Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice
Acasa » tehnologie » electronica electricitate
Constructia masinilor electrice de curent continuu

Constructia masinilor electrice de curent continuu


Constructia masinilor electrice de curent continuu

Distingem urmatoarele parti componente :

Stator, rotor, colector, colier, perii, scuturi, lagare, cutia de borne.

Statorul - este format dintr-o carcasa cilindrica din material magnetic poli magnetici de excitatie fixati de carcase si executati din tole de otel si bobine montate pe poli, inafara polilor si a bobinelor principale unele masini au poli si bobine auxiliare.

Rotorul - este format dintr-un arbore pe care sunt fixate celelalte elemente in miscare si care realizeaza legatura mecanica si care realizeaza legatura mecanica cu exteriorul, pentru transmiterea miscarii de rotatie si un pachet de tole rotorice din tabla siliciosa de forma cilindrica cu crestaturi la exterior in care se introduce bobina - joule indus.La unele masini pe arbore este fixat si un ventilator pentru a realiza o circulatia de are pentru racire.

Colectorul - este fixat de arbore si este format din lamele de Cupru de sectiunea trapezoidala, izolate intre ele si fata de restul pieselor.

Colierul port - perii - este  fixat de stator si contine port - periile in care se introduc periile (din cupru sau carbune grafitat) care au rolul de a asigura un contact electric cu lamelele colectionarului.

Colectorul si periile asigura legatura electrica intre bornele masinii fixate pe carcasa si infasurarea rotorica mobila.

Scuturile si lagarele - permit montarea rotorului in interiorul statorului si rotirea lui.

Cutia de borne - montata pe carcasa, contine o placa pe care sunt fixate bornele prin care se realizeaza legatura electrica cu exteriorul.

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.