Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice


Acasa » afaceri » afaceri
PROIECT ANALIZA - Analiza rezultatelor pe baza contului de profit si pierderi la S.C AEROSTAR S.A

PROIECT ANALIZA - Analiza rezultatelor pe baza contului de profit si pierderi la S.C AEROSTAR S.A
UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA

FACULTATEA DE ECONOMIE SI ADMINISTRAREA AFACERILOR

PROIECT
ANALIZA

Analiza rezultatelor pe baza contului de profit si pierderi la S.C AEROSTAR S.A

1. Aspecte generale privind

S.C Aerostar S.A

Prin Hotararea nr. 1165/17.04.1953 a Consiliului de Ministri al Republicii Populare Romane s-a decis infiintarea 'Atelierului Central de Aviatie' in comuna Vasile Roaita, azi in Bacau, ca 'Uzina de Reparatii Avioane'. Societatea a avut denumirile succesive de U.R.A., I.R.Av., I.Av. si din 1991, Aerostar S.A.

Potentialul creativ si tehnic al salariatilor, transmiterea culturii specifice de firma de la o generatie la alta au dus la valorificarea traditiilor istorice ale aeronauticii romanesti si au fost baza pentru dezvoltarea continua a firmei.

Inceputurile aviatiei reactive in Romania se leaga strans de numele societatii, aici s-a realizat mentenanta pentru toate tipurile de avioane care au intrat in dotarea aviatiei romane.

La Bacau s-a construit prototipul IAR-93, primul avion de lupta postbelic romanesc.

S-au construit primele trenuri de aterizare si echipamente hidro-pneumatice de aviatie din tara. Peste 2500 aeronave sunt echipate cu trenuri de aterizare si instalatii hidro-pneumatice fabricate de Aerostar. S-au fabricat peste 1800 avioane IAK-52.

In decursul timpului s-a reparat un numar de peste 3500 aeronave si 6000 motoare turboreactoare. Specialistii Aerostar au predat la zbor peste 10 avioane prototip.

In prezent, Aerostar S.A. deruleaza programe majore in domeniul aviatiei militare si al sistemelor terestre si isi dezvolta pozitia de furnizor pentru aviatia civila.

Misiunea S.C. Aerostar S.A. Bacau


Misiunea initiala stabilita in 1953 la infiintarea Intreprinderii Economice 'Uzina de Reparatii Avioane', precursoarea S.C. Aerostar S.A., este:
Art.1 - In scopul asigurarii, repararii, fabricarii pieselor de schimb, agregatelor avioanelor si motoarelor de avion, producerii aparatelor de bord, precum si fabricarii sculelor speciale de aviatie, necesar Fortelor Armate ale R.P.R., se infiinteaza pe data de 1 Ianuarie 1953, sub indrumarea si controlul Ministerului Fortelor Armate, Intreprinderea Economica 'Uzina de Reparatii Avioane' cu sediul in comuna Vasile Roaita, raionul Bacau.
Art.2 - Intreprinderea prevazuta la art.1 se organizeaza ca intreprindere economica de gradul I si se va conduce dupa principiile gospodaririi chibzuite, numindu-se imediat personalul de conducere. Misiunea stabilita initial este in continuare de actualitate dar, in noile conditii generate de aderarea Romaniei la NATO si UE, aceasta necesita a fi adaptata si completata pentru a asigura nevoile de dezvoltare a afacerilor S.C. Aerostar S.A.

Misiunea noastra prezenta este:

 • Mentinerea statutului de furnizor de prim rang al M.Ap. al Romaniei in domeniul sistemelor de aviatie si sistemelor de artilerie terestre. In acest sens vom actiona ca si Casa de integrare, fabricatie, modernizare si mentenanta.
  Tinta noastra este de pastrare a acestui statut pentru noile sisteme de arme cu care va fi dotata Armata Romana (avionul multirol, avionul de transport regional, sisteme de rachete sol-sol si sisteme artileristice terestre, sisteme si echipamente IFF). Urmarim, ca in anul 2010, sa realizam 30% din cifra de afaceri, in acest domeniu de activitati.
 • Dezvoltarea S.C. Aerostar S.A. ca subfurnizor de piese, aerostructuri, subansamble si echipamente pentru aviatia generala si civila, astfel incat sa devein un subfurnizor major pentru industria de aviatie globalizata si sa realizam din aceste activitati 30% din cifra de afaceri a anului 2010.
 • Dezvoltarea activitatilor S.C. Aerostar S.A. pentru obtinerea statutului de furnizor de prim rang de mentenanta pentru avioanele civile si pentru activitati de conversie/modernizare a avioanelor civile, care sa reprezinte 30% din cifra de afaceri a anului 2010 si, prin aceasta, sa devenim Casa de mentenanta si conversie pentru aviatia civila.
 • Valorificarea potentialului de piata externa pentru servicii/produse din domeniul competentelor actuale (reparatii si modernizare de avioane civile si militare) pana la epuizarea nevoilor clientilor (cererii).
 • Mentinerea pozitiei de prim furnizor de recipienti GPL (casnic, auto, etc.) din tara.
 • Noi achizitii pentru consolidarea pozitiei la nivel national.
 • Modernizarea continua a produselor, tehnologiilor si organizarii pentru valorificarea la maxim a potentialului societatii si pentru imbunatatirea sistemului de gestiune a tuturor resurselor.

Aerostar S.A. - O companie pentru viitor
Pornind de la strategia societatii pana in anul 2010 privind schimbarea treptata a profilului domeniului de activitate a societatii de la aviatia militara la aviatia civila au fost generate si aplicate in practica o serie de masuri privind resursele umane, masuri menite sa aduca in concordanta capabilitatea si competentele resursei umane cu noile cerinte.
Astfel, personalul implicat in activitati pentru aviatia civila este instruit si autorizat conform cerintelor specifice acestui domeniu. Activitatea de formare profesionala a angajatilor reprezinta o prioritate si o preocupare permanenta pentru conducerea societatii. Data fiind varsta medie inaintata a salariatilor companiei, s-a luat masura atragerii de tineri in vederea formarii lor pe meseriile de baza din industria aeronautica, deficitare in acest moment la nivel national.


Astfel, putem mentiona interesul societatii pentru formarea si calificarea de tinichigii-structuristi de aviatie, mecanici de aviatie, dar si de operatori pentru masini unelte cu comanda numerica (CNC), vopsitori industriali, sudori, galvanizatori, operatori NDT precum si angajarea de tineri absolventi ai facultatilor de Constructii Aerospatiale, T.C.M., Mecanica - specialitatea Masini Unelte, Electronica, Electrotehnica, Informatica si/sau Automatica si Calculatoare, Stiinte Economice, etc.
In ceea ce priveste politica salariala, in conformitate cu prevederile Contractului Colectiv de Munca la nivel de unitate, se urmareste mentinerea unui nivel motivant al salariilor, concomitent cu respectarea reglementarilor legale in vigoare precum si ale Contractului Colectiv de Munca Unic la Nivel National, Contractul Colectiv de Munca la Nivelul Ramurii Constructii de Masini, etc. Totodata, se acorda o atentie deosebita tinerilor angajati, cautandu-se cele mai bune metode de orientare si integrare a lor la locul de munca si includerea acestora in programe de formare profesionala personalizate in functie de specificul activitatilor desfasurate.


In conditiile integrarii Romaniei in Uniunea Europeana, mentinerea fortei de munca si indeosebi a tinerilor in cadrul companiei a devenit un obiectiv pentru management. In acest sens a fost promovat un pachet de beneficii adresat cu precadere tinerilor angajati cu studii superioare, din care putem mentiona:

 • posibilitatea de cazare in spatii amenajate apartinand companiei, fara perceperea de chirii, doar cu plata utilitatilor, cu acces la Internet;
 • aplicarea unui program de cresteri salariale in functie de rezultatele obtinute la evaluarile periodice, astfel: la 6 luni, 1 an, 2 ani, 3 ani, 5 ani de la debutul profesional;
 • acordarea de prime de sfarsit de an de productie si de sfarsit de an financiar;
 • sustinere financiara pentru efectuarea studiilor de masterat sau de doctorat in domenii de interes pentru societate;
 • facilitarea urmarii de cursuri de pilotaj avioane usoare si/sau ultrausoare in mod gratuit;
 • acordarea unei prime de instalare pentru angajatii care vin din alte localitati;
 • acordarea unui concediu de odihna de 23 de zile lucratoare (la debut in cariera), aprox. o luna calendaristica.

Compania Aerostar S.A. este decisa sa adopte acele strategii si politici de resurse umane care sa o conduca in situatia de a depasi cat mai usor impactul extinderii fenomenului de globalizare economica si sa determine cresterea competitivitatii firmei pe pietele pe care opereaza.

1.3 Organigrama la S.C Aerostar S.A
Politica de confidentialitate.com Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 Proiect didactic Clasa: a-IX-a, Luarea deciziilor
 PROIECT DIDACTIC 3-5 ani dezvoltarea limbajului si a comunicarii orale - „Cine face, ce face”
 PROIECT MOTOR ASINCRON - Determinarea parametrilor schemei echivalente si a caracteristicilor de functionare in regim stabilizat de la gol la sarcina
 TEMA DE PROIECTARE - arbore de masina rotativa

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 PROIECT DE DIPLOMA CHIRURGIE ORO-MAXILO-FACIALA - SUPURATIILE LOJELOR PROFUNDE DE ETIOLOGIE ODONTOGENA
 Relatiile diplomatice dintre Romania si Austro- Ungaria din a doua jumatate a secolului al XIX-lea
 LUCRARE DE DIPLOMA MANAGEMENT - MANAGEMENTUL CALITATII APLICAT IN DOMENIUL FABRICARII BERII. STUDIU DE CAZ - FABRICA DE BERE SEBES
 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 Lucrare de licenta contabilitate si informatica de gestiune - politici si tratamente contabile privind leasingul (ias 17). prevalenta economicului asupra juridicului
 LUCRARE DE LICENTA - FACULTATEA DE EDUCATIE FIZICA SI SPORT
 Lucrare de licenta - cercetare si analiza financiara asupra deseurilor de ambalaje la sc.ambalaje sa
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 Atestat la informatica cu tema “gestionarea unui magazin de confectii”
 Proiect atestat electrician constructor - tehnologia montarii instalatiilor electrice interioare
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 ATESTAT PROFESIONAL TURISM SI ALIMENTATIE PUBLICA, TEHNICIAN IN TURISM

Analiza productiei fizice
ALTERNATIVE INEDITE LA AFACERILE DE TIP AUTOHTON - FERMA DE STRUTI
STRUCTURA FINANCIARA A FIRMEI
Auditul proiectelor - delimitari conceptuale
Analiza modificarii absolute a fondului de salarii
ORGANIZATIILE DE AFACERI
PROIECT ANALIZA - Analiza rezultatelor pe baza contului de profit si pierderi la S.C AEROSTAR S.A
Analiza valorii adaugate (VA)

Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu