele piese se clasifica pe clase si pe grupe in vederea elaborarii unei tehnologii unice.Folosirea dispozitivelor demontabile compuse din elemente tipizate este foarte eficienta, in special la pregatirea fabricatiei pentru produsele unicat sau de serie mica.

Folosirea acestor cai contribuie in mod direct la reducerea volumului de munca necesar pregatirii productiei si a cheltuielilor de pregatire, prin aceea ca exista deja o documentatie elaborata care poate fi folosita fie in mod direct , fie cu anumite adaptari minime.

O alta cale de reducere a duratei de pregatire o constituie specializarea pe anumite probleme a proiectantilor si tehnologilor, astfel incat sa poata executa lucrarile cu o competenta maxima.

Organizarea optima a executarii lucrarilor de pregatire prin dotarea serviciilor de proiectare cu mijloace moderne de calcul si proiectare, prin mecanizarea executarii unor lucrari, prin asigurarea materialului informativ (instructiuni, normative, tabele de calcul,soft adecvat, albume de desene etc.) contribuie de asemenea, la reducerea duratei de pregatire.

Executarea in paralel a diferitelor etape sau faze de pregatire, constituie un factor deosebit de eficient in structura duratei totale de pregatire.

O cale importanta de reducere a duratei de pregatire a fabricatiei noilor procese si, prin aceasta, a duratei ciclului de cercetare-proiectare-productie o constituie folosirea proiectarii asistate de calculator, care asigura o crestere a productivitatii muncii in proiectare de 5-6 ori. In multe cazuri, prin folosirea metodei, datele de proiectare cerute prin programele calculatorului pot fi transmise direct productiei, fara interventia omului. Pe plan mai larg, trebuie aratat ca prin cuplarea informatiei de proiectare cu informatia industriala – caracteristica formelor de automatizare flexibila – s-au construit sisteme integrate proiectare-productie care au permis cresterea productivitatii muncii la activitatile cuprinse in sistem de cateva zeci de ori in comparatie cu sistemele separate, neinformatizate.
Politica de confidentialitate

.com Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 SCHITA DE PROIECT DIDACTIC GEOGRAFIE CLASA: a IX-a - Unitatile majore ale reliefului terestru
 PROIECT DIDACTIC 5-7 ani Educatia limbajului - Cate cuvinte am spus?
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 Proiect - masurarea si controlul marimilor geometrice

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 Lucrare de diploma - eritrodermia psoriazica
 ACTIUNEA DIPLOMATICA A ROMANIEI LA CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS (1946-1947)
 LUCRARE DE DIPLOMA MANAGEMENT - MANAGEMENTUL CALITATII APLICAT IN DOMENIUL FABRICARII BERII. STUDIU DE CAZ - FABRICA DE BERE SEBES
 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 LUCRARE DE LICENTA CONTABILITATE - ANALIZA EFICIENTEI ECONOMICE – CAI DE CRESTERE LA S.C. CONSTRUCTIA S.A TG-JIU
 Lucrare de licenta sport - Jocul de volei
 Lucrare de licenta stiintele naturii siecologie - 'surse de poluare a clisurii dunarii”
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 PROIECT ATESTAT MATEMATICA-INFORMATICA - CALUTUL INTELIGENT
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 ATESTAT PROFESIONAL TURISM SI ALIMENTATIE PUBLICA, TEHNICIAN IN TURISM
Pregatirea materiala si organizatorica a fabricatiei noilor produse
Probleme generale ale dezvoltarii sistemelor de productie
Conceptul de calitate totala
Echilibrul intre costul calitatii si valoarea calitatii
Evolutia opiniilor cu privire la asigurarea calitatii
MANAGEMENTUL CONFLICTELOR
Metode de urmarire si control a dinamicii stocurilor
CONTROL – EVALUAREA
Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu