Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice
Acasa » afaceri » turism
TEHNICIAN IN TURISM - CONCEPEREA SI COMERCIALIZAREA PRODUSULUI TURISTIIC DE TIP SCOALA DE VARA

TEHNICIAN IN TURISM - CONCEPEREA SI COMERCIALIZAREA PRODUSULUI TURISTIIC DE TIP SCOALA DE VARA


COLEGIUL ECONOMIC “A.D. XENOPOL’

BUCURESTI

  

CALIFICARE: TEHNICIAN IN TURISM

TEMA: CONCEPEREA SI COMERCIALIZAREA PRODUSULUI TURISTIIC DE TIP SCOALA DE VARA

Argument

In ultimii doi ani, scolile de vara au devenit o activitate cu care multi dintre copii (elevi/studenti) romani incearca sa isi umple verile dintre anii de studiu.

Fie ca 'dau bine la CV', le ofera posibilitatea de a calatori, de a intalni copii din alte colturi ale lumii cu pasiuni similare sau ii apropie de mediul academic si le maresc sansele de a studia in afara tarii, copii romani sunt din ce in ce mai pasionati de scolile de vara.

A participa la scoli de vara este o buna oportunitate de a cunoaste mai mult si a-ti dezolta abilitatile de comunicare si dezbatere. In afara de asta, participantii pot intalni oameni din alte tari, pot lega prietenii si se pot incuraja reciproc in initiative comune sau cel putin a schimba informatii despre evenimente si pasiuni care ii leaga. La acest lucru de adauga faptul ca iti poti imbunatati considerabil limbajul, atat cel formal cat si cel comunicational. In cele din urma e o vorba in Polonia: 'calatoritul dezvolta'. Asa ca, a petrece timp in strainatate, intr-o comunitate multinationala, ajuta oamenii sa devina mai deschisi catre diversitate si mai intelegatori.

Ar putea exista trei motive pentru care tinerii ar trebui sa fie interesati de scoli de vara. Primul este acela ca au sansa de a aprofunda cunostintele si abilitatile pentru domeniul de studiu, de interes. Un alt motiv ar fi acela care se refera nu atat la a aprofunda cunostinte cat a extinde sfera de interes si cunoastere, a putea avea apoi o abordare multidisciplinara. Este un lucru important pentru societate sa aiba o cunoastere extinsa asupra mai multor domenii de studiu.

Cambridge este un oras universitar in Regatul Unit, centrul administrativ al comitatului Cambridgeshire in regiunea East din Anglia. Este situat la 80 km nord-nord-est de Londra intr-o zona rurala.

Orasul este in principal cunoscut pentru Universitatea Cambridge, cea de a 2-a ca vechime din Regatul Unit, dupa cea din Oxford. Universitatea Cambridge a luat nastere in secolul al XIII-lea, sub forma unor scoli religioase situate pe langa manastiri franciscane si dominicane.

La Universitatea Cambridge au predat mari personalitati ale culturii si stiintei universale: Erasmus din Rotterdam care a predat aici latina si greaca, Isaac Newton care a devenit in 1669 profesor de matematica si de fizica.

In conceperea produsului turistic s-au parcurs ca etape: studierea pietei, documentarea si verificarea pe teren a tuturor componentelor produsului turistic, selectarea componentelor, asigurarea serviciilor produsului turistic.

Pentru o perceptie optima lucrarea a fost stucturata in doua parti bine determinate:

Pezentarea zonei, din punct de vedere teoretic, evidentiand atractiile zonei si caracteristicile produsului turistic de tip ”scoala de vara”

Prezentarea unei aplicatii practice privind conceperea produsului turistic .

Acesta incerca sa aduca elemente originale care sa atraga turistul si in aceasi masura sa individualizeze oferta agentiei.

In acest mod produsul turistic de tip ”scoala de vara” are ca obiectiv valorificarea intr-un grad cat mai ridicat a resurselor si atractiilor zonei.

Pachetul turistic include: transport cu avionul, cu transfer, cazare, alimentatie in regim pensiune completa, vizitarea obiectivelor turistice, program de cursuri, iar profesorii sunt vorbitori nativi de limba engleza.

In vederea promovarii produsului turistic au fost realizate un afis si un pliant care incearca sa puna in valoare particularitatile acestui produs.

Pentru realizarea produsului a fost folosit materialul bibliografic indicat precum si alte lucrari stiintifice cum ar fi:carti si reviste de specialitate

In acest mod am corelat cunostintele teoretice si practice dobandite in timpul scolii si am incercat sa le valorific cat mai eficient in perioada de realizare a lucrarii.

Consider ca tema aleasa in vederea obtinerii diplomei de atestare in specialitatea tehnician in turism dovedeste capacitatea mea de a sistematiza informatiile, de a rezolva probleme teoretice si practice caracteristice specializarii mele.

Prezentare generala a produsului

Vara este anotimpul preferat al elevilor de toate varstele. Fara cursuri, ziua de maine nu poate fi decat o oportunitate pentru distractie. Asadar, cum si unde se distreaza elevii vara? Si de ce sa ne gandim inca de pe acum la vara?

Traim intr-o societate care se afla in plina dezvoltare si continua sa evolueze. Datorita acestui fapt, parintii incearca sa munceasca mai mult pentru a le oferi un trai cat mai bun copiilor lor.

Din aceasta cauza odata cu venirea anotimpului preferat copiilor, vara, parintii devin din ce in ce mai stresati. Acestia fiind la serviciu cel putin opt ore pe zi, nu isi pot supraveghea copiii in mod corespunzator si sunt ingrijorati pentru siguranta acestora.

Evolutia inregistrata de viata contemporana a determinat aparitia unei noi forme de turism: turismul educativ. Din aceasta forma a turismului face parte si produsul turistic „scoala de vara”.

Produsul turistic tip scoala de vara este un produs foarte important atat pentru parinti si copii, dar si pentru agentie.

Scoala de vara este foarte importanta pentru influentarea mentala a unui adolescent. Adolescentul roman are nevoie de modelarea mentalitatii sale in acord cu schimbarile generate de aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.

Experienta capatata in urma unei scoli de vara este extrem de benefica pentru un adolescent, conferindu-i acestuia:

Incredere de sine

Onestitate

Competenta

Performanta

Curaj

Experienta castigata in urma acestui tip de turism, consider ca are ca rezultat o imbogatire a resursei umane nationale; tinerii instruiti in aceste scoli de vara pot deveni mai competitivi si capabili sa functioneze eficient in societatea romaneasca, actuala si viitoare.

Instruirea adolescentilor care poseda abilitati deosebite, trebuie facuta conform practicilor validate internationale ale programelor care au la baza principiul „educatiei diferentiate”.

Este un pachet important si pentru parinti, deoarece acestia sunt din ce in ce mai ocupati, au din ce in ce mai putin timp liber, iar pe timpul vacantei de vara nu au timpul necesar pentru a avea grija de copii.

Avantajele pe care le aduce crearea acestui tip de produs agentiei sunt: continuitatea, diversificarea ofertei si confera agetiei posibilitatea sa se diferentieze de alte agentii concurente si profituri mari.

De la an la an tot mai multi parinti isi inscriu copiii la aceste scolii de vara, ceea ii confera produsului continuitate.

Acest produs se realizeaza pentru grupuri omogene de copii (12-20 de copii), ceea ce aduce profit mare agentiei.

Scolile de vara internationale reunesc elevi, studenti si masteranzi atat din Romania cat si din alte tari pentru dezbateri si perfectionari pe anumite teme.

Luand in considerare cerintele si exigentele societatii actuale, am ales ca tema a scolii de vara 2009, invatarea si aprofundarea limbii engleze. De ce am ales aceasta tema? In zilele noastre pentru a ocupa un post/ functie cat mai buna trebuie sa cunosti ce cel putin doua limbi straine. Urmarind un studiu am observat ca limba engleza este cea mai utilizata.

Ce loc este mai potrivit pentru a-ti perfectiona limba engleza, decat acolo unde ea este vorbita nativ? Spre deosebire de studiul limbii engleze in Romania, unde accentul se pune intr-o atat de mare masura pe gramatica si writting, ai ocazia de a experimenta modul de predare englezesc. Conceptul de predare al lectiilor consta in dezvoltarea abilitatilor de comunicare, imbogatirea vocabularului si a pronuntiei in limba engleza! Profesorii sunt vorbitori nativi si vor face din cursuri o adevarata placere!

Cambridge, oras istoric situat pe raul Cam, la 90 km de Londra este un loc indragit de studentii din toata lumea.

Cambridge este un oras fascinant si unul dintre cele mai faimoase centre universitare din lume, care combina traditia cu viata sociala si culturala astfel incat ca tanar student nu te poti plictisi nici o clipa. O sa gasesti o varietate de magazine, pub-uri, muzee, cinematografe, cladiri monumentale, parcuri si multe altele.

Orasul Cambridge mai este numit si „casa celor mai faimoase universitati” din Regatul Unit. Este un oras cosmopolitan, si imbina arhitectura veche cu cea noua, scotandu-l si mai tare in evidenta. Frumusetea centrului vechi este bine conservata, impreuna cu strazile pietonale medievale, parcurile largi de tip englezesc si raul Cam.

Film, muzica live pentru toate gusturile, recitari de poezie, lecturi publice, toate acestea si multe alte activitati ca acestea te introduc intr-o viata culturala foarte diversificata si bogata. Totodata, copiii pot fi incantati de muzeele si galeriile de arta ale oraselului.

In centrul orasului se pot vizita marile universitati precum: King`s Colledge, Trinity College sau St Mary`s University Church.

Deasemenea, orasul Cambridge este inconjurat de multe obiective turistice interesante si placute cum ar fi: Banham Zoo, Burwell Museum, Cambridge Galleries, Stratford-upon-Avon si multe altele.

Toate acestea si multe altele fac posibila conceperea unor produse turistice de tip „scoala de vara” .

Pentru a putea raspunde intr-o cat mai mare masura cerintelor consumatorilor conceperea produsului turistic „scoala de vara”trebuie sa intruneasca urmatoarele caracteristici:

Segmentul de turisti caruia i se adreseaza: grupuri omogene de copii cu varste cat mai apropiate, cu preocupari si interese comune.

Perioada In vacanta de vara cand si clima in Regatul Unit este favorabila practicarii turismului.

Durata optima de 30 de zile, in acest interval de timp practicantii au timp sa isi imbunatateasca abilitatile in cunoasterea limbii engleze.

Avand in vedere faptul ca perioada practicarii este mai mare decat durata se formeaza serii. Precum:

Destinatia aleasa a fost orasul Cambridge. Am facut aceasta alegere deoarece oraselul este situat la 90 de km de Londra, destul de indepartat de tentatiile metropolei, este inconjurat de spatii verzi ceea ce le confera practicantilor posibilitatea de a petrece timpul in aer liber si mai putin poluat avand de asemenea si posibilitati de a practica anumite sporturi, deci de miscare.

Cursurile sunt predate de profesori vorbitori nativi ai limbii engleze instruiti special pentru a preda limba engleza ca limba straina in grupuri internationale de studiu de maxim 12-20 studenti. Datorita acestui fapt practicanti au oportunitatea de a-si inlesni cunostintele in a vorbi limba engleza.

Scoala de vara nu inseamna numai cursuri. De fapt, inseamna foarte putina scoala!

Prin achizitionarea acestui „program” (produs turistic), practicantii au anumite avantaje, si anume:

       Perfectionarea limbii engleze: profesorii sunt vorbitori nativi de limba engleza si le ofera elevilor posibilitatea de a-si perfectiona dictia si pronuntia.

       Experienta inter-culturala: practicantii vor invata mai multe nu numai despre alte culturi, dar si despre cultura si stilul de viata englezesc, traind timp de o luna intr-un campus englezesc tipic! Se vor obisnui cu manierele englezesti, mancarea britanica, ceaiul englezesc, mentalitatea si educatia lor, dar si cu the tipically English weather!

     Vizite turistice Tot incluse in programul de vara, sunt si vizitele zilnice la obiectivele si atractiile cele mai importante din faimosul oras universitar. Nu poti rata in Cambridge vizita celor mai importante si frumoase colegii ale Universitatii precum: faimosul King’s College cu capela sa impresionanta, Trinity College, acolo unde Printul Charles a studiat, sau St John’s College cu faimoasa Punte a suspinelor, replica dupa cea din Venetia!

Practicantii mai pot vizita muzeele din Cambridge, Gradina botanica, sa incerce punting pe raul Cam, sau pot urca in turnul St Mary’s Universitary Church pentru o panorama splendida asupra orasului! Iar in weekend, nu se vor plictisi nici o clipa pentru ca in excursiile de o zi intreaga vor explora metropola londoneza cu atractiile sale cele mai importante, vor vizita orasul rival- Oxford sau orasul lui Shakespeare Stratford-upon-Avon.

In sinteza, scoala de vara s-ar putea prezenta astfel:

      Mediu multinational: practicantii au posibilitatea de a-si face noi prieteni din toata lumea, de a-si extinde orizonturile pe masura ce interactioneaza cu oameni din culturi cele mai diverse! Tineri din toata lumea vor fi acolo ca si ei, pentru a-si perfectiona limba engleza, din tari precum: Spania, Franta, Italia, China, Rusia, Mexic, Brazilia, Japonia, Taiwan, Turcia, etc. Si cum singurul mod de a comunica va fi engleza, isi vor exersa abilitatile de conversatie si inafara cursurilor!

      Multa, multa distractie: aici participantii pot avea “the time of their life”! Pentru tot grupul de romani dar si pentru colegii de alte nationalitati sunt organizate in fiecare seara activitati distractive: disco, karaoke, cinema, international night, punting pe rau si multe altele! se vor intoarce cu un bagaj de amintiri placute si momente de neuitat.

Toate aceste aspecte evidentiate mai sus au stat la baza conceperii produsului turistic „: „THE TIME OF YOUR LIFE WITH THE BESTS’ IN CAMBRIDGE”

Capitolul 2

Conceperea propriu - zisa a produsului turistic

Succesul unei agentii depinde de modul in care produsele sale reusesc sa satisfaca intr-o masura cat mai mare cererea clientelei si in acelasi timp sa se diferentieze de produsele oferite de concurenta.

Pentru aceasta este necesara parcugerea unor etape a caror prezentare, in succesiunea lor logica, este redata mai jos.

Studierea pietei

Conceperea unor produse turistice care sa raspunda intr-o cat mai mare masura preferintelor turistilor si acelasi timp sa se diferentieze de cele ale agentiilor concurente, presupune studierea continua a pietei atat sub aspectul cererii cat si cel al ofertei.

In vederea studierii cererii a fost realizat un chestionar care a fost dat spre completare unui esantion reprezentativ format din 50 de parinti:

  60% din parinti sunt interesati de acest tip de produs turistic

  Toti parintii intervievati au selectat perioada de vacanta (iunie-septembrie) ca cea mai potrivita optiune

  82% din parinti sunt de parere ca destinatia potrivita este Cambridge, deoare este locul unde limba este vorbita nativ si reprezinta un spatiu sigur pentru copiii lor.

  70% din parinti au optat pentru o durata de doua saptamani, argumentand ca este un timp acceptabil pentru copiii lor sa acumuleze cunostintele necasare sau sa isi imbunatatasca aptitudinile in limba engleza.

  90% din parinti sunt de parere ca produsul turistic ar trebui sa fie in regim „totul inclus”/ all inclusive(AI) + gustari intre mic dejun-dejun; dejun-cina.

  Legat de serviciul „transport” 98% din parinti au ales transportul cu avionul.

  84% din parinti doresc cazarea sa se realizeze intr-un campus, respectiv campusul universitar.

  70% din parinti au optat pentru un grup relativ omogen format din participanti cu varste cuprinse intre 16-18 ani.

  Bugetul pe care parintii sunt dispusi sa il aloce acestui tip de prosus se incadreaza intre 1500-3000 €.

In ceea ce priveste studierea ofertei, aceasta s-a realizat cu ocazia TTR (Targul de Turism al Romaniei) editia a - XXI-a, desfasurat in perioada 19-22 martie 2009, precum si prin intermediul internetului.

Documentarea si verificarea pe teren a informatiilor culese

In vederea conceperii unui program cat mai atractiv care sa raspunda cerintelor turistilor am desfasurat o ampla activitate de documentare. Pentru aceasta au fost folosite urmatoarele surse bibliografice:

Site-urile:

www.besttourism.ro

www.xplorio.ro

www.cam.ac.uk

www.cambridgema.gov

www.gotravel.ro

In urma documentarii au fost identificate urmatoarele:

Posibilitati de acces:

Rutier:

o        E7; 66/E79 68B 7/E68/E79; 76/E79; 79A, E60, E71; M1, A4, E60; B10; B22; B1 A1 A25/E552 A1-A25; B137; B12; A3/E56 A3/E56 A73 A3/E43 B448; A661 A66 A3/E35 A3/E35/E44 A48/E44 A4/E40 A544 N278 N79 N3; R23; N2; R20; A10/N9; A18/E40; A16/E40; A13/N138/E05/E46/E402; A16/E40; Iei feribotul Shuttle; A20; M20 M20-M26 M20 M20 M25-M20 A20; A202 M11; Ai ajuns in Cambridge

Aerian

o        Aeroporturi apropiate: Gatwick; Stansted; Heathrow; Luton.

Obiective turistice

British Museum

Madame Tussaud

Picadilly Circus

Oxford Street

Big Ben

Westminster Abbey

Prestatori de servicii:

v    PENTRU CAZARE:

o      St. Helen La Bishop’s Stortford

o      St Michael La Studio Cambridge

o      St Christopher La Cambridge University, Ridley Hall

o      St Edmund La King’s School Ely

o      St George La Studio Cambridge

v    PENTRU TRANSPORT:

o      British Airways

o     Czech Airlines

o     Tarom

o      KLM Royal Dutch Airlines

o      Air France

Pentru o derulare optima si pentru prevenirea unor eventuale probleme care ar putea aparea pe parcursul desfasurarii programului a fost necesara verificarea pe teren. Cu aceasta ocazie s-au verificat posibilitatile de acces, modul de prezentare a locurilor de cazare si alimentatie (campusul) conditile de confort stabilite.

Un urma verificarii pe teren am atestat faptul ca: prestatorii de servicii din campus cat si cei implicati in afara campusului ofera conditii exacte in raport cu oferta, accesul realizandu-se usor.

Selectia componentelor produsului turistic

Realizarea unui produs turistic atractiv care sa raspunda intr-o cat mai mare masura cerintelor, preferintelor turistilor necesita o selectie cat mai atenta a componentelor acestuia.

La selectia componentelor produsului turistic am luat in vedere:

    Caracteristicile segmentului de turisti caruia i se adreseaza produsul

Varsta: 14-16 ani

Motivatie: perfectionarea limbii engleze

Niveluri de venituri:peste medie

Provenienta: Romania

In urma selectiei componentelor produsului turistic au fost alese:

s          Posibilitati de acces:

Tarom : Bucuresti- Londra (Heatrow)-Combridge-Londra(Heatrow)-Bucuresti

s           Obiective turistice

British Museum

Madame Tussaud

Picadilly Circus

Oxford Street

Big Ben

Westminster Abbey

s          Prestatori de servicii:

Pentru transport: Tarom

Pentru cazare si alimentatie: Campusul Ridley Hall


Asigurarea serviciilor

Asigurarea serviciilor turistice este o etapa care influienteaza calitatea produsului si ofertei turistice. Aceasta ofera certitudinea asigurarii programului in conditii optime. In acest sens au fost incheiate conventii cu prestatorii de servicii, iar pentru asigurarea biletelor de avion au fost efectuate rezervari in sistemul Amadeus.

Imbinarea componentelor produsului turistic

Imbinarea componentelor produsului turistic reprezinta una din cele mai importante etape in conceperea unui produs turistic . Aceasta presupune combinarea perfecta a tuturor elementelor selectionate in etapa anterioara, respectiv a obiectivelor turistice selectate si a serviciilor selectionate, intr-un tot unitar.

Denumire: „THE TIME OF YOUR LIFE WITH THE BESTS’ IN CAMBRIDGE”

Locatie: Campusul Ridley Hall, Cambridge

Activitatea scolii de vara se desfasoara in grupuri de maxim 15 copii.

Durata: 14 zile/13 nopti

Perioada: 6 sejururi: 15.06.2009-28.06.2009; 28-06.2009-11.07.2009; 11.07.2009-24.07.2009; 24.07.2009-06.08.2009; 06.08.2009-19.08.2009; 19.08.2009-01.09.2009.

Numar de locuri pe serie: 14

Servicii incluse:

o      Transport cu avionul dus-intors – cursa Tarom + transfer

o      Cazare in camere cu doua paturi in Campusul Ridley Hall

o      Alimentatie – pensiune completa si doua gustari

o      Activitati:

Dimineata: aerobic/dans sportiv inainte de micul dejun.

In prima parte a zilei: activitati educationale si sportive.

v   Cursurile de limba engleza programate astfel: 90 de minute cursuri cu 30 de minute pauza.

v   Activitati sportive: basketball, volleyball, football, punting.

In cea de a doua parte a zilei: activitati de grup, team bulding, de creativitate si imaginatie: origami, T-shirt design, friendship bracelet making.

Seara: activitati distractive: disco, cinema, karaoke, café,facepainting, sau seara libera.

In decursul zilelor de weekend: excursii in Londra, cu vizitarea obictivelor turistice(British Museum Madame Tussaud; Picadilly Circus; Oxford Street; Big Ben; Westminster Abbey) sau shopping.

Tarif:

Exemplu de program zilnic

Trezire si igiena personala + programul de inviorare

Micul dejun

Pregatire pentru activitati

Cursurile 1+2 *1

Pauza + gustare (fruct)

Cursurile 3+4

Dejun

Pregatire pentru activitati

Activitati de grup si recreative *2

Gustare

Cina

Activitati distractive*3

Igiena personala

Ora de culcare

*1→curs interactiv de limba engleza bazat pe metoda jocului ( 90 de minute cu pauza de 30 de minute)

*2→ team bulding, de creativitate si imaginatie: origami, T-shirt design, f

iendship bracelet making.

*3→ disco, cinema, karaoke, café, facepainting, sau seara libera

Calcularea pretului

Calculatia de pret reprezinta un element important atat al calitatii produsului oferit cat si al eficientei. In acest sens, pentru a asigura certitudinea acestei operatii, calculul pretului se face folosind urmatorul procedeu:

In vederea calcularii costului produsului turistic s-au avut in vedere urmatoarele:

Tarifele practicate de prestatorii de servicii preluate din contractele incheiate cu furnizorii/preluate din sistemele de rezervare si prezentate in tabelul de mai jos

Comisionul de 20 %

TVA de 19 %

Tabel cu tarifele practicate de prestatorii de servicii

Nr crt

Servicii turistice

Prestatori

U M

Tarif

Transport

Tarom

Tarif/pers/tur

Cazare

Ridley Hall

Tarif/camera/2paturi/saptamana

Alimentatie

Ridley Hall

Tarif/pers/zi

Transfer

Tarif/persoana dus-intors

Activitati

Ridley Hall

Tarif/pers/saptamana

Insotitor

Rosu Daniel

Diurna

Asigurare

ASTRA

Tarif/pers

Analiza de pret

Nr. Crt

Elemente de cheltuiala

Elemente de calcul

Valoare

Turist

Total

Transport

350€*14pers=4900€

Transfer

20€*14pers=280€

Cazare

100€/sapt*2sapt=200€*14pers=2800€

Alimentatie

20€*13zile=260€*14pers=3640€

Activitati

400€*2sapt=800€*14copii=11200€

Cheltuieli profesor

100€+350€+200€+260€=910€/14pers=

Asigurare

7€*14pers=98€

TOTAL

Comision 20%

TVA 19%

TOTAL

Promovarea produsului turistic

Concurenta existenta pe piata turistica face necesara o promovare activa a ofertei.

Promovarea cuprinde ansamblul actiunilor si mijloacelor utilizate pentru informarea cumparatorilor, pentru trezirea interesului fata de produs si pentru stimularea deciziei de cumparare.

In acest sens, ca tehnici de promovare am folosit publicitatea exterioara cu urmatoarele instrumente: pliant, afis si o oferta de prezentare (prezentate in anexa).

Capitolul 3

Mixul de marketing aplicat produsului turistic „THE TIME OF YOUR LIFE WITH THE BESTS’ IN CAMBRIDGE”

Mixul de marketing reprezinta combinarea resurselor intreprinderii umane, materiale si financiare, in cadrul unor programe de marketing, care au in vedere realizarea obiectivelor propuse in cadrul pietei.

In practica exista nenumarate marketinguri-mixuri. Aceste instrumente au fost impartite in functie de patru factori, ele fiind cunoscute sub denumirea de cei patru P: produs, pret, plasament (distributie) si promovare.

Prin conceperea produsului turistic „scoala de vara” am adoptat strategia de produs prin innoire a ofertei pe piata turistica.

In ceea ce priveste politica de pret s-a adoptat strategia tarifului ridicat, deoarece segmentul de turisti caruia i se adreseaza produsul este acela al persoanelor cu venituri peste medii.

Distributia s-a realizat atat direct la sediul agentiei , cat si prin agentiile detailiste cu care agentia TourExplour colaboreaza.

In vederea promovarii produsului au fost realizate un afis si un pliant.

In ceea ce priveste politica de promovare agentia foloseste urmatoarele metode de promovare a produsului:

In scris: pliante, afise

Verbal: Radio 21, City FM

Participare la targuri

Capitolul 4

Comercializarea produslui turistic „THE TIME OF YOUR LIFE WITH THE BESTS’ IN CAMBRIDGE”

Schimbarile facute pe piata turistica se caracterizeaza prin cresterea concurentei, a exigentei turistice si implicit a exigentelor turistilor.

Amenintari precum concurenta agersiva, vanzarile directe pe internet au determinat o noua abordare a vanzarii produsului turistic in sensul ca agentiile de turism active pe piata incearca sa se diferentieze una de cealalta.

Atat diferentierea cat si succesul acestora pe piata depind de modul in care acestea reusesc sa ofere o consultanta profesionista. In acest sens este necesara o foarte buna cunoastere a produsului turistic, punctele tari si slabe pentru a-l putea recomnada.

Produsul turistic „Scoala de vara in Cambridge” este un produs turistic care ofera atat relaxare cat si posibilitatea aprofundarii cunostintelor de limba engelza, experienta inter-culturala si desfasurarea activitatilor intr-un cadru linistit, sigur si intr-un mediu multinational.

Acest produs li se adreseaza grupurilor omogene de copii cu varste cat mai apropiate, cu preocupari si interese comune.

Atuu-rile produsului sunt:

Destinatia aleasa a fost orasul Cambridge. Am facut aceasta alegere deoarece:

oraselul este situat la 90 de km de Londra, destul de indepartat de tentatiile metropolei,

este inconjurat de spatii verzi ceea ce le confera practicantilor posibilitatea de a petrece timpul in aer liber si mai putin poluat avand de asemenea si posibilitati de a practica anumite sporturi, deci de miscare.

Cursurile sunt predate de profesori vorbitori nativi ai limbii engleze instruiti special pentru a preda limba engleza ca limba straina in grupuri internationale de studiu de maxim 12-20 studenti. Datorita acestui fapt practicantii au oportunitatea de a-si inlesni cunostintele in a vorbi limba engleza.

Scoala de vara nu inseamna numai cursuri. De fapt, inseamna foarte putina scoala!

Prin achizitionarea acestui „program” (produs turistic), practicantii au anumite avantaje, si anume:

       Perfectionarea limbii engleze: profesorii sunt vorbitori nativi de limba engleza si le ofera elevilor posibilitatea de a-si perfectiona dictia si pronuntia.

       Experienta inter-culturala: practicantii vor invata mai multe nu numai despre alte culturi, dar si despre cultura si stilul de viata englezesc, traind timp de o luna intr-un campus englezesc tipic! Se vor obisnui cu manierele englezesti, mancarea britanica, ceaiul englezesc, mentalitatea si educatia lor, dar si cu the tipically English weather!

     Vizite turistice Tot incluse in programul de vara, sunt si vizitele zilnice la obiectivele si atractiile cele mai importante din faimosul oras universitar. Nu poti rata in Cambridge vizita celor mai importante si frumoase colegii ale Universitatii precum: faimosul King’s College cu capela sa impresionanta, Trinity College, acolo unde Printul Charles a studiat, sau St John’s College cu faimoasa Punte a suspinelor, replica dupa cea din Venetia!

In vederea comercializarii produsului turistic „THE TIME OF YOUR LIFE WITH THE BESTS’ IN CAMBRIDGE” au fost completate documentele de vazare: voucher, factura, chitanta

VOUCHER

Voucher no / nr.

Date of issue / Data emiterii:

To be presented / Catre:

CAMPUSUL RIDLEY HALL, CAMBRIDGE

Name /Nume:

Stanescu Corneliu

No of persons / Nr. persoane:

In exchange for this document, you are kindly requested to provide the following services:

Se asigura urmatoarele servicii turistice:

ACCOMODATION FB

Date of arrival / Data intrarii:

Date of departure / Data iesirii:

No of nights / Nr. Nopti:

Travel agent / agent de turism:

BALAN ALINA

Services others than specified to be paid by holder.

Serviciile nespecificate se platesc la receptie de catre client.

Seria TERAG nr.

Furnizor F.E Tour Explor S.R.L.

Nr.ord. registru com./an: J40/121/15.01.2008

Cod fiscal (CIF) 2201806

Capital social 2.000 lei

Sediul: Str Traian Nr.165

Sector 2, Bucuresti

Telefon/fax. 3.20.57.19

E-mail tourexplour@yahoo.com

Banca ROCT

Cont RON RO40ROCT001309

Cont EURO RO40ROCT002309

 

Cumparatort Stanescu Cornel.

(denumire, forma juridica)

Nr.ord. registru com./an: .

Cod fiscal (CIF)..389427..

Sediul: ..str. Mamulari, nr 3

Judetul ..BUCURESTI

Contul.

Banca

 


FACTURA FISCALA

Nr.facturii. .

Data (ziua,luna,anul)

Nr.aviz insotire a marfii……….

(daca este cazul)

Nr. crt

Denumirea produselor sau a serviciilor

U.M

Cantitatea

Pret unitar

(fara T.V.A)

-lei-

Valoarea

-lei-

Valoarea

T.V.A

-lei-

5 (3x4)

Contravaloare   sejur Cambridge

Transport: Tarom

Transfer

Perioada: 28.06.2009-11.07.2009

Campusul Ridley Hall, Cambridge

pachet

2.080EUR

2.080EUR

TVA inclusa

Semnatura si stampila furnizorului

Date privind expeditia

Numele delegatului…………………

Buletin/cartea de identitate..

Seria ..nr.eliberat(a)

Mijloc de transport nr.

Expedierea s-a efectuat in prezenta noastra la data de ..ora

Semnatura ..

Total din care accize:

Semnaturile

de primire

Total de plata

(Col 5 + col 6 ) 2080 EUR

Furnizor F.E Tour Explor S.RL.

Nr.ord. registru com./an: J40/121/15.01.2008

Cod fiscal (CIF)

Capital social 2.000 lei

Sediul: Str Traian Nr.165

Sector 2, Bucuresti

Telefon/fax. 3.20.57.19

E-mail

www. 

Banca ROCT

Cont RON

Cont EURO

Cota TVA

 
Seria TERAG nr. 612345

C H I T A N T A

Nr. 612345.Data.. ..

Am primit de la. Stanescu Cornel. Adresa..STR. Mamulari, nr. 3..

Suma de. 2082€..EURadica douamiioptzecisidoieuro .

Reprezentandcontravaloarea facturii nr.

BIBLIOGRAFIE

V. Glavan , Resurse turistice pe Terra, Editura Economica, Bucuresti, 2005

E Merce (coordonator), Marketing turistic – turism si alimetatie – manual pentru clasa a-XI-a si a-XII-a, Editura Oscar Print, Bucuresti, 2003

Gabriela Stanciulescu, Managementul agentiei de turism, Editura A.S.E, Bucuresti, 2005

Gabriela Stanciulescu, Stefania Mihai s.a., Tehnologia turismului, manual clasa a XI-a si a XII-a, licee economice cu profil de turism, Editura Niculescu, Bucuresti, 2002.

Gabriela Tigu, Resurse si destinatii turistice pe plan mondial, Editura ASE Bucuresti 2006

XXX. Marile orase ale Europei, Ghidurile Fodor`s, Meteor Press: Bucuresti, 2006

www.besttourism.ro

www.xplorio.ro

www.cam.ac.uk

www.cambridgema.gov

www.gotravel.ro

ANEXE

Chestionar

Obisnuiti sa va trimiteti copii in tabere, scoli de vara?

DA

NU

In ce categorie de varsta se incadreaza copilul dumneavoastra?

7-9 ani

10-12 ani

12-14 ani

14-16 ani

16-18 ani

In ce scop v-ati trmite copilul intr-o scoala de vara?

Cantonament

Perectionarea unei limbii straine

Odihna si relaxare

Ce limba straina ati dori sa practice?

Franceza

Italiana

Engleza

Germana

In ce perioada ati vrea sa se efectueze un asemenea program?

Primavara

Vara

Toamna

Iarna

Care considerati ca ar fi durata optima pentru derularea unui program de tip „scoala de vara”?

6-10 zile

13-14 zile

zile

Ati fi interesat de un program de tip scoala de vara national sau international?

National

International

Dupa preferinta dumneavoastra transfortul se va realiza cu:

Autocar

Avion

In opinia dumneavoastra pachetul turistic trebuie sa fie alcatuit din:

Transport

Transfer

Cazare

Alimentatie

DP( demipensiune)

PC (pensiune completa)

Activitati distractive, recreative si sportive

Program de cursuri de 2 ori pe zi a cate 90 de minute

Cazarea ar trebui sa se realizeze in:

Gazda l

Campus universitar

Care este suma pe care intentionati sa o alocati acestui produs?

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.