Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale uniceAcasa » legislatie » cadastru topografie
Proiect modelare cartografica - harta policroma a judetului brasov. proiectare, editare, intocmire

Proiect modelare cartografica - harta policroma a judetului brasov. proiectare, editare, intocmireUNIVERSITATEATEHNICADECONSTRUCTIIBUCURESTI

FACULTATEADEGEODEZIE

 PROIECT

MODELARECARTOGRAFICA

Tema proiectului:

HARTAPOLICROMAAJUDETULUIBRASOV.

PROIECTARE,EDITARE,INTOCMIRE.

HARTAPOLICROMAAJUDETULUI BRASOV.

PROIECTARE,EDITARE,INTOCMIRE

Denumire: HARTADMINISTRATIVA

Destinatie: DIDACTICA

Scara: 1:600 000

Proiectie: PROIECTIASTEREOGRAFICA1970, SECANTA BRASOV

Densitatea de meridiane si paralele: Δφ=Δλ=10'

Pamantul se considera ellipsoid: KRASOVSKY 1940

CAPITOLULI

STUDIUL GENERAL AL ZONEI

 Stema judetului

Asezare

Situat in partea centrala a tarii, pe cursul mijlociu al Oltului, in interiorul Arcului Carpatic si detinand 2,3% din suprafata tarii (5351 Km2), judetul Brasov se invecineaza cu opt judete:

-la est se margineste cu judetul Covasna,

-in sud-est cu judetul Buzau,

-in sud cu judetele Prahova, Dambovita si Arges,

-la vest cu judetul Sibiu,

-iar in nord cu judetele Mures si Harghita.

Municipiul Brasov (resedinta judetului) este situat la 25°30' longitudine estica si 45°45' latitudine nordica cu o altitudine medie de aproximativ 600 m.

ROMANIA

Suprafata: 5.363 km2, reprezentand 2,3% din suprafata tarii.

Clima

Clima este temperat-continentala, mai precis caracterizata de nota de tranzitie intre clima temperata de tip oceanic si cea temperata de tip continental; mai umeda si racoroasa in zonele montane, cu precipitatii relativ reduse si temperaturi usor scazute in zonele mai joase. Pe varful Omul se inregistreaza cea mai joasa temperatura medie anuala (-2,6 oC) si cea mai ridicata medie de precipitatii anuale din tara (1.346mm). Temperatura medie anuala in judet este de 8 oC. Temperatura minima absoluta pe tara a fost inregistrata la 25 ianuarie 1942 in localitatea Bod (-38,5 oC). Vanturile nu prea strabat depresiunile, dar pe culmile muntilor ajung chiar si la 25-30m/s. Vanturile de vest aduc ploi, iar cele dinspre nord si nord-est concura la pastrarea timpului frumos.

Relieful

In sudul judetului se gasesc pe spinarile celor mai importante masive carpatice: Fagaras – cu vf. Moldoveanul 2543 m, Bucegi – cu vf. Omul 2507 m, Piatra Craiului – cu vf. La Om 2239 m, Ciucas – cu vf. Ciucas 1956 m, Piatra Mare – cu vf. Piatra Mare 1844 m, si o parte a Muntilor Intorsura Buzaului.

Spre nord muntii descresc in inaltime, cele mai inalte varfuri fiind Cristianul Mare – 1802 m, Ciuma – 1618 m si Magura Codlei din Muntii Codlei, Varna – 1272 m si Cetatuia – 1105 m.

Relieful mai contine o regiune de coline subcarpatice, depresiunile cu infatisare de sesuri ale Tarii Barsei si Tarii Fagarasului si, in fine, dincolo de Olt sudul Podisului Transilvaniei.

Relieful atat de variat al judetului, ofera nebanuite posibilitati de contemplare a naturii. Numeroasele trasee montane de diferite grade de complexitate, sunt deosebit de accesibile prin faptul ca exista drumuri de legatura (chiar mijloace de transport), posibilitati de cazare satisfacatoare in apropierea traseelor (peste 200 unitati de cazare cu peste 8-9000 de locuri – fara a socoti numerosii particulari care ofera gazduire) si servicii de salvamont.

Pitorescul locurilor nu consta doar in peisagistica montana ci si in numeroasele rezervatii naturale, in variatele stiluri arhitecturale (multe constructii medievale), in traditiile populare etc.

Hidrografie

Cel mai important rau este Oltul, care strabate judetul pe o distanta de 210 km. Pe parcurs primeste: Baraoltul, Varghisul, Aita, Homorodul Mic, Valea Mare, Raul Negru, Timisul, Barsa, Ghimbaselul, Sinca, Sambata, Vulcanita, Sebesul, Berivoiul, Breaza, Vistea si Rodbavul. In categoria apelor statatoare se inscriu lacurile glaciare din Muntii Fagaras (Urlea, Podragul) si cele antropice pentru alimentarea cu apa potabila a localitatilor.

Vegetatie

La 400-1.000 m altitudine paduri de foioase (stejar, gorun, carpen, fag); la 1.000-1.300 m paduri de amestec (fag, rasinoase); la 1.300-1.800 m paduri de conifere; peste 1.800 m pajisti, tufirisuri, arbusti in etajul subalpin si la peste 2.200 m, in etajul alpin. Multe specii rare si endemice (zona Tampa, Dealul Cetatii).

Fauna 
 
Capra neagra, urs, ras, cocos de munte (toate protejate), lup, cerb, mistret, caprior, iepure, acvila de munte. In ape: pastrav, lipan, scobar, mreana.

Populatia

Populatia este asezata in 4 municipii: Brasov, Fagaras, Sacele si Codlea, 5 orase (Predeal, Rasnov, Rupea, Victoria, Zarnesti) si 43 comune cu 150 sate.

Numarul total al populatiei la 1.07.2000 era de 628.643 locuitori dintre care barbatii reprezinta 307.151 si femeile 321.492.

In mediul urban traiesc 75,6% din locuitori, iar in cel rural 24,4%. Repartizati  pe grupe de varsta locuitorii judetului Brasov se impart in urmatoarele categorii:  0-14 ani 17,1%;  15-59 ani 67,3%; 60 ani si peste 15,6%.

Densitatea populatiei este de 117,2 locuitori /Km2

Populatia stabila pe orase:

·        Municipiul Brasov .. 284.653

·        Municipiul Fagaras 39.725

·        Municipiul Sacele .. 30.857

·        Municipiul Codlea .. 24.053

·        Municipiul Predeal . 5.417

·        Orasul Zarnesti .. 25.670

·        Orasul Rasnov 15.795

·        Orasul Victoria 9.467

·        Orasul Rupea .. 5.800

·        Orasul Ghimbav .. 5.185

Structura etnica:

·        Romani .. 87,3%

·        Maghiari (si secui).. 8,7%

·        Germani (si svabi, sasi). 0,8%

·        Alte nationalitati .. 3,3%

Structura dupa religie:

·        Ortodocsi .. 85,4%

·        Romano-catolici .. 3,9%

·        Evanghelici 2,6%

·        Reformati 2,5%

·        Unitarieni 1,1%

·        Greco-catolici 0,8%

·        Alte religii 3,7%

Rezervatiile naturale

Rezervatiile naturale (in numar de cincisprezece) constituie un punct de atractie atat pentru turisti cat si pentru cercetatori din diverse domenii (paleontologi, geologi, zoologi, biologi s.a.). Dintre raritatile si frumusetile acestora amintim doar de Garofita  Pietrii Craiului – monument al naturii – planta care nu mai poate fi intalnita nicaieri in lume.

