Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale unice
Acasa » tehnologie » tehnica mecanica
PISTOL PENTRU VOPSIT SG 80A INSTRUCTIUNI DE FOLOSIRE SI MASURI DE SIGURANTA

PISTOL PENTRU VOPSIT SG 80A INSTRUCTIUNI DE FOLOSIRE SI MASURI DE SIGURANTA


PISTOL PENTRU VOPSIT SG 80A

INSTRUCTIUNI DE FOLOSIRE SI MASURI DE SIGURANTA

IMPORTANT! ACEST APARAT ESTE FABRICAT NUMAI PENTRU UZUL CASNIC SI NU PENTRU FOLOSIREA CONTINUA, PROFESIONALA SAU INDUSTRIALA!

Va rugam sa cititi cu atentie aceste instructiuni inainte de a folosi aparatul pentru prima data! Pastrati instructiunile pentru folosiri ulterioare! Pastrati instructiunile impreuna cu certificatul de garantie, factura si, daca este posibil, ambalajul exterior si interior.

MASURI GENERALE DE SIGURANTAATENTIE!

Cititi instructiunile in totalitate. Nerespectarea tuturor instructiunilor enumerate mai jos poate conduce la electrocutare, incendiere si/sau raniri grave. Termenul "unealta electrica" utilizat in continuare se refera la produsul pe care acest manual de instructiuni il insoteste.

Pastrati ordinea si curatenia la locul de munca si asigurati o buna iluminare a acestuia. Dezordinea, mizeria si proasta iluminare a locului de munca sporesc riscul de producere a accidentelor.

Nu utilizati unealta electrica in vecinatatea substantelor inflamabile (lichide, gaze sau pulberi). Aceasta produce scantei care pot aprinde substantele respective.

Tineti copiii si pe eventualii spectatori la distanta in timp ce lucrati cu unealta electrica. Daca va este distrasa atentia, puteti pierde controlul asupra uneltei electrice.

Stecherul (fisa) uneltei electrice trebuie sa se potriveasca cu priza la care urmeaza sa conectati unealta. Nu aduceti nici un fel de modificari stecherului. Nu utilizati nici un fel de adaptoare in cazul uneltelor electrice cu legare la pamant. Stecherele nemodificate si care se potrivesc cu priza scad riscul de producere al scurt-circuitelor si al electrocutarilor.

Evitati contactul propriului corp cu obiecte legate sau introduse in pamant: tevi, radiatoare, masini de gatit, frigidere sau congelatoare electrice etc. Riscul de electrocutare creste in cazul in care corpul dumneavoastra este in contact cu pamantul.

Nu expuneti unealta electrica la ploaie sau umezeala. Apa patrunsa in interiorul uneltei electrice creste in mod substantial riscul de electrocutare.

Menajati cordonul de alimentare. Nu utilizati cordonul pentru a transporta unealta, nu trageti de cordon cand doriti sa scoateti unealta din priza. Feriti cordonul de caldura excesiva, produse petroliere, margini taioase si piese in miscare. Avarierea sau incalcirea cordonului de alimentare cresc riscul de producere a accidentelor electrice.

Daca utilizati unealta electrica in aer liber, utilizati un prelungitor special pentru lucrul la exterior. Utilizarea unui astfel de prelungitor diminueaza riscul de electrocutare sau scurt-circuit.

Fiti atent, nu scapati unealta din ochi si faceti apel la logica atunci cand o manevrati. Este interzisa folosirea uneltei electrice daca sunteti obosit sau sub influenta drogurilor, a alcoolului sau a anumitor medicamente. Orice moment de neatentie poate conduce la ranirea grava a operatorului sau a persoanelor din jur.

Utilizati echipament de protectie. Purtati intotdeauna ochelari de protectie. Echipamentul de protectie, cum ar fi: masti de praf, incaltaminte cu talpa antiderapanta, casca de protectie, casti pentru protejarea urechilor etc., utilizat in conformitate cu conditiile de lucru, diminueaza atat numarul, cat si gravitatea eventualelor accidente de munca.

Evitati pornirea accidentala a uneltei. Asigurati-va ca pozitia comutatorului este "oprit" inainte de a conecta unealta la priza. Daca transportati unealta electrica tinand degetul pe comutator, sau daca o conectati la priza avand comutatorul pe pozitia "pornit", va expuneti la accidente.

Indepartati orice cheie sau alt dispozitiv de strangere, reglare etc. de pe masina inainte de a o porni. Un astfel de dispozitiv ramas atasat de una din partile mobile ale uneltei poate provoca ranirea grava a utilizatorului sau a persoanelor din jur.

Adoptati pe toata durata lucrului o pozitie stabila, echilibrata. In acest fel veti putea controla mai bine unealta in cazul unor situatii neasteptate.

Imbracati-va corespunzator. Nu purtati haine largi sau bijuterii. Tineti-va parul si hainele ferite de contactul cu partile in miscare ale uneltei. Hainele largi, bijuteriile sau parul lung pot fi prinse de catre partile in miscare.

Daca unealta este prevazuta cu dispozitive de aspirare a prafului si/sau de colectare a reziduurilor, asigurati-va ca acestea sunt conectate si utilizate corespunzator. Utilizarea acestor dispozitive reduce riscul de producere a accidentelor legate de prezenta prafului.

Nu fortati unealta electrica. Utilizati unealta electrica potrivita operatiei pe care urmeaza sa o efectuati. O buna corelare a tipului de unealta si a puterii acesteia cu operatia pe care urmeaza sa o efectuati va avea ca rezultat cresterea vitezei de executie si a gradului de siguranta.

Nu utilizati unealta electrica daca nu-i functioneaza comutatorul pornit/oprit. Orice unealta electrica ce nu poate fi controlata cu ajutorul comutatorului este periculoasa si trebuie reparata.

Deconectati unealta electrica de la priza si/sau indepartati acumulatorul de pe masina inainte de a o regla, de a-i inlocui accesoriile sau de a o depozita. Aceasta masura de siguranta reduce riscul de pornire accidentala a uneltei electrice.

Depozitati unealta electrica in locuri inaccesibile copiilor si nu permiteti persoanelor nefamiliarizate cu unealta electrica si/sau care nu au citit si inteles instructiunile de utilizare sa o manevreze. Uneltele electrice sunt periculoase in mainile utilizatorilor neavizati.

Intretineti uneltele electrice. Verificati ca piesele in miscare sa nu fie aliniate gresit, gripate, sparte sau avariate in orice alt mod care ar afecta buna functionare a uneltei electrice. In caz de avarie, reparati unealta inainte de a o utiliza. Multe accidente au drept cauza proasta intretinere a uneltelor.

Mentineti uneltele taioase ascutite si curate. Uneltele ascutite corespunzator au mai putine sanse sa se gripeze.

Utilizati unealta, accesoriile, burghiele etc. in concordanta cu aceste instructiuni si in maniera specifica tipului respectiv de masina, tinand cont de operatia ce trebuie efectuata si de conditiile de lucru. Utilizarea uneltelor in alte scopuri decat cele pentru care au fost concepute poate avea ca efect producerea de accidente.

Reparati unealta electrica numai la un service autorizat, utilizand numai piese de schimb originale. Astfel aveti siguranta ca unealta isi mentine caracteristicile de securitate in exploatare.

ATENTIE!

Variatiile mari de temperatura pot conduce la producerea condensului in interiorul aparatului. De aceea, se recomanda ca inainte de folosirea aparatului, acesta sa fie lasat sa se adapteze mediului de lucru.

MASURI SPECIALE DE SIGURANTA

INAINTE DE A FOLOSI UNEALTA ELECTRICA:

Verificati daca tensiunea inscrisa pe eticheta uneltei corespunde cu cea de la priza de alimentare si daca priza sau stecherul nu prezinta defectiuni.

Inainte de a efectua orice operatie de intretinere, curatare sau fixare scoateti unealta din priza.

Familiarizati-va cu partile componente ale uneltei, montati/demontati de cateva ori accesoriile si cititi cu atentie instructiunile de folosire inainte de a incepe efectiv lucrul.

Verificati daca comutatorul este in pozitia "oprit" inainte de a introduce stecherul in priza. In cazul in care comutatorul este pe pozitia "pornit" si se introduce stecherul in priza, unealta va incepe sa functioneze imediat, ceea ce poate cauza avarii serioase ale acesteia sau ranirea grava a operatorului sau/si a persoanelor din jur.

Nu permiteti nimanui sa foloseasca unealta daca nu a citit acest manual de instructiuni.

Pistolul pentru vopsit trebuie utilizat numai pentru vopsele si solventi a caror temperatura de aprindere este de min. 21C.

Pistolul pentru vopsit nu se va folosi in spatii de lucru precizate ca fiind necorespunzatoare in normele de protectie Ex.

La utilizarea pistolului in spatii inchise, trebuie luate masuri pentru o ventilatie eficienta, in vederea prevenirii efectelor daunatoare ale vaporilor de vopsea si solventi.

In cazul in care utilizati pistolul in aer liber, utilizati cabluri prelungitoare cu aceleasi caracteristici cu ale cablului de alimentare original.

Respectati toate masurile de siguranta contra potentialelor riscuri provocate de lichidele pulverizate si urmati instructiunile inscrise pe ambalaj sau furnizate de catre fabricantul respectivelor lichide.

Nu utilizati lichide pentru care nu cunoasteti potentialele riscuri.

Nu utilizati aparatul pentru a pulveriza apa.

Nu lasati pistolul la indemana copiilor.

Scoateti pistolul din priza inainte de a incepe pregatirea acestuia pentru vopsire, sau inainte de a muta pistolul dintr-un loc in altul.

Verificati periodic unealta electrica. Inainte de a o folosi, verificati daca partile componente functioneaza corect, daca nu sunt obturate si nu prezinta defectiuni. Niciodata nu folositi o unealta electrica al carei comutator pornit/oprit nu functioneaza. Toate partile componente ale uneltei electrice trebuie montate corect pentru a indeplini toate conditiile unei functionari corecte.

IN TIMP CE FOLOSITI UNEALTA ELECTRICA:

In cazul in care in timpul lucrului unealta se blocheaza, aceasta trebuie oprita imediat. Inainte de a fi refolosita, ea trebuie verificata la un centru service autorizat.

Cablul de alimentare trebuie tinut in permanenta in spatele masinii.

Nu folositi masina inainte de a fi instalata si asamblata complet, conform instructiunilor din acest manual.

Nu indreptati niciodata pistolul pentru vopsit spre dumneavoastra ori spre alte persoane sau animale. In cazul unor leziuni ale pielii datorate vopselelor sau solventilor, consultati de urgenta un medic specialist. Acesta va trebui informat asupra tipului de vopsea care a produs leziunea.

Nu fumati si nu lucrati cu foc deschis in timp ce vopsiti. Preveniti astfel pericolul de incendiu sau de explozie.

Nu indreptati jetul pulverizat de pistol catre substante inflamabile.

Nu curatati pistolul cu solventi inflamabili.

Nu pulverizati lichidele spre surse de caldura, sau spre diverse obiecte alimentate cu curent electric.

Folositi ambele maini pentru a ghida aparatul.

Purtati intotdeauna echipament de protectie adecvat (manusi, masca, ochelari) pentru a evita lezarea pielii sau intoxicarea cu particule de lichid pulverizat.

Nu folositi unealta cu mainile umede sau ude, pentru a evita electrocutarea.

Nu folositi unealta cu mainile murdare de ulei, vopsea, solventi sau vaselina, deoarece puteti pierde controlul asupra ei.

Opriti unealta si scoateti stecherul din priza in urmatoarele cazuri: in intervalele de timp in care nu o folositi, daca aceasta urmeaza sa fie lasata nesupravegheata, inaintea efectuarii operatiilor de intretinere si a celor de curatare, inaintea montarii sau demontarii diverselor piese sau accesorii, in timp ce unealta este verificata din cauza descoperirii unor nereguli in functionare, daca priza, cablul de alimentare sau stecherul sunt defecte, daca comutatorul pornit/oprit este defect, daca unealta s-a supraincalzit, daca unealta scoate fum sau degaja miros de ars, in timpul transportului.

In momentul in care ati terminat lucrul cu unealta, opriti-o, scoateti stecherul din priza si curatati-o.

IMPORTANT: Pistolul pentru vopsit trebuie curatat foarte bine dupa fiecare utilizare. Necuratarea acestuia va conduce la defectarea pistolului si la pierderea garantiei. In cazul unei proaste functionari, verificati in primul rand daca pistolul e bine curatat.

Orice reparatie trebuie efectuata numai de catre persoane autorizate de producator.

Opriti imediat aparatul atunci cand:

Constatati intreruperi in functionarea motorului.

Constatati intreruperi ale curentului la priza, la cablul de alimentare sau defectarea cablului.

Simtiti fum sau miros de ars de la izolatia supraincalzita a cablului.

ATENTIE!

Pentru siguranta dumneavoastra, nu folositi alte accesorii sau piese de schimb decat cele recomandate de producator.

Aceasta unealta electrica indeplineste toate conditiile de protectie cerute de CE.

In cazul in care intensitatea sunetului depaseste 85 dB, va recomandam sa folositi casti de protectie antifonica.

Aceasta unealta electrica este dublu izolata. Doua sisteme de izolare complet independente previn intrarea in contact cu partile metalice sub tensiune. Aceste masuri de siguranta reprezinta cel mai inalt nivel de protectie impotriva electrocutarii.

IMPORTANT! Inainte de a incepe pregatirea uneltei electrice, asigurati-va ca aceasta nu este conectata la retea.

Efecte secundare de risc

Pericol de lezare a pielii la contactul cu anumite substante

Pericol pentru auz.

Probleme de sanatate din cauza inhalarii particulelor de substante pulverizate din aer.

DATE TEHNICE

Tensiune / Frecventa


Voltage

230 V/50 Hz

Putere nominala

Nominal power

80 W

Debit maxim

Max. Output:

260 ml/min

Vascozitate maxima

Max. viscosity

80 DIN-s

Presiune maxima

Max. pressure

140 bar

Capacitate rezervor

Container capacity

Max. 1000 ml

Cilindru pompa

Pump cylinder

Aliaj special

Piston pompa

Pump piston

Otel special 5 mm

Diametru duza

Round jet nozzle

0,5 mm 0,8 mm

Nivelul de zgomot in gol

Sound pressure level

89,8 dB(A)

Nivelul de zgomot in sarcina

Sound power level

97 dB(A)

Nivelul de vibratii

Vibration level

11,5 m/s2

Clasa de protectie

Protection class

II

Tara de origine

Country of origin

China

DOMENIU DE UTILIZARE

Pistolul poate fi folosit pentru vopsirea cherestelei, a mobilierului de interior sau exterior, a obloanelor, usilor etc. sau pentru realizarea diverselor straturi protectoare (de exemplu protejarea parchetului cu ceara de parchet sau lac).

Atentie! Nu utilizati pistolul pentru a pulveriza urmatoarele substante:

lichide ce contin substante abrazive (de ex. oxid rosu de plumb);

emailuri;

vopsele dispersive;

substante caustice si alcaline.

Utilizarea acestor substante poate conduce la uzura excesiva si la corodarea subansamblelor pompei. Defectarea pistolului din aceste motive va duce la pierderea garantiei.

DESCRIEREA APARATULUI

Duza

Valva

Piulita fixare

Cilindru

Arc piston

Piston

Intrerupator pornire/oprire

Rezervor

Carcasa pompa

Buton reglaj dispersie

Fig. 1

MOD DE UTILIZARE

Avertizare! Scoateti unealta din priza inaintea oricarei operatii de intretinere sau de reumplere a rezervorului.

Pregatirea lichidului de pulverizat

Pentru a putea fi utilizate la vopsirea cu pistolul, vopselele trebuie diluate (Vascozitate = consistenta vopselei).

Masurarea vascozitatii (Fig. 2)

Amestecati foarte bine vopseaua.

Scufundati capsula de masurare a vascozitatii in vopsea pana cand nivelul vopselei atinge marginea superioara a capsulei.

Ridicati capsula si masurati in secunde timpul necesar pentru ca vopseaua sa se scurga complet din ea. Acest timp se numeste DIN-secunde (DIN-s) si reprezinta unitatea de masura a vascozitatii vopselelor.

In tabelul de mai jos sunt date vascozitatile recomandate pentru lichidele cel mai des utilizate:

Lichid de pulverizat

Vascozitate in DIN-s

Agenti de impregnare, grunduri pe baza de rasini sintetice

Nediluat-30

Vopsele pe baza de rasini sintetice

Vopsele acrilice

Chituri pentru lemn, pesticide, uleiuri

Nediluate-max. 30

Vopsele pt. aluminiu

Dezinfectante, agenti de curatare, lacuri

Nediluate-max. 30

Daca vascozitatea lichidului de pulverizat este prea mare, exista riscul ca subansamblele pompei sa se infunde.

Umplerea rezervorului

Apucati ferm manerul aparatului si rotiti rezervorul 8 in sens antiorar pentru a-l scoate de pe carcasa pompei 9. Asezati rezervorul pe o coala de hartie si umpleti-l cu lichidul de pulverizat, avand grija sa nu depasiti marcajul de maxim - MAX - de pe rezervor. Daca este necesar, diluati lichidul (lichidul se dilueaza intr-un vas separat si se omogenizeaza bine). Asezati pistolul pe rezervor si rotiti aparatul in sens orar pentru a fixa rezervorul in pozitia initiala (Fig. 3).

Atentie! Nu folositi pistolul in cazul in care rezervorul este gol sau lichidul din el se afla sub nivelul de minim marcat pe acesta - MIN - pentru a proteja pompa de uzura excesiva.

Nu utilizati aparatul pentru a pulveriza apa. In cazul in care, din neatentie, ati introdus apa in aparat, demontati subansamblele sale, lasati-le sa se usuce si asamblati-le la loc. Veti evita astfel formarea ruginii pe partile metalice din interiorul aparatului.

Pornirea/oprirea

Pentru a porni aparatul, apasati intrerupatorul de pornire/oprire 7. Pentru functionare continua, mentineti intrerupatorul 7 apasat. Pentru a opri aparatul, eliberati intrerupatorul 7.

Reglarea jetului de lichid (Fig. 4)

Pentru a regla jetul pulverizat rasuciti butonul de reglaj al dispersiei 10 in sens antiorar la maximum. Porniti aparatul si efectuati o pulverizare de proba. Rasuciti butonul 10 in sens invers pana obtineti dispersia dorita. Pulverizarea trebuie sa fie uniforma. Prin rotirea butonului de reglaj 10 in sens orar micsorati raza de dispersie a jetului de vopsea, iar prin rotirea acestuia in sens antiorar o mariti.

TEST: Pulverizati pe o coala de hartie sau pe o bucata de lemn, de la diverse distante, pana cand veti obtine cele mai bune rezultate.

Tehnica de vopsire corecta

Tineti pistolul drept, perpendicular pe suprafata de vopsit, la o distanta de 25-30 cm de aceasta si pulverizati paralel cu suprafata, mentinand tot timpul aceeasi distanta fata de ea.

Miscarile neregulate ale aparatului vor conduce la formarea de stropi in vopsea, eventual la scurgerea vopselei sau la cojirea ei ulterioara.

Este indicat ca miscarea pistolului sa se realizeze prin miscarea bratului (Fig. 5), nu a incheieturii (Fig. 6), pentru a mentine constanta distanta dintre pistol si suprafata de vopsit.

 

Frecventa recomandata pentru oscilatia bratului trebuie sa fie mai mica de 2,5 m/s2.

Sfaturi utile

Curatarea si lustruirea suprafetelor de vopsit este esentiala pentru obtinerea unor rezultate corespunzatoare. De aceea, aceste suprafete trebuie ferite de praf si pregatite cu grija inainte de a fi vopsite.

Incepeti vopsitul cu un jet mai mic de vopsea pentru a preveni scurgerile si stropii. Lasati stratul de vopsea sa se usuce foarte bine inainte de a-l aplica pe urmatorul. Aceasta metoda este recomandata in special la suprafetele de vopsit in plan vertical.

Distanta de la varful duzei pana la materialul de prelucrat depinde de debitul vopselei. Pentru jeturi mici de vopsea, pistolul trebuie apropiat mai mult de suprafata de vopsit.

Suprafetele care nu trebuie vopsite se vor acoperi cu banda adeziva sau cu hartie. Sticla ferestrelor poate fi protejata temporar cu hartie de ziar umeda.

Daca trebuie sa vopsiti deasupra capului, pe un tavan, sau in jos, un obiect asezat in plan orizontal, folositi extensia flexibila pentru duza (Fig. 7).

Metoda cea mai potrivita pentru vopsitul suprafetelor mai mari este sa vopsiti in straturi incrucisate (Fig. 8). Incepeti din partea exterioara a obiectului de vopsit si evitati intreruperea stratului aplicat.

Incepeti vopsirea obiectelor de mobilier cu partea exterioara a acestora, apoi continuati cu partea interioara.

Observatii

In timpul functionarii, miscati aparatul uniform de la dreapta la stanga sau sus-jos, mentinand tot timpul aceeasi distanta fata de suprafata prelucrata.

Nu folositi niciodata lichide cu vascozitate prea mare sau nerecomandate a fi utilizate cu acest aparat.

Folositi pistolul imediat ce ati preparat vopseaua pentru a evita uscarea acesteia pe subansamblele aparatului.

Curatati neaparat aparatul impreuna cu toate subansamblele sale dupa fiecare utilizare.

Daca motorul masinii se supraincalzeste, opriti-l imediat si lasati-l sa se raceasca.

TIMP DE FOLOSIRE/PAUZA

Atentie! Nu folositi aparatul mai mult de 30-40 minute in mod continuu. Faceti pauza de
15 minute inainte de reinceperea lucrului.

Folosirea fara intrerupere a aparatului va conduce la arderea motorului si implicit la pierderea garantiei.

CURATAREA, INTRETINEREA SI DEPOZITAREA APARATULUI

Dupa incheierea lucrului, scoateti stecherul din priza.

Stergeti partea exterioara a carcasei pistolului cu o carpa inmuiata in tiner. Folositi doar tiner cu temperatura de aprindere de minim 21 C. Nu introduceti niciodata pistolul in apa sau in alt lichid.

Demontati rezervorul conform procedurii descrise mai sus. Scoateti duza si valva. Pentru acesta desurubati in sens antiorar piulita de fixare si scoateti ansamblul de pulverizare (Fig. 9). Desurubati duza 1 in sens antiorar, scoateti piulita de fixare 3, cilindrul si pistonul.

Curatati toate aceste componente cu o pensula cu tiner, apoi montati ansamblul de pulverizare la loc dupa ce s-a uscat. In cazul in care duza continua sa fie obturata, desfundati orificiul acesteia cu un varf de ac foarte subtire inainte de a o monta la loc.

Intoarceti aparatul cu partea superioara in jos si scoateti tubul de aspiratie. Curatati tubul si filtrul cu tiner.

Ca o masura de protectie impotriva coroziunii, turnati prin tub si prin orificiul in care se fixeaza acesta cateva picaturi de ulei de vascozitate mica (Fig. 10).

Montati tubul si rezervorul la loc, apoi conectati aparatul la priza si porniti-l scurt de doua-trei ori. In final, deconectati aparatul de la priza si depozitati-l intr-un loc curat, uscat si inaccesibil copiilor.

IMPORTANT: Daca vreodata uitati sa curatati aparatul si vopseaua s-a uscat pe el, pistolul trebuie dezasamblat astfel incat partile componente ale acestuia sa poata fi curatate cu tiner. In acest caz, este posibil ca pistonul sa se blocheze datorita vopselei uscate, iar la apasarea intrerupatorului pistolul sa nu pulverizeze vopsea. Daca dupa curatare cu tiner pistolul nu functioneaza, adresati-va unui centru service autorizat.

SOLUTIONAREA EVENTUALELOR PROBLEME IN FUNCTIONARE

Simptome

Cauze posibile

Solutii

Motorul porneste dar pistolul nu pulverizeaza sau pulverizeaza cu intreruperi

Supapa defecta

Tubul de aspiratie este asezat gresit

Tub de aspiratie astupat

Duza astupata

Piston sau cilindru blocat cu vopsea uscata

Trebuie modificata dispersia

Inlocuiti supapa

Asezati corect tubul de aspiratie

Curatati tubul cu diluant

Curatati duza

Curatati pistonul sau cilindrul

Reglati

Pulverizare defectuoasa

Reglaj necorespunzator

Vopsea prea subtiata

Pulverizare nedirectionata

Reglati (v. capitolul despre reglarea jetului)

Verificati vascozitatea

Incercati un jet mai mic

Prea multa vopsea pe suprafata vopsita

Pistolul e prea aproape de obiectul de vopsit

Prea multa vopsea

Vascozitate prea mica

Pastrati distanta de 25-30 cm

Micsorati jetul pulverizat rotind in sens orar butonul de reglaj. Doua straturi mai subtiri sunt mai bune decat unul gros.

Verificati vascozitatea

Motorul produce prea mult zgomot

Pistol murdar sau pistonul este blocat in cilindru

Dezasamblati pistolul si curatati bine toate componentele

Nu se pulverizeaza vopsea si nu se aude nici un sunet

Alimentarea cu curent este intrerupta

Verificati sursa de curent electric si cablul de alimentare

Sunet neregulat

Reglaj defectuos

Insuficienta vopsea in rezervor, si pompa trage aer

Vopsea amestecata neomogen si tubul de aspiratie blocat

Reglati

Completati nivelul de vopsea

Verificati amestecul si tubul

Suprafata vopsita este poroasa, ceata de vopsea

Diluantul folosit este necorespunzator

Pistolul este prea departe de suprafata de vopsit

Vopsea prea groasa

Pulverizare nedirectionata

Folositi un diluant corespunzator

Apropiati pistolul de piesa de vopsit

Diluati vopseaua

Incercati cu un jet mai mic

SE PIERDE GARANTIA IN CAZUL:

Nerespectarii de catre beneficiar a instructiunilor de utilizare, intretinere, manipulare, transport, depozitare, cuprinse in acest manual de utilizare.

Exploatarii defectuoase a aparatului de catre beneficiar: setari si instalari incorecte, surse de alimentare defecte, prize fara impamantare etc.

Utilizarii aparatului in medii necorespunzatoare (umezeala, temperaturi ambiante foarte mari sau foarte mici, praf, scurt circuit, radiatii electromagnetice etc.).

Patrunderii de lichide, metale sau alte substante in interiorul aparatului.

Supunerii, accidentale sau nu, la variatii de tensiune ale retelei de alimentare, la descarcari electrice, precum si la sarcini mecanice mai mari decat cele pentru care a fost conceput aparatul.

Daca produsul prezinta semne evidente de distrugere mecanica sau chimica.

Daca produsul a fost reparat de catre persoane neautorizate.

Utilizarii produsului in alte scopuri decat cele pentru care a fost conceput.

ATENTIE!

NU SE ACORDA GARANTIE PENTRU PARTILE CONSUMABILE !

SERVICE - UL ISI REZERVA DREPTUL DE A CONSTATA DACA PRODUSUL A FOST FOLOSIT IN MOD CORESPUNZATOR, CONFORM INSTRUCTIUNILOR DIN CARTEA TEHNICA.

RESPECTATI INTOCMAI INSTRUCTIUNILE DIN MANUALUL DE UTILIZARE A PRODUSULUI!

PASTRATI ACESTE INSTRUCTIUNI PENTRU FOLOSIRI ULTERIOARE!

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.