Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice


Acasa » tehnologie » criminalistica
Descoperirea drogurilor ascunse in depozitele de marfuri

Descoperirea drogurilor ascunse in depozitele de marfuri
DESCOPERIREA DROGURILOR ASCUNSE IN DEPOZITELE DE MARFURI

Cercetarea marfurilor este o sarcina uriasa pentru echipele canine de serviciu. In cursul antrenamentelor elementare, cainii de serviciu pot participa la diferite exercitii de depistare a drogurilor in medii concrete de lucru cu marfurile.

Exista mai multe domenii excelente de lucru, unde se pot desfasura antrenamentele. Aceste medii includ depozite de diferite tipuri, terminale pentru incarcarea camioanelor si zone de depozitare a marfurilor transportate pe cale aeriana. Aceste locatii prezinta conditii realiste de lucru, datorita marii varietati de marfuri prezente in diferite tipuri de containere si datorita configuratiei acestor cladiri. De asemenea, cainii trebuie sa se familiarizeze cu zgomotul ambiental si cu alti factori de distragere a atentiei prezenti in aceste spatii. Expunerea la exercitiile de dresaj in conditii reale va constitui o provocare pentru caini si ii va pregati de lucru pentru viitoare misiuni.

La cercetarea marfurilor, cainii vor fi confruntati pentru prima data cu mari cantitati de droguri. Experienta a dovedit ca in momentul in care cainii sunt supusi constant unor antrenamente cu cantitati mici de droguri, vor asocia ocazional primirea unei recompense cu cantitatea respectiva de droguri. Drept rezultat, in momentul in care cainele intalneste o cantitate extrem de mare dintr-un anumit tip de drog, cainii se pot dezorienta si pot raspunde doar “de forma” sau pot sa nu reactioneze deloc. Pentru a preintampina acest fapt, cantitatea de drogur utilizata in cadrul exercitiilor trebuie modificata, pentru ca astfel se vor degaja cantitati diferite de miros.
In cadrul antrenamentelor precedente, cainii au efectuat exercitii de depistare a mirosurilor drogurilor in cutii de carton si in alte recipiente similare. In aceasta etapa, utilizati mai multe tipuri de astfel de recipiente, printre care carton, lemn si metal. In mod normal, acestea sunt materialele cu care cainii vor veni in contact cel mai frecvent in timp ce cerceteaza marfurile, in cursul misiunilor de serviciu.

La utilizarea recipientelor de lemn sau metal pentru droguri, cainii nu le vor putea sfasia agresiv pentru a le deschide si pentru a putea “captura” aportul care se afla inauntru impreuna cu drogul. Prin urmare, in momentul in care cainele detecteaza si reactioneaza in fata acestor containere, conductorul trebuie ori sa introduca prin “substituire” un aport ori, daca exista deja un aport in interiorul containerului impreuna cu drogul, conductorii se pot vedea pusi in situatia sa ajute cainii deschizand containerul pentru a permite accesul cainelui.

Asa cum s-a intamplat si in etapele precedente, cainele trebuie supus unei tranzitii graduale. Initial,drogul va fi amplasat intr-un colet de carton, pentru ca animalul sa il poata sfasia si sa-si primeasca recompensa. Pe masura ce performantele cainelui se imbunatatesc, vor trebui utilizate si alte tipuri de recipiente. De asemenea, cantitatea de marfuri pe care cainele va trebui sa o cerceteze inainte de depistarea coletului cu drog trebuie si ea marita treptat.

Exercitiile incipiente vor fi organizate, incat cainele sa cerceteze doar pachete situate la nivelul solului. Pachetul care contine drogul va fi amplasat impreuna cu celelalte marfuri la nivelul solului, langa punctul de plecare al cainelui.

In cadrul acestui exercitiu, cainele va asocia rapid depistarea unui drog cu acest tip de mediu. In momentul in care cainele invata acest lucru, el va deveni mai dornic sa lucreze, in cadrul exercitiului urmator.

Pe masura ce se efectueaza si alte exercitii, trebuie crescuta cantitatea de marfuri care este cercetata de catre caine pana in momentul in care gaseste pachetul unde este ascuns drogul. In momentul in care cainele face dovada experientei in acest tip de exercitii, gradul de dificultate al dresajului trebuie sa creasca. La acest nivel, cresterea gradului de dificultate este realizata prin exercitii in cadrul carora cainele trebuie sa cerceteze marfuri “paletizate”, iar pentru droguri se utilizeaza alte tipuri de recipiente.

Procedura de cautare impusa de conductor la inceperea exercitiilor cu marfuri “paletizate” trebuie sa se desfasoare in sensul acelor de ceasornic. Urmarind acest tipar sistematic, conductorul poate retine mintal cu usurinta locurile care au fost cercetate si cele care nu au fost cercetate.Unii caini pot fi reticenti si intrucatva timorati de faptul ca trebuie sa sara deasupra paletului. Cu toate acestea, se pot efectua antrenamente care permit cainelui sa depisteze si sa reactioneze in fata unui pachet cu droguri amplasat in partea inferioara a paletului, urmand apoi sa se mareasca inaltimea de lucru, ceea ce il va ajuta treptat sa aiba incredere in propria lui capacitate de a cerceta respectivele zone.

Trebuie sa aveti in vedere intotdeauna faptul ca, desi un caine are un simt olfactiv extrem de bine dezvoltat, mirosul drogului trebuie sa existe inaintea momentului in care cainele il poate detecta si poate reactiona in fata acestuia.

RC 255/1641-2005; ML/PM; 1 EX
Politica de confidentialitate.com Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 SCHITA DE PROIECT DIDACTIC GEOGRAFIE CLASA: a IX-a - Unitatile majore ale reliefului terestru
 PROIECT DIDACTIC 5-7 ani Educatia limbajului - Cate cuvinte am spus?
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 Proiect - masurarea si controlul marimilor geometrice

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 Lucrare de diploma - eritrodermia psoriazica
 ACTIUNEA DIPLOMATICA A ROMANIEI LA CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS (1946-1947)
 LUCRARE DE DIPLOMA MANAGEMENT - MANAGEMENTUL CALITATII APLICAT IN DOMENIUL FABRICARII BERII. STUDIU DE CAZ - FABRICA DE BERE SEBES
 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 LUCRARE DE LICENTA CONTABILITATE - ANALIZA EFICIENTEI ECONOMICE – CAI DE CRESTERE LA S.C. CONSTRUCTIA S.A TG-JIU
 Lucrare de licenta sport - Jocul de volei
 Lucrare de licenta stiintele naturii siecologie - 'surse de poluare a clisurii dunarii”
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 PROIECT ATESTAT MATEMATICA-INFORMATICA - CALUTUL INTELIGENT
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 ATESTAT PROFESIONAL TURISM SI ALIMENTATIE PUBLICA, TEHNICIAN IN TURISM
Consideratii generale privind expertiza criminalistica si constatarea tehnico-stiintifica
ACTIVITATI DE PREVENIRE A CRIMINALITATII ÎN ROMÂNIA SI ÎN REPUBLICA MOLDOVA
FOLOSIREA CÂINILOR DE ÎNSOTIRE - PATRULARE ÎN CAZUL PARTICIPARII LA ACTIUNI DE MENTINERE A ORDINII PUBLICE
REGLEMENTARI INTERNE SI INTERNATIONALE REFERITOARE LA ACTIVITATEA CU CAINII DE SERVICIU
CONSTATAREA INFRACTIUNILOR DE CATRE JANDARMI
Propuneri de lege ferenda - prostitutie
Lupta impotriva traficului si consumului Ilicit de droguri
Organizarea activitatii de efectuare a expertizelor sau constatarilor tehnico-stiintifice

Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu