Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale uniceAcasa » afaceri » turism
INFIINTAREA PENSIUNII TURISTICE RURALE „ROUTE”

INFIINTAREA PENSIUNII TURISTICE RURALE „ROUTE”


S.C. ROUTE AGENCY S.R.L.

PLANUL DE AFACERI

PROIECTUL

INFIINTAREA PENSIUNII TURISTICE RURALE „ROUTE”

IN LOCALITATEA SINAIA, JUDETUL PRAHOVA,

APARTINAND S.C. ROUTE AGENCY S.R.L.

DESCRIEREA ACTIVITATILOR SI A TEHNOLOGIILOR APLICATE IN CADRUL PROIECTULUI

Scopul proiectul il reprezinta infiintarea si inscrierea in circuitul turistic a unei pensiuni turistice din categoria de confort 4 margarete. In urma implementarii proiectului se vor crea 20 locuri de cazare de calitate superioara, disponibile pe tot parcursul anului, ceea ce asigura cresterea capacitatii de cazare disponibila la nivel local si regional. Proiectul contribuie astfel la atingerea imperativului de realizare a unei piete turistice cu flux constant, indiferent de sezon in aceasta regiune.

Activitatea generatoare de venituri dupa implementarea proiectului este inchirierea de spatii de cazare.

Stabilirea tarifelor ce vor fi practicate s-a realizat in urma analizei ofertelor de cazare existente in prezent in zona in care va fi amplasata pensiunea. Tarifele practicate sunt avantajoase pentru potentialii clienti prin prisma raportului calitate pret, existand premise pentru obtinerea unui grad ridicat de ocupare a capacitatii de cazare disponibile.

Pensiunea va functiona pe tot parcursul anului iar in previzionarea veniturilor obtinute si cheltuielilor curente s-a luat in calcul factorul sezonalitate, care influenteaza circulatia turistica.

Odata cu consolidarea reputatiei societatii si a calitatii serviciilor oferite, de la an la an se va inregistra o crestere semnificativa a gradului de ocupare, crestere reflectata in prognoza economica atat in ceea ce priveste veniturile obtinute cat si in ceea ce priveste cheltuilelile pensiunii.

De asemenea s-a prevazut obtinerea unor venituri din vanzarea de marfuri ( harti turistice, vederi, suveniruri, etc).

La capitolul Venituri din subventii de exploatare aferente cifrei de afaceri s-a trecut subventia primita prin Programul SAPARD, inregistrata la venituri proportional cu amortizarea calculata.

La capitolul alte venituri din exploatare, s-au trecut veniturile din inchirierea echipamentelor specifice sporturilor de sezon (schiuri, sanii), pe parcursul lunilor de iarna ale fiecarui an de prognoza, precum si organizarea de excursii, programe turistice si alte evenimente culturale si sportive, in incinta pensiunii, in localitate sau in statiunile invecinate.

MASURI DE PROTECTIE A MEDIULUI, CANALIZARE, EPURARE, COLECTAREA SI RECICLAREA DESEURILOR

Constructia prin destinatia ei nu degaja noxe care ar dauna mediului inconjurator si nici poluare sonora. lnstalatiile exterioare de canalizare sunt realizate etans pentru a impiedica poluarea apelor freatice.

Depozitarea rezidurilor menajere se va efectua in pubele din PVC.

Depozitarea materialelor de constructie se va face numai in limitele, terenului detinut.

Nivelul de zgomot exterior nu va depasi 50 de db. (A), curba de zgomot Cz = 45 conform ST AS 10009 11998. La organizarea santierului vor fi prevazute panouri antifonice perimetral iar transportul rezidurilor se va realiza noaptea, acestea fiind in prealabil umezite cu apa. Pe durata lucrarilor de constructie si amenajare, constructorul va lua toate masurile necesare pentru eliminarea factorilor de disconfort (zgomot, praf etc.), si incadrarea lucrarilor in standardele si legislatia privind protectia meadiului.

Preturile folosite in cadrul proiectului au fost stabilite pe baza preturilor existente in zona si a analizei unor oferte primite de la fumizori si vor fi definitivate in etapa de depunere a dosarelor de achizitie.

Pentru selectarea societatii care va realiza lucrarile de constructii - rezistenti} si arhitectura, precum si montajul utilajelor tehnologice, a caror valoare reprezintacea mai mare parte din investitie societatea va selectie de oferte. Oferta castigatoare va fi desemnata prin prisma raportului cali tate pret si a analizarii modului de Indeplinire a cerintelor din caietele de sarcini.

LISTA DE ACHIZITII MATERII PRIME, MATERIALE, SERVICII SEMNIFICATIVE PENTRU UN CICLU DE PRODUCTIE:

Cheltuielile cu materiile prime si materiale prezentate in Prognoza cheltuielilor sunt cele aferente primului an de activitate - dupa punerea in functiune a obiectivului de investitie. Cheltuielile cu materialele consumabile au la baza estimarile privind consumurile de asemenea produse, in cadrul pensiunii.

Odata cu cresterea gradului de ocupare al pensiunii - de la an la an - s-a prevazut si cresterea proportionala a cheltuielilor cu materii prime si materiale consumabile. Acest lucru a fost evidentiat in Prognoza cheltuielilor, prezentata distinct pe trimestre pentru primii doi ani de functionare si apoi cumulat, pentru fiecare din cei 5 ani ai orizontului de prognoza.

PIATA DE DESFACERE

Dupa implementarea proiectului societatea se va orienta exclusiv catre sectorul turistic.

Veniturile estimate pentru cei cinci ani ai orizontului de prognoza sunt cele obtinute din activitatea de turism, respectiv inchirierea spatiilor de cazare si asigurarea produselor de alimentatie pentru turistii proprii.

Clasificarea pensiunii la categoria de confort 4 margarete releva segmentul tinta caruia i se adreseaza oferta societatii. Este vorba de persoane cu venituri ridicate in mare parte din mediul urban, care beneficiaza de putin timp liber pentru destindere si relaxare si care sunt interesate de petrecerea unor vacante intr-o atmosfera specific rurala, departe de aglomeratia marilor orase, beneficiind in acelasi timp de numeroase obiective turistice si de tot confortul specific unitatilor hoteliere respectabile.

Ca si adresabilitate, pensiunea ofera servicii turistilor din toate zonele tarii, dar se estimeaza o afluenta mai mare a celor din Bucuresti, lipsiti de linistea necesara relaxarii, domici de odihna si aer ozonat .

Furnizati informatii legate de preturile actuale si de perspectiva pentru: produse finite, servicii oferite, etc., utilizate in cadrul elaborarii previziunii veniturilor. Faceti aprecieri privind competitorii si camparati preturile practicate cu cele ale concurentilor.

Referitor la marfurile destinate vanzarii s-a avut in vedere ca aprovizionarea sa se faca direct de la producator.

Materialele consumabile care vor fi utilizate in cadrul pensiunii sunt reprezentate de produsele de curiitenie si igiena (detergenti de rufe, detergenti de vase, siipunuri, odorizante) si de diverse consumabile necesare activitiitii curente.

Achizitionarea acestor produse se va face pe baza analizei raportului calitate/pret, urmand a fi selectate ace Ie prod use care riispund cu strictete nevoilor curente din activitatea pensiunii. in scopul reducerii cheltuielilor privind achizitionarea acestor prod use, vor fi identificati comercianti care practica preturi inferioare micilor comercianti (magazine en-gros, cash&carry, supermarketuri).

In cazul materialelor consumabile s-a previzionat o durata medie de stocare de 40 zile. Materiile prime si materialele consumabile care vor fi achizitionate direct din magazine si supermarketuri vor fi platite in momentul cumpararii acestora, sau dupa o perioada medie de pana la 7 zile.

Piata de desfacere a produselor solicitantului (defalcata pe destinatii intern/ extern, pe zone geografice, orase) dupa cum considerati ca statistica prezinta relevanta cu evidentierea procentelor aproximative din vanzari.

Dupa implementarea prezentului proiect, societatea va activa in domeniul turismului. Daca pe plan international industria turismului si a calatoriilor reprezinta cel mai dinamic sector de activitate, pentru Romania, care dispune de un valoros si variat potential turistic natural, acest sector este situat inca la nivel de oportunitate.

Analiza principalilor indicatori inregistrati de agentii economici autohtoni in acest domeniu de activitate in ultimii ani demonstreaza faptul ca in raport cu potentialul existent in tara noastra si comparativ cu celelalte tilri central si est europene, Romania se prezinta modest in ceea ce priveste performantele economice ale industriei turismului.

In ultimii ani, atat la nivel zonal cat si national se inregistreaza un flux de turisti in continua crestere, insa se remarca insuficienta sau inexistenta spatiilor de cazare care sa asigure un confort sporit, corespunzator exigentelor consumatorilor.

In acest context, proiectul propus nu impune resurse financiare extinse, pe care le implica turismul obisnuit si in acelasi timp asistenta Uniunii Europene prin Programul SAPARD (75 % din ajutorul nerambursabil) si cofinantarea romaneasca (25% din ajutorul nerambursabil) va avea un impact vizibil in implementarea proiectului.

Realizarea proiectului contribuie la valorificarea potentialului turistic al zonei iar oferta pensiunii este permanenta. Turistii vor fi angrenati intr-o serie de activitati conexe, cum ar fi drumetiile, vizitele la diferite obiective turistice.

Oferta pensiunii vine in intampinarea nevoilor consumatorilor de servicii turistice, oferta fiind adresatii turistilor cu venituri medii si peste medie, care prefera sa isi petreaca timpulliber de parte de aglomeratia urbana. Amplasarea pensiunii, intr-o zona linistita, caracterizatii de atmosfera specific ruralii, permite desprinderea turistilor de problemele vietii cotidiene, integrarea in mediu si petrecerea unor vacante de neuitat. Satisfacerea la nivel superior a asteptiirilor clientilor asigura premisele pentru revenirea acestora in pensiune si promovarea ofertei pensiunii catre alti clienti potentiali.

Plata serviciilor de catre societatile de turism cu care s-au incheiat precontracte de turism, se va face atat anticipat prin practicarea unui avans de minim 20% din valoarea servicilor ce urmeaza a fi prestate, cat si la termen restul de plata la un termen de maxim 90 zile de la data cazarii ( in cazul preponderant al grupurilor). SC ROUTE AGENCY S.R.L. are in vedere, prin dotarea camerelor cu un singur pat patrimonial, asigurarea cazarii in special pentru grupuri de turisti.

Sosirile de turisti vor fi anuntate cu minim 10 zile inainte. Negocierea conditiilor generale se poate realiza numai in cazul grupurilor organizate care doresc sa petreaca in cadrul pensiunii un sejur de lunga durata si mai ales in perioada din extrasezon, cand gradul de ocupare este inferior celui din perioada de sezon.

In ceea ce priveste aprovizionarea cu materii prime si materiale consumabile, societatea nu va intampina dificultati intrucat oferta este extrem de bogata si diversificata. Prin faptul ca cererea pensiunii pentru astfel de produse este permanenta, societatea poate obtine o serie de beneficii de la furnizori (reduceri de pre!, facilitati la plata si livrare, bonusuri etc.)

Fiind vorba de o afacere turistica noua, se va acorda o atentie deosebita activitatilor de promovare si marketing, astfel incat sa poata fi contracarat principalul risc identificat in atingerea obiectivelor propuse, si anume orientarea potentialilor clienti spre alte locatii turistice datorita diseminarii slabe a informatiilor referitoare la existenta noului obiectiv turistic. Activitatea de promovare efectiva se va face prin intermediul materialelor tiparite (brosuri, pliante, cataloage turistice ).

Pentru a-si asigura un grad cat mai ridicat de ocupare a pensiunii, societatea va oferi oaspetilor o mare diversitate de servicii in scopul petrecerii unui sejur cat mai placut. Astfel, oferta este reprezentata de:

o servicii de baza constand in:

  • cazarea turistilor
  • se ofera posibilitatea petrecerii timpului liber pe terasa sau in curtea interioara aflata langa padure.

o servicii suplimentare constand in:

  • turistii au posibilitatea de a organiza excursii pentru vizitarea unor obiective turistice din zona, urmand a fi consiliati in acest sens de personalul pensiunii.
  • societatea pune la dipozitia turistilor in perioada de iama, schiuri si sanii pentru practicarea sporturilor de sezon.

Pentru a diminua intluenta factorului sezonalitate caracteristic activitatilor din domeniul turismului si a creste gradul de ocupare al pensiunii, in perioadele de extrasezon vor fi acordate diverse facilitati (discounturi de pret, etc.).

IMPACTUL PROIECTULUI ASUPRA DEZVOLTARII ZONEI SI A MEDIULUI DE AFACERI

Se vor evidentia efectele in planul cresterii numarului de locuri de munca, cresterea veniturilor la bugetullocal, implementarea tehnologiilor 'prietenoase' cu mediul, asigurarea de contracte de achizitii materii prime, prefinantarea culturilor, etc.

Investitia care face obiectul prezentului proiect este amplasata intr-o zona cu potential turistic ridicat, constituind 0 oportunitate majora pentru dezvoltarea socio-economica a intregii regiuni.

Investitia propusa prin prezentul proiect va avea un impact pozitiv asupra dezvoltarii zonei si mediului de afaceri, stimuland economia printr-o cerere suplimentara de produse si servicii si aport de capital financiar. Cresterea capacitatii de cazare va atrage dupa sine investitii in servicii complementare, de la cele cultural-artistice, pana la cele de promovare si publicitate.

Beneficiarii indirecti ai investitiei propuse sunt partile interesate de dezvoltarea comunitatii locale.

Consiliul Local Sinaia va beneficia de cresterea impozitelor si taxelor ca urmare a impulsionarii activitatii turistice.

Comunitatea de afaceri din zona (furnizori de materii prime, prestatori de servicii etc.) va beneficia de pe urma cresterii numarului de turisti si a stabilizarii ofertei turistice pe toata durata anului;

Forta de munca din zona (in special tineri, femei, someri) va resimti o usoara crestere urmare a crearii de noi locuri de munca atat in domeniul turismului, cat si in domenii conexe.

Agentiile de turism vor avea posibilitatea sa ofere servicii clientilor pe tot parcursul anului.

Amplificarea activitatii turistice in zona are influente si in domeniul demografiei, conducand la cresterea populatiei rurale, in principal prin limitarea exodului la orase. In acest sens, investitia in domeniul turistic apare ca un mijloc de mentinere in mediul rural in special a tinerilor care au fost in ultimii ani cei mai sensibili la solicitarile lumii urbane si mai tentati sa paraseasca satul natal.

Dezvoltarea turismului rural va consolida veniturile obtinute de populatie din alte surse, constituind o sursa altemativa de castiguri pentru populatia acestor zone. De asemenea, proiectul va contribui la crearea de noi locuri de munca atat in sectorul turistic, cat si in sectoarele auxiliare de servicii si gestionare a resurselor locale. Vor fi create noi locuri de munca indeosebi pentru femei, ceea ce va contribui la rezolvarea unor probleme grave de ocupare a fortei de munca.

Implementarea proiectului va conduce la cresterea volumului de venituri la bugetul local care va conduce la satisfacerea nevoilor sociale acoperite de acest buget. in consecinta, se vor inregistra schimbari benefice la nivelul infrastructurii locale in materie de transport, comunicatii, tehnico-utilitare cu finalitate sociala - drumuri, poduri, etc- la nivelul fondurilor pentru asistenta sociala si pentru cultura, si educatie, un mediu mai putin poluat, toate acestea avand ca rezultat global imbunatatirea conditiilor de viata pentru membrii comunitatii.

Veniturile suplimentare realizate de bugetul local vor putea fi folosite pentru realizarea investitiilor in infrastructura turistica: crearea sau dezvoltarea infrastructurii de acces spre zonele turistice, dezvoltarea infrastructurii soft, ca de exemplu placute si panouri indicatoare conservarea patrimoniului cultural-istoric, reabilitarea muzeelor si a altor expozitii publice.

Valorificarea potentialului turistic va transforma turismul in unul dintre cele mai importante sectoare ale economiei romanesti. Astfel, turismul rural poate fi valorificat ca un factor cheie in procesul de relansare economica.

La nivel zonal, turismul rural favorizeaza intelegerea interculturala si comunicarea libera intre locuitori si turisti, producand schimbari la nivelul mentalitatii locuitorilor. Totodata, activitatile turistice diversificate vor conduce la constientizarea crescanda asupra mediului si elementelor sale, la cresterea interesului pentru protectia mediului, convingand functionarii locali, regionali si turistii, in general, despre importanta zonelor naturale protejate.Veniturile suplimentare obtinute in baza dezvoltarii durabile vor constitui totodata un sprijin financiar mai mare pentru mediu.

DOTARI PENSIUNE

  1. Dotarea celor 10 camere

Nr.

crt.

Denumirea dotarilor

Cantitate

UM

Pret Unitar

EURO

Valoare

EURO

Pret Unitar

RON

Valoare

RON

Pat dublu

Buc

Saltea Relaxa

Buc

Plapumi

BucPaturi

Buc

Perne

Buc

Cearceafuri simple

Buc

Cearceafuri plic

Buc

Cuverturi

Buc

Masute

Buc

Scaune

Buc

Dulapuri

Buc

Umerase

Buc

Cuiere

Buc

Oglinzi

Buc

Veioze

Buc

Perdele

Buc

Perdele obturante

Buc

Perii de haine

Buc

Perii pantofi

Buc

Scrumiere

Buc

Pahare

Buc

Vaze de flori

Buc

Televizoare

Buc

Aparat radio

Buc

Telefon

Buc

Prosoape mici

Buc

Prosoape plusate baie


Buc

TOTAL

  1. Dotarea celor 14 bai din camerele de cazare

Dotarile pentru bai au fost incluse in cadrul cheltuielilor pentru investitii privind instalatiile sanitare.

  1. Dotarea bucatariei cu acces deschis turistilor

Nr.

Crt.

Denumirea dotarilor

Cantitate

UM

Pret Unitar

EURO

Valoare

EURO

Pret Unitar

RON

Valoare

RON

Robot mixer

Buc

Cafetiera

Buc

Cuptor cu microunde

Buc

Masina de spalat vase

Buc

Aragaz

Buc

Combina frigorifica

Buc

Rafturi suspendate

Buc

Masa pregatit hrana

Buc

50

Set ustensile bucatarie din inox

Buc

50

TOTAL

Dotarile de natura rafturilor suspendate , mesei pentru pregaatirea hranei si ustensilele din inox au fost introduce in studiul de fezabiliate la capitolul “Dotari mobilier salon-receptie”, respectiv suma de 704 ron.

  1. Dotarea salonului de mic dejun

Nr.

Crt.

Denumirea dotarilor

Cantitate

UM

Pret Unitar

EURO

Valoare

EURO

Pret Unitar

RON

Valoare

RON

Mese

Buc

Scaune

Buc

Televizor

Buc

Fete de masa

Buc

Vesela

setSemineu

buc

TOTAL

  1. Dotari hol primire+camera de zi+receptie+birou

Nr.

Crt.

Denumirea dotarilor

Cantitate

UM

Pret Unitar

EURO

Valoare

EURO

Pret Unitar

RON

Valoare

RON

Birou receptie

buc

Sistem PC receptie+monitor

buc

Imprimanta pc

buc

Casa de marcat fiscala

buc

Soft administrare pensiune+licente soft

buc

TOTAL

  1. Alte Dotari

Nr.

Crt.

Denumirea dotarilor

Cantitate

UM

Pret Unitar

EURO

Valoare

EURO

Pret Unitar

RON

Valoare

RON

Masa si fier de calcat

buc

Feon

buc

Masina de spalat rufe

buc

Jocuri

buc

Ski-uri, sanii, biciclete

Masa biliard

Buc

Mobilier terase

Set

Tv living

buc

TOTAL

loading...
Politica de confidentialitate

.com Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 SCHITA DE PROIECT DIDACTIC GEOGRAFIE CLASA: a IX-a - Unitatile majore ale reliefului terestru
 PROIECT DIDACTIC 5-7 ani Educatia limbajului - Cate cuvinte am spus?
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 Proiect - masurarea si controlul marimilor geometrice

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 Lucrare de diploma - eritrodermia psoriazica
 ACTIUNEA DIPLOMATICA A ROMANIEI LA CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS (1946-1947)
 LUCRARE DE DIPLOMA MANAGEMENT - MANAGEMENTUL CALITATII APLICAT IN DOMENIUL FABRICARII BERII. STUDIU DE CAZ - FABRICA DE BERE SEBES
 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 LUCRARE DE LICENTA CONTABILITATE - ANALIZA EFICIENTEI ECONOMICE – CAI DE CRESTERE LA S.C. CONSTRUCTIA S.A TG-JIU
 Lucrare de licenta sport - Jocul de volei
 Lucrare de licenta stiintele naturii siecologie - 'surse de poluare a clisurii dunarii”
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 PROIECT ATESTAT MATEMATICA-INFORMATICA - CALUTUL INTELIGENT
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 ATESTAT PROFESIONAL TURISM SI ALIMENTATIE PUBLICA, TEHNICIAN IN TURISM
Definirea ecoturismului
REGIONAREA TURISTICA
Statiunea balneoclimaterica Baile Tusnad
PERSPECTIVELE DEZVOLTARII AGROTURISMULUI IN ROMANIA
Satul turistic romanesc si importanta acestuia in turismul rural
Consideratii generale ale ecoturismului
PUNEREA IN VALOARE A SPATIULUI RURAL PRIN AGROTURISM
IMPORTANTA SERVICIILOR TURISTICE IN DEZVOLTAREA ECONOMICA
Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu