Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale uniceAcasa » tehnologie » constructii
Betoane celulare

Betoane celulareBetoane celulare

Betoanele celulare sunt materiale cu o structura alveolara, care contin circa 50% (in volum) pori inchisi de forma sferica, cu diametrul sub 1 mm, uniform distribuiti in masa betonului.

Aceste betoane se realizeaza utilizand ca agregat un material silicios fin macinat (nisip silicios de rau, cenusa de termocentrala, tras, diatomit), iar ca liant cimentul portland cu sau fara adaosuri, varul sau un amestec al lor si apa.

Dupa modul de realizare a structurii poroase, betoanele celulare pot fi:

gazbetoane (GB25, GB35, GB50) la care structura poroasa se obtine prin provocarea unei reactii chimice, urmata de o degajare de gaze in amestecul proaspat. Ca generator de gaze, se utilizeaza curent aluminiu (se pot utiliza si Zn, Mg, etc) care in stare de pulbere reactioneaza cu componentii bazici din liant - Ca(OH)2 cu formare de hidrogen care induce porozitatea betonului:2Al + 3Ca(OH)2 + 6H2O 3CaO˙Al2O3 ˙6H2O + 3H2 (5.12)

spumobetoane, obtinute prin amestecarea pastei de materii prime cu o spuma preparata separat cu ajutorul unui sapun industrial. Spuma trebuie sa fie stabila, cu pori si sa nu influenteze negativ procesul de priza si intarire al liantului.

Amestecurile pentru betoane celulare turnate in tipare, se intaresc prin autoclavizare, in prezenta vaporilor de apa la o presiune a acestora de 10–14 atmosfere, la temperatura medie de 180°C timp de 10–12 ore. In aceste conditii materialul silicios fin macinat devine activ si reactioneaza cu hidroxidul de calciu utilizat ca liant sau rezultat prin hidroliza cimentului, formandu-se hidrosilicatii de calciu:

SiO2 + xCa(OH)2 + (n–x)H2O xCaO SiO2 nH2O; x < 2. (5.13)

Produsele din beton celular autoclavizat (BCA) se caracterizeaza printr-o densitate aparenta redusa (400–900 kg/m3).

Rezistenta la compresiune a betonului celular autoclavizat variaza in functie de mai multi factori: densitatea aparenta, continutul de umiditate, directia de solicitare fata de directia de expandare la fabricare, etc. Ea are valori in limitele 1,8–10 N/mm2, in functie de tipul si clasa de beton celular. BCA se caracterizeaza prin deformatii mari sub sarcina de durata.

Principala caracteristica a betoanelor celulare este capacitatea lor de termoizolare, coeficientul de conductivitate termica avand valori intre 0,10–0,30 W/m K. Ea este puternic influentata de umiditate, astfel ca in cazul unei umiditati de 20% (in greutate), coeficientul de conductivitate termica este de circa 2 ori mai mare decat in stare uscata (tabelul V-16).

Tabelul V-16. Tipuri de gaz-betoane si caracteristicile lor

Sortiment

(gaz beton)

Rezistenta la compresiune (N/mm2)

Densitate aparenta (kg/m3)

Conductivitate termica

(W/m K)

GBN

GBC

GBN

GBC

GBN

GBC

GB25


GB35

GB50

GBN – gaz beton cu nisip

GBC – gaz beton cu cenusa.

Betoanele celulare au o rezistenta satisfacatoare la gelivitate si la foc si o absorbtie de apa ridicata. Intre absorbtia de apa si porozitate nu exista o corespondenta directa, deoarece o parte din pori sunt necomunicanti.

Produsele din beton celular autoclavizat prezinta avantajul de a fi prelucrate cu usurinta (taiere, cioplire, gaurire), ceea ce permite adoptarea unor procese simple de alcatuire a elementelor de constructii (ancorare, imbinare, etansare, montare a tamplariei, a instalatiilor electrice).

Produsele au anumite calitati (dimensiuni precise, fete plane si paralele, culoare deschisa) care au permis adoptarea unor solutii de finisaje cu pelicule subtiri, din materiale avand ca liant sau adaos polimeri sintetici, care pe langa satisfacerea aspectului estetic, asigura si o protectie a betonului celular contra umiditatii, a intemperiilor si a actiunilor distructive a agentilor agresivi.

Betonul celular autoclavizat se utilizeaza pe scara larga, la elemente de constructii simple sau armate, neportante sau portante, cum ar fi: pereti exteriori autoportanti si neportanti, pereti portanti, pereti despartitori, pereti din panouri mari preasamblate, pereti din blocuri mici la cladiri civile si industriale, plansee pentru cladiri civile, acoperisuri de hale industriale, izolarea termica a contructiilor.

Armarea elementelor din beton celular autoclavizat se executa cu carcase de otel sudate, acoperite cu 1–2 straturi compacte pe baza de ciment, bitum, materiale din polimeri, pentru a le proteja impotriva coroziunii care este favorizata de porozitatea mare a betonului celular si de pH-ul redus.

Utilizarea la cladiri unde in conditii de exploatare exista o umiditate permanenta mai mare de 60% (spalatorii, bai publice, bucatariile restaurantelor si cantinelor) necesita masuri deosebite de protectie contra permeabilitatii vaporilor de apa prin prevederea de bariere de vapori.

La punerea in lucrare se vor lua masuri de protectie fata de praful degajat in operatiile de prelucrare pe santier si de prevenire a incendiilor, deoarece adezivii utilizati la lucrarile de imbinare si finisaj, pot contine si produsi inflamabili.
Politica de confidentialitate

.com Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 PROIECT DE LECTIE Clasa: I Matematica - Adunarea si scaderea numerelor naturale de la 0 la 30, fara trecere peste ordin
 Proiect didactic Grupa: mijlocie - Consolidarea mersului in echilibru pe o linie trasata pe sol (30 cm)
 Redresor electronic automat pentru incarcarea bateriilor auto - proiect atestat
 Proiectarea instalatiilor de alimentare ale motoarelor cu aprindere prin scanteie cu carburator

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 Lucrare de diploma - eritrodermia psoriazica
 ACTIUNEA DIPLOMATICA A ROMANIEI LA CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS (1946-1947)
 Proiect diploma Finante Banci - REALIZAREA INSPECTIEI FISCALE LA O SOCIETATE COMERCIALA
 Lucrare de diploma managementul firmei “diagnosticul si evaluarea firmei”

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 CONTABILITATEA FINANCIARA TESTE GRILA LICENTA
 LUCRARE DE LICENTA - FACULTATEA DE EDUCATIE FIZICA SI SPORT
 Lucrare de licenta stiintele naturii siecologie - 'surse de poluare a clisurii dunarii”
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 Proiect atestat informatica- Tehnician operator tehnica de calcul - Unitati de Stocare
 LUCRARE DE ATESTAT ELECTRONIST - TEHNICA DE CALCUL - Placa de baza
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 Proiect atestat tehnician in turism - carnaval la venezia
Bornele kilometrice si hectometrice
IMPLANTAREA SI EXECUTIA LUCRARILOR
PROIECT In vederea realizarii planului de amplasament al trotuarului, s-a realizat ridicarea unei suprafete de teren prin metoda drumuirii planimetric
BETONUL PRECOMPRIMAT, MATERIAL PENTRU STRUCTURI
Documentatia tehnico – economica de executie a unei zidarii simple si profilul longitudinal al unui drum - Tehnician in constructii si lucrari publice
Sistem automat pentru controlul stabilitatii unei automacarele
MASINI SI INSTALATII UTILIZATE LA LUCRARILE DE RIDICAT
Transportul compozitiei placilor


Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu