Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale unice
Acasa » referate » psihologie psihiatrie
Chestionarul "identitatea"

Chestionarul "identitatea"


CHESTIONARUL "IDENTITATEA"

Numele meu este Florentina Scarneci, sunt lector universitar la Catedra de Sociologie si Filosofie din cadrul Universitatii "Transilvania" Brasov si doctorand in sociologie la Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca. In iulie 2009 urmeaza sa imi sustin teza de doctorat. Incerc sa arat, prin intermediul ei, ca oamenii ajung manageri si sunt manageri mai buni sau mai putin buni in functie de diferite lucruri care li s-au intamplat in viata (experiente traite, oameni intalniti, evenimente la care au fost martori).

Va rog, cu respect si recunostinta, sa-mi dati o mana de ajutor completand acest chestionar. El va ajunge atat la oameni care sunt manageri, cat si la oameni care nu sunt manageri. Ambele categorii de oameni sunt la fel de importante pentru studiul meu (sunt convinsa ca cele doua difera intre ele, asa cum sunt convinsa ca nu se poate spune despre una dintre categorii ca este mai "valoroasa" decat cealalta); vreau sa stiu daca exista diferente de natura identitara intre aceste doua categorii si in ce constau ele. Prin chestionar voi incerca, asadar, sa descopar felul in care sunteti, ganditi, actionati, experientele prin care ati trecut, lucrurile care v-au marcat.

Vor fi intrebari simple si clare la care nu veti avea dificultati sa raspundeti, nu sunt foarte personale, nici indiscrete; de asemenea nu exista raspunsuri bune sau mai putin bune, nu se vor putea face pe baza lor ierarhii ale respondentilor ci doar profile identitare (oameni care au avut unele experiente si oameni care au avut alte experiente; oameni care spun ceva despre ei si oameni care spun altceva despre ei etc.). Va cer doar sa fiti sincer(a), sa raspundeti in conformitate cu ceea ce sunteti, vi s-a intamplat, simtiti etc. si nu in functie de ceea ce credeti ca ar fi bine sa raspundeti sau ca si-ar dori cineva sa raspundeti.



Raspunsurile dumneavoastra sunt confidentiale, ele nu vor fi folosite decat in scop didactic si stiintific. Rezultatele prelucrarii datelor obtinute cu acest chestionar se vor regasi in teza mea de doctorat si poate si in articole stiintifice publicate in reviste nationale sau internationale de specialitate sau intr-o carte publicata la o editura nationala. Deci as vrea sa va asigur de seriozitatea demersului si de faptul ca imi asum toata raspunderea cu privire la chestiunile de confidentialitate (identificarea dumneavoastra nu va fi posibila sub nici o forma, in nici un context).

Sunt convinsa ca experienta completarii acestui chestionar va fi interesanta pentru dumneavoastra (veti fi purtat(a) prin copilaria dumneavoastra, veti fi "obligat(a)" sa va ganditi la felul cum sunteti, sa va definiti; practic veti fi pus(a) pe ganduri cu privire la felul in care va percepeti, veti face un exercitiu de autodefinire si introspectie).

Va multumesc foarte mult!

I.       In prima parte a chestionarului va rog sa raspundeti cu 20 de cuvinte, expresii sau propozitii diferite la intrebarea "Cine sunteti dumneavoastra?" (exemple din raspunsurile altora: sunt blond(a), sunt student(a), sunt o persoana fericita, sunt o particica din univers etc.).

II.    Urmatoarea parte a chestionarului se refera la diferite perioade si aspecte din viata dumneavoastra.

Pentru inceput as vrea sa va rog sa va intoarceti cu gandul la copilaria si adolescenta dumneavoastra. Incercati sa apreciati in ce masura vi se potrivesc propozitiile de mai jos luand in calcul felul in care erati si lucrurile care vi s-au intamplat in acea perioada.

Propozitii

Nu mi se potriveste deloc

Mi se potriveste foarte putin

Mi se potriveste destul de bine

Mi se potriveste perfect

Nu-mi amintesc / nu pot raspunde /aprecia

1.1. In copilarie si adolescenta am avut ocazia sa vad cu ochii mei cum se munceste (la parinti, bunici sau alte persoane). De exemplu in fabrica, in agricultura, in constructii etc.

1.2. Am facut ucenicie in meserii pe care le-am vazut practicate la altii (de exemplu: tamplarie, fierarie, zugravit, croitorie etc.).

1.3. Chiar daca uneori numai in vacante, am muncit de mic(a) fie in gospodarie, fie in alte locuri.

1.4. Se intampla uneori sa castig bani din muncile pe care le prestam in copilarie sau adolescenta.

1.5. Atunci cand aveam bani (oricat de putini) din astfel de munci sau din alte surse, cel mai des ii gestionam cu mare grija singur(a).

1.6. De mic(a) am avut tot felul de responsabilitati (cresterea unor animale, ingrijirea fratilor mai mici, practicarea unui sport de performanta etc.).

1.7. In general eram inconjurat(a) de copii; nu aveam nici o problema in a-mi gasi tovarasi de joaca.

1.8. De cele mai multe ori, nu stiu cum faceam, dar ma trezeam inventand jocuri, stabilind reguli noi, etc. Si ceilalti copii se luau dupa mine; ii organizam, eram o mica vedeta printre ei.

1.9. Daca ar fi sa-mi apreciez propriile rezultate scolare, pot spune, fara modestie, ca am fost foarte bun(a) la scoala. Am fost mai mereu printre primii elevi din clasa (sau chiar din scoala).

1.10. Parintii mei (sau unul dintre ei) au fost foarte autoritari. Am fost supravegheat(a) indeaproape.

1.11. Parintii mei imi dadeau tot felul de lectii de viata; am trait intr-un mediu cu principii ferme (mi se arata ce e bine si ce e rau, ce inseamna sa fii corect, moral, ce e respectul pentru ceilalti si pentru munca etc.).

1.12. Am trait intr-o familie modesta; pot spune mai degraba ca am indurat unele lipsuri decat ca am fost un copil de bani gata.

1.13. Cred ca se poate spune ca am fost un copil independent (in limitele permise de varsta).

Vom continua cu perioada maturitatii. Va rog sa va ganditi la felul cum ati fost si la lucrurile care vi s-au intamplat din tinerete si pana in prezent. Incercati sa apreciati in ce masura vi se potrivesc enunturile de mai jos.

2.1. Ne vom concentra mai intai pe aspecte profesionale.

Enunturi

Nu mi se potriveste deloc

Mi se potriveste foarte putin

Mi se potriveste destul de bine

Mi se potriveste perfect

Nu-mi amintesc / nu pot raspunde / aprecia

2.1.1. Am lucrat in foarte multe locuri, am prestat munci diverse.

2.1.2. Cam stiu ce este munca de jos. Am plecat in cariera mea de la munci necalificate, prost vazute sau prost platite.

2.1.3. Pot spune ca am invatat cate ceva din fiecare experienta profesionala pe care am avut-o, oricat de neinsemnata sau umilitoare ar fi fost.

2.1.4. Incet dar sigur am evoluat profesional, plecand dintr-un loc de munca in altul sau urcand in ierarhia functiilor.

2.1.5. Stiind ca pot mai mult, am cautat mereu locuri de munca mai bune de care sa fiu multumit(a) (nu m-am oprit si nu o sa ma opresc pana cand nu voi fi multumit(a)).

2.1.6. Am furat meserie de la altii de cate ori am avut ocazia (i-am observat pe cei care se pricep, am fost atent(a) la felul cum muncesc etc.).

2.1.7. Pe oriunde am lucrat, tacit sau explicit, sunt convins(a) ca mi s-a recunoscut valoarea (am fost apreciat(a), laudat(a), promovat(a), mi s-au oferit sporuri sau recompense etc.).

2.1.8. Pentru mine este important ca in munca pe care o prestez sa cresc profesional (sa invat mereu lucruri noi).

2.1.9. Pentru mine este important ca in munca pe care o prestez sa am posibilitatea sa urc in ierarhia functiilor (sa promovez).

2.1.10. Pentru mine este important ca in munca pe care o prestez sa am de-a face cu oamenii (sa-i pot impresiona, sa le pot castiga admiratia, aprecierea, increderea sau respectul).

2.1.11. Pentru mine este important ca in munca pe care o prestez sa fiu provocat(a) de sarcini grele cu responsabilitati mari.

2.1.12. Pentru mine este important ca in munca pe care o prestez sa am cat mai putini sefi pentru a avea eu o cat mai mare putere.

2.1.13. Oricat ar parea de ciudat trebuie sa recunosc ca ma fascineaza ideea ca sunt sau as putea fi un "mic Dumnezeu", care are in mana soarta unor subalterni.

2.1.14. Oricat ar parea de arogant eu cred ca am capacitatea de a-i conduce pe altii (ii pot face sa ma asculte, sa ma urmeze, sa-mi aplice ideile, sa mi se supuna).

2.1.15. Am descoperit inca de mic(a) aceasta capacitate; cred ca ea s-a manifestat pe tot parcursul vietii mele (poate fi usor observata in interactiunile mele cu ceilalti).

2.1.16. Daca maine as fi nevoit(a) sa renunt la locul de munca actual sunt convins(a) ca nu ar fi o problema: stiu sa fac multe lucruri din multe domenii.

2.1.17. Daca s-ar intampla ca de maine sa nu mai am nimic si sa o iau de la capat sunt convins(a) ca nu as muri de foame.

2.2. Propozitiile urmatoare se vor referi la relatiile dumneavoastra cu ceilalti oameni.

Propozitii

Nu mi se potriveste deloc

Mi se potriveste foarte putin

Mi se potriveste destul de bine

Mi se potriveste perfect

Nu-mi amintesc / nu pot raspunde / aprecia

2.2.1. Pot spune despre mine ca, desi cunosc destul de multi oameni, nu ma pot baza cu adevarat decat pe foarte putini.

2.2.2. Eu cred ca prietenii nu conteaza atat de mult in viata (e greu sa gasesti prieteni adevarati si nici nu prea e bine sa te bazezi foarte mult pe ei).

2.2.3. Am avut de multe ori in viata senzatia ca cei care mi-au fost sau imi sunt superiori (prin functie sau putere) m-au nedreptatit sau mi-au pus bete in roate (de exemplu sefii directi sau reprezentantii statului sau cei cu putere politica).

2.2.4. Pot spune ca exista destul de multi oameni care, in viata, mi-au inselat increderea (s-au dovedit incapabili, partinitori, necinstiti etc.).

2.2.5. Imi doresc foarte mult sa fiu pe placul celorlalti oameni (sa fiu admirat(a), respectat(a) si apreciat(a)).

2.2.6. Nu cred ca pot spune ca am admirat vreodata pe cineva in mod deosebit.


2.2.7. Nu cred ca pot declara ca am avut in viata modele; nu am vrut sa devin ca cineva anume.

2.2.8. Cu riscul de a parea arogant(a), marturisesc ca eu cred, de fapt, ca eu sunt un ideal, un model de urmat pentru altii.

2.2.9. Cred ca se poate spune despre mine ca sunt produsul propriilor mele decizii; nu am fost influentat(a) major de nimeni.

2.2.10. Oricat m-as gandi nu cred ca exista oameni care sa ma fi ajutat in mod semnificativ; tot ce am realizat, am realizat prin forte proprii.

2.2.11. Mi s-a intamplat de multe ori in viata sa am senzatia ca ceilalti ma invidiaza.

2.2.12. In general vorbind, cred ca oamenii care ma cunosc ma admira.

2.2.13. Chiar am auzit vorbindu-se despre mine in termeni laudativi.

2.2.14. Trebuie sa recunosc ca prefer sa stau prin preajma oamenilor de la care am ceva de castigat (pot invata ceva, pot obtine ceva) si nu prea imi pierd timpul cu relatii din care nu ma aleg cu nimic.

