Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice
Acasa » tehnologie » comunicatii
CANALELE COMUNE DE CONTROL (CCCH)

CANALELE COMUNE DE CONTROL (CCCH)


CANALELE COMUNE DE CONTROL (CCCH)

Canalele comune de control (CCCH) sunt folosite de catre toti utilizatorii in faza de acces. Aceste canale sunt bidirectionale si permit realizarea a doua tipuri distincte de functii: paging si acces. Functia de paging este folosita pentru apelurile din retea destinate unei statii mobile iar functia de acces este folosita pentru apelurile initiate de o statie mobila. Din categoria CCCH fac parte:

canalele logice de paging (PCH - Paging Channel) care utilizeaza numai sensul statie de baza statie mobila al unui canal radio duplex;canalele logice de acces aleator (RACH - Random Acces Channel) si

canalele logice de confirmare a accesului (AGCH - Acces Grant Channel),

Ultimele doua tipuri de canale logice sunt instalate fiecare pe un sens al unui canal radio duplex. Sensul statie mobila statie de baza este folosit de RACH cand statia mobila solicita un canal dedicat de semnalizare. Deoarece solicitarea este permisa la orice moment de timp, accesul are un caracter aleator pentru retea. Sensul statie de baza statie mobila este folosit de AGCH, confirmarea accesului fiind urmata de alocarea unui canal de semnalizare dedicat. Comunicatia prin aceste canale nu prevede confirmare. Pe un canal GSM fizic se poate instala un canal comun de control, acesta fiind folosit fie pentru functia de paging fie pentru functia de acces aleator. Evident, pe sensul statie de baza statie mobila nu se vor transmite simultan mesaje de paging si de confirmare a accesului.

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.