Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice
Acasa » scoala » marketing
Interpretarea rezultatelor cercetarii si identificarea punctelor forte si a celor slabe

Interpretarea rezultatelor cercetarii si identificarea punctelor forte si a celor slabe


Interpretarea rezultatelor cercetarii si identificarea punctelor forte si a celor slabe

1 Interpretarea rezultatelor cercetarii si identificarea punctelor forte si a celor slabe pentru Drive thru

In cadrul celor 10 restaurante, evaluate la drive thru s-au obtinut urmatoarele rezultate:

Toate restaurantele Mc.Donald's, in cadrul drive thru au obtinut punctaj maxim, de 100% pentru sectiuniile: formule de adresare, exactitatea comenzii, calitatea produselor si curatenie.

Punctajul s-a alocat in intregime tuturor restaurantelor Mc.Donald's evaluate, pe baza formularului de cercetare, datorita raspunsurilor pozitive pentru toate aceste criterii.

In cadrul vitezei de servire 2 restaurante, Mc.Donald's Pacii si Ms.Donald's Prisma au obtinut punctaj maxim, obtinand si cele 2 puncte bonus si cumuland, in total 110%.Mc.Donald's Morarilor a obtinut un scor de 95%, urmat de Electroaparataj si Otopeni cu 65%; Virtutii insumand numai 55%.

Cele mai scazute valori s-au inregistrat pentru restaurantele Mc.Donald's Brancoveanu, Colentina, Dristor si Rahova, valori de doar 20%.

S-a observat in cadrul evaluarii ca restaurantele Brancoveanu, Colentina, Dristor si Rahova au fost depunctate la timpii de servire, deoarece au ajuns la timpii totali de servire ce au depasit limita standard de 300 de secunde astfel:

Brancoveanu 506 secunde, Colentina 357 secunde Dristor 321 secunde si Rahova 302 secunde.

La toate aceste restaurante se observa o problema comuna a acestei situatii care a inceput cu preluarea comenzii, timp in care angajatul de la casa de marcat a sugerat mai multe variante de meniuri, in timp ce standardele Mc.Donald's presupun sugerarea unui singur produs, o singura data.

Timpul total de servire a fost de asemenea influentat negativ de timpul de servire, deoarece produsele nu erau deja preparate, iar pregatirea acestora a durat foarte mult.

Un rezultat maxim de 102% ( au cumulat 100% pentru fiecare dintre cele 5 criterii, iar pentru viteza de servire au obtinut si cele 2 puncte bonus), in cadrul scorului global, l-au inregistrat restuarantele Pacii si Prisma. Mc.Donald's Morarilor le urmeaza pe acestea cu un punctaj de 99%; Electroaparataj si Otopeni obtinand 93% urmate de Virtutii cu 91%.

Cele mai slabe rezultate, de 84% le-au obtinut restaurantele Mc.Donald's Brancoveanu, Colentina, Dristor si Rahova.

Scorul global si departajarea au fost influentate numai de al 2-lea criteriu avut in vedere in evaluare si anume viteza de servire.

2 Interpretarea rezultatelor cercetarii si identificarea punctelor forte si a celor slabe pentru Dine in

In cadrul celor 17 restaurante, evaluate la dine in s-au obtinut urmatoarele rezultate:

Toate cele 15 restaurante au obtinut un punctaj de 100% , insa Mc.Donald's Brancoveanu si Mc.Donald's Unirea pasaj au obtinut un procent de doar 63%.

In cele 2 cazuri, problema intervenita a fost datorata faptului ca adresarea nu a fost prietenoasa, fiind mecanica si grabind clientul tot timpul in care acesta a comandat.

7 din cele 17 restaurante ( Bucur Obor, Electroaparajaj, Morarilor, Orhideea, Otopeni, Rahova si Romana) au obtinut 100% in cadrul evaluarii vitezei de servire, 6 ( Brancoveanu, Central, Dristor, Prisma, Unirea si Unirea pasaj ) au obtinut doar jumatate din punctaj, 50%, in timp ce 4 restaurante ( Colentina, Gara de Nord, Pacii si Virtutii ) nu au obtinut niciun punct in cadrul vitezei de servire, timpii de asteptare fiind cu mult peste limita acceptata.

Cele 5 restaurante la care timpul de servire standard de maxim 85 de secunde a fost depasit sunt: Brancoveanu 87 secunde, Central 125 secunde, Dristor 95 secunde, Prisma 93 secunde si Unirea pasaj 90 secunde.

In cadrul restaurantul Unirea timpul total de servire a fost depasit din cauza unei mari aglomeratii la case, fiind a 3-a persoana la casa de marcat, cu cei mai putini clienti si fiind deschise doar 5 case de marcat din totalul de case disponibile.

In randul a 4 restaurante, timpii de servire au fost depasiti in totalitate, fapt datorat problemei comune care deriva din lipsa produselor preparate in toboganul de transfer (transfer bin) si lipsa unei reactii rapide in bucatarie la comenzile clientilor.

De asemenea, o problema comuna acestor 4 restaurante a fost si faptul ca la case asteptau foarte multi clienti, in fiecare dintre aceste cazuri, clientul misterios fiind al 4-lea client la rand, problema ce a influentat negativ timpul total de servire.

In cadrul exactitatii comenzii, toate cele 17 restaurante au obtinut un punctaj de 100%, intocmind in totalitate cerintele referitoare la livrarea efectiva a produselor exact comandate de catre client.

Datele evaluarii calitatii produselor arata ca 15 restaurante au cumulat un punctaj de 100%, iar Mc.Donald's Gara de Nord a obtinut cel mai mic punctaj, de 20%.

De asemenea Mc.Donald's Unirea pasaj a obtinut un punctaj de 53% in cadrul calitatii produselor oferite.

In cadrul celor 2 restaurante, calitatea produselor a fost afectata deoarece sandwich-urile comandate erau reci, in cadrul cercetarii ambelor restaurante, iar cartofii prajiti nu erau sarati, problema intervenita doar in cadrul restaurantului Mc.Donald's Gara de Nord.

La sectiunea curatenie, pentru dine in, toate cele 17 restaurante Mc.Donald's au obtinut un punctaj maxim, de 100%, datorat unei curatenii generale atat in sala de mese si in toalete, cat si in zona din afara restaurantului

Punctajul de 100% a fost obtinut de catre 5 dintre cele 17 restaurante, Mc.Donald's Bucur Obor, Electroaparataj, Morarilor, Orhideea, Otopeni, Rahova si Romana.

4 restaurante au obtinut 90 Mc.Donald's Central, Dristor, Prisma si Unirea.

Mc.Donald's Brancoveanu a cumulat 83% din punctajul total, in schimb ce Colentina, Pacii si Virtutii numai 80%. Ultimele 2 restaurante, care si ele au obtinut un punctaj total de peste 50% sunt  Gara de Nord si Unirea pasaj.

Scorul global a fost influentat de catre 3 dintre cele 5 criterii: formulele de adresare - pentru 2 din cele 17 restaurante, viteza de servire - pentru 10 din cele 17 restaurante si calitea produselor - pentru 2 restaurante.

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.