2.2.15. E posibil ca multi dintre oamenii apropiati mie sa-si doreasca sa fiu putin diferit(a), sa-si doreasca sa fac uneori altfel lucrurile.

2.2.16. In ansamblu, cred ca se poate spune despre mine ca sunt independent(a): depind destul de putin, in comparatie cu altii, de familie, prieteni, colegi etc. (din punct de vedere material, afectiv, in luarea deciziilor sau in realizarea lucrurilor).

III. In continuare va fi vorba despre ce si cum credeti ca sunteti.

Sunt enumerate mai jos cateva atribute. Va rog sa va ganditi la felul in care sunteti dumneavoastra, in general, in cea mai mare parte a timpului si in cele mai multe situatii, si sa apreciati in ce masura aceste atribute va sunt caracteristice.

Atribute

Exact asa sunt

Cam asa sunt

Parca nu prea sunt asa

Nu sunt asa deloc

Nu pot raspunde / aprecia

3.1. Ambitios(oasa)

3.2. Ordonat(a)

3.3. Disciplinat(a)

3.4. Harnic(a)

3.5. Comod(a)

3.6. Delasator(oare)

3.7. Nonconformist(a)

3.8. Autocritic(a)

3.9. Perfectionist(a)

3.10. Calculat(a)

3.11. Inteligent(a)

3.12. Atractiv(a) fizic

3.13. Dur(a) cu mine insumi(insami)

3.14. Dur(a) cu ceilalti

3.15. Distant(a) si rece cu ceilalti

3.16. Sociabil(a)

3.17. In relatiile cu ceilalti sunt statornic(a)

3.18. In relatiile cu ceilalti sunt loial(a)

3.19. In relatiile cu ceilalti sunt corect(a)

3.20. Daca exista alte atribute neamintite mai sus si care va caracterizeaza mai degraba, va rog sa le enumerati in spatiul de mai jos:

Urmeaza din nou cateva propozitii; ele se refera la felul in care sunteti si va simtiti. Ganditi-va la dumneavoastra, la viata dumneavoastra de zi cu zi si la felul cum va simtiti in cea mai mare parte a timpului. Apoi incercati sa apreciati in ce masura vi se potrivesc enunturile.

Enunturi

Nu mi se potriveste deloc

Mi se potriveste foarte putin

Mi se potriveste destul de bine

Mi se potriveste perfect

Nu pot raspunde / nu pot aprecia

4.1. In general am o parere buna despre mine.

4.2. Pot spune ca sunt mandru(a) de mine si de ceea ce am realizat pana acum.

4.3. Daca ar fi sa inventariez, am cu ce sa ma laud: am avut rezultate scolare remarcabile.

4.4. Daca ar fi sa inventariez, am cu ce sa ma laud: am rezultate profesionale remarcabile.

4.5. Daca ar fi sa inventariez, am cu ce sa ma laud: am cateva abilitati personale remarcabile (spre exemplu sunt dibaci(e), stiu sa iau decizii prompte, etc.).

4.6. Daca stau bine sa ma gandesc, avand in vedere cum ma privesc ceilalti oameni, cum se comporta in raport cu mine, cred ca pot spune ca ma indragesc, ca ma apreciaza.

4.7. Cam tot ce am facut a dat rezultate si cred ca sunt indreptatit(a) sa sustin ca sunt competent(a) in realizarea sarcinilor ce mi se incredinteaza.

4.8. Nu trebuie sa ma bazez pe nimeni in rezolvarea diverselor probleme cu care ma confrunt; in majoritatea cazurilor sunt capabil(a) sa le rezolv singur(a).

4.9. Cred ca pot spune ca sunt o persoana cu mare incredere in mine.

4.10. Cred ca pot spune ca am ajuns sau sunt pe cale sa devin exact asa cum mi-ar placea sa fiu.

4.11. In general ma simt bine cu viata mea; e cam asa cum mi-o doresc.

4.12. Ma straduiesc sa fac mereu lucruri care imi plac, care ma intereseaza si de cele mai multe ori imi iese.

4.13. Sunt fericit(a) sa declar ca munca pe care o desfasor se apropie foarte mult de ceea ce imi doresc.

4.14. La serviciu ma simt ca pestele in apa.

4.15. Pot spune ca munca e unul dintre cele mai importante lucruri din viata mea.

4.16. Cei din jurul meu spun ca daca ar fi dupa mine as fi in stare sa ma mut la serviciu.

4.17. Cred ca raportat la ceea ce as fi putut face pana acum pot spune ca sunt un om implinit.

4.18. Nu imi doresc sa fi fost altceva decat sunt.

4.19. N-as fi deloc nemultumit(a) daca in viitor as fi la fel ca azi.

4.20. De foarte multe ori ma incearca senzatia ca nu am multe defecte.

4.21. Oricum cred ca pot spune, fara sa gresesc prea mult, ca defectele pe care le am nu sunt majore, nu sunt foarte grave.

4.22. Cred ca pot spune ca ma simt mai confortabil in situatii in care sunt pus sa intru in competitie cu ceilalti decat in situatiile in care sunt pus sa colaborez.

4.23. In general sunt multumit(a) de felul cum arat; nu pot sa spun ca am vreun complex fizic.

Vor urma cateva propozitii care va vor cere sa va comparati cu ceilalti oameni. Ganditi-va la ceilalti oameni in general si la dumneavoastra, la felul cum sunt ceilalti si cum sunteti dumneavoastra, la felul cum se comporta ceilalti si cum va comportati dumneavoastra, la felul cum gandesc ceilalti si cum ganditi dumneavoastra, etc. De data aceasta veti avea de evaluat doua enunturi in oglinda. Incercati sa apreciati care dintre enunturile-pereche vi se potrivesc mai degraba.

Enunt

Sigur acest enunt mi se potriveste si nu celalalt

Cred ca mai degraba acest enunt mi se potriveste, nu celalalt

Desi nu sunt foarte hotarat(a) parca enuntul acesta mi se potriveste cat de cat

Nu pot sa ma hotarasc intre cele doua enunturi

Desi nu sunt foarte hotarat(a) parca enuntul acesta mi se potriveste cat de cat

Cred ca mai degraba acest enunt mi se potriveste, nu celalalt

Sigur acest enunt mi se potriveste si nu celalalt

Enunt

5.1. Daca e sa privesc lucrurile in ansamblu, cred ca sunt mai degraba diferit(a), altfel decat ceilalti oameni.

Daca e sa privesc lucrurile in ansamblu, cred sunt mai degraba asemanator(oare), similar(a) celorlalti oameni.

Daca ma gandesc la grupurile din care fac parte, cred ca sunt mai degraba diferit(a) de ceilalti membri.

Daca ma gandesc la grupurile din care fac parte, cred ca sunt mai degraba asemanator(oare) cu ceilalti membri.

5.3. Ies (sau imi place sa ies) in evidenta.

Sunt (sau imi place sa fiu) mai degraba comun(a).

5.4. Desi pare lipsit de modestie, nu pot sa nu afirm ca in multe privinte sunt superior(oara) multor oameni.

In unele privinte sunt mai bun(a) decat ceilalti oameni, in altele mai slab(a); nu cred ca pot vorbi de superioritatea mea in raport cu ceilalti.

5.5. In sinea mea sunt convins(a) ca pot face lucruri pe care altii nu le-ar putea face, ca fac multe lucruri mai bine decat le fac altii.

Nu ca sunt modest, dar chiar cred ca fac lucruri pe care le fac si altii, ca fac multe lucruri cam cum le fac altii.

5.6. De cele mai multe ori cand ma trezesc comparandu-ma cu altii, ma uit la cei ca mine care au reusit mai putin.

De cele mai multe ori cand ma trezesc comparandu-ma cu altii, ma uit la cei ca mine care au reusit mai mult.

IV.  In continuare va fi vorba despre felul in care actionati. Va rog sa va ganditi la felul in care ati actionat sau ati luat decizii importante in trecut, la felul in care actionati si reactionati in situatii in care aveti ceva important de facut, cand trebuie sa luati o decizie importanta.

Si incercati sa apreciati masura in care vi se potrivesc enunturile:

Enunturi

Nu mi se potriveste deloc

Mi se potriveste foarte putin

Mi se potriveste destul de bine

Mi se potriveste perfect

Nu pot raspunde / nu pot aprecia

6.1. Am facut foarte multe lucruri in viata din ambitia de a arata ceea ce pot.

6.2. Oricat ar parea de ciudat, cand e vorba sa-mi inventariez esecurile am mari dificultati; reusesc cu greutate sa aduc un exemplu - doua.

6.3. Chiar cred sincer ca nu am avut prea multe esecuri in viata.

6.4. Cam la fiecare esec pe care l-am avut pot arata ca cea mai mare parte din vina nu imi apartine.

6.5. Ma gandesc de multe ori (cand e vorba sa actionez sau sa iau decizii) ca e foarte important in viata sa nu te faci de rusine.

Iar acum incercati sa apreciati care dintre urmatoarele enunturi - pereche vi se potrivesc mai degraba.

Enunt

Sigur acest enunt mi se potriveste si nu celalalt

Cred ca mai degraba acest enunt mi se potriveste, nu celalalt

Desi nu sunt foarte hotarat(a) parca enuntul acesta mi se potriveste cat de cat

Nu pot sa ma hotarasc intre cele doua enunturi

Desi nu sunt foarte hotarat(a) parca enuntul acesta mi se potriveste cat de cat

Cred ca mai degraba acest enunt mi se potriveste, nu celalalt

Sigur acest enunt mi se potriveste si nu celalalt

Enunt

7.1. Cel mai des, cand am ceva de facut, analizez situatia, anticipez consecintele, pregatesc actiunea cu minutiozitate si abia apoi actionez.

Cel mai des, cand am ceva de facut, actionez (daca stai mult sa te gandesti pierzi ocazii).

7.2. Cel mai des sunt prudent(a) in decizii, imi asum foarte rar riscuri (e mai bine sa fiu atent(a) decat sa pierd fara rost).

Cel mai des iau decizii care implica si un grad de risc; cine nu risca nu castiga.

7.3. In cele mai multe situatii prefer sa nu castig nici eu decat sa castig eu ce pierd altii (nu pot fi multumit(a) daca ceilalti sunt nemultumiti).

In cele mai multe situatii prefer sa castig eu chiar daca e vorba sa castig ce pierd altii (nici altii nu se gandesc la mine, de ce as face-o eu?).

7.4. Daca ma uit in urma e bine tot ce am facut; nu prea am regrete.

Ma macina adesea gandul ca nu am facut bine unele lucruri, ca as fi putut sa le fac altfel.

7.5. Cele mai multe decizii importante de viata pe care le-am luat au fost de succes; nu-mi pare rau de nimic.

Imi pare rau ca nu am cantarit mai bine deciziile importante pe care le-am luat in viata; as fi putut avea mai mult sau si mai mult succes.

7.6. Ma ghidez dupa principiul ca e bine sa te sfatuiesti cu ceilalti inainte de a lua decizii importante sau de a actiona.

In principiu "nimeni nu stie mai bine ca tine ce vrei" si, ca urmare, nu prea ma bazez pe sfaturile altora cand e vorba despre o decizie importanta sau de vreo actiune.

7.7. Viata ti-o cam faci tu, nu cred in destin sau zodii sau alte influente de genul acesta.

Cred mai degraba ca mult din ceea ce suntem si facem e influentat de predestinari.

7.8. Imi place mai degraba sa decid eu ceea ce e de facut chiar daca asta inseamna sa le arat si altora ce e de facut (e preferabil sa detii controlul chiar daca asta inseamna responsabilitate).

Imi place mai degraba sa-i las pe altii sa decida ceea ce e de facut, chiar daca asta inseamna sa-mi arate altii ce trebuie sa fac (e preferabil sa faci lucrurile relaxat fara stresul responsabilitatii).

7.9. Imi doresc mai degraba un loc de munca in care nu trebuie sa dau socoteala nimanui.

Cred ca prefer un loc de munca in care sa dau socoteala unui sef (as fi mai organizat, chiar mai performant).

7.10. In general nu prea imi fac planuri de viitor; mi se pare ca e cel mai bine sa las lucrurile sa mearga de la sine.

Mi se intampla destul de des sa planific ce am de facut pe termen scurt, mediu si lung.

7.11. Parca mi se intampla mai des sa astept lucrurile sa se intample si apoi, in functie de ce s-a intamplat sa decid ce e de facut, sa ma adaptez.

Parca mi se intampla mai des sa nu astept, sa produc eu schimbarea lucrurilor.

7.12. Cred ca prefer mai degraba situatiile in care sunt in competitie cu ceilalti.

Cred ca prefer mai degraba situatiile care presupun cooperarea cu ceilalti.

7.13. Prefer sa fac ce am de facut de unul (una) singur(a).

Prefer sa muncesc in echipa.

Ganditi-va la traseul dvs. profesional de pana acum si amintiti-va daca ati fost vreodata in situatia de a detine o functie de conducere (ati avut in subordine cel putin 3 angajati). Apoi bifati situatia care vi se potriveste:

1. Nu am avut niciodata in viata o functie de conducere.

2. Am avut o data sau de mai multe ori in viata o functie de conducere, dar acum nu mai am.

3. Am (si) in prezent o functie de conducere.

Daca la intrebarea 8 ati raspuns cu 1 sau 2 nu mai parcurgeti intrebarile care urmeaza ci treceti direct la intrebarea 16. Daca raspunsul a fost 3 va rog sa continuati sa raspundeti la intrebarile care urmeaza:

Legat de functia dumneavoastra de conducere, va rog sa bifati situatia care vi se potriveste:

1. Sunt sef de echipa (am in subordine un numar mic de persoane); am la randul meu sefi

2. Conduc un departament, un sector, o zona; am la randul meu unul sau mai multi sefi

3. Conduc o institutie, organizatie sau afacere; seful meu este cel care are in subordine institutia/organizatia sau proprietarul afacerii

4. Conduc o institutie / organizatie independenta sau propria afacere; nu am sefi

V.     In continuare va fi vorba despre cum sunteti dumneavoastra in relatia cu subalternii dumneavoastra. Va rog sa va ganditi la felul in care sunteti in preajma lor, la felul cum actionati legat de ei, la felul in care simtiti cand este vorba despre ei.

Apreciati in ce masura vi se potrivesc propozitiile de mai jos:

Propozitii

Nu mi se potriveste deloc

Mi se potriveste foarte putin

Mi se potriveste destul de bine

Mi se potriveste perfect

Nu pot raspunde / nu pot aprecia

10.1. Cred ca se poate spune ca imi doresc sa am o relatie buna cu subalternii mei (sa le fiu apropiat(a)).

10.2. Sunt prietenul subalternilor mei.

10.3. Exagerand doar foarte putin cred ca pot spune ca subalternii mei chiar ma iubesc.

10.4. Apropierea de subalterni este mai degraba daunatoare, mi se pare mai potrivita o relatie usor distanta de respect reciproc.

10.5. Fac tot ce pot pentru a le arata subordonatilor mei ca imi doresc o relatie buna cu ei: nu le vorbesc de sus, ii chem la mine in birou, merg eu printre ei prin locurile unde isi desfasoara activitatea etc.

10.6. Ma straduiesc cu adevarat foarte mult sa-i fac pe subordonatii mei sa fie multumiti.

10.7. Ma straduiesc cu adevarat foarte mult sa-i ajut pe subalternii mei sa se dezvolte, sa inainteze in functie, sa-si gaseasca locul in firma/institutie.

10.8. Cam stiu ce simt si gandesc subordonatii mei; cam stiu ce-i motiveaza.

VI.  Urmatoarele intrebari se refera la felul cum sunteti dumneavoastra in calitate de persoana cu functie de conducere.

Sunt enumerate mai jos cateva atribute. Va rog sa va ganditi la felul in care sunteti dumneavoastra in calitate de persoana cu functie de conducere, in general, in cea mai mare parte a timpului si in cele mai multe activitati la locul de munca, si sa apreciati in ce masura aceste atribute va sunt caracteristice.

Atribute

Exact asa sunt

Cam asa sunt

Parca nu prea sunt asa

Nu sunt asa deloc

Nu pot raspunde / aprecia

11.1. Sunt indraznet(neata)

11.2. Sunt curajos(oasa)

11.3. Am initiativa

11.4. Sunt dedicat(a)

11.5. Am carisma

11.6. Am viziune

11.7. Am capacitatea de a lua decizii ferme, rapide

11.8. Sunt inteligent(a)

Daca ar fi sa va comparati cu alte persoane care detin o functie de conducere, gandindu-va la felul in care sunteti, actionati sau ganditi considerati ca sunteti:

1. Mai degraba diferit(a) de celelalte persoane cu functie de conducere

2. Mai degraba asemanator(oare) cu celelalte persoane cu functie de conducere

3. Nu pot aprecia sau raspunde

In activitatea de conducere pe care o desfasor cred ca pot spune mai degraba ca:

1. Ma bazez mai mult pe "retete" (pe cum am auzit, am citit, am vazut ca se face)

2. Ma bazez mai mult pe cum cred eu ca se conduce (nu-mi plac retetele)

3. Nu pot aprecia sau raspunde

Va rog sa va ganditi acum la posibilitatea de a avea propria dumneavoastra afacere. Care dintre raspunsurile de mai jos se potrivesc cel mai bine cu situatia dumneavoastra:

1. Am deja propria afacere

2. Am un plan de afacere destul de bine pus la punct (cam stiu ce fel de afacere vreau, cand ar fi bine s-o pornesc etc.)

3. Imi doresc o afacere, dar inca nu am un plan bine pus la punct (ma voi ocupa de asta in viitor)

4. Nu prea imi doresc o afacere

Daca la intrebarea 14 ati raspuns cu 2, 3 sau 4 treceti direct la intrebarea 16. Daca ati raspuns la intrebarea 14 cu 1 va rog sa continuati sa raspundeti la intrebarile care urmeaza:

Legat de afacerea dumneavoastra, va rog sa apreciati marimea acesteia tinand cont de urmatorii parametri: numarul de angajati si cifra de afaceri anuala (daca nu se potrivesc ambele criterii apreciati marimea firmei numai dupa cifra de afaceri):

1. Momentan afacerea mea sta pe loc (e in suspendare, nu are activitate)

2. Am o afacere mica (pana in 10 angajati si o cifra de afaceri de pana in 500.000 de euro pe an)

3. Am o afacere medie (pana in 50 de angajati si o cifra de afaceri - mai mare de 500.000 de euro - de pana in 5.000.000 euro pe an)

4. Am o afacere mare (peste 50 de angajati si o cifra de afaceri de peste 5.000.000 de euro pe an)

As vrea sa adaug despre mine ceva cu adevarat semnificativ, ceva ce nu a fost cuprins in acest chestionar:

VII.               In final, vor urma cateva intrebari care ma vor ajuta sa compar raspunsurile de pana acum pe categorii de respondenti. Va rog sa raspundeti in conformitate cu situatia care vi se potriveste.

Sunteti:

1. Femeie

2. Barbat

Sunteti:

1. Necasatorit(a)

2. Casatorit(a)

3. Divortat(a)

4. Vaduv(a)

Varsta dumneavoastra in ani impliniti este de:

Locul dumneavoastra de munca este:

1. In sectorul de stat

2. In sectorul privat

3. In organizatie nonguvernamentala

Ultima scoala pe care ati absolvit-o a fost:

1. 8 sau 10 clase

2. O scoala profesionala

3. Liceul

4. O scoala postliceala

5. Facultatea

6. O scoala postuniversitara

Va multumesc foarte mult!





Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.