Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale unice
Acasa » afaceri » afaceri
Plan de afacere "hot grill"

Plan de afacere "hot grill"


PLAN DE AFACERE "HOT GRILL"

I. PREZENTAREA GENERALA A AFACERII

Identificarea agentului economic

SC VALTAX SRL -Slatina, societate comerciala cu capital integrat privat infiintata in anul 2002, desfasoara in prezent urmatoarele activitati:Comert imbracaminte textile. Societatea desfasoara aceasta activitate intr-un spatiu comercial situat in zona centrala a municipiului Slatina.

Transport persoane. Societatea detine in proprietate 4 autoturisme si 4 autorizatii transport persoane in regim taxi.

Avand in vedere tendintele actuale din economie si deschiderea pietei catre servicii societatea intentioneaza sa-si extinda activitatea si in domeniul alimentatiei publice, sector de activitate aflat in continua crestere in ultima perioada, crestere datorata modului de viata impus de economia de piata.

AFACEREA

2.1 Prezentarea generala a afacerii

Societatea intentioneaza sa desfasoare activitate de alimentatie publica intr-un restaurant mobil amplasat intr-o zona recent modernizata cu trafic intens si o parcare moderna de 200 locuri.

2.2 Oportunitatea afacerii

Consideram oportuna dezvoltarea activitati datorita faptului ca in zona respectiva se afla Spitalul judetean Slatina unitate ce are in structura aproximativ 1500 de angajati si trateaza 4000 pacienti lunar. Din prospectarea pietei efectuata de firma la locatia vizata rezulta un trafic pietonal de aproximativ 600 persoane pe ora.

Totodata consideram oportuna desfasurarea afacerii si datorita slabei concurente pe acest sector de activitate in zona respectiva si nu numai, in orasul Slatina neexistand la aceasta data o activitate fast-food la standardele pe care societatea noastra le propune in prezentul plan de afacere.

2.3 Scurta descrieri a afcerii

Restaurantul v-a functiona in regim non-stop oferind clientilor in tot acest timp meniuri diversificate preparate imediat la solicitarea clientului si o gama larga de bauturi racoritoare si cafea.

II. MARKETIG

PRODUSE

Produsele comercializate se vor compune din meniuri prestabilite de tipul grill (pui, porc, frigarui)+cartofi prajiti+chifla, la cererea clientului preparate in fata acestuia. Aprovizionarea cu produsele din carne se v-a face zilnic numai de la furnizori autorizati, iar livrarea acestora se face direct la restaurant conform unui grafic prestabilit.

Segmentul de piata

Cu un pret mediu pe meniu de 6,5 lei segmentul de piata vizat este foarte larg. In aceasta categorie intrand cei 1500 salariati ai spitalului judetean, peste 2000 pacienti, aproximativ 1000 vizitatori zilnic, salariatii BRD- sucursala Slatina, salariatii Hotel Parc, elevii scolii generale nr. 5, toate aceste unitati se afla la mai putin de 150 de metri de restaurant, iar la toti acestia adaugandu-se si un trafic pietonal de aproximativ 600 persoane/ora.

Strategii de comercializare

Pe langa vanzarea directa la comanda clientului intentionam dezvoltarea unor servicii de catering si livrari la domiciliu pe baza de comenzi.

III. ORGANIZAREA PROCESULUI DE PRODUCTIE

Cerintele procesului de productie

Personalul

Personalul necesar desfasurarii activitatii de preparare si vanzare a produselor se compune dintr-un numar de 6 angajati cu pregatire profesionala de specialitate.

Acestia isi vor desfasura activitatea cate doi pe tura intr-un program de 12 h cu 24 h.

Pana la inceperea activitatii restaurantului in locatia stabilita din Slatina personalul selectat v-a participa la un training de perfectionare in acest domeniu la restaurante similare ce functioneaza deja in Bucuresti.

Sprafata de productie, echipamente si utilaje

Soluitia aleasa de noi, respectiv acest tip de restaurant reprezinta atuul afacerii, garantat prin transparenta si rapiditatea prepararii meniurilor, iar suprafetele de lucru fiind concepute sa respecte toate normele europene in domeniul sigurantei alimentare.

Echipamentele din dotarea restaurantului sunt cele care permit aceasta transparenta si rapiditate prin modul in care ele au fost concepute si adaptate fluxului de productie.

Garantia succesului acestei afaceri este data de parteneriatul cu producatorul acestui restaurant, ROKA GASTRO MOBILE SISTEM, firma de renume mondial care are un portofoliu de clienti din care amintim doar: McDonald's, KFC, Intercontinental, LIDO, Mariott etc.

IV. INFORMATII FINANCIARE

Estimarea veniturilor si cheltuielilor

Scenariu privind estimarea veniturilor si a profitului lunar

VENITURI

VANZARI MENIURI

A

B

C

Pret vanzare fara TVA

5,5 lei

5,5 lei

5,5 lei

Nr. meniuri vandute/zi

Nr. zile

Total meniuri vandute/luna

Total vanzari meniuri

Alte venituri

fara TVA (racoritoare,cafea)

TOTAL VENITURI

CHELTUIELI

Cheltuieli cu materia prima

Cheltuieli cu aprovizionarea

Rata leasing

Chirie amplasament

Fond salarii

Utilitati

Alte cheltuieli

TOTAL CHELTUIELI

PROFIT

In consecinta avand in vedere scenariul de mai sus rezulta potentialul ridicat al activitatii descrise in acest plan de afaceri.

ADMINISTRATOR

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.