Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice
Acasa » afaceri » economie
Open account (contul deschis)

Open account (contul deschis)


Open account (contul deschis)

In momentul in care cei doi parteneri, cumparatorul si vanzatorul, cad de acord sa utilizeze ca metoda de decontare contul deschis, vanzatorul va livra marfa sa cumparatorului si ii va trimite si factura, solicitand efectuarea platii. Vanzatorul isi pierde controlul asupra marfurilor cu cat le livreaza mai repede. El are totusi speranta ca marfa ii va fi platita de cumparator, in concordanta cu factura.

Contul deschis reprezinta cea mai simply metoda de platy, dar in acelasi timp si foarte riscanta datorita faptului ca exportatorul livreaza marfa Para efectuarea platii sau fara existenta unei asigurari.

In ciuda acestora, majoritatea tranzactiilor de comet international continua sa se deconteze in acest fel. Open account-ul are cateva avantaje care Il fac atractiv, atat pentru exportator, cat si pentru importator, dar are, de asemenea, si dezavantaje.

Exportatorul solicits plats, protectia marfurilor pans and ele vor fi platite si, poate, asistenta financiara in perioada de interventie. Importatorul solicits, de asemenea, ca marfurile sa fie livrate la timp, la local stabilit si de calitatea stability si, poate, cu o perioada de credit.Avantajele exportatorului:

sunt putine constrangeri cu privire la documentatie, la termenul de transport si la locul livrarii, ceea ce o face atractiva ca metoda de decontare;

din moment ce decontarea se efectueaza prin intermediul sistemului bancar, exportatorului nu i se percep taxe.

Dezavantajele exportatorului:

nu exists nici o garantie de plats in cazul in care marfurile se pierd;

exportatorul este expus la riscuri politice, economice si de tars, daca nu se iau masuri de acoperire a acestor riscuri;

se poate intampla ca, uneori, Intarzierile din sistemul bancar sa Incetineasca procesul de transferare a fondurilor.

Avantajele importatorului:

importatorul are controlul asupra termenului de decontare;

inspectarea marfurilor este posibila Inaintea efectuarii platii. Dezavantajele importatorului:

1. importatorul are un control mic asupra detaliilor privind transportul si termenului de primire al marfurilor;

2. nu exists un control asupra calitatii marfurilor. In cazul in care se solicits documente speciale (certificate de origine), nu exists garantia ca acestea vor fi primite.

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.