Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice
Acasa » afaceri » economie
Planul de afaceri al unei firme - Mijloacele necesare desfasurarii activitatii

Planul de afaceri al unei firme - Mijloacele necesare desfasurarii activitatiiPlanul de afaceri al unei firme - Mijloacele necesare desfasurarii activitatii1. Scurta prezentare a afacerii


Misiunea firmei noastre este de a deveni una dintre cele mai mari crescotorii de sinsila din tara comercializarea blanurilor acestora si de a demonstra lumii ca sinsila poate fi folosit si ca animal de companie.Afacerea

Cresterem si comercializam animalele riguros selectionate genetic de la pui la familii de sinsila pentru reproducere si pentru a oferii produse la cel mai inalt grad calitativ.

Compania se afla intr-o continua ascensiune si isi propune sa dezvolte afacerea prin construirea unei fabrici de prelucrarea blanii si a croirii acesteia pentru a face diverse modele de haine din blana de sinsila.


Produsul

S.C Chichicilla S.R.L pune la dispozitia clientilor si eventualilor colaboratori de la pui pana la familii de sinsila. Obiectivul principal al firmei in prima faza este sa patrunda si sa se mentina pe piata produselor de acest fel.

Factorul principal care ne-a determinat sa pornim aceasta afacere a fost castigul financiar obtinut. Cresterea de sinsila reprezinta una dintre cele mai bune investitii.

Produsele noastre sunt de inalta calitate prin ingrijirea acordata animalelor de catre personalul calificat, avem avantaje fata de celelalte firme de profil precum: preturi mai mici fata de ceilalti concurenti si banurile de calitate superioara.

Piata pe care actionam o reprezinta piata cresterii si comercializarii sinsilei si blanurilor acestora din Romania, urmand sa ne extindem si sa actionam si pe plan international.

Clientii au aflat despre noi de pe site’ul firmei si din materiale publicitare. Ei au toate motivele sa ne aleaga pe noi si nu pe altcineva deoarece suntem una dintre putinele firme de profil din Romania care are produse de foarte buna calitate la preturi mici.

Firma noastra concureaza direct cu alte 3 firme. Avem avantaje fata de concurenta deoarece dam dovada de rapiditate si punctualitate, personal calificat, utilaje noi si performante.

Personalul calificat acorda o atentie sporita puilor intre 0-9 luni deoarece sunt mai sensibili ceea ce dovedeste ca rata mortalitati este mai ridicata decat la adulti iar blunurile lor trebuie sa nu aiba nici un defect pentru a fi acceptate cu success la fabricile de piele.

Afacerea noastra are un real avantaj de a devenii lider pe acest segment de piata prin: padocurile confectionate din lemn si captusite cu tabla, cu pardoseala din plasa, sub care se pun sertare metalice pentru colectionarea dejectiilor, prin desfacerea produsului cu reale posibilitati de export, prin existenta unei forte de munca calificate, prin strategia concurentiala bazata pe preturi de vanzare sub media pietei si prin experienta in domeniul cresterii animalelor sinsila.


Echipa de conducere este formata din 2 membrii care pot sa conduca afacerea pe calea profitului maxim:

Sterie Vanel Alexandru - inginer cu experienta de conducere , cu experienta in cresterea animalelor si dezvoltarea fermei

Capra Dumitru Daniel - manager care se ocupa cu contracte pentru vanzarea animalelor si cumpararea furajelor pentru acestea la preturi rezonabile


Capital necesar

Pentru o buna desfasurare a afacerii, S.C. Chichicilla S.R.L are nevoie 20.000 Euro la capitalul social, fapt pentru care ne-ar permite sa achizitionam hrana si custile necesare pentru cresterea si inmultirea animalelor. Prin aceasta dezvoltare veniturile firmei s-ar dubla fapt ce ne ofera siguranta ca vom achita suma obtinuta.

S.C. Chichicilla S.R.L. si-a inceput activitatea in martie 2011.2. Misiunea


Telul nostru este de a deveni lider in cresterea si comercializarea sinsilelor.

Noi vrem sa ne realizam pe piata ca cei mai buni crescatori si comercianti de sinsila deoarece preturile practicate de noi sunt mai mici decat ale concurentei si materia prima de o calitate superioara. Pentru a ne atinge obiectivu este nevoie de o politica manageriala eficienta dar si de resurse materiale , financiare si umane. Ferma S.C Chichicilla S.R.L are nevoie de un plus de capital social de 20.000 Euro pentru achizitionarea hranei , custilor si a animalelor. De aceea , S.C. Chichicilla S.R.L trateaza atat clientii cat si colaboratorii cu professionalism cu oferte atragatoare si eficient , incercat sa atraga cati mai multi investitori.3. CompaniaS.C Chichicilla S.R.L cu sediul in Craiova str, Brestei nr 124 , zona industriala, jud. Dolj a fost infiintat in martie 2011 si are ca obiectiv de activitate principal cresterea si comercializarea sinsilei iar ca activitate secunda demonstrarea lumii ca sinsila poate fi si animal de companie.

Societatea are un capital social subscris si varsat in suma de 20.000 Euro divizant in 1.000 partile sociale ( Valoarea nominala 20 eura/ parte sociala).

Actionarii sunt personae fizice romane:


Numele

Pondere in capitalul social

Contact

Sterie Vanel Alexandru

50%

0769565345

Capra Dumitru Daniel

25%

0720517395

Stuparu Ciprian Ionut

25%

0758465239Cod CAEN 0122 – Cresterea altor animale

CUI : RO15859945

Nr. de inreg. La Registrul Comertului : D21/7430/1.3.2011


Forma juridica: S.C. Chichicilla S.R.L este constituita ca o societate cu raspundere limitata , baza Legii “Societatilor Comerciale” 31/1990, ca persoana juridical romana , cu 2 asociati, fiind reglementata de prevederile actului constitutiv si de normele legale in materie comerciala si civila.

Ferma poseda o suprafata de teren de aproximativ 2 hectometri cu surse de apa si caldura , intr-o zona tropice pentru cresterea sinsilei. Pe acest teren se afla amplasate 2 imobile in forma dreptunghiulara, avand urmatoarele dimensiuni : lungimea 25 m si latitudinea 5 m, inaltimea 2,5 m. Cele 2 cladiri sunt situate la 7 metri una de alta, ele fiind imprejmuite cu un gard solid de beton si lemn, inalt de 3 metri. S.C. Chichicilla S.R.L. activeaza in industria zootehniei , iar prin natura obiectului de activitate , ferma noastra nu actioneaza negativ asupra mediului inconjurator deoarece tpate deseurile sunt colectate de fiermele de specialitate.Firma noastra are toate autorizatiile de functionare, iar personalul a fost instruit in legatura cu protectia la locul de munca.Aliante strategice


S.C. Chichicilla S.R.L. a dezvoltat si va dezvolta aliante strategice importante si profitabile cu abatoare de renume din tara (Abatorul Bobilech S.R.L. din Bistrita-Nasaud care este unul dintre cel mai renumit din tara) , iar pentru viitor vor avea contracte cu frime de pe piata internationala, dar si cu alte firme din care sunt interesate de colaborari. Prin aceste aliante strategice pe care le are frima noastra , ne va fi mai usor sa ne crestem profilul dar si sa putem sa crestem mult mai repede pe piata de profil.Ca in orice afacere , aceste aliante pot prezenta si riscul ca acesti colaboratori pot decide si ei sa faca aceasta afacere si astfel noi vom fi eliminati din acest cadru. Pe langa aceste legaturi strategice, avem contracte si cu furnizori, care ne aduc hrana necesara pentru sinsila. Aceste contracte au fost negociate iar in urma negocierii am obtinut un prêt accesibil care ne ajuta la scaderea costurilor, deoarece furnizorii ne licreaza marfa si astfel dispare costul transportului necesar aprovizionarii hranei. In perspective, intentia este de a stabili legaturi cu toti producatorii din tara si sa infiintam o asociatie a crescatorilor de sinsila in scopul organizarii pietei respective. Printr-un efort comun de a gasi investitori sau parteneri, intentia este de a construe un abator pentru sacrificarea sinsilelor. Aceasta organizatie poate asocial targuri de specialitate ( cu un accent deosebit pe organizarea unui targ “online”), are in vedere incheierea de contracte cu firme de profil din strainatate in scopul comercializarii produselor proprii.4. Afacerea


S.C. Chichicilla S.R.L. este o frima care se ocupa cu cresterea si comercializarea sinsilelor.

Ideea lansarii acestei afaceri a pornit in urma vizionarii unui documentar pe internet care prezenta aceasta oportunitate de afaceri. Motivul lansarii in practica a acestei idei a fost castigul financiar relative mare pe care am constatat ca il putem realiza intr-o perioada scurta de timp.

Pentru exemplificare vom prezenta cateva oportunitatile oferite de afacere:

o sinsila ajunsa la maturitate produce intre 4 si 9 pui anual care se vand cu 30-50 EURO/bucata in functie de calitatea blanii;

o sinsila la abator se vinde cu 50 RON/bucata.

Puii de sinsila se pot vinde ca animale de companie si cu 100 RON/bucata

Compania se afla in crestere, dorim sa ne extindem volumul de productie prin construirea unui abator propriu astfel vom putea sa sacrificam sinsilele obtinand carne.


Mijloacele necesare desfasurarii activitatii


A. Mijloace comerciale si de productie.


Pentru realizarea cifrei de afaceri previzionate intreprinderea trebuie sa dispuna de anumite dotari.

Pentru specificul activitatii sale, ferma a inchiriat un abator. Acest abator este proprietatea S.C. Redomar S.R.L .

Pe langa abator ferma poseda o suprafata de teren de aproximativ 2 hectometri cu surse de apa si caldura , intr-o zona tropice pentru cresterea sinsilei. Pe acest teren se afla amplasate 2 imobile in forma dreptunghiulara, avand urmatoarele dimensiuni : lungimea 25 m si latitudinea 5 m, inaltimea 2,5 m. Cele 2 cladiri sunt situate la 7 metri una de alta, ele fiind imprejmuite cu un gard solid de beton si lemn, inalt de 3 metri.

Cladirile sunt specific amenajate in doua grupe de varsta: 0-9 luni si de la 9 luni in sus. Fiecare padoc este populat de cate cinci female si un singur mascul.

De asemenea firma poseda un mijloc de transport cu ajutorul caruia se efectueaza livrarea carnii si a sinsilelor vandute atat ca animal de companie cat si pe familii diversilor clienti. Pentru realizarea in bune conditii a activitatii firma are angajate 6 persoane care lucreaza 6 ore pe zi primind salarul de 500 RON / luna si respective 1000 RON / luna pentru angajatii cu studii superioare. Angajarea personalului s-a realizat pe baza de competenta, el fiind totodata si instruit la locul de munca.


B. Mijloace sub forma materialelor de exploatare


Pentru nivelul estimat al productiei firma are nevoie,la inceputul activitatii, de urmatoarele:

500 de familii (tinere)

100 tone de furaje si concentrate

2500 de vaccinuri pentru prevenirea bolilor specifice.


Furnizorii de familii , de furaje si de vaccinuri.Furnizori

Valoare achizitie

Cota parte din achizitie (%)


Termen de plata

S.C. “Redomar” S.R.L - familii

10.000 E

60.25%

Cash

S.C. “LucSinsi” S.R.L – furaje si concentrate

5.000 E

20.20%

Cash

S.C. “Chichicillamea” S.R.L - vaccine

3.000E

19.55%

31 zile


5. Afacerea


Gama de produse a fermei de sinsila “Chichicilla” cuprinde urmatoarele:

Pui de sinsila

Sinsila ajuns la maturitate

Familii de sinsila reproducatoare.


Produsul principal pe care firma “Chichicilla” S.R.L il comercializeaza este sinsila Lanigera ajunsa la maturitate. Ea are urmatoarele caracteristici:

poate ajunge la ~4 kg in 12 luni din care pot fi obtinute ~3 kg numai de carne de calitate care poate fi canduta catre restaurantele de lux din Europa, unde se vinde cu peste 5 Euro/Portia

Blana este in forma aproximativ dreptunghiulara avand masura de 30 cm lungime si ~10 cm latime, din blanuri putand fi confectionate haine care in Europa se vand cu 1100 RON/ bucata

Sinsila nu este un animal pretentios, se hraneste cu aceleasi produse cu care se hranesc si iepurii

El trebuie tinut la o temperature constanta de 8°C.


Un avantaj al produselor noastre ar putea fi considerat faptul ca pretul este mai scazut cu 5-10% decat cel al concurentei deoarece nu avem contractat nici un fel de credit , iar cladurile si terenurile sunt ale noastre , nefiinf inchiriate.

Pentru o buna dezvoltare a afacerii personalul angajat a urmat cursuri de specialitate in strainatate pentru a fi cat mai bine infomati in legatura cu tehnologia de crestere a sinsilei.

Pe langa acest lucru, ferma beneficiaza si de sistem audio si system de supraveghere, pentru ca sinsilele noastre sa fie in siguranta si sa li se asigure o crestere rapida.

Intregul proces tehnologic este automatizat ceea ce presupune un numar redus de personal, asigurarea conditiilor tehnologice de crestere a sinsilelor conform cresterilor celor mai inalte standarde de calitate.

Prin aceste lucruri, suntem unici in tara iar colaboratorii si clientii noastri pot allege cu incere afacerea Chichicilla.


Cercetare si dezvoltare


Pentru cercetare si dezvoltare, firma isi propune sa cheltuiasca suma 1000 EURO annual.

Conducerea va contacta o firma de specialitate pentru a culege toate informatiile utile existente pe piata de profil.


Produse noi


Pentru a satisface si cele mai aspre cerinte ale clientilor si colaboratorilor nostril , S.C Chichicilla S.R.L isi propune sa imbogateasca gama de produse , ca pe viitor portofoliu de produse al firmei sa include si : hanorace , fulare , geci.

Factorii ce ne-au determinat sa incep aceasta afacere au fost venitul mare intr-un timp scurt si cererea mare de produse.

Consideram ca aceasta afacere are reale sanse de reusita deoarece asa cum vom demonstra in continuare, exista o cerere in cresterea pentru produsele pe care le vom oferi, existand perspective largi de dezvoltare a afacerii.6. Piata produsului


Piata produsului este foarte vasta, ea fiind piata interna formata atat din restaurantele de lux cat si din fabricile care folosesc ca materie prima blana sinsilelor. Aceste materii prime vor fi exportate catre fabricile din Europa de vest.

La ora actuala exista doar 8 fermieri din judetele : Hunedoara , Satu-Mare , Cluj , Bucuresti , Arad. Piata din tara nu este insa organizata.Exista posibilitatea organizarii acestui comert mai ales ca sinsilele sunt o marfa buna de export.

Cererea pentru produs este mult superioara fata de o oferta de aici, rezultand si preturile foarte ridicate practicate de piata. In ultimii ani cererea este in continua crestere.

Exista o cerere pe piata internationala si locala nesatisfacuta de productia actuala.

Astfel firma isi propune viitoare colaborari cu firme de pe piata Mexicana si braziliana, unde blanurile si carnea de sinsila are cea mai mare cautare. Aceste produse vor fi distribuite pe baza unor contracte in care sunt stabilite termenele de livrare si preturile negociate, in prealabil. Pentru a-si distribui produsele societatea detine un mijloc de transport propriu necesar pentru desfasurarea in bune conditii a acestuia.


Concuram direct cu S.C. Redomar S.R.L ; S.C. LucSinsi S.R.L si S.C. Chichicillamea S.R.L in cadrul cresterii si comercializarii de sinsila si consideram ca tendinta pentru viitor in ceea ce priveste cresterea sinsilelor si comercializarea lor se va ax ape productia mediului inconjurator, preturile practicate si calitatea produselor.

Firma noastra , S.C Chichicilla S.R.L actioneaza pe segmental cresterii animalelor, in domeniu zootehniei is grupul tinta pentru toate produsele oferite este format din personae fizice.


Marketing


Pozitia produsului nostru va fi dota de raportul calitate – pret , produsele noastre fiind de cea mai buna calitate, iar pretul mai mic decat al concurentilor nostrii.


Preturile vor fi stabilite pe baza costurilor de productie, si a cererilor clientilor. Procentajul adaugat la costul unitar va fi stabilit in functie de preturile competitorilor de cererile clientilor(volm marfa si modalitate de plata – de exemplu pentru plata in avans se va acorda discount).

Conduerea firmei revizuite strategia de pret semestrial, pentru a ne aigura ca nu pierdem nici un profit potential.

Canalele de distributie folosite sunt:

produsele ajung direct de la noi la consummator prin vanzare directa;

comert cu ridicata catre distribuitor;

comert prin magazinul propriu de prezentare si desfacere;

comert on-line prin magazinul virtual organizat in acest scop.7.Riscuri / Oportunitati (Analiza SWOT)


Pentru a se dezvolta firma trebuie sa gaseasca echilibrul intre oportunitatile pietei si propriile sale abilitati si resurse. Ea trebuie sa-si armonizeze resursele, capacitatile si obiectivele conditiilor mediului existent. Pentru a putea raliza acest lucru ea trebuie sa efectueze o analiza SWOT.

Analiza SWOT este o tehnica pe care firma o poate folosi atat pentru a evalua in mediul intern si mediul extern identificand oportunitatile si amenintarile venite din exterior.

Mediul intern va fi analizat in vederea identificarii punctelor slabe si a punctelor tari ale firmei in comparatie cu competitorii sai. Punctele forte ale firmei au fost definite ca aceste elemente pe care firma le realizeaza mai bine in comparatie cu competitorii sai. Ele reprezinta fapt geneza avantajelor competitive ale firmei. Punctele slabe aler unei firme au fost definiteacele elemente pe care firma le realizeaza sub nivelul competitorilor sai, ele sunt surse a dezavantajelor competitive ale firmei.

Mediul extern va fi cercetat si se vor identifica oportunitatile si amenintarile din mediu ce pot influenta activitatea viitoare a firmei implicit si formularea strategiilor.


Puncte tari:


infrastructura existenta (padocuri, constructii auxiliare);

structura activitatilor fixe adecvate obiectului de activare;

desfacerea cu reale posibilitati de comert intracomunitar si export;

existenta unei forte de munca calificate;

firma are o strategie concurentiala bazata pe preturi de vanzare sub media pietei;

este dotata cu utilaje comerciale care au caracteristici performante si un consum redus de energie;

urmareste permanent sa respecte mediul inconjurator sis a se incadreze in limite impuse de lege in ceea ce priveste materialele si ambalajele utilizate;

preturile practicate sunt un punct de sprijin pentru strategia de piata a societatii;

dispune de mijloace de transport proprii dotate corespunzator;

firma dispune de personal specializat in cresterea animalelor;

experienta in domeniul cresterii sinsilelor.


Puncte slabe:


dependenta rezultatelor de gradul de utilizare a capacitatilor;

popularea insuficienta a capacitatilor de cazare

produsele achizitionate au uneori calitatea slaba;

eventualele boli care pot aparea la animale


Oportunitati:


modernizarea prin dotarea fermei cu echipamente performante;

cunoasterea continua a conditiilor de calitate cerute de clienti;

cunoasterea permanenta a preturilor practicate de concurenta;

popularea la capacitate maxima a firmei;

stimularea initiativei private la nivel national;

cererea in crestere pentru produsele ce vor fi oferite;

piata potentiala mare – oportunitatea sesizata de firma pe care doreste sa exploateze.


Amenintari:


evolutia preturilor externe;

situatia lichiditatilor constituie un factor de risc privind posibilitatea societatii de a onora obligatiile pe termen scurt;

riscul de a fi copiati de concurenta;

cresterea ratei inflatiei;

mediul economico-politic instabil;

riscul falimentului;

evolutia cursului valutar.


In urma identificarii acestor factori firma trebuie sa urmareasca sa corecteze punctele slabe existente , sa valorifice oportunitatiile semnificative si sa evite amenintarile ce pot duce la dezastru.8.Publicitatea si promovarea


Pentru promovarea produselor firma, pe care o conducem, trebuie sa apelam la urmatoarea tehnica:

vom extrage date despre clientii potentiali interesati de produsele pe care firma le produce;

vom trimite la adresa lor scrisori in care vor fi prezentate produsele, atat calitatea cat si pretul acestora dar si informatii referitoare la eventualele intentii de cumparare si contactare a furnizorului.

In cazul in care cele doua parti vor ajunge la o intelegere, se va stabili locul si data unei intruniri, intre reprezentanti, pentru stabilirea si semnarea contractelor care vor cuprinde cantitatile si termenele de livrare a produselor.

Un alt mod de promovare al produsului consta in deschiderea unei adrese de INTERNET, care va fi prezentat produsul si posibilitatile de contactare ale firmei , contacte directe on-line promovarea afacerii pe diferite portaluri bussines (se trimit mesaje prin e-mail).


Mijloace

Cost estimativ

Publicitate in mass-media

1500 lei/primul an la care se adauga publicitate gratuita in toate ziarele care publica anunturi gratuite si peblicitate la radio si Tv

Realizarea unui site web cu prezentare in toate limbile de circulatie internationala. Promovarea site-ului prin inscrierea in toate paginile web – baze de date (motoare de cautare) si prin abonarea la listele de doscutii on-line

Gratis – realizarea site-ului si a banner-ului o face managerul, gazduirea lui pe un server este gratuita iar schimbul de bannere se va face initial prin sistem barter (promovare reciproca)

Prezentarea ofertei de produse pe site-ul Centrului Roman de Comert Exterior sip e alte site-uri similare

Gratis

Inregistrarea in programul GTN-Southeast Europe(Global Technology Network) – program care ajuta la dezvoltarea comertului local si regional in tarile din sud-estul Europei si faciliteaza legaturile cu firmele americane-contribuie la dezvoltarea comertului prin intermediul internetului. Inregistrarea in orice fel de astfel de programe.

Gratis

Concoperea unui comunicat de presa care va fi distribuit revistelor de profil

Gratis


Pentru viitor, firma va participa la targuri internationale de profil la care isi va prezenta produsele.9.Concurenta


In categoria crescatorilor de sinsila unde S.C. Chichicilla S.R.L incearca sa patrunda se mai afla si principalii concurenti interni “Redomar” SRL Bucuresti si “LucSinsi” SRL. Arad


Competitorii practica preturi mai mari fata de cele practicate de noi, nu detin mijloace de transport proprii, au slaba publicitate facuta.


Analiza concurentiala:


Dupa cum am afirmat principalii concurenti sunt:

- “Redomar” SRL Bucuresti;

“LucSinsi” SRL. Arad.


Indicatori

Coeficient de ponderare

Nota firma1/Nota medie ponderata

Nota firma 2/Nota medie ponderata

Nota firma 3/Nota medie ponderata

Cota de piata

Calitatea produsului

Pretul practicat

Diversitatea ofertei

Promtitudinea livrarii

20

20

30

10

20

4/80

3/60

3/90

3/30

4/80

3/60

3/60

3/90

2/20

3/60

4/80

3/60

5/150

5/50

4/80

TOTAL

100

-/340

-/290

-/520


Legenda:

Nota firma 1 = S.C “Redomar” S.R.L

Nota firma 2 = S.C “LucSinsi” S.R.L

Nota firma 3 = S.C “Chichicilla” S.R.L10.Planul financiarDATE PRIVIND INVESTITIA:


Pentru nevoile firmei se propune sa se achizitioneze o cladire echipata corespunzator pentru abator ,pentru sacrificarea sinsilelor si 2 ha de teren pentru cultivarea hranei sinsilor in valoare de 10.000 Euro. Pentru acest lucru se contracteaza un credit pe termen de trei ani de la banca cu o dobanda de 12%.


Conditii de creditare:


Indicatori

Pentru producarea Utilajelor

Marimea creditului

10.000 Euro

Termen de creditare

3 Ani

Rata anuala a dobanzii

12%

Numarul de rambursari / an

12

Numarul perioadelor de credite

36

Rata de rambursare calculata

100


Dobanda aferenta creditului este:


10.000 * 12% * 3

D =----- ----- ---------------= 1.800 Euro in cei 3 ani

2

1.800

D anuala/sinsila = ----- ----- --------= 12 Euro / an / sinsila

3 * 501.Tabel cu cheltuielile si veniturile anuale/sinsila – fara investitie


Cheltuieli pe unitate de produs

UM/buc

Venituri pe unitate produs

UM/buc

1.Cheltuieli materie prima (blana)

2. Cheltuieli cu furaje

3.Chetuieli cu salariile si asimilate salariilor

4.Cheltuieli de vaccinare si tratare

5.Chiria abator

6.Cheltuieli cu energia electrica

7.Cheltuieli cu uneltele folosite de personal

50 E


300 E

100 E


40 E


0 E

20 E


40 E1.Venituri din vanzarea blanii sinsilei

2.Venituri din vanzarea carnii de sinsila6.000 E

1.550 E


TOTAL Cheltuieli

550 E

TOTAL Venituri

7.550 E


Profit brut = (7.550 Euro – 550 Euro) * 100 = 700.000 Euro

Profit net = 105.000


2.Tabel cu cheltuielile si veniturile anuale/sinsila – dupa investitie


Cheltuieli pe unitate de produs

UM/buc

Venituri pe unitate de produs

UM/buc

1.Cheltuieli materie prima

2.Cheltuieli cu furaje

3. Chetuieli cu salariile si asimilate salariilor

4.Cheltuieli de vaccinare si tratare

5.

6.Cheltuieli cu energia electrica

7.Cheltuieli cu uneltele folosite de personal

8.Dobanda banca

50 E

300 E

100 E


40 E


20 E

20 E


10 E


10 E


1.Venituri din vanzarea blanii sinsilei

2.Venituri din vanzarea carnii de sinsila


6.000 E

1.550E

TOTAL Cheltuieli

550 E

TOTAL Cheltuieli

7.550 E


Profit brut = (7.550 – 550) * 120 = 840.000 Euro

Profit net = 160.000 Euro


Profitul net obtinut in urmatorii trei ani in urma desfasurarii activitatii prezentate va fi reinvestit in totalitate nerepartizandu-se nimic la dividende sau alte destinatii.

S.C Chichicilla S.R.L urmareste ca in viitorul apropriat sa-si deschida si pe piata intracomunitara, mai precis in Ciudad de Mexico – Mexic , propriul magazin de desfacere a produselor : carne de sinsila , sinsila ca animal de companie si haine din banurile de sinsila.
BILANT PREVIZIONAT


- EURO -

Denumirea indicatorilor

Anul 1

Anul 2

Anul 3

A. TOTAL ACTIV

120.436

159.796

187.440

1.Active imobilizate - total

90.240

108.156

121.457

1.1.Imobilizari necorporale

500

1.150

1.823

1.2.Imobilizari corporale

89.740

107.006

119.635

2.Active circulante – total

30.196

51.640

65.982

2.1.Stocuri

4.150

7.843

9.130

2.2.Alte active curente

19.376

35.235

46.741

2.3.Casa si conturi la banci

6.670

8.562

101.000

B. TOTAL PASIV

120.436

159.796

187.440

1. Obligatii curente

9.936

17.706

22.805

2.Capital propriu

110.500

142.090

164.630

2.1.Capital subscris varsat

5.500

5.500

5.500

2.2.Profitul nerepartizat ca dividende

105.000

136.590

159.130

2.3.Profitul nerepartizat din anii precedenti

0

105.000

241.597


Asa cum rezulta din calculele estimative firma va putea sa-si acopere toate cheltuielile iar profitul obtinut ii va permite sa-si onoreze obligatiile sale atat fata de banci cat si fata de terti

Indicatorii financiari ai investitiei


  1. Indicatorul

Lichiditatii curente = Active curente / Datorii curenteAn 1 = 19.376 / 9.936 = 1,95

An 2 = 35.235 / 17.706= 1,99

An 3 = 46.748 / 22.804= 2,05Indicatorul lichiditatii curente ofera garantia acoperirii datoriilor curente din activele circulante. Valoarea recomandata acceptabila este in jurul valorii de 2.


2.Indicatorul(Active curente – Stocuri)

Lichiditatii immediate = -------- ----- ------ --

Datorii curente


An 1 = 1,53

An 2 = 1,55

An 3 = 1,653.Rata de recuperare a investitiei va fi de 93,67% , ceea ce demonstreaza ca proiectul are o profitabilitate buna.
Organigrama


S.C. Chichicilla S.R.L


Director general


|

|

|

Administrator

|

|

|


Compartimente

prdoductie


Compartiment

aprov-desf


Compartiment

financiar


IngrijitoriPolitica de confidentialitate


logo mic.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.