Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice
Acasa » tehnologie » constructii
Ceruri - probleme selectate

Ceruri - probleme selectate
CERURI - PROBLEME SELECTATE

Problema 1. Ambalarea unei machete de ceara a fost intarziata cu o zi, iar lucrarea din aliaj de aur nu se adapteaza. Care este cauza probabila a acestei probleme si cum poate fi corectata?

Solutia a. In urma manipularii machetei apare intotdeauna tensiune reziduala, aceas­ta putand fi eliberata in cursul depozitarii. Pentru a micsora distorsiunile, ambalarea trebuie realizata cat mai rapid.

Solutia b. Distorsiunea machetei de ceara poate fi realizata in cursul realizarii canalului de turnare sau al indepartarii de pe model. Macheta canalului de turnare poate fi inlo­cuita pentru a evalua adaptarea marginala.

Problema 2.0 macheta de ceara care a fost refrigerata, a fost ambalata, iar lucrarea din aliaj de aur nu se adapteaza. Care este cauza probabila a acestei probleme si cum poate fi solutionata?

Solutie. Cerurile de inlay au coeficienti mari de dilatare termica. Racirea si incalzirea machetei pot conduce la modificari dimen­sionale neuniforme. Unei machete de ceara trebuie sa i se permita sa se incalzeasca la temperatura camerei si trebuie refacuta adaptarea marginala inainte de ambalare.

Problema 3. Suprafata interna a unei ma­chete obtinuta pe o matrita placata cu argint are un aspect cutat. Ce ar putea determina acest inconvenient si cum poate fi corectat?

Solutie. Cand ceara topita este in stare fluida si se adauga in matrita rece de metal, suprafata in contact cu matrita se solidifica rapid. Solidificarea zonelor invecinate se realizeaza mai lent si tractioneaza portiunile deja intarite, conducand la o adaptare superfi­ciala deficitara. Matrita trebuie sa fie incalzita la aproximativ 32°C, la lumina electrica sau masa de lucru sa prezinte aceasta tempe­ratura in timpul ceruirii. O solutie alternativa este reprezentata de utilizarea unor ceruri moi la nivelul marginilor cervicale.Problema 4.0 replica in ceara a unei pro­teze totale a fost depozitata peste noapte intr-un articulator. A doua zi, dintii posteriori nu mai sunt in contact. Ce s-a intamplat in timpul scurs si cum poate fi corectata problema?

Solutie. Portiunea de adaptare a cerii este facuta dupa ce dintii au fost articulati. Utili­zarea unei spatulei fierbinti si a unei spirtiere pentru modelare determina dilatarea. Peste noapte se poate realiza contractia cerii, deplasand dintii din contactele oc Contractia poate fi redusa prin evitarea lu­crului indelungat in aceeasi zona si prin evitarea unei incalziri prea accentuate.

Proteza de ceara trebuie sa fie ambalata la  scurt timp dupa incheierea modelarii pentru a reduce distorsiunile determinate de eliberarea tensiunilor reziduale.

Problema 5. Ceara pentru amprentarea unei inchideri palatinale posterioare este  scoasa din materialul polisulfitic in mai multe locuri cand este indepartata amprenta din cavitatea bucala. Care este cauza acestui impediment si cum poate fi rezolvat?

Solutie. Ceara de amprenta adera slab de materialele de amprenta polisulfitice si siliconice. Separarea poate fi impiedicataprin aplicarea unui strat foarte subtire de ceara de lipire in zonele unde se aplica ceara de amprenta. Aceasta din urma va adera de  ceara de lipire.

Problema 6. Fragmentele unei au fost asamblate cu ceara pentru placile de baza, ambalate si lipite cu acrilat termopolimerizabil. Totusi, lucrarea reparata nu se adapteaza. Ce ar putea cauza aceasta problema si cum poate fi rezolvata?

Solutie. Ceara pentru bazare va flua daca este subiectul unor solicitari. Fragmentele protezei mentinute prin aceasta ceara se pot deplasa unul fata de celalalt in cursul procesului de reparatie. Cooptarea bucatilor trebuie realizata cu ceara de lipire. Aceasta este casanta si se va fractura fara a se distorsiona, indicand ca fragmentele s-au deplasat.Politica de confidentialitatecreeaza logo.com Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 Folosirea altor instrumente de evaluare (investigatia, proiectul, protofoliul)
 PROIECT DIDACTIC - Cunoasterea numarului cinci
 Proiect iluminat electric si instalatii
 Organizarea si conducerea procesului tehnologic proiectat

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 PROIECT DE DIPLOMA CHIRURGIE ORO-MAXILO-FACIALA - SUPURATIILE LOJELOR PROFUNDE DE ETIOLOGIE ODONTOGENA
 ACTIUNEA DIPLOMATICA A ROMANIEI LA CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS (1946-1947)
 LUCRARE DE DIPLOMA MANAGEMENT - MANAGEMENTUL CALITATII APLICAT IN DOMENIUL FABRICARII BERII. STUDIU DE CAZ - FABRICA DE BERE SEBES
 Lucrare de diploma Facultatea de Textile – Pielarie - Tehnologia confectiilor din piele si inlocuitori - PROIECTAREA CONSTRUCTIV TEHNOLOGICA A UNUI PR

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 LUCRARE DE LICENTA CONTABILITATE - ANALIZA EFICIENTEI ECONOMICE – CAI DE CRESTERE LA S.C. CONSTRUCTIA S.A TG-JIU
 Lucrare de licenta educatie fizica si sport - studiu asupra imbunataȚirii motricitaȚii in lectia de educatie fizica la clasele a v-a de la &
 Lucrare de licenta - cercetare si analiza financiara asupra deseurilor de ambalaje la sc.ambalaje sa
 LUCRARE DE LICENTA MANAGEMENT CRESTEREA VANZARILOR PRIN METODA IMBUNATATIRII SERVICIILOR CATRE CLIENTI

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 ATESTAT LA INFORMATICA - Baza de date relationala aplicata intr-o biblioteca scolara
 LUCRARE DE ATESTAT ELECTRONIST - TEHNICA DE CALCUL - Placa de baza
 GENERATOR DE TESTE GRILA - Proiect atestat Visual FOX PRO
 Proiect atestat - comercializarea produselor turistice balneare in statiunea sangeorz - bai

Geotextile
Tehnologia de montare a elementelor de constructii metalice
COLECTAREA SI EVACUAREA APELOR DE SUPRAFATA
Geogrile
Betoane armate dispers
PROCEDURA DE CONTROL SI VERIFICARE PE PARCURSUL EXECUTIEI
Verificarea peretilor din zidarie la sarcini gravitationale
Calculul rezistentelor termice ale elementelor constructieiTermeni si conditii
Contact
Creeaza si tu