Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale unice
Acasa » tehnologie » comunicatii
PUTEREA DE EMISIE

PUTEREA DE EMISIE


PUTEREA DE EMISIE

In GSM, emitatoarele statiilor de baza si echipamentelor mobile sunt clasificate in functie de puterea maxima pe care o pot livra. Astfel, se deosebesc categorii de echipamente RF pentru statiile de baza, incepand de la W pana la W, cu o distanta de dB (dublare de putere) intre ele.

Controlul adaptiv al puterii este obligatoriu pentru statiile mobile si optional pentru statiile de baza. Aceasta caracteristica are drept scop reducerea interferentei si a consumului de putere din baterie, pastrand calitatea comunicatiei. Au fost prevazute 16 niveluri distincte de putere pentru statiile mobile, distantate cu dB. Nivelul minim, indiferent de clasa, este dBm mW). Nivelul maxim depinde de clasa si este prezentat in tabelul

Puterea de emisie a BTS poate fi redusa de la valoarea maxima cu cel putin 6 trepte de dB, fiecare avand o acuratete de dB, cu scopul de a controla acoperirea radio a celulei. Acest reglaj fix este prevazut in orice BTS si nu trebuie confundat cu controlul adaptiv al puterii.

Tabelul 3. Nivelul maxim de putere pentru statiile mobile

Clasa statiei mobilePutere maxima debitata [W]

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.