Judetul Brasov nu satisface doar dorintele iubitorilor de drumetii, ci ofera posibilitati de tratare a unor afectiuni in mediu natural prin Baile Homorod si Baile Rodbav, posibilitati de agrement, precum si multiple posibilitati de cunoastere a monumentelor istorice si de arhitectura – multe dintre ele adapostind colectii muzeistice si manifestari artistice.

 

 • M-tii Bucegi: relief stancos cu varfuri si creste, modelat in conglomerate; circurile si vaile glaciare (Gaura, Malaiesti, Tiganesti); relief calcaros din zona de vest Grohotis-Strunga.
 • M-tii Ciucas: relief de eroziune diferentiata in conglomerate (martori de eroziune): turnuri, ciuperci, stanci ce inchipuie chipuri de om sau de animale etc.
 • M-tii Fagaras: relief cu trasaturi alpine (circuri si vai glaciare, creste, varfuri piramidale); Vf. Vistea Mare, cel de-al doilea varf al trapezului stancos, marcat de cel mai inalt varf al Romaniei - Vf. Moldoveanu; Lacul glaciar Urlea.
 • M-tii Persani: Bazaltele de la Racos, rezervatie geologica - coloane de bazalt poliedrice, cu inaltimi de 12-15 m.
 • M-tii Piatra Craiului (sectorul nordic), cu relief calcaros; Prapastiile Zarnestilor, chei cu o lungime de 4 km si energia reliefului de peste 200 m.

 • Brasov - biserica Bartolomeu, biserica Neagra (cea mai mare biserica gotica din Romania) si centrul istoric al orasului, biserica Sf. Nicolae, cartierul Schei, fragmente din fortificatiile orasului.
 • Biserici fortificate - Cincsor, Cincu, Codlea, Drauseni, Harman, Homorod, Prejmer, Viscri;
 • Castelul Bran
 • Cetati taranesti - Feldioara, Rasnov, Rupea; Fagaras - cetatea;
 • Manastirea Sambata.

Cultura

Monumentele istorice si de arhitectura cuprind castele, cetati, turnuri, porti, biserici, manastiri, case de epoca etc., printre cele mai cunoscute edificii numarandu-se: Biserica Sf. Nicolae, Biserica Neagra si Castelul Bran

In Scheii Brasovului, cu aproape cinci secole in urma (1495) a luat fiinta prima scoala romaneasca si tot aici isi tipareste in secolul al XVI-lea, diaconul Coresi primele carti in limba romana. Iar in 1850 ia fiinta, cu sprijinul mitropolitului Andrei Saguna, primul liceu in limba romana.

Astazi invatamantul brasovean dispune de doua universitati de stat si numeroase universitati particulare, acoperind o gama extinsa de domenii si specializari.

UNIVERSITATEA “TRANSILVANIA” – Este cea mai mare universitate de stat din Brasov, numarind peste 11 000 de studenti inscrisi la cele 10 facultati si 2 colegii universitare, care ofera cursuri de zi de lunga durata in peste 70 de specializari, cursuri de scurta durata in peste 21 de specializari, cursuri postuniversitare, precum si conditii de realizare a doctoratului in stiinte in peste 45 de specializari.

ACADEMIA AVIATIEI SI APARARII ANTIAERIENE “HENRI COANDA” – Este cea de a doua institutie de stat cu rang universitar. Cuprinde Facultatea de Radiolocatie, transmisiuni si echipamente pentru automatizarea conducerii trupelor cu specializarea: Managementul organizatiilor.

Institutii de invatamant superior particulare:

*      Fundatia Universitara “Sfintii Apostoli Petru si Pavel” (Engleza-franceza, spaniola, germana, romana si Romana-franceza).

*      Universitatea Europeana Dragan (Drept, Stiinte Economice).

*      Universitatea “Sextil Puscariu” (Stiinte Economice).

*      Universitatea “Andrei Muresianu” (Ex ”Spiru Haret”) (Administratie publica-Management , Psihologie-Pedagogie, Stiinte juridice si administrative).

*      Universitatea Crestina “Dimitrie Cantemir” (Finante-Banci-Contabilitate, Relatii economice internationale).

*      Universitatea “George Baritiu” (Turism-Servicii, Educatie fizica, Drept, Informatica-Contabilitate).

*      Universitatea Romano-Canadiana (Jurnalistica).

*      Facultatea de Comunicare si Relatii Publice “David Ogilvy” (I.D.D.).

Reteaua cailor rutiere

Reteaua cailor rutiere din judetul Brasov totalizeaza 1.449km. Dintre acestia, 398 km sunt drumuri nationale.

 • Sosele internationale:
 • E 15 Hamburg - Praga - Budapesta - Oradea - Cluj Napoca - Targu Mures - Brasov - Bucuresti - Constanta
 • Drumuri nationale:
 • DN 1 Arad - Sibiu - Fagaras - Brasov - Bucuresti
 • DN 1A Brasov - Sacele - pasul Bratocea - Valenii de Munte - Ploiesti
 • DN 10 Brasov - Harman - pasul Buzau - Buzau
 • DN 11 Brasov - Harman - pasul Oituz - Onesti
 • DN 73 Brasov - Bran - Campulung - Pitesti
 • DN 73A Predeal - Paraul Rece - Rasnov - Sinca - Sercaia

Reteaua cailor feroviare:

Reteaua cailor feroviare are o lungime de 335km, municipiul Brasov fiind unul dintre cele mai importante noduri de cale ferata din Romania. Din acesta pornesc sase ramificatii:

 • Tronsonul Brasov - Predeal - Bucuresti
 • Tronsonul Brasov - Sfantu Gheorghe - Gheorgheni
 • Tronsonul Brasov - Rupea - Sighisoara - Oradea
 • Tronsonul Brasov - Fagaras - Sibiu - Teius
 • Tronsonul Brasov - Harman - Intorsura Buzaului
 • Tronsonul Brasov - Zarnesti

Diviziuni administrative

Municipii

§       BRASOV (resedinta de judet)

§       Fagaras

§       Codlea

§       Sacele

§       Orase

§       Ghimbav

§       Predeal

§       Rasnov

§       Rupea

§       Victoria

§       Zarnesti

Comune

 • Apata
 • Augustin
 • Beclean
 • Bod
 • Bran
 • Budila
 • Bunesti
 • Cata
 • Cincu
 • Cristian
 • Crizbav
 • Dragus
 • Dumbravita
 • Feldioara
 • Fundata
 • Halchiu
 • Harman
 • Harseni
 • Hoghiz
 • Holbav
 • Homorod
 • Jibert
 • Lisa
 • Mandra
 • Maierus
 • Moieciu
 • Ormenis
 • Parau
 • Poiana Marului
 • Prejmer
 • Racos
 • Recea
 • Sercaia
 • Sinca
 • Sinca Noua
 • Sambata de Sus
 • Sanpetru
 • Soars
 • Tarlungeni
 • Teliu
 • Ticusu
 • Ucea
 • Ungra
 • Vama Buzaului
 • Vistea
 • Voila
 • Vulcan

 *(informatii preluate din S. Pop, St. Princz, 'Brasov - ghid turistic', Ed. Pentru Turism, Bucuresti, 1974, precum si din Pagini aurii, Judetul Brasov, editia 2005)

CAPITOLUL II

II.Planul general de redactare

1) Denumirea hartii:

- Judetul BRASOV

2) Destinatia hartii:

- harta va fi folosita pentru evaluarea activitatii la“Modelare Cartografica”

3) Scara hartii:

- numerica: 1 : 600.000 scris cu carectere arial, drept, 4 mm

- grafica: va fi executata din 10 in 10 km

Valorile vor fi scrise cu caractere Arial, drept 2 mm.

- sub forma naturala:

1 cm pe harta = 6 km pe teren-scris cu Arial, drept, 4mm

4) Baza matematica si geodezica a hartii:

Sistemul de proiectie folosit este proiectia Stereografica 1970, plan secant Brasov.

Densitatea retelei de meridiane si paralele este de Δφ = Δλ = 10.

Coordonatele rectangulare ale nodurilor retelei au fost determinate prin transformarea coordonatelor geografice φ si λ cu coeficienti constanti, reteaua fiind indesita din 10’ in 10’.

X=(a00+a10*f+a20*f2+a30*f3+a40*f4+a50*f5+a60*f6)*l0+(a02+a12*f+a22*f2+a32*f3+a42*f4)*l2+(a04+a14*f )*l4+a06*l6= S0*l0+S2*l2+S4*l4+S6*l6=r0+r2+r4+r6

Y=(b01+b11*f+b21*f2+b31*f3+b41*f4+b51*f5)*l1+(b03+b13*f+b23*f2+b33*f3)*l3+(b05+b15*f)*l5=S1*l+S3*l3+S5*l5 =r1+r3+r6

l=(λ-λ0)*10^(-4)

f=10^(-4)*∆φ”

μ=1+(x2+y2)/4R02

p=μ2

Formulele pentru coordonatele rectangulare X si Y, pentru modulul de deformatie liniara si areolara:

l=(λ-λ0)*10 (-4)

f=10(-4)*∆φ”

μ=1+(x2+y2)/4R02

p=μ2

Parametrii elipsoidului Krasowski 1940:

a=semiaxa mare a elipsoidului

b=semiaxa mica a elipsoidului

f=turtirea geometrica

e=prima excentricitate numerica

e=a doua excentricitate numerica

f=(a-b)/a

e2=(a2-b2)/a2

e’2=(a2-b2)/b2

a= 6378 245,000 00m

b=6356 863,018 77m

α=1/298.3=0. 003 352 329 869

e2=0.006 693 421 623

e’2=0. 006 738 525 415

Schita cu modul de alegere a axelor XOY

Alegerea axei X respectiv Y.

Tabelul 1. COORDONATELE NODURILOR RETELEI

Nr punct

φ [s ' '']

λ [s ' ']

x [m]

y [m]

1

46,10

24,30

461393,870

518642,535

2

46,10

24,40

474262,530

518575,121

3

46,10

24,50

487131,250

518534,673

4

46,10

25,00

500000,000

518521,190

5

46,10

25,10

512868,750

518534,673

6

46,10

25,20

525737,470

518575,121

7

46,10

25,30

538606,130

518642,535

8

46,10

25,40

551474,698

518736,914

9

46,10

25,50

564343,146

518858,260

10

46,10

26,00

577211,443

519006,572

11

46,10

26,10

590079,558

519181,852

12

46,00

24,30

461277,523

500121,539

13

46,00

24,40

474184,965

500054,017

14

46,00

24,50

487092,467

500013,504

15

46,00

25,00

500000,000

500000,000

16

46,00

25,10

512907,533

500013,504

17

46,00

25,20

525815,035

500054,017

18

46,00

25,30

538722,477

500121,539

19

46,00

25,40

551629,829

500216,071

20

46,00

25,50

564537,061

500337,611

21

46,00

26,00

577444,143

500486,162

22

46,00

26,10

590351,043

500661,723

23

45,50

24,30

461161,342

481601,085

24

45,50

24,40

474107,511

481533,456

25

45,50

24,50

487053,741

481492,878

26

45,50

25,00

500000,000

481479,352

27

45,50

25,10

512946,259

481492,878

28

45,50

25,20

525892,489

481533,456

29

45,50

25,30

538838,658

481601,085

30

45,50

25,40

551784,738

481695,767

31

45,50

25,50

564730,698

481817,501

32

45,50

26,00

577676,509

481966,288

33

45,50

26,10590622,139

482142,129

34

45,40

24,30

461045,327

463081,093

35

45,40

24,40

474030,168

463013,357

36

45,40

24,50

487015,069

462972,716

37

45,40

25,00

500000,000

462959,169

38

45,40

25,10

512984,931

462972,716

39

45,40

25,20

525969,832

463013,357

40

45,40

25,30

538954,673

463081,093

41

45,40

25,40

551939,425

463175,924

42

45,40

25,50

564924,058

463297,850

43

45,40

26,00

577908,542

463446,872

44

45,40

26,10

590892,848

463622,990

45

45,30

24,30

460929,478

444561,487

46

45,30

24,40

473952,936

444493,645

47

45,30

24,50

486976,453

444452,940

48

45,30

25,00

500000,000

444439,372

49

45,30

25,10

513023,547

444452,940

50

45,30

25,20

526047,064

444493,645

51

45,30

25,30

539070,522

444561,487

52

45,30

25,40

552093,891

444656,466

53

45,30

25,50

565117,142

444778,582

54

45,30

26,00

578140,244

444927,837

55

45,30

26,10

591163,169

445104,229

56

45,20

24,30

460813,794

426042,187

57

45,20

24,40

473875,814

425974,240

58

45,20

24,50

486937,892

425933,472

59

45,20

25,00

500000,000

425919,883

60

45,20

25,10

513062,108

425933,472

61

45,20

25,20

526124,186

425974,240

62

45,20

25,30

539186,206

426042,187

63

45,20

25,40

552248,137

426137,313

64

45,20

25,50

565309,950

426259,618

65

45,20

26,00

578371,616

426409,103

66

45,20

26,10

591433,105

426585,769

Tabelul 2. CALCULUL COORDONATELOR PENTRU 10 LOCALITATI

Nr.

Denumire localitate

φ [s ' '']

λ [s ' ']

x [m]

y [m]

1

Brasov

45

39

38

25

36

39

462453,350

547585,828

2

Codlea

45

41

54

25

27

19

466570,498

535442,199

3

Zarnesti

45

33

31

25

19

42

451014,764

525620,459

4

Predeal

45

30

13

25

35

6445014,403

545716,346

5

Rasnov

45

35

26

25

28

20

454604,012

536837,324

6

Sacele

45

37

1

25

41

42

457680,186

554195,262

7

Victoria

45

43

48

24

41

29

470043,419

475977,433

8

Fagaras

45

50

54

24

58

17

483143,274

497779,261

9

Rupea

46

2

35

25

13

26

504803,778

517330,672

10

Ghimbav

45

39

59

25

31

2

463047,826

540287,422

Deformatii:

Modulul de deformatii liniare este

unde Ro=63789856.594 m si este raza medie de curbura a Pamantului la latitudinea φo=46°

Modulul de deformatii areolare:, iar deformatia relativa D=(1-μ)*105 [cm/km]

T3. CALCULUL DEFORMATIILOR MINIME SI MAXIME

Nr punct

φ [s ' '']

λ [s ' ']

X[m]

Y[m]

p

D

[cm/km]

2

46,10

24,40

518575,121

474262,530

1,000006

1,000012

0,618

14

46,00

24,50

500013,504

487092,467

1,000001

1,000002

0,102359

26

45,50

25,00

481479,352

500000,000

1,000002

1,000004

0,210743

38

45,40

25,10

462972,716

512984,931

1,000009

1,000019

0,945925

50

45,30

25,20

444493,645

526047,064

1,000023

1,000046

2,309723

62

45,20

25,30

426042,187

539186,206

1,000043

1,000086

4,303963

5) Continutul hartii:

Denumire

Semn conventional

Culoare

Dimensiuni si explicatii

Municipiu resedinta de judet

Rosu

Cercuri concentrice de grosime 0.4mm, de diametre 7 si respectiv 5mm, cercul mic fiind plin

Cale ferata

Negru

Linii paralele la 1 mm

Hasura: solida din 10 in 10mm

Drum modernizat

Verde deschis

Linie de grosime 0,5 mm

Drum nemodernizat

Verde deschis

Linii paralele de grosime 0.25 mm

Apa curgatoare

Albastru

Linie sinuoasa de grosime 0.5 mm

Caractere albastre

Font Monotype Corsiva, cu inaltimea de 2.5 mm, orientat fata de cursul apei

Fluvii

Albastru

Dupa forma fluviilor, hasurata in interior cu hasura solida

Caractere albastre

Font Monotype Corsiva, cu inaltimea de 3 mm, orientat fata de cursul apei

Localitate cu 10000-100000 locuitori

Negru

Cercuri concentrice, de 0.2 mm cu diametrul de 3 respectiv 2 mm, cel mic colorat in interior

Caractere negre

Majuscule, font Verdana, inaltime de 3 mm, paralel cu axa OX

Localitate cu 1000-10000 locuitori

Negru

Cerc de diametru 3 mm,

Caractere negre

Font Verdana, inaltimea 3 mm, paralel cu axa OX

Localitate resedinta de judet

BRASOV

Caractere negre

Majuscule, font Times New Roman Greek, Bold, inaltime de 5 mm, paralel cu axa OX

Limita de judet

Rosu

Linie continua de grosime de 1 mm

6) Cadrul si structura cadrului:

Cadrul este ornamental si de tip geografic, urmarind paralele si meridianele.

Scrisul este de tip Arial drept de 2 mm

7) Surse de date:

Harta scanata a Romaniei, la Scara 1:450000

www.wikipedia.org

Curs Cartografie, prof. Doina Vasilca, UTCB 2007-2008

8) Descrierea metodologiei de prelucrare a datelor:

S-a folosit programul AutoCad pentru a georeferentia imaginea scanta a hartii Romaniei care a fost in prealabil lipita si apoi taiata dupa zona judetului.

O data harta georeferentiata elementele de pe aceasta au fost vectorizate pe layere, respectand semnele conventionale din planul general de redactare.

Politica de confidentialitate

.com Copyright © 2019 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 PROIECT DE LECTIE Clasa: I Matematica - Adunarea si scaderea numerelor naturale de la 0 la 30, fara trecere peste ordin
 Proiect didactic Grupa: mijlocie - Consolidarea mersului in echilibru pe o linie trasata pe sol (30 cm)
 Redresor electronic automat pentru incarcarea bateriilor auto - proiect atestat
 Proiectarea instalatiilor de alimentare ale motoarelor cu aprindere prin scanteie cu carburator

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 Lucrare de diploma - eritrodermia psoriazica
 ACTIUNEA DIPLOMATICA A ROMANIEI LA CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS (1946-1947)
 Proiect diploma Finante Banci - REALIZAREA INSPECTIEI FISCALE LA O SOCIETATE COMERCIALA
 Lucrare de diploma managementul firmei “diagnosticul si evaluarea firmei”

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 CONTABILITATEA FINANCIARA TESTE GRILA LICENTA
 LUCRARE DE LICENTA - FACULTATEA DE EDUCATIE FIZICA SI SPORT
 Lucrare de licenta stiintele naturii siecologie - 'surse de poluare a clisurii dunarii”
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 Proiect atestat informatica- Tehnician operator tehnica de calcul - Unitati de Stocare
 LUCRARE DE ATESTAT ELECTRONIST - TEHNICA DE CALCUL - Placa de baza
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 Proiect atestat tehnician in turism - carnaval la venezia
Calculul rotilor de triangulatie
PROIECT - Proiectare in vederea trasarii unui complex industrial
Transmiterea la sol a coordonatelor punctelor cladirilor inalte
Metoda radierii
Subiecte cadastru
Instrumente topografice
Proiect modelare cartografica - harta policroma a judetului brasov. proiectare, editare, intocmire
PRECIZIA DRUMUIRII DE NIVELMENT


Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu