Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice


Acasa » afaceri » turism
Amenajarea si echiparea satelor turistice

Amenajarea si echiparea satelor turistice
Amenajarea si echiparea satelor turistice

In raport cu varietatea si valoarea resurselor turistice, activitatea ce se desfasoara intr-un sat turistic cuprinde in principal urmatoarele elemente: cazare, alimentatie publica, comert general, tratament, agrement, promovare si publicitate, organizare, dezvoltare si amenajare. Toate aceste elemente sunt caracterizate prin:

  1. Cazarea in interiorul satelor turistice se organizeaza sub mai multe tipuri si anume:

camere mobilate, de categorii diferite, in locuintele gospodarilor. Acestia locuiesc in aceeasi casa sau in apropiere;

case de vacanta, altele decat cele locuite de gospodari sau eliberate de acestia in sezonul turistic;
spatii pentru amenajarea unor locuri de campare cu cortul sau rulota, in gradina sau livada, gospodarul locuind in apropiere pentru a asigura securitatea turistilor;

spatii secundare in gospodaria sateasca, cum sunt: colibele, cabanele;

spatii cu destinatie speciala pentru turisti construite de catre grupuri de locuitori sau de catre Asociatia turistica sateasca: vile, cabane, mini-hoteluri.

Toate aceste spatii de cazare, cu exceptia celor secundare vor fi echipate sa corespunda normelor de clasificare elaborate de catre Ministerul Turismului care le va omologa. Tarifele percepute sunt usor negociabile si nu trebuie sa depaseasca limitele maxime corespunzatoare categoriei de confort careia ii apartine.

  1. Alimentatia publica in satele turistice se poate realiza prin mai multe modalitati:

pensiune completa la gospodarul – gazda;

demipensiune;

mic dejun inclus in tariful de inchiriere al camerei;

pensiune completa sau demipensiune acordata de o familie unui grup mai mare de turisti ce locuiesc in gospodarii diferite;

pensiune completa sau demipensiune la o unitate de alimentatie publica din localitate;

pregatirea mesei de catre turisti cu produsele lor sau ale gospodarului si cu uitlajele acestuia.

  1. Comertul general

Turistii sositi pentru sejur sau cei aflati in tranzit prin localitate isi pot cumpara produse agro-alimentare chiar din acele sate turistice. In toate satele turistice se gasesc aceste produse agro – alimentare locale: carnea, lactatele, fructele. Totodata, dupa experienta altor tari cu o agricultura avansata, in unele sate turistice se pot amenaja si dezvolta unele complexe industriale agro-alimentare care sa comercializeze, in conditii de stricta securitate igienico – sanitare produsele proprii care sa se adreseze atat turistilor si localnicilor, cat si altor societati comerciale, inclusiv turistice. Aprovizionarea cu produse agro – alimentare se poate face si prin schimb cu celelalte sate producatoare, dar si prin intermediul agentilor economici.Intr-un sat cu activitate turistica sunt necesare pe langa acestea si alte magazine de interes general, dar si pentru satisfacerea unor necesitati legate de turism, precum: vederi, timbre, suveniruri, carti, presa.

  1. Agrementul

Agrementul si animatia au un loc important in ocuparea timpului liber dintr-un sejur turistic. In zonele montane se pot amenaja partii de schi dotate cu mijloace de transport pe cablu, terenuri de sport multifunctionale, patinoar, lacuri pentru agrement nautic, plaja si inot, echitatie, bowling.

Sub acoperis, pentru perioadele de iarna si perioadele umede si reci se pot amenaja sali de club, biliard, tenis de masa, biblioteci. Langa structurile de primire in care conditiile materiale permit, se pot amenaja saune, piscine, terenuri de sport.

Dotarile de agrement general se pot realiza de catre Asociatia turistica locala, dar si de catre anumiti agenti economici.

Toate dotarile de agrement, la nivel de gospodarie, sat turistic sau zona, precum si ocupatiile traditionale care pot atrage turistii, sunt trecute in oferta fiecarei locuinte ce se insereaza in catalogul general de publicitate. In cadrul Asociatiei turistice satesti se organizeaza un colectiv de animatori care se ocupa cu problemele de agrement si divertisment. Un mare accent trebuie pus pe amenajarea partiilor de schi dotate cu teleschiuri, ternuri de spor, locuri de picnic si amenajarea unor poteci pentru drumetiile montane, realizarea de programe culturale si excursii turistice in zona.

  1. Tratamentul balnear

Satele turistice care beneficiaza de acesti factori naturali de cura, cum sunt: apele minerale, namolurile sau lacurile terapeutice, se pot profila si pe turismul balnear. Amenajarile ca si la celelalte sunt efectuate de catre asociatia turistica locala sau de catre agentii economici cu care se coopereaza.

Pentru destinderea turistilor si pentru ca factorii climaterici de care dispun acele sate sa ii ajute ar trebui amenajate platforme cu foisoare pentru astfel de cure.

  1. Promovarea si publicitatea

Compartimentul de promovare si publicitate din cadrul Asociatiei turistice satesti va face o inventariere a tuturor resurselor turistice din localitate si imprejurimi, dar si a bazei materiale existente in zona, dupa care va intocmi programe ce vor fi lansate si promovate. Promovarea si publicitatea satului turistic va cuprinde in oferta sa: cazarea, alimentatia publica, agrementul, ocupatiile traditionale ale zonei si preocupari ale gospodarilor.
Politica de confidentialitate.com Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 Proiect didactic Clasa: a-IX-a, Luarea deciziilor
 PROIECT DIDACTIC 3-5 ani dezvoltarea limbajului si a comunicarii orale - „Cine face, ce face”
 PROIECT MOTOR ASINCRON - Determinarea parametrilor schemei echivalente si a caracteristicilor de functionare in regim stabilizat de la gol la sarcina
 TEMA DE PROIECTARE - arbore de masina rotativa

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 PROIECT DE DIPLOMA CHIRURGIE ORO-MAXILO-FACIALA - SUPURATIILE LOJELOR PROFUNDE DE ETIOLOGIE ODONTOGENA
 Relatiile diplomatice dintre Romania si Austro- Ungaria din a doua jumatate a secolului al XIX-lea
 LUCRARE DE DIPLOMA MANAGEMENT - MANAGEMENTUL CALITATII APLICAT IN DOMENIUL FABRICARII BERII. STUDIU DE CAZ - FABRICA DE BERE SEBES
 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 Lucrare de licenta contabilitate si informatica de gestiune - politici si tratamente contabile privind leasingul (ias 17). prevalenta economicului asupra juridicului
 LUCRARE DE LICENTA - FACULTATEA DE EDUCATIE FIZICA SI SPORT
 Lucrare de licenta - cercetare si analiza financiara asupra deseurilor de ambalaje la sc.ambalaje sa
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 Atestat la informatica cu tema “gestionarea unui magazin de confectii”
 Proiect atestat electrician constructor - tehnologia montarii instalatiilor electrice interioare
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 ATESTAT PROFESIONAL TURISM SI ALIMENTATIE PUBLICA, TEHNICIAN IN TURISM
OFERTA SI CEREREA TURISTICA A S.C. COMPLEX „CENTRAL” S.A.
TURISMUL CULTURAL
Crearea unui cadru de referinta pentru dezvoltarea ecoturismului in Romania
GOSPODARIA AGROTURISTICA-FORMA SPECIFICA DE CAZARE FOLOSITA IN AGROTURISM
MASURI DE DEZVOLTARE A AGROTURISMULUI LA NIVEL NATIONAL
PERSPECTIVELE DEZVOLTARII AGROTURISMULUI IN ROMANIA
Azerbaidjan-intre traditie si modern
Turismul in Romania

Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu