Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice
Acasa » tehnologie » constructii
ECHIPAMENTE DE FORTA

ECHIPAMENTE DE FORTA
ECHIPAMENTE DE FORTA

1. CLASIFICARE

Dupa felul energiei folosite, masinile de constructii se clasifica in masini cu echipament de forta propriu si masini care utilizeaza energie din exterior. In prima categorie intra masinile echipate cu motoare termice, iar in a doua categorie intra masinile cu actionare electrica, pneumatica sau hidraulica, alimentate din retelele de forta exterioare.

Dupa numarul unitatilor de forta utilizate se disting actionari de la un singur motor si actionari cu mai multe motoare.

In primul caz, daca exista mai multe mecanisme, este nevoie de comenzi independente, cuplarea unitatilor de forta cu mecanismele actionate facandu-se cu ambreiaje conice, ambreiaje cu discuri, ambreiaje cu banda sau cu gheare. In cel de-al doilea caz, fiecare mecanism de baza avand motor propriu, prezenta ambreiajelor nu mai este justificata in general; ele apar numai daca motorul mai deserveste, in afara de mecanismul principal si un mecanism auxiliar.

2. CLASIFICAREA MESINILOR DE CONSTRUCTII

DUPA INCARCAREA INSTALATIEI DE FORTA

a)       Masini si mecanisme cu incarcare constanta sau aproape constanta actionate de motoare ireversibile

Aceste masini sunt caracterizate prin viteza aproape uniforma si cuplari rare (circa 50-70 cuplari/ora), in majoritatea cazurilor functionand continuu. Aceste masini se recomanda sa nu fie supraincarcate. In aceasta categorie intra betonierele, malaxoarele, ciururile cilindruce, transportoarele, pompele centrifugale, compresoarele etc.

b) Masini si mecanisme caractetizate prin socuri bruste si frecvente, vibratii in functionare, viteze putin variabile si miscare reversibila sau rar reversibila.

In aceasta categorie intra concesoarele, ciururile excentrice, vibratoarele, mecanismele de ridicare ale macaralelor, mecanismele de deplasare etc. Instalatiile de forta la aceste masini se caracterizeaza printr-o rezistenta mecanica mare si o rezerva corespunzatoare de putere; sunt prevazute cu volanti pentru uniformizarea miscarii. Tot aici mai intra si screperele, grederele, excavatoarele cu mai multe cupe si elevatoarele, caracterizate in plus prin viteze variabile si relativ mici. Toate aceste masini au o functionare continua si cu viteza organului de lucru relativ mica, cu exceptia poate a elevatoarelor si screperelor, care lucrand in terenuri grele sau usoare, dar afanate, au viteze mai mari.c) Masini caracterizate prin socuri si izbituri frecvente si puternice, viteze continuu variabile si inversari si cuplari dese (cca 1200/h)

In aceasta categorie intra excavatoarele cu o singura cupa, macaralele puternice, buldozerele, scarificatoarele si alte masini cu regim greu de lucru. Putem introduce aici si perforatoarele, sonetele, maiurile, etc., la care regimul de functionare se deosebeste de-al primelor prin prezenta socurilor ca unica forma de actionare a organului de lucru; la aceste masini se renunta, in majoritatea cazurilor la legatura cinematica rigida dintre organul de lucru si motor.

3. OBSERVATII CU CARACTER GENERAL

Actionarea electrica este mai comoda si mai rationala, daca exista o sursa de energie electrica pe locul de lucru si daca nu se cere ca masina sa aiba o mobilitate deosebita, ceea ce ar face-o prea dependenta de sursele de energie.

Ea are o serie de avantaje, cum ar fi: permite utilizarea motoarelor individuale pentru fiecare mecanism, ceea ce simplifica schema cinematica a masinii (exclude transmisii greoaie si existenta unor cuplaje complicate si sensibile in exploatare); manipularea aparatelor de comanda se face usor; comenzile pot fi transmise la distanta prin contactoare si relee; motoarele electrice montate pe masinile destinate unor lucrari deosebit de grele pot suporta supraincarcari mari de scurta durata, fara a se defecta (cuplul necesar de pornire se obtine tocmai datorita posibilitatii de supraincarcare a motorului); etc.Politica de confidentialitatecreeaza logo.com Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
PROIECT DE LECTIE CLASA A II-A, Educatie plastica, Tehnica marmorata
PROIECT DIDACTIC 5-7 ani activitate matematica - „Cum este si cum nu este aceasta piesa”
Proiect Circuite Digitale
Organizarea si conducerea procesului tehnologic proiectat

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
LUCRARE DE DIPLOMA - Rolul asistentului medical in ingrijirea pacientului cu A.V.C.
Spatiul romanesc, intre diplomatie si conflict in Evul Mediu
Lucrare de diploma managementul firmei “diagnosticul si evaluarea firmei”
Lucrare de diploma Facultatea de Textile – Pielarie - Tehnologia confectiilor din piele si inlocuitori - PROIECTAREA CONSTRUCTIV TEHNOLOGICA A UNUI PR

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
Lucrare de licenta contabilitate si informatica de gestiune - politici si tratamente contabile privind leasingul (ias 17). prevalenta economicului asupra juridicului
Lucrare de licenta educatie fizica si sport - sistemul de selectie in jocul de handbal pentru copii de 10-11 ani in concordanta cu cerintele handbalul
Lucrare de licenta - cercetare si analiza financiara asupra deseurilor de ambalaje la sc.ambalaje sa
LUCRARE DE LICENTA - Asigurarea calitatii la firma Trans

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
Lucrare atestat informatica - „administrarea gradinii botanice”
Lucrare atestat Tehnician operator tehnica de calcul - Sursa de tensiune cu tranzistoare npn
ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
Proiect atestat tehnician in turism - carnaval la venezia

CALCULUL TERMIC
Proiect Tehnician in constructii si lucrari publice - Documentatia tehnico - economica de executie a unei zidarii simple si profilul longitudinal al u
CAIET DE SARCINI GENERALE STRATURI BITUMINOASE FOARTE SUBTIRI EXECUTATE LA RECE (SLAM BITUMINOS)
Rezistenta caracteristica la eforturi principale de intindere a zidariei executate cu mortar de uz curent
EXIGENTE PT. CONSTRUCTII
CALCULUL PUTURILOR SI DRENURILOR
DIMENSIONAREA RANFORSARILOR CU STRATURI BITUMINOASE A SISTEMELOR RUTIERE NERIGIDE - AND 550/1999
ELEMENTE DESCRIPTIVE DESPRE PARDOSELILE RADIANTETermeni si conditii
Contact
Creeaza si tu