Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice
Acasa » scoala » marketing
Suport pentru telefonul mobil - mixul de marketing

Suport pentru telefonul mobil - mixul de marketing


SUPORT PENTRU TELEFONUL MOBIL - Mixul de marketing
Pentru a putea introduce produsul pe piata, firma a realizat mai intai un studiu al conjuncturii de piata si a determinat principalii concurenti, acestia fiind putini: Nokia, Sony Ericsson, Helit si Dado, pe piata fiind loc pentru noi branduri. Am stabilit piata tinta ca fiind formaata din persoane de sex feminin, atat din mediul urban cat si din mediul rural, cu varsta cuprinsa intre 35 si 44 de ani, un venit minim de 2000 de lei si o educatie superioara.

Dupa analiza pietei am observat ca 80% dintre persoanele din piata tinta intervievate nu detin un suport de telefon mobil, dar il considera de la destul de util la foarte util. 47% dintre persoane sunt interesate intr-un procent ridicat sa cumpere produsul in urmatoarea luna, produs care, dupa preferintele respondentilor ar trebui sa fie confectionat din plastic si sa coste intre 31 si 60 de lei. Cea mai importanta caracteristica a produsului ar trebui sa fie rezistenta (25 rsp.), urmata de adaptabilitatea (22 rsp.), designul (15 rsp), pretul (13 rsp) si functionalitatea (11 rsp) suportului de telefon. Cele mai multe persoane (48%) ar cumpara un suport pentru masina dintr-un magazin de specialitate sau de la hipermarket.Atunci cand ne-am hotarat sa lansam produsul, ne-am propus sa tinem cont atat de cerintele consumatorilor cat si de necesitatile firmei in ceea ce priveste profitul obtinut.

  1. Configurarea produsului

Proprietatile fizice, chimice, mecanice, materialitatea si consistenta fizica a produsului nu pot fi intelese izolat de nevoile si dorintele consumatorului final. În conceperea unui produs trebuie urmarite avantajele aduse de el consumatorului, utilitatea pe care o asteapta consumatorul de la produs. Orice cumparator achizitioneaza un produs pentru ca el ii ofera solutii la problemele sale. Atributele produsului iau forma mai mult sau mai putin concreta a functiilor pe care respectivul produs le poate indeplini.

Ceea ce cumpara clientul sunt functiile pe care i le aduce produsul, iar nu obiectul fizic ca atare.

A. Atributele produsului (fizionomie, caracteristici fizice):

Suportul de telefon mobil (bratul de sustinere si suportul propriu-zis) este confectionat din material plastic rezistent, fiind adaptabil oricarui tip de telefon mobil, dar poate fi folosit deasemenea si pentru sustinerea PDA-urilor si a oricarui alt sistem de navigare, acesta poate suporta o greutate de pana la 2 kg, cantareste 150 g si este disponibil intr-o gama variata de culori atat pentru brat, cat si pentru suportul propriu-zis (galben, rosu, verde, argintiu, albastru, negru).

Suportul propriu-zis are o inaltime de 10 cm si este prevazut cu un sistem de fixare lateral, extensibil in latime de la 4 pana la 12 cm. Acesta se roteste 3600 avand un unghi de vedere de 1800. Pentru o mai buna sustinere a telefonului si impiedicarea alunecarii acestuia, produsul mai este prevazut cu un sistem de sustinere pe verticala care permite inserarea castilor si a incarcatorului, iar suprafata de contact dintre telefon si suport este confectionata din cauciuc.

Bratul suportului este deasemenea confectionat din plastic, are o lungime de 15 cm, sistemul de prindere fiind reprezentat de o ventuza ce se fixeaza foarte bine de parbriz, cu o suprafata de contact de 5 cm in diametru.

B. Funtiile produsului: rezulta din dorintele si avantajele cautate de piata tinta, adica preferintele femeilor instarite, cu varsta cuprinsa intre 35-44 ani, surprinse in urma chestionarului aplicat esantionului.Se disting astfel urmatoarele functii:

functia principala: sustinerea telefonului mobil intr-o pozitie fixa si la vedere, conferind astfel ajutor conducatorului auto, cand acesta se afla in trafic;

functii complementare: functionalitatea (bratul telefonului se roteste 3600, oferind o manevrare usoara a acestuia), adaptabilitatea (acesta este compatibil cu orice tip de telefon mobil, dar si cu PDA-uri, MP3/MP4 playere si alte sisteme de navigare, putand fi astfel folosit si pentru sutinerea altor aparate electronice nu numai a telefonului mobil), design (prin gama larga de culori disponibile aduce un plus de culoare si estetica masinii).

C. Sistemul de sustinere:

Firma ZuZu ofera noul sau produs, Suportul de telefon mobil ZuZuFlex.

Numele produsului, usor de pronuntat si retinut, este compus din cuvantul ZuZu, ce semnifica pe langa numele firmei si imaginea pe care vrem sa o promovam despre produs si anume: design atragator, viu colorat, caracteristic persoanelor pline de viata, nonconformiste, cu o personalitate puternica si spontane si care nu se tem sa incerce lucruri noi, precum si din cuvantul Flex, care il duce pe consumator cu gandul la avantajele produsului (flexibilitatea, adaptabilitatea acestuia).

Marca produsului se identifica cu numele firmei.

Ea va fi scrisa cu un font special caracteristic firmei, usor de citit, de culoare rosie, deoarece rosul este caracteristic persoanelor pline de viata, simbolizeaza vitalitate, forta, impuls, vointa. Rosul energizeaza, stimuleaza, accentueaza dorinta de a actiona si de a pune in practica ideile; a fost si este dintotdeuna printre culorile cele mai agreate de sexul frumos. Argintiul de pe fundal reflecta o trezire a energiilor care stau la baza iluminarii, intuitiei si imaginatiei creatoare, iar conturul negru este folosit pentru a scoate si mai mult in evidenta numele marcii.

Ambalajul este parte integranta din produs si nu poate fi tratat izolat de acesta. Este format dintr-o cutie de forma paralelipipedica, cu dimensiuni ce se preteaza dimensiunilor suportului (20x10x12 cm), confectionata din carton reciclabil si biodegradabil, de culoare verde. În cutie se vor gasi cele doua parti componente ale suportului: bratul si suportul propriu zis, dezasamblate, ambalate intr-o punga de plastic, precum si instructiunile de utilizare, asamblare si montare a suportului alaturi de certificatul de garantie.

În crearea ambalajului s-a tinut cont de:

Estetica ambalajului, data de forma pachetului (cutie din carton, biodegradabila, simbolurile (marca firmei), cuvintele folosite (denumirea produsului, prezentarea si descrierea acestuia), elemente de grafica, culorile sugestive (ambalajul va fi verde deoarece este o culoarea linistitoare, racoritoare, umana; efectele culorii verzi sunt buna dispozitie, meditatie, echilibru, liniste, relaxare, faciliteaza deconectarea nervoasa, cuvintele si elementele de grafica vor fi de culoare neagra, iar numele produsului va fi scris cu violet si un font special, astfel incat sa atraga cat mai multe priviri);

Marimea ambalajului, care va fi adaptata marimii suportului.

Ambalajul va avea urmatoarea forma:


Eticheta are drept scop furnizarea de informatii esentiale consumatorului cu privire la produs (numele produsului, greutate, culoare, dimensiuni, termen de garantie, materialul folosit pentru confectionarea lui), precum si date de identificare a producatorului (marca firmei, adresa, numar de telefon). Aceasta se identifica cu ambalajul.

O conditie esentiala in realizarea etichetei este folosirea limbii adecvate, de aceea informatiile vor fi scrise in limba romana, produsul adresandu-se in special cetatenilor romani.

Serviciile oferite de firma ZuZu la achizitionarea produsului sunt:

servicii de consultanta (asamblarea si montarea suportului);

garantarea performantelor produsului in termenul de garantie;

repararea produselor;

Firma ZuZu considera serviciile tehnice ca fiind un important instrument de marketing, intrucat, in general la produse similare si preturi apropiate cumparatorul va alege in functie de serviciile care insotesc produsul.


Garantia: firma noastra ofera o garantie de 2 ani pentru suportul de telefon mobil, asumandu-si in acest fel riscurile cu privire la eventualele erori de fabricatie si recompensand cumparatorul in cazul in care produsul nu satisface performantele promise (repararea sau inlocuirea produsului). Toate mentiunile concrete cu privire la garantia oferita sunt trecute in certificatul de garantie.

D. Diferentierea marcii si a produsului

Se realizeaza in functie de exigentele cumparatorilor de suporturi de telefoane mobile din piata tinta, persoane de sex feminin, cu venituri ridicate si cu varsta cuprinsa intre 35-44 ani, care sunt interesate de un suport cu design unic, cat mai rezistent si fiabil.

Astfel pentru a ne diferentia produsul am intevenit la nivelul atributelor si functiilor sale.

Am intervenit la nivelul caracteristicilor fizice pentru a face un produs mai performant din punct de vedere calitativ, mai durabil, fiabil si mentenabil, ca sa ne diferentiem intr-o maniera cat mai pozitiva de produsele concurente. Interventia propriu-zisa se refera imbunatatirea suprafetei de contact dintre suport si telefon prin acoperirea acesteia cu o bucata de cauciuc, ce va impiedica alunecarea telefonului si il va proteja de zgarieturi, precum si posibilitatea alegerii de catre client a unei game variate de culori, la ora actuala majoritatea produselor existente pe piata avand un design monoton, in culori reci de gri si negru.

Spre deosebire de produsele concurentilor, suportul de telefon mobil ZuZuFlex vine cu o inovatie de ultima generatie. Acesta este conceput astfel incat atunci cand telefonul vibreaza, clapitele laterale ale suportului se deschid automat, permitand desprinderea mai usoara a telefonului din suport. Desi clapitele se desprind ne mai sustinand telefonul, cauciucul si clapitele din partea inferioara preiau functia de sustinere impiedicand telefonul sa sara din suport.

2. Configurarea pretului

A. Strategia de pret:

Pretul fiind singurul aducator de venituri, este un factor important si esential in activitatea fiecarei firme. Stabilirea lui se face dupa criterii bine analizate si delimitate in functie de posibilitatile si interesele firmei.

Datorita progresului tehnic specialistii nostri vor cauta mereu solutii de imbunatatire a produsului, sau chiar de fabricare a unuia mai performant, de accea vom si opta pentru strategia pretului de stratificare, pornind initial cu un pret mai ridicat, urmand ca pe parcurs pretul produsului sa scada. Cum se poate observa si in fig.1 intram pe piata cu un pret P1 mai mare pentru a acapara segmental piata insensibila la pret, urmand ca reducerile ulterioare (P2 si P3) sa largeasca piata prin adaugarea segmentelor mai sensibile la pret.

Q1 Q2 Q3 Q

 

P

P1

P2

P3

 

Fig.1 Strategia pretului de stratificare

Avantajele aplicarii unei astfel de strategii sunt:

genereaza profituri mari pe masura ce preturile scad, obtinandu-se maximum posibil de la fiecare segment de populatie;

limiteaza cererea pentru produs in perioade in care firma nu poate tine pasul cu volumul comenzilor;

permite reducerea pretului fara probleme atunci cand concurenta o impune.

Principalul inconvenient ar fi acela ca rentabilitatea ridicata si profiturile imediate ar atrage si alti concurenti pe piata.

B. Nivelul pretului:

Pentru a se dovedi o afacere reusita, premisa principala este vanzarea produselor la un pret mai mare decat costul ocazionat de fabricarea si distribuirea lui.

Astfel, costul efectiv de productie al suportului de telefon mobil ZuZuFlex este format din:

materia prima: plastic colorat: 2,00 lei/buc;

cauciuc colorat: 1,50 lei/buc;

ventuza: 0,50 lei/buc;

senzor: 5,00 lei/buc.

materiale auxiliare: 1,00 lei/buc;

manopera: 2,00 lei;

ambalaj: 2,00 lei;

distributie: 1,50 lei;

Costul de productie final: 15,50 lei.

La costurile efective de productie adaugam un adaos comercial de 200%, pretul suportului ajungand pana la suma de 46,50 lei. Dupa aplicarea adaosului comercial, a procentului de TVA de 19% si a taxei verzi de 1,19 lei, pretul la raft al suportului de telefon mobil ZuZuFlex ajunge la 56,52 lei/buc pentru magazinele proprii.

În raport cu distribuitorii, vom aplica un adaos comercial de 150% la un cost de 14,00 lei deoarece costurile de transport le vor suporta distribuitorii, vom obtine un pret de 35,00 lei/buc. Dupa aplicarea de catre distribuitori a unui adaos comercial de maxim 35% stabilit in contracte a taxei verzi si a TVA, pretul la raft al distribuitorilor va fi de maxim 57,41 lei/buc. Astfel pretul produsului se mentine intre limitele pretului psihologic.

