Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale unice
Acasa » tehnologie » electronica electricitate
Traductoare capacitive a senzorilor de proximitate

Traductoare capacitive a senzorilor de proximitate


Traductoare capacitive a senzorilor de proximitate

Actiunea traductoarelor capacitive se bazeaza pe schimbarile capacitive ale senzorului active sub influenta unei cantitati de transformare neeletrice.

Capacitatea depinde de parametrii ca distanta dintre placutele condesatorului, ariile placutelor si coeficientii dielectrici dintre placute.

Traductoarele capacitive sunt folosite pentru a masura deplasarea, dimensiunile componentelor, nivelul fluidului, temperatura etc.Printre principalele avantaje ale traductoarelor capacitive sunt senzitivitatea mare (pana la 500 V/mm), absenta partilor de frictiune in miscare, constructie simpla, greutate si dimensiuni mici, inertie joasa.

Dezavantajele lor sunt rezistenta interna mare, necesitatea de a amplifica semnalele masurate, nevoia de unei inalte frecvente a sursei de putere, buna susceptibilitate la variatii ale temperaturii, umiditatii si prafului.

Pentru a produce senzitivitate mare, trebuie sa fie montate utilizand fire scurte, care uneori pot crea neplaceri (probleme).

Pentru a evita erori de temperatura, si de asemenea de influenta umiditatii, traductoarele capacitive sunt fabricate din aliaje avand un coeficient de temperatura scazut.

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.