Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice
Acasa » afaceri » afaceri
Societatea Comerciala Comyor group SRL

Societatea Comerciala Comyor group SRL


Argument

Ma gandesc adeseori de ce lucram fara a asigura o succesiune logica etapelor si, atunci cand, daca nu esuam total, prelungim inutil rezolvarea unor probleme ne miram noi insine, facand apel la intelegerea celorlalti. Responsabilitatea si autocritica sunt foarte greu de acceptat si mai ales de practicat! Un mic efort si o mare satisfactie de a invata ceva in plus si nu numai de dragul unui exercitiu intelectual, ci pentru ca informatia acumulata este aplicabila in practica. Sa ajungi sa intelegi mult mai bine ceea ce se petrece se asociaza cu ideea de a trai mai decent, in conditiile in care profitul creste ca urmare a eliminarii neconformitatilor.

In realizarea acestei lucrari am avut drept model Societatea Comerciala Comyor group SRL Sucursala Tg-Jiu. Prin aceasta lucrare mi-am propus sa reliefez cat de importanta este calitatea si cum anume influenteaza aceasta viata noastra.Calitatea este cea mai buna metoda de a pastra clientii, cel mai bun mijloc de aparare impotriva concurentei si singura modalitate de sustinere a dezvoltarii companiei care mi-a servit drept suport pentru a realiza aceasta lucrare.

Asigurarea calitatii presupune adoptarea si aplicarea unor masuri de construire a calitatii, de prevenire a defectelor.

Sistemul de asigurare a calitatii are urmatoarele obiective:(cf. Standardului ISO 9000:1994)

realizarea si mentinerea calitatii produselor si serviciilor pentru satisfacerea continua a nevoilor consumatorilor;

dobandirea increderii de catre conducerea organizatiei respective, ca va fi atins si mentinut nivelul calitatii propus;

3. dobandirea increderii de catre beneficiar ca este sau va fi atinsa calitatea contractata pentru produse sau servicii;

Capitolul I

Prezentarea societatii

Denumirea societatii comerciale este S.C. COMZOR GROUP S.R.L, Tg-Jiu. Societatea este persoana juridica romana, avand forma juridica de societate comerciala cu raspundere limitata, constituita in anul 2002.

In ceea ce priveste durata societatii, aceasta se constituie si va functiona pe o durata nelimitata, in conformitate cu dispozitiile legale in vigoare.

Sediul societatii principal a fost stabilit in Tg-Jiu, Calea Eroilor, numarul 90, judetul Gorj. Societatea comerciala are un punct de lucru situat in municipiul Tg-Jiu, strada Victoriei, Zona Centru, bloc 5-7, parter, judetul Gorj, dar poate avea filiale, sucursale, sedii secundare- agentii, reprezentante, sau alte asemenea unitati fara personalitate juridica, situate in alte localitati din tara si din strainatate. Sediul societatii comerciale poate fi schimbat in alta localitate din Romania, pe baza hotararii asociatului unic, potrivit legii.

Sucursala are personalitate juridica cu numarul de inmatriculare la Registrul Comertului J 18/495/2002 si i s-a atribuit Codul unic de inregistrare 15094771.

In toate actele, facturile, anunturile, publicatiile si alte acte emanate de societate, denumirea societatii va fi precedata sau urmata de cuvintele "Societate cu raspundere limitata" sau de initialele "S.R.L.", de capital social, de numarul de inregistrare la Registrul Comertului si de codul unic de inregistrare la Registrul Comertului.

Emblema societatii este de tip complexa (combinatie de reprezentari grafice si denumiri), textul emblemei fiind AURORA, scris cu litere stilizate, litera "O" in forma de soare, cuvantul "Aurora" scris in doua culori: alb si rosu si soarele galben.

Principalele activitati ale companiei sunt in industriile de panificatie, S.C. COMZOR GROUP S.R.L. fiind liderul pietei romanesti a produselor de panificatie si jucator important in domeniul productiei si distributiei de specialitati, cozonaci, biscuiti si cornuri, foietaj, specialitati de cofetarie.

1.1. Analiza obiectului de activitate

Activitatea principala declarata in certificatul de inmatriculare este fabricarea biscuitilor, piscoturilor si a altor produse similare.Este autorizata insa si pentru activitatea de producere a painii si a produselor proaspete de patiserie, precum si pentru fabricarea produselor din cacao, a ciocolatei si a produselor zaharoase.

Fabricarea acestor produse se realizeaza in acelasi spatiu cu cel al sediului social, intr-un mediu in conformitate cu normele in vigoare.

Au fost achizitionate special pentru fabricarea si calitatea produselor utilaje performante din Italia si Germania, atat pentru activitatea de productie propriu-zisa, cat si pentru cea de infoliere. De asemenea s-au realizat colaborari cu firme de succes din Romania in vederea stabilirii si personalizarii ambalajelor pentru produsele fabricate, facandu-se in acest sens importante investitii.

Produsele fabricate se vand direct catre populatie prin magazinul pe care il detine societatea in orasul Tg-Jiu, in judetul Gorj.

Distribuirea produselor societatii se face in intreaga tara, pe baza de comenzi din partea unor clienti care au devenit clientii nosti fideli. Transportul produselor este asigurat de societate, prin autoutilitarele achizitionate special pentru aceasta activitate.

Ponderea produselor alimentare ce fac obiectul de activitate al S.C. COMZOR GROUP S.R.L. in cifra de afaceri este urmatoarea:

Fursecuri

Cozonaci

Eclere

Bezele

Foietaj

TOTAL 100%

Figura nr.1.1. Ponderea produselor ce fac obiectul de activitate al S.C. COMZOR GROUP S.R.L.

Evolutia produselor ce fac obiectul de activitate al S.C. COMZOR GROUP S.R.L. in cifra de afaceri:

25% 1. Fursecuri

30% 2. Cozonaci

15% 3. Eclere

20% 4. Bezele


10% 5. Foietaj

TOTAL 100%

Figura nr. 1.2. Evolutia produselor ce fac obiectul de activitate al S.C. COMZOR GROUP S.R.L. in cifra de afaceri.

1.2.Analiza structurii organizatorice

In calitate de asociat unic, Zorila Elena-Irina, are drepturile si obligatiile prevazutede lege pentru adunarea generala, adica:

- sa aprobe bilantul contabil, contul de profit si pierderi, destinatia si repartizarea profitului;

- sa desemneze administratori;

- sa modifice actul constitutiv, urmand procedura legala privind: schimbarea formei juridice, mutarea sediului societatii, schimbarea obiectului de activitate, prelungirea duratei societatii, marirea sau reducerea capitalului social, fuziunea sau divizarea societatii, dizolvarea societatii.

- sa decida cu privire la executarea de reparatii capitale, realizarii de investitii noi si in orice alte probleme privind societatea.

Societatea este administrata de asociatul unic Zorila Elena- Irina, cu puteri depline care semneaza actele fata de terti, angajeaza si concediaza personalul societatii, angajarea personalului facandu-se pe baza de contracte de munca cu respectarea prevederilor Codului muncii si a Registrului de asigurari sociale. Calcularea salariului si a sporului de vechime se va stabili prin liberul acord al partilor(negocieri). Administratorul raspunde personal si solidar pentru orice dauna produsa societatii comerciale.

Societatea comerciala cu raspundere limitata COMZOR GROUP S.R.L. va intreprinde masurile necesare pentru respectarea normelor de prevenire si asigurare a mijloacelor de stingere a incendiilor in conformitate cu legile in vigoare, precum si prevenirea accidentelor de munca.

Modificarea statutului va putea fi facuta de asociatul unic al S.C. COMZOR GROUP S.R.L. cu respectarea prevederilor Legii nr. 3111990.Societatea va putea fi transformata in alte forme de societate prin decizia Adunarii generale a asociatilor si dupa obtinerea aprobarii legale.

Contabilul sef conduce compartimentul contabilitate care tine evidenta contabila a tuturor operatiunilor efectuate de societate. In acest compartiment se intocmeste balanta situatiei economico-financiare a societatii care constituie elementul esential in aprecierea managementului calitatii. Conducerea adecvata a acestui compartiment permite corectarea eventualelor disfunctionalitati sau lipsa de conlucrare intre diferite compartimente ale societatii.

1.3. Programul de lucru si modul de salarizare la

S.C. COMZOR GROUP S.R.L.

Durata timpului de lucru este de 8 ore pe zi, 40 de ore pe saptamana. Programul de lucru pentru personalul cu functii de conducere este intre orele 9.00- 17.00, avand o pauza inclusa in programul de lucru de 20 de minute.

Pentru muncitori, tinandu-se cont ca se lucreaza in 2 schimburi, programul de lucru este urmatorul :

schimbul I- intre orele 7.00- 15.00

schimbul II- intre orele 15.00- 23.00

Salariatii nu au voie sa paraseasca incinta unitatii fara sa anunte deoarece vor fi sanctionati (pot fi declarati absenti in ziua respectiva).

In cadrul S.C. COMZOR GROUP S.R.L., salariile se platesc la termenele stabilite in doua transe lunare, adica ,,avans'' si ,,lichidare''. ,,Avansul'' este platit pe data de 15 a lunii si reprezinta 30% din salariul brut, iar ,,lichidarea'' se plateste pe data de 25 a lunii, reprezentand restul salariului. Plata se efectueaza in mod direct catre muncitori.

1.4.Situatia economica a firmei

S.C. COMZOR GROUP S.R.L. sucursala Tg-Jiu, judetul Gorj activeaza pe piata din anul 1998 si atat patrimoniul firmei, cat si resursele acesteia sunt intr-o continua crestere, firma aflandu-se intr-un stadiu continuu de dezvoltare economica si sociala.

EVOLUTIA PROFITULUI


Capitolul III

Propuneri si solutii de imbunatatire a calitatii

3.1. Studierea si cercetarea pietei

Cercetarea de piata este procesul pe care il poate realiza o societate pentru a sti cine sunt clientii si care sunt nevoile lor?.

Pe masura ce mediul economic devine tot mai concurential, concurenta reprezentand o permanenta a economiei de piata, alinierea activitatii societatii la cerintele pietei devine o conditie indispensabila pentru supravietuirea si prosperitatea acesteia.

Nu este de mirare, caci zilnic suntem bombardati cu reclame de televiziune, in ziare, prin posta si prin telefon. Cineva incearca mereu sa ne vanda ceva. Daca societatea va reusi sa identifice nevoile clientilor, sa creeze produse de calitate la preturi corespunzatoare, sa le distribuie si sa le promoveze in mod eficient, produsele se vor vinde de la sine. Oamenii isi aleg produsele in functie de avantajele oferite si de satisfactia pe care le-o aduce. Un produs este orice lucru care poate fi oferit pe o piata pentru a satisface o nevoie, o dorinta. De regula cuvantul ''produs'' se refera la un obiect fizic: totusi conceptul de ''produs'' nu se refera numai la obiecte fizice; orice poate satisface o nevoie poate fi numit ''produs''.

Consumatorii sunt cei care contribuie la transformarea alerta a pietei si de aceea S.C. COMZOR GROUP S.R.L. este preocupata continuu de identificarea, cercetarea, solutionarea si prevenirea problemelor clientilor.

Oferta S.C COMZOR GROUP S.R.L. se desfasoara pe trei dimensiuni:

produse si servicii foarte atractive;

produse si servicii uzuale;

produse si servicii foarte rentabile.

IV.2.Pozitionarea S.C. COMZOR GROUP S.R.L.

Pozitia pe piata a oricarei societati este conditionata de imaginea sa, de marca sa. Marca este semnul distinct al societatii, reprezentarea ei sumara, identitatea si renumele, stilul si reputatia ei. De marca depinde increderea pe care o inspira publicului si, nu in ultimul rand, rangul pe care piata il acorda.

Este bine de stiut ca imaginea unei societati ajuta nu numai la localizarea ei de catre clienti si, astfel, la atragerea acestora, ci si la trasarea diferentelor dintre o companie si alta.

S.C. COMZOR GROUP S.R.L. va cauta intotdeauna sa atraga un nou segment al clientelei prin intermediul produselor atractive, insa va trebui sa aiba mare grija pentru a nu genera, in felul acesta, schimbari bruste la nivelul imaginii sale.

Pentru a obtine maximum de profit, S .C COMZOR GROUP S.R.L. a avut in vedere identificarea si alegerea unei zone comerciale adecvate. Cand s-au hotarat asupra amplasarii societatii, nu a trebuit sa se impace in acelasi timp mai multe categorii de clienti. Gusturile diferitelor categorii sociale , profesionale sau de varsta nu pot fi amestecate.

S.C. COMZOR GROUP S.R.L. este preocupata de perfectionarea permanenta atat din punctul de vedere al produselor fabricate, cat si din punctul de vedere al spatiului in care se desfasoara activitatea de productie, in acest sens fiind in constructie o noua aripa a cladirii principale.

Societatea isi distribuie cu succes produsele in intreaga tara, pe baza de comenzi ferme din partea unor societati care au devenit clientii fideli ai acestei societati.

IV.3. Solutii de imbunatatire a calitatii

S.C. COMZOR GROUP S.R.L. a impus perfectionarea calitatii produselor si serviciilor. Societatea considera ca asigurarea calitatii produselor si serviciilor constituie obligatia fundamentala a muncitorilor si a tuturor celor care raspund nemijlocit de realizarea calitativa a intregii productii, astfel incat, daca produsul nu intruneste conditiile de calitate sa nu poata fi livrat.

S.C. COMZOR GROUP S.R.L. considera ca asigurarea calitatii are drept scop atat protejarea consumatorului impotriva unor produse necorespunzatoare, cat si situarea intreprinderii in topul firmelor de renume.

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.