3. Configurarea promovarii

În ultima vreme, mai ales in ultimul deceniu, orice firma este preocupata de imaginea produselor sau serviciilor sale in randul consumatorilor sai. Pentru a-si indeplini diversele obiective, firma recurge la una din componentele mixului de marketing, promovarea, variabila, cu rol de informare a populatiei. "Promovarea este 99% inspiratie si 1 % munca", avand o importanta majora in vanzarea produsului.

A. Reclama reprezinta cea mai importanta modalitate de a atrage noi clienti de catre firma noastra, avand drept obiective: furnizarea de informatii potentialilor consumatori, cu privire la suportul de telefon mobil nou lansat , crearea unui climat favorabil pentru vanzarile viitoare , pozitionarea si diferentierea produsului pe piata.

1. Obiectivul reclamei este acela de a promova produsul parcugand toate tipurile de influenta: la nivel cognitiv, afectiv, comportamental;

Astfel:

a.      80% dintre femeile din Romania, cu varste intre 35-44 ani, cu un venit de peste 2000 lei trebuie sa stie ca suportul de telefon mobil ZuZuFlex este ideal pentru sustinerea telefonului la vedere in timpul condusului.

b.     65% dintre persoanele din piata tinta mentionata sa aiba incredere in functionalitatea produsului.

c.      45% dintre persoanele mentionate sa cumpere produsul si sa il incerce pentru a se convinge de utilitatea lui.

Durata campaniei promotionale este de 6 saptamani , si anume perioada 10.05.2009-20.06.2009, zona pe care vrem s-o acoperim este Romania si obiectivul ei este informarea consumatorilor de aparitia unui nou produs pe piata, si anume suportul de telefon mobil ZuZuFlex. Pentru a realiza cat mai bine acest lucru folosim promovarea concentrata, spoturile publicitare fiind difuzate de mai mult de 3 ori pe zi, in functie de canalul de promovare ales.

2. Axul publicitar-emotional -preponderent emotional. Am ales drep ax publicitar cel emotional pentru ca femeile raspund cu mai mare interes la stimulii emotionali.

3. Crearea mesajului: ca tehnici de promovare vom folosi, pentru inceput, 3 canale mass-media: radio, TV, Internet, doarece conform studiilor, persoanele intevievate au afirmat ca isi preiau informatiile preponderent din aceste surse. Ulterior vom apela si la alte surse : reviste, ziare si pliante.

B. Planificarea media :

Vrem sa ne atingem obiectivul precizat adineauri prin:

difuzarea de clipuri publicitare(vor fi alese emisiunile sau momentele cu audienta mare in special in randul femeilor, deoarece acestea sunt mai sensibile si mai usor de influentat si ele reprezinta piata noastra tinta);

difuzarea de spoturi publicitare la posturile de radio cele mai ascultate din tara: Europa FM, Kiss Fm, Pro fm, Radio 21, Radio Zu;

postarea bannerelor pe diverse site-uri, precum: site-ul firmei www.zuzu.ro, www.shopmania.ro, www.quickmobile.ro, www.autoschrott.ro, www.mediafun.ro, www.9am.ro;

publicarea de reclame in revistele de specialitate si reviste destinate femeilor: Tabu, Cosmopolitan, One, Joy, revista Ioana, dar si in revistele de masini: ProMotor, Quattroroute, Topgear; precum si in ziare: Evenimentul zilei, Adevarul, Jurnalul National, in ziare va aparea doar numele firmei, al produsului precum si cateva informatii despre produs si serviciile post-vanzare; spatiul folosit este de 1/4 pag.

distribuirea pliantelor in locurile frecventate de publicul tinta adica in hypermarket-uri, centre comerciale, in magazine de specialitate.

Reclama radio: este o modalitate de promovare cu un grad ridicat de operativitate in transmiterea mesajelor, iar costul difuzarii este de cele mai multe ori la un nivel convenabil. Se va pune accent in primul rand pe postul de radio Europa Fm, acesta avand o arie de raspandire foarte mare, putand fi receptionat oriunde in tara si pe postul de radio Kiss Fm. Întrucat ne adresam in special femeilor soferite, reclama va fi difuzata dupa stirile Europa Fm, Kiss Fm atat dimineata, cand potentialii cumparatori sunt in masina, plecand la serviciu, dar si dupaamiaza cand se intorc.

Spotul publicitar difuzat la radio este urmatorul :

Pe fundal se aude o masina in trafic, apoi un telefon sunand si o voce de femeie care spune: "Of., iar nu-mi gasesc telefonul!". Nici nu-si termina bine fraza ca se aude un tipat si o izbitura puternica. Pret de cateva secunde liniste totala.

O alta voce: "Nu-ti mai pune viata in pericol!, achizitioneaza-ti un suport de telefon mobil ZuZuFlex din magazinele noastre ZuZuGSM sau de la distribuitorii de accesorii GSM din toata tara".

Reclama Tv: folosirea televiziunii in scopuri publicitare ne confera o nota de prestigiu si de superioritate a produsului oferit, dat fiind faptul ca reclama este bine realizata si difuzata la cele mai vizionate posturi de televiziune din tara ( Pro Tv, Prima Tv, Antena 1, Acasa TV, Euforia TV ) in cadrul emisiunilor si inainte respectiv dupa emisiunile de maxima audienta pentru femei: Felicia, The Oprah Show, Ce se intampla doctore? (va fi difuzata de 5-6 ori pe zi)

Cel mai important avantaj al publicitatii TV este reprezentat de asocierea celor trei componente ideale in redarea continutului mesajului publicitar : imaginea, textul si sunetul.

Spotul publicitar difuzat la TV este urmatorul : 

Cadrul 1: O femeie apare conducand un autoturism si incepe sa-i sune telefonul;

Cadrul 2: Femeia se uita intai la drum, apoi incepe sa-si caute telefonul in poseta, se aude un cotrobait prin geanta si femeia oftand de suparare;

Cadrul 3: Deodata se aude un tipat usor si vocea personajului care spune: "Offff .. iar mi-am rupt o unghie, abia mi le facusem.";

Cadrul 4: Doua secunde de liniste si o voce spune: "Nu trebuie sa-ti strici manichiura, pentru ca acum suportul de telefon mobil ZuzuFlex iti pastreaza telefonul intr-un loc unde poti ajunge usor. Vino sa-ti achizitionezi ZuzuFlex din magazinele ZuZuGSM din toata tara.", iar pe ecran ruleaza imagini cu produsul in vitrina magazinelor;

Reclama prin presa scrisa: fata de celelalte mijloace de publicitate, cea prin presa scrisa prezinta mai multe avantaje:

Costul redus al informarii publicului;

Operativitate ridicata;

Flexibilitatea mesajelor.

Reclama on-line: va avea aceeasi forma ca cea din presa si se va realiza pe site-urile mentionate.

C. Promovarea vanzarilor (tehnici folosite, descriere):

Promovarea vanzarilor cuprinde grupul de tehnici pe care marketerii il folosesc pentru a stimula cumpararea imediata. Obiectivele promovarii vanzarilor sunt: motivarea incercarii produsului si cresterea vanzarilor.

În promovrea produsului nostru ne-am axat pe strategie de tip Pull (tehnica adresata clientilor), folosindu-ne de caracterisicile pietei tinta vizata, cunoscut fiind faptul ca persoanele de sex frumos sunt mai sensibile la stimulente si cadouri promotionale.

Astfel, reperezentantii firmei noastre ofera gratuit la cumpararea unui suport de telefon mobil ZuZuFlex , odorizant de masina pe care este imprimat numele firmei, marca si numarul de telefon. Aceasta tehnica are menirea de a face cunoscuta firma, dar si de a reaminti detinatorului odorizantului de existenta firmei noastre.

Acest tip de tehnica va urmari cresterea vanzarilor cu 20% in perioada 10 mai 2009 - 20 iunie 2009 si va influenta si clientii concurentei, castigand si o parte din acestia.

4. Configurarea distributiei :

A. Extinderea teritoriala a distributiei (zona geografica)

În cadrul firmei ZuZu ne propunem ca distributia sa aiba loc la nivel national. Bineinteles ca acest lucru nu se poate realiza in mod direct, adica distributia ar fi greoaie daca distribuitorii ar trebui sa cumpere direct de la noi, de la producator. De aceea vom avea un distribuitor intermediar, intre firma si utilizatorii din fiecare judet.

B. Intensitatea retelei de distributie si structura canalelor

Canalul de distributie reprezinta o retea organizata de agentii si institutii care desfasoara activitati menite sa faca legatura intre producatori si consumatori sau cu alte cuvinte drumul parcurs de produs de la locul obtinerii sale la locul unde se consuma. Principalele caracteristici dimensionale ale unui canal de distributie sunt: lungimea, latimea si adancimea.

Este importanta si existenta intermediarilor care asigura preluarea produsului de la producatori si distribuitori catre utilizatori.

Firma noastra doreste continuitatea activitatii, drept pentru care va trebui sa aleaga o distributie ce-i va asigura acest lucru. Ca urmare a respectarii acestor conditii, firma s-a decis sa isi vanda produsele astfel:

prin canale directe: care asigura circulatia marfurilor direct de la producator la consumator sau utilizator si care presupun un singur schimb de proprietate:

1. magazine proprii cu amanuntul, care nu sunt organizate ca subunitati cu personalitate juridica proprie.

2. site-ul web : www.zuzu.ro.

prin canale indirecte scurte, intre producator si consumator existand un singur intermediar (comerciantul cu amanuntul), astfel se va putea exercita un control ridicat al producatorului asupra canalului de distributie, iar incarcarea pretului cu adaosul comercial va fi relativ redusa.

Distributia produselor firmei se realizeaza prin canale competitive, adica produsele sunt vandute atat prin magazinele proprii, cat si prin cele ale intermediarilor. Motivatia principala a acestei stategii o constituie unul din obiectivele firmei si anume, cresterea volumului vanzarilor.

Preocuparile producatorului in legatura cu sistemul de distributie incep inca din faza proiectarii afacerii. Acesta va initia si dezvolta o afacere pentru a obtine profit, adresandu-se cu oferta sa unor clienti care trebuie sa intre in posesia bunului in conditii cat mai avantajoase de timp, calitate si cheltuieli.

Dintre strategiile de distributie o vom alege pe cea exclusiva. Aceasta varianta consta in acordarea dreptului de vanzare unui numar restrans de distribuitori, fiecare avand repartizat un anumit teritoriu geografic in interiorul caruia ceilalti vanzatori sunt exclusi. Prin urmare, in fiecare judet producatorul (firma ZuZu) foloseste un singur intermediar cu care are relatii de colaborare lungi.

Traseul parcurs de catre produs este urmatorul:

Bibliografie

Munteanu, C., Maxim, E., Zait, A., Marketing principii, practici, orizonturi; Editura: Sedcom Libris, Iasi, 2008;

https://makant.bizoo.ro/vanzare/57553/Suport-pentru-Telefon-mobil---PDA-Windshield

https://www.shopmania.ro/magazin~online-accesorii-pentru-telefoane-mobile~filtru-price-50-70---tip-suporturi.html

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Comentarii literare

ALEXANDRU LAPUSNEANUL COMENTARIUL NUVELEI
Amintiri din copilarie de Ion Creanga comentariu
Baltagul - Mihail Sadoveanu - comentariu
BASMUL POPULAR PRASLEA CEL VOINIC SI MERELE DE AUR - comentariu

Personaje din literatura

Baltagul caracterizarea personajelor
Caracterizare Alexandru Lapusneanul
Caracterizarea lui Gavilescu
Caracterizarea personajelor negative din basmul

Tehnica si mecanica

Cuplaje - definitii. notatii. exemple. repere istorice.
Actionare macara
Reprezentarea si cotarea filetelor

Economie

Criza financiara forteaza grupurile din industria siderurgica sa-si reduca productia si sa amane investitii
Metode de evaluare bazate pe venituri (metode de evaluare financiare)
Indicatori Macroeconomici

Geografie

Turismul pe terra
Vulcanii Și mediul
Padurile pe terra si industrializarea lemnului

Analiza-diagnostic a produsului destinat pietei internationale
Identificarea segmentului de piata-tinta
Propuneri in vederea solutionarii problemelor si chiar a transformarii punctelor slabe in puncte forte
Politica de pret la nivel international
Previzionarea vanzarilor
Definirea conceptul de corporatie multinationala
Macromediul de marketing
Comunicare in marketing - Abordari publicitare la SC CAMPOFRIO ALIMENTACION SA

Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu