Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice
Acasa » tehnologie » comunicatii
Antena filara alimentata la un capat

Antena filara alimentata la un capat


Antena filara alimentata la un capat

Una dintre antenele ce le mai simplu de instalat pentru aplicatii in unde scurte este un fir alimentat la un capat. Numit uneori (gresit) antena filara lunga, acest tip de antena poate fi ridicat foarte usor si poate fi folosit pe mai multe frecvente. Asa stand lucrurile, acest tip de antena este foarte folosit in multe apliecatii, printre care pe nave si pe avioane, ca si pentru ascultatorii emisiunilor pe unde scurte si pentru radioamatori.

Antena este, de obicei, realizata cu lungimea de un sfert de lungime de unda sau mai lunga, corespunzator frecventei celei mai mici de lucru, dar pentru a avea o buna adaptare este necesar sa se foloseasca un bloc de adaptare. Este necesar sa se lucreze cu un sistem de impamantare foarte bun. O impamantare proasta reduce mult eficienta antenei.Figura 20.Sistem de antena filara alimentata la un capat

Caracteristica directionala a antenei va depinde de lungimea ei. Un sistem cu lungimea de un sfert de lungime de unda va avea sensibilitatea maxima perpendicular pe axa firului. Cele mai lungi au lobi care se misca progresiv catre axa firului. Daca antena are cateva lungimi de unda, ea devine ceea ce se numeste antena - "foc terminal", la care lobii principali sunt aproape in linie cu axa firului. Aceasta este adevarata antena filara lunga.

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.