Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale unice
Acasa » afaceri » turism
TEHNOLOGII HOTELIERE BEST WESTERN INTERNATIONAL

TEHNOLOGII HOTELIERE BEST WESTERN INTERNATIONAL


UNIVERSITATEA ROMANO-AMERICANA

FACULATETEA DE ECONOMIA TURISMULUI INTERN SI INTERNATIONALBEST WESTERN INTERNATIONAL

Best Western International, un nume de referinta in industria hoteliera mondiala, isi intampina oaspetii de peste jumatate de secol.

In anul 2006 lantul hotelier Best Western International a sarbatorit 60 de ani de existenta, in care a oferit servicii de calitate superioara in domeniul hotelier.

Best Westren a inceput in anii ce au urmat celui de-al doi-lea Razboi Mondial. In acele vremuri majoritatea hotelurilor erau fie mari proprietati citadine, fie hoteluri ale unor familii amplasate pe marginea strazii.

In California, o retea de hoteluri particulare a inceput sa-si faca referinte unul altuia pentru calatori. Aceasta mica forma de retea a urmat o panta ascendenta, ajungandu-se la lantul hotelier Best Western fondat de M.K Guertin, in 1946.

Numele Best Western a luat nastere datorita faptului ca majoritatea locatiilor se regaseau in vestul raului Mississippi. Intre 1946 si 1964, Best Western a incheiat un parteneriat de marketing cu Quality Courts, intemeietorul trustului cunoscut in zilele noastre sub numele de Qualiti Inns, al caror proprietari isi desfasurau activitatea in partea de est a raului Mississippi si care nu se aflau in concurenta directa cu Best Western.

Desi din puncct de vedere regional colaborarea avea un inteles, in timp s-a dovedit ineficienta si a fost abandonata.

In 1964, Best Western a avut o expansiune si la est de Mississippi sub numele de Best Estern in cadrul acelor hoteluri de indeplineau standardele clasice best Western.

Anul 1967 a marcat redenumirea tuturor locatiilor situate de-a lungul tarii sub acelasi brand, Best Western, mutare ce s-a dovedit a fii castigatoare intrucat in anul 1970 a fost declarat cel mai mare lant hotelier din lume.

Scurt istoric despre evolutia Best Western International in perioada 1946-2005

- Hotelurile Best Western International au fost infiintate de M. K. Guertin, un hotelier cu 23 de ani de experienta in domeniu. Lantul hotelier s-a nascut ca o legatura informationala intre mai multe hoteluri, stabilind niste reguli si standarde minime pentru turisti. Sistemul de referinta a constat in telefoane date de catre un receptioner altui receptioner apartinand altui hotel.

- Intr-un editorial publicat de "AMERICAN MOTEL MAGAZINE", Guertin vorbeste despre importanta deosebita pe care o are publicitatea asupra turistilor in general.

- Lantul hotelier Best Western International este singurul care acopera Statele Unite ale Americi si Canada.

- Best Western International a inceput sa foloseasca logo-ul cu coroana cu o delimitare pentru a putea deosebi proprietatiile membre.

- Best Western International este cel mai mare lant de hoteluri-moteluri, avand 699 de proprietati membre si 35.201 de camere de motel.

- Organizatia alege sa-si mute cartierul general din Long Beach, California, in Phoenix, Arizona datorita faptului ca odata cu centralizarea operatiuniilor au loc reduceri majore de cheltuieli si totodata posibilitatea extinderii.

- O mare schimbare a serviciilor Best Western se anunta, printre care: stabilirea unui nou centru de rezervari care ofera unele servicii gratuite oamenilor de afaceri, agentiilor de turism, agentiilor de voiaj in urma unui aranjament cu American Express; extinderea in Europa, Caraibe si Pacific; stabilirea unor noi standarde ale membrilor; o colaborare stransa cu liniile aeriene si reprezentantii altor mijloace de transport.

- Best Western si Best Eastern s-au unit sub acelasi nume "Best Western" si membrii regionali au format un consiliu director din 7 oameni avand puterea de a lua decizii de politica interna.

- A fost solicitata acceptarea a 6 feluri de carti de credit, hotelurile avand puterea de a taxa si pentru "no show", adica pentru neprezentare.

- Best Western Hotels decide sa renunte la imaginea sa de referinta si sa scoata cuvantul motel din numele sau, alegand sa se lupte cu competitorii sai directi din alte lanturi hoteliere.

- Best Western incepe extinderea in strainatate, semnand 411 de contracte de afiliere in Australia si Noua Zeelanda.

- Un sediu central al Best Western International in valoare de mai multe milioane de $ a fost construit in nord-estul Pheonix-ului.

- Fraza "Cel mai mare lant hotelier din lume" a devenit emblema Best Western International si totodata o baza a publicitatii facuta acestuia.

- Best Western gazduia 15 milioane de oameni si avea venituri de 1 miliard de dolari de pe urma camerelor de hotel.

- S-au semnat contracte prin toata Europa: 19 proprietati in Danemarca, 19 in Finlanda, 120 in Franta, 23 in Spania, 19 in Suedia si 93 de proprietati in Elvetia.

- Numarul membrilor Best Western a ajuns 2.654 in intreaga lume.

- In august, in centrul de reabilitare de minima securitate pentru femei din Arizona "Arizona Center for Women" (ACW), a fost stabilit un sediu de rezervari prin satelit. Acest program s-a datorat nevoii de forta de lucru si a primit numeroase premii, atragand atentia asupra Best Western in lumea intreaga. ACW a fost desfiintat in anul 1992.

- A fost lansat programul The Gold Crown Club® International, iar in mai putin de un an, avea 200.000 de membri si peste 40 milioane $ din incasari.

- Centrul studiului identitatii marcii a recomandat schimbarea imaginii si a logo-ului de catre Best Western, care ulterior a acceptat, adoptand logo-ul coroanei aurii.

- BestWestern devine prima companie listata pe internet la www. BestWestern.com. Aici sunt prezentate informatii utile despre 150 de membri cu poze disponibile instantaneu pe calculatorul personal.

- Best Western implementeaza tuturor membrilor BestRequests®, un pachet complet de servicii. Din 2002 Best Western International a creat o marca la moda pentru cateva proprietati din Europa si Asia Best Western Premier.

- Best Western lanseaza (HSIA) cea mai rapida conexiune la internet in domeniul hotelier, o initiativa cu mare trecere.

- Best Western devine in premiera lantul hotelier oficial al NASCAR®.

- Best Western incepe a castiga 1 milion $ pe zi din incasari online prin rezervari pe www.bestwestern.com.

Pentru o intalnire de afaceri, un sfarsit de saptamana, un eveniment cultural sau o vacanta, Best Western are cu certitudine o oferta irezistibila.

Spre deosebire de lanturile francizate, Best Western este o organizatie non-profit, creata de membrii pentru membrii sai. Hotelurile au voie sa-si pastreze identiatatea lor independenta. Desi trebuie sa foloseasca sigla Best Western si sa se identifice ca un hotel Best Western, hotelurile au optiunea de a-si folosi numele lor independent ca parte a identitatii lor( de ex. 'Best Western Adobe Inn'). In SUA proprietatile pot fi motele traditionale la marginea drumului, hanuri pentru motociclisti, sau hoteluri cu servicii complete. Deasemenea mai sunt si mai multe mini-lanturi care sunt detinute de aceiasi conducere din cadrul Best Wdestern. Un exemplu bun este  Best Western Midway Hotels situat in partea centrala si de vest a Statelor Unite. In afara SUA proprietatile sunt in general hoteluri.

Aproape 80% din hotelurile afiliate in Statele Unite, Canada si Caraibe sunt clasificate la 3 stele si aproape 80% din cele europene sunt de categoria 3 sau 4 stele.

Cum globalizarea a devenit forta conducatoare pe piata zilelor noastre, un nume de marca recunoscut reprezinta un atuu puternic. Totusi, clientii inca solicita servicii personalizate. Best Western ofera sansa de a pastra savoarea specifica oricarui hotel, adaugandu-i in acelasi timp forta celui mai mare lant hotelier mondial.

Anul 2007 a marcat un alt an de crestere semnificative si de rezultate pentru for Best Western International, cel mai mare lant hotelier din lume. Aceste cresteri spectaculoase s-au evidentiat in urmatoarele aspecte principale: venitul total al lui Lynx a fost de 1,1 miliarde de dolari in intreaga lume-8,3 %mai mare decat in anul fiscal 2006 pentru America de Nord si 12,6 %  mai mare in intreaga lume. Vanzarile echipei din Nord America catre intreaga lume au generat un venit de 392 milioane dolari pentru anul fiscal 2007, cu 21 % mai mare decat in anul fiscal dinainte.

Venitul programului de premii al Clubului Gold Crown International pentru proprietatile din America de Nord a crescut cu 27% fata de anul fiscal anterior. Platile de primire la Bestwestern.com in America de Nord au deposit veniturile online de la alti partenri si agenti de turism combinati, atestand puterea marcii noastre. Pe plan international., s-au uniformizat pozitia globala cu aditii strategice in portofoliul nostrum, in special in Asia. Economia infloritoare a regiunii si pietele turistice in crestere fac din Asia un candidat perfect pentru noua extindere globala a lui Best Western in vederea extinderii distributiei. In consecinta, in iunie 2007 au anuntat un plan de  dezvoltare puternic pentru India, cu scopul adaugarii a mai bine de 100 de hoteluri si a 10000 de camera pe  piata hoteliera prospera din India in urmatorii 10 ani.

Best Western a fost deja recunoscut a fi marca cu cea mai rapida crestere in Asia, cu 120 proprietati care sunt deschise  sau in present in constructive. Probabil actioneaza bine, deoarece unul din ziarele turistice de top din Asia TTG Asia a votat Best Western International drept cea mai buna marca din segmentul de marime medie. La sfarsitul 2006 au contractat "The Boston Consulting Group", o firma de consultanta pentru strategii si management pentru a-i ajuta sa stabileasca strategia pentru produsul nostrum pe 10 ani. Recomandarile BCG dezvoltate anul trecut formeaza baza planurilor de afaceri pe viitor al organizatiei. Best Western s-a bucurat sa afle in urma unui studiu amplu de consum effectual de BCG ca Best Western este marca de timp liber cea mai preferata la scara medie.

Mai mult de 400000 de oaspeti au ales sa stea la Best Western International in fiecare noapte. Au ales hotelurile noastre din pricina unei promisiuni a lui Best Western: calitate, serviciu si valoare. Vom continua sa ne imbunatatim marca prin a ne tine promisiunile facute sub aceasta marca si prin depasirea asteptarilor oaspetilor nostril si ale industriei.

Raporturile anuale tind sa se concentreze pe numere. Insa afacerile de ospitabilitate sunt in realitate despre oameni. Au initiat o viziune ambitioasa pentru aceasta companie: sa conduca industria spre o ingrijire superioara a clientillor. Ei cred ca daca stabilesc o conexiune emotionala cu oaspetii lor ( prin compasiune si grija), acestia le vor ramane fideli. Tratarea oaspetilor ca membrii ai familiei reprezinta modul in care compania s-a format. Ei cred ca o combinatie de proprietari hotelieri experimentati, implicandu-se in aceasta activitate, un consiliu al directorilor dedicat si silitor si o echipa a corporatiei talentata si profesionista este formula castigatoare pentru construirea unei marci mai puternice si pentru aducerea unei valori mai mari pentru membrii lor si pentru construirea unor relatii memorabile cu oaspetii lor.

Cu eleganta si personalitate memorabila, hotelurile subscriu acelorasi valori si se remarca prin atitudinea impecabila a unei echipe performante, dedicate serviciului, ce isi asuma calitatea.

Cu o puternica prezenta globala si o marca recunoscuta de public, Best Western poate creste notorietatea oricarui hotel. In plus, hotelurile membre pastreaza o stransa legatura intre ele pentru a-si genera vanzari unul altuia. De asemenea, Best Western pune la dispozitie programe si servicii competitive, ce includ:

Best Western's Travelers' Guides and Road Atlases: catalog ce contine imagini color, harti si informatii despre toate hotelurile Best Western;

Bestwestern.com: pagina web care cuprinde toate cele peste 4000 hoteluri, cu propriile lor pagini cuprinzand informatii despre marketingul propriu, caracteristicile si atractiile locale, impreuna cu imagini color, harti si posibilitatea efectuarii de rezervari on-line. Pagina de web a fost accesata de peste 182 milioane ori, generand 97 milioane USD venituri din vanzari zile-camera.


Sistemul global de rezervari Best Western deserveste mai mult de 50 milioane oaspeti anual prin birourile din SUA, Italia, Iralnda si Australia. In anul 2000 centrele de rezervari au produs 563 milioane USD din vanzari si 6.6 milioane zile-camera.

Prezenta si listarea in toate sistemele globale de distributie, inclusiv Amadeus, Sabre, Galileo si Worldspan, rezultand 461 milioane USD vanzari in anul 2000.

Programul Best Request asigura oaspetilor garantia unor servicii si facilitati de baza similare la orice hotel Best Western din lume.

Gold Crown Club International este un program pentru clienti fideli foarte cunoscut, numarand peste 3 milioane membri, cifra ce se afla in continua crestere.

Best Western for a Better World este un program prin care Best Western stabileste relatii cu comunitatea, ca o demonstratie pentru angajamentul fata de membrii si angajatii sai.

Oferte speciale:

a. 55+ Traveler: Cu mai mult de 50 de ani experienta in domeniu, Best Western considera ca varsta trebuie recompensata.

Acesta este motivul pentru care orice persoana peste 55 de ani beneficiaza de o reducere de cel putin 10% din tarifele camerelor standard la oricare din cele aproape 2400 de hoteluri Best Western din America de Nord si la mai mult de 1700 de hoteluri in restul lumii.

Cele mai multe hoteluri ofera clientilor sai in varsta si alte mici avantaje pentru o vacanta cat mai placuta: realizarea procedurilor de eliberare a camerei in cursul dupa amiezii, oferirea unei camere mai confortabile la acelasi tarif, mic dejun continental.

b. Best Western Advance: Cel mai usor mod de a calatori prin Europa

Best Western Advance este o idee foarte speciala de folosire a cardului Best Western in calatoriile dumneavoastra. Ea ofera o modalitate inteligenta si flexibila pentru a va bucura de varietatea europeana a hotelurilor Best Western.

Descoperiti gama unica a celor peste 1000 de hoteluri participante situate in cele mai cautate destinatii din 33 de tari europene. Fiecare hotel va ofera tarife atractive, un standard ridicat al serviciilor si farmec local, toate alcatuind experienta unica Best Western.

Cu Best Western Advance puteti face rezervari inainte de plecarea in calatorie, dar si in timpul derularii acesteia doar sunand la hotel cu cateva zile inainte de sosire. Un mic dejun generos si taxele locale sunt deja incluse in tarife.

Avantaje:

- Mic dejun inclus

- Fara fluctuatii de curs valutar. Doar cumparati unitati Best Western Advance in moneda locala si folositi cardul de calatorie Best Western incarcat cu aceste unitati pentru plata serviciilor la orice hotel Best Western participant la acest program.

- Restaurante (Classic si Blue)

- Flexibilitate. Puteti rezerva o camera la urmatorul hotel Best Western de la hotelul Best Western in care va aflati (personalul Best Western va fi incantat sa va ajute) sau puteti face rezervari la toate hotelurile Best Western de care sunteti interesat inainte de plecarea in calatorie.

- Rezervare gratuita.

- Toate informatiile necesare pot fi gasite in Best Western Atlas & Guide care contine descrieri, imagini si tarife ale hotelurilor participante.

c. Best Requests TM: Acum, un singur standard al serviciilor

Aceasta este ideea Best Western de angajament in fata clientilor. Nu conteaza ce hotel alegeti, veti beneficia intotdeauna de Best Request TM - standardul international Best Western de calitate a serviciilor. Pe langa un mic dejun cald sau continental, va oferim si alte mici avantaje pentru o sedere cat mai placuta:

- port de date in fiecare camera

- filtru de cafea/ceai in camera sau la cerere*

- 20% camere pentru nefumatori

- uscator de par in fiecare camera

- masa de calcat in camera sau la cerere*

- produse de uz personal la cerere - ex. aparat de ras, crema de ras, trusa de cusut, pasta de dinti

- televizor color cu cel putin un canal de limba engleza ce difuzeaza stiri internationale

- apa plata imbuteliata disponibila non stop

- servicii de fotocopiere in timpul zilei

- ceas desteptator in fiecare camera

- muzica in fiecare camera (ex. ceas cu radio)

- sampon in fiecare camera

Best Western International in Romania

In Romania, Best Western este o prezenta reala, puternica si dinamica, cu un prestigiu confirmat de succesul celor opt hoteluri afiliate, operate independent si aflate in proprietate privata. Implementarea si dezvoltarea lantului Best Western in Romania este coordonata exclusiv de societatea CONCEPT Consult & Prospect SRL.

Best Western in Romania recunoaste increderea si onoreaza loialitatea prin trei programe dedicate, special concepute pentru fidelitatea oaspetilor si partenerilor sai:

Best Friend - cu fiecare sejur esti mai aproape de o vacanta gratuita pentru tine si familia ta.

Best Business - cu fiecare alegere Best Western pentru intalnirile si calatoriile de afaceri ale companiei tale, o petrecere gratuita cu colegii capata contur.

Best Partner - Fiecare rezervare pentru clientii tai este un pas catre un cadou ce te va incanta.

Chiar si o singura innoptare la unul din hotelurile Best Western in Romania aduce avantaje exclusive, iar mai devreme decat se poate banui va rasplati cu beneficii atractive.

Hotelurile Best Western din Romania mizeaza in acest an pe cresterea cifrei de afaceri. De asemenea, reteaua americana Best Western si-a extins prezenta de pe piata romaneasca prin afilierea celui de-al optulea hotel, la Resita, unitatea fiind inaugurata la finele anului trecut.

Hotelurile Best Western International din Romania

BW Central - Arad *** (Strada Horia, nr. 8, Arad, Romania, 2900. Tel.: 40-257-256636)

Numele hotelului 'Central' ofera imaginea localizarii lui pe harta Aradului: in inima orasului. Acest lucru ofera anumite oportunitati: acces facil la mijloacele de transport, la institutiile de cultura si arta, banci, organizatii importante, magazine de lux.

Recent modernizat, hotelul ofera oaspetilor 42 de camere confortabile si facilitati la nivelul standardelor internationale ale celui mai mare lant hotelier mondial. Toate camerele dispun de urmatoarele facilitati: televiziune prin cablu, minibar, room-service, baie cu dus, telefon, ziare si reviste locale gratuite, ceai, cafea si apa minerala in camere. Hotelul, desi situat in centrul orasului, este o oaza de liniste si de verdeata si este recomandat atat persoanelor dinamice, cat si turistilor care doresc sa se relaxeze. Micul dejun este inclus.

Hotel Central ofera 4 sali pentru conferinte:

CRAMA (capacitate 16-45 persoane),

DELTA (capacitate 12 -15 persoane),

RONDA (capacitate 20-40 persoane),

OVALA (capacitate 12-16 persoane).

In restaurantul modern de la parterul hotelului se pot organiza de asemenea receptii, conferinte sau alte evenimente (nunti, botezuri).

Facilitatile hotelului includ: parcare privata gratuita, sala de fitness, sauna, jacuzzi, sali private, crama, servicii spalatorie, safe in camera, uscator de par in camera, terasa, restaurant, ziare si reviste locale gratuite, schimb valutar. Serviciile personalizate si atmosfera familiala confera hotelului o ambianta aparte ce da valoare chiar si unui scurt popas. Amplasarea hotelului, siguranta unei parcari private, dar mai ales ospitalitatea gazdelor sunt argumente puternice pentru a alege hotelul Best Western Central.

BW Bavanyos - Balvanyos - Covasna

Departe de agitatia citadina, pierdut in padurile ce inconjoara Lacul Sf. Ana, Best Western Balvanyos Conference Hotel & Spa se bucura de un cadru natural care imbina linistea si aerul proaspat ale peisajului montan cu valoarea de exceptie a resurselor terapeutice. Best Western Balvanyos a devenit, probabil, cea mai atractiva destinatie pentru recreere si relaxare dar, mai ales, pentru reusita intalnirilor de afaceri, conferintelor si seminariilor.

Recent renovat si constant modernizat la nivelul standardelor ce au facut renumele lantului mondial Best Western, hotelul isi incanta oaspetii cu 78 de camere confortabile, 5 sali de conferinta, ideal pentru organizarea de evenimente si seminarii si terase insorite, un lobby-bar si un restaurant elegant care imbie cu preparate ale bucatariei traditionale si internationale. Centrul balnear de repunere in forma, alaturi de terenul de tenis si sala de biliard, adauga sejurului binemeritate momente de destindere. Cu o reputatie larga pentru amabilitatea si atitudinea personalului, Balvanyos este o oaza de liniste si confort - o garantie pentru relaxare.

BW Topaz - Cluj

Compania de Turism Topaz, detinatoarea hotelului, a fost fondata in anul 1991, cu capital romanesc 100%, iar in anul 2003, Hotelul Topaz a fost inclus in unul dintre cele mai mari lanturi hoteliere din lume, Best Western. Cu o vasta experienta de peste 12 ani pe piata hoteliera, Best Western Topaz este singurul hotel din Cluj afiliat unui lant international.

Hotel modern de 3 stele, Best Western Topaz sta la dispozitia oricui cu servicii la cele mai inalte standarde internationale de calitate.

Hotelul Best Western Topaz asigura o atmosfera calda cu facilitati moderne, intr-o regiune linistita ce se afla aproape de zona comerciala si istorica a Clujului; intr-o linistita zona rezidentiala, hotelul surprinde prin rafinament si stil. Loc reprezentativ pentru un oras European si inima Transilvaniei, hotelul ofera o paleta larga de spatii diferite si reconfigurabile. Aici nu gasesti doar atmosfera oficiala a unei intalniri de afaceri sau a unei conferinte, ci si cadrul intim, plin de armonie al unei cine romantice. La Hotel Topaz poti fi in mai multe lumi deodata. Cu camere confortabile, restaurant traditional si centru de conferinte, hotelul este locatia ideala pentru afaceri si placere. Aici pot fi gasite conditii de cazare excelente. Flexibilitatea spatiilor si atmosfera distincta confera un plus de vitalitate oricarui eveniment, incepand cu seminarii si conferinte, pana la distinse intruniri mondene.

Purtand marca discreta a unei viziuni hoteliere moderne, Best Western Topaz redefineste traditionala ospitalitate ardeleana. Ramane placuta intoarcerea catre arhaicul han romanesc: acorduri de lautari, umbre de lumanari, miresmele bucatelor Restaurantul Ciuleandra.

Camerele (4 junior-suite, 6 apartamente, 37 de camere moderne si elegante) dispun de TV prin cablu, ceas desteptator, uscator de par, aer conditionat, mini-bar, frigider, key card electronic, internet, birou de lucru, disponibil room-service de la 07:00 la 12:00, telefoane locale gratis, cafea/ceai la receptie si camere pentru nefumatori disponibile.

Hotelul mai ofera si sali de conferinte cu o capacitate de pana la 100 invitati. Personalul poliglot planifica cu succes aranjamentele pentru nunti, aniversari sau alte evenimente sociale. La dispozitia clientului sunt: restaurantul cu orchestra ce interpreteaza muzica specific transilvaneana live, incapere pentru cocktail, masina de facut gheata, depozitarea obiectelor de valoare, spalatorie si servicii de valet.

Noile culori si steagul Best Western reprezinta deopotriva garantia si binemeritata sansa ca Hotel Topaz sa devina adresa tuturor in Cluj.

BW Bucovina - Gura Humorului

Aflat in orasul Gura Humorului, din nordul tarii, in apropierea manastirilor Voronet si Humor, inconjurat de obcinele bucovinene, Best Western Bucovina - Club de Munte - unul dintre hotelurile francizate de Best Western International, ofera posibilitatea de imbogatire a orizontullui spiritual, de a cunoaste vechi obiceiuri pastrate doar in aceasta zona si de a evada din cotidian catre un colt de rai, putandu-va bucura de un cadru natural de exceptie si in acelasi timp, putand vizita faimoasele manastiri pictate (Voronet, Humor, Sucevita, Moldovita, Putna,Arbore).
Best Western Bucovina, nou construit, singurul din zona care se ridica la standarde internationale, pune la dispozitia oaspetilor camere cu dotari moