Creeaza.com - informatii profesionale despre
Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice


Acasa » afaceri » asigurari
Allianz-Tiriac Asigurari S.A - Activitatea de asigurari generale

Allianz-Tiriac Asigurari S.A - Activitatea de asigurari generale
ALLIANZ-TIRIAC ASIGURARI S.A.

ISTORIC:

Bazele fundatiei actualei afaceri Allianz-Tiriac Asigurari S.A au fost puse in anul 1994, odata cu infiintarea societatii Asigurari Ion Tiriac S.A. (ASIT). Pornind de la zero, compania s-a instalat repede in fruntea ierarhiei operatorilor privati de asigurari. Cresterea accelerata a volumului de afaceri derulate, a ajutat ASIT sa avanseze, in numai sase ani de existenta, pana pe pozitia secunda in topul celor mai importanti asiguratori locali.

Dezvoltarea infrastructurii companiei - incepand cu crearea si diversificarea propriei oferte de produse, continuand cu atragerea celor mai buni specialisti locali din domeniul asigurarilor si terminand cu extinderea retelei teritoriale – a fost realizata doar prin autofinantare. In ciuda costurilor ridicate pe care lansarea unei afaceri de tip greenfield le impune, Asigurari Ion Tiriac a generat intr-un timp record rezultate pozitive pentru actionarii sai.
Mizand initial, in principal, pe dezvoltarea relatiilor cu clienti ce desfasurau activitati in domeniile industrial si comercial, ASIT a reusit sa creeze adevarate parteneriate pe termen lung cu asiguratii, spre beneficiul ambelor parti implicate.

ALLIANZ-TIRIAC ASTAZI:

Allianz-Tiriac Asigurari S.A., una dintre cele mai importante companii de asigurari din Romania, a rezultat prin preluarea, in luna august 2000, a pachetului majoritar de actiuni (51%) a societatii Asigurari Ion Tiriac S.A., de catre compania Allianz AG din Germania.

Fondat in 1890 la Berlin, Allianz este lider mondial in domeniul asigurarilor si, totodata, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare din lume.

Marca Allianz este reprezentata in peste 70 de tari ale lumii, reteaua de entitati economice care formeaza Allianz Group ridicandu-se la circa 700 de companii-membre. Cele aproximativ 181.000 de persoane care lucreaza in cadrul Allianz Group ofera servicii financiare integrate, la standarde internationale, unui numar de peste 80 de milioane de clienti de pe intregul mapamond.

Allianz-Tiriac Asigurari este compania numarul unu pe piata romaneasca a asigurarilor, detinand aproape o cincime din piata, la nivel consolidat (asigurari generale si de viata). Definitoriu pentru succesul Allianz-Tiriac este echilibrul pastrat, in permanenta, intre ritmul de crestere, siguranta financiara si profitabilitate.

Pe intreaga perioada a ultimilor cinci ani financiari, cresterea medie a afacerilor companiei a fost superioara ritmului de crestere a pietei. In acelasi interval de timp, Allianz-Tiriac a dovedit, de asemenea, capacitatea de a derula in mod constant o activitate profitabila. Nu in ultimul rand, mentinerea la niveluri superioare a tuturor indicatorilor care exprima gradul de siguranta financiara a reprezentat garantia unei cresteri sanatoase a afacerii.

Diversificarea progresiva a gamei de produse in concordanta cu nevoile clientilor si adaptarea lor la tendintele cererii au reprezentat elemente de strategie ce au avut, de asemenea, o contributie importanta la accelerarea dezvoltarii afacerilor firmei. Astazi portofoliul companiei are o structura echilibrata, incluzand practic toate tipurile de produse din gama asigurarilor generale - inclusiv obligatorii -, respectiv de viata, capabile sa acopere intreg spectrul de solicitari venite din partea clientilor locali.

Allianz-Tiriac Asigurari S.A. este inregistrata la Oficiul Registrului Comertului Bucuresti sub nr.J40/15882/1994, cu Codul Unic de Inregistrare R 6120740, avand sediul social in municipiul.Bucuresti, Sector 1, str. Caderea Bastiliei nr.80-84, etaj 3-5.

Activitatea firmei:

Allianz-Tiriac Asigurari S.A. este o societate de referinta pe piata asigurarilor din Romania, unde si-a construit reputatia unei societati acare trateaza cu maxima seriozitate si profesionalism relatia cu clientii sai. Acest lucru este posibil datorita faptului ca Allianz-Tiriac acorda o deosebita importanta atat calitatii serviciilor oferite cat si modului in care reprezentantii sai trateaza solicitarile clientilor.

Printre tipurile de asigurari non-viata oferite acestora se numara:

A. pentru persoanele fizice:

Auto

Locuinta

Complexa a gospodariilor

Agricole

Raspundere civila

Accidente persoane

Calatorii

B. pentru persoanele juridice:

Auto

Bunuri

Maritime, aviatie si transport

AgricolePersoane

Raspundere civila

Risc financiar

Pe segmentul asigurarilor de viata, Allianz-Tiriac vine in intampinarea clientilor oferind produse si servicii specifice, adaptate cerintelor individuale:

Protectie si investitie (asigurari de viata cu componenta investitionala)

Protectie si economisire (asigurari de viata cu componenta de economisire)

Protectie si planificare (asigurari de viata cu componenta de renta pentru studii si/sau dota pentru casatorie)

1.Activitatea de asigurari generale:

Allianz-Tiriac Asigurari este asiguratorul numarul 1 pe segmentul de asigurari generale. La nivelul anului 2007, cota de piata detinuta de companie pe segmentul asigurarilor generale s-a situat la un nivel de aproximativ 20 de procente. Veniturile din prime brute subscrise de Allianz-Tiriac Asigurari din vanzarile de polite de asigurari generale au depasit 1,137 milioane de lei. De altfel, aceasta se numara printre jucatorii importanti pe fiecare dintre clasele de asigurari generale pe care opereaza. In Romania, compania este numarul unu pe segmentele de asigurari auto, asigurari de bunuri si proprietati, asigurari de raspundere civila generala, asigurari casco, asigurari de sanatatate.  In fiecare dintre ultimii trei ani financiari, Allianz-Tiriac Asigurari a reusit sa obtina rezultate tehnice pozitive din activitatea de asigurari non-viata, chiar daca mediul de afaceri specific acestor operatiuni nu a fost favorabil.

Structura portofoliului de asigurari generale (2007)

Asigurarile Casco detin in continuare o pondere majoritara (61,1%) in portofoliul companiei. Primele brute subscrise pe aceasta clasa de asigurari au depasit valoarea de 695 milioane de lei in anul 2007. Allianz-Tiriac ramane, astfel, cel mai important furnizor de asigurari de avarii si furt auto, cu o cota de piata estimata la peste un sfert din volumul afacerilor de asigurari generate de vanzarile de polite Casco in Romania.
Asigurarile de bunuri si proprietati (incluzand asigurarile de incendiu si calamitati naturale, respectiv daune la proprietati) detin, la randul lor, o pondere importanta (16,3%) in portofoliul Allianz-Tiriac, valoarea primelor brute subscrise pe aceste clase ridicandu-se la 185,5 milioane lei, in 2007. Aceste realizari mentin compania pe pozitia de lider si pe acest segment al pietei asigurarilor, cu o cota de piata de aproximativ 22%.

2.Activitatea de asigurari de viata:

Compania este activa pe segmentul asigurarilor de viata de la sfarsitul anul 2001. Din acel moment, constructia unui portofoliu solid de polite de asigurari de viata a devenit o directie strategica de dezvoltare a Allianz-Tiriac. Cresterea spectaculoasa a veniturilor realizate din vanzarea politelor de asigurari de viata creeaza premisele atingerii obiectivului pe care managementul companiei isi propune sa il realizeze pe termen lung: intrarea in topul celor mai importanti trei furnizori locali de asigurari de viata. Vanzarile de polite de asigurari de viata cu componenta investitionala continua sa detina o pondere majoritara in structura portofoliului de asigurari de viata a companiei. Acestea, comercializate sub numele de marca ALIAT , sunt de altfel, produsele cu care Allianz-Tiriac Asigurari si-a lansat operatiunile de asigurari de viata in Romania.

Structura portofoliului de asigurari de viata (2007)

Capital si actionariat:

Pe parcursul intregii sale existente, Allianz-Tiriac Asigurari a derulat un program coerent de capitalizare, in concordanta cu planurile de dezvoltare a afacerilor companiei. Cea mai recenta majorare de capital social a fost realizata in anul 2008. Astfel, la data de 24.04.2008, actionarii societatii au decis majorarea capitalului social al companiei cu o valoare totala de 2.386.180 lei, de la 64.252.325 lei la 66.638.505 lei, prin emiterea unui numar de 4.580 actiuni cu valoare nominala de 521 lei fiecare. Operatiunea s-a realizat prin aport in numerar al actionarului majoritar Allianz New Europe Holding GmbH si al actionarului semnificativ Vesanio Trading Limited.

Structura actuala a actionariatului:

ALLIANZ NEW EUROPE HOLDING GmbH

VESANIO TRADING LtdAlti actionari (mai putin de 5% fiecare)

  Rezultate financiare consolidate:

In ultimii ani, Allianz-Tiriac Asigurari a obtinut rezultate financiare excelente, care au contribuit la consolidarea pozitiei de lider de piata a companiei. Pentru Allianz-Tiriac, obiectivul principal pe termen lung vizeaza cresterea profitabila a afacerilor proprii. Rezultatele din ultimii ani confirma capacitatea companiei de a realiza, constant, performante remarcabile atat in ceea ce priveste dinamica afacerilor derulate, cat si sub aspectul eficientei activitatii. In anul 2007, veniturile companiei din activitatea de baza s-au majorat cu aproape 120 milioane lei, adica echivalentul a peste 35 milioane de euro. Allianz-Tiriac ramane liderul pietei asigurarilor din Romania, cu o cota de piata situata in jurul a 17 procente. Valoarea afacerilor derulate de companie este dovedita de capacitatea Allianz -Tiriac de a se dezvolta fara a face compromisuri in ceea ce priveste eficienta activitatii. Rezultatele financiare auditate confirma obtinerea unei rate a profitului superioara mediei inregistrata la nivelul pietei locale a asigurarilor. In anul 2007, societatea a inregistrat un profit net de aproximativ 32 milioane de lei.

Planificarea strategica:

Prin obiectivele de dezvoltare pe termen scurt, Allianz-Tiriac vizeaza mentinerea si consolidarea pozitiei de lider pe piata asigurarilor, fara insa a neglija indicatorii de rentabilitate a afacerii. In acest sens, si in viitor vor fi riguros aplicate principiile prudentiale in abordarea tuturor operatiunilor de subscriere a riscurilor. Totodata, vor fi promovate programe de segmentare a portofoliului, in special pe clasele de asigurari auto, acest lucru insemnand practic particularizarea ofertelor pentru fiecare client in parte, astfel incat acestea sa evidentieze o mai buna corelatie a costurilor percepute cu profilul riscurilor individuale acoperite. Concomitent vor fi impuse noi standarde de calitate a serviciilor post-vanzare prin eficientizarea controlului si administrarii proceselor de despagubire. Acestea, impreuna cu o serie de proiecte aflate in faza de pregatire vor defini cadrul unui complex program de orientare catre nevoile clientilor.

Totodata, actionarii Allianz-Tiriac si-au exprimat sprijinul pentru sustinerea urmatoarelor obiective:

Dezvoltarea si imbunatatirea asigurarilor non-viata

Promovarea calitatii si adaptabilitatii serviciilor acordate clientilor, prin punerea la dispozitia acestora a formelor de asigurare adecvate situatiilor specifice si prin plata prompta a despagubirilor

Concurenta:

Interesul pentru protectia afacerilor clientilor sai, impreuna cu capacitatea financiara proprie, au determinat societatea sa devina, intr-o perioada scurta de timp, un partener credibil in domeniul asigurarilor.

Societatea Allianz-Tiriac Asigurari S.A. se evidentiaza prin:

-experienta indelungata pe piata romaneasca sip e piata mondiala

-puterea financiara a grupului Allianz

-reteaua teritoriala care cuprinde 158 de unitati

-gama larga de servicii de asigurare de calitate superioara, care sunt adaptate nevoilor clientilor

-profesionalismul angajatilor societatii

-programe eficiente de reasigurare

-plata prompta a despagubirilor

Interesul pentru protectia afacerilor clientilor sai, impreuna cu capacitatea financiara proprie, au determinat societatea sa devina, intr-o perioada scurta de timp, un partener credibil in domeniul asigurarilor.
Politica de confidentialitate


.com Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 SCHITA DE PROIECT DIDACTIC GEOGRAFIE CLASA: a IX-a - Unitatile majore ale reliefului terestru
 PROIECT DIDACTIC 5-7 ani Educatia limbajului - Cate cuvinte am spus?
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 Proiect - masurarea si controlul marimilor geometrice

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 Lucrare de diploma - eritrodermia psoriazica
 ACTIUNEA DIPLOMATICA A ROMANIEI LA CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS (1946-1947)
 LUCRARE DE DIPLOMA MANAGEMENT - MANAGEMENTUL CALITATII APLICAT IN DOMENIUL FABRICARII BERII. STUDIU DE CAZ - FABRICA DE BERE SEBES
 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 LUCRARE DE LICENTA CONTABILITATE - ANALIZA EFICIENTEI ECONOMICE – CAI DE CRESTERE LA S.C. CONSTRUCTIA S.A TG-JIU
 Lucrare de licenta sport - Jocul de volei
 Lucrare de licenta stiintele naturii siecologie - 'surse de poluare a clisurii dunarii”
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 PROIECT ATESTAT MATEMATICA-INFORMATICA - CALUTUL INTELIGENT
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 ATESTAT PROFESIONAL TURISM SI ALIMENTATIE PUBLICA, TEHNICIAN IN TURISM
EVOLUTIA PIETEI ASIGURARILOR GENERALE (NON-VIATA) IN PERIOADA 2002 - 2004
Sustinerea actiunilor de marketing in asigurari
ASIGURAREA MASINILOR, UTILAJELOR SI INSTALATIILOR PENTRU CAZURILE DE AVARII ACCIDENTALE
CONTINUTUL SI SEMNIFICATIA ASIGURARILOR DE VIATA
ISTORIC. EVOLUTIA ASIGURARII DE VIATA
PIATA INTERNATIONALA A ASIGURARILOR SI REASIGURARILOR
Criterii de apreciere a eficientei activitatii in asigurari
METODE SI TEHNICI DE REALIZARE A ASIGURARILOR DE VIATA

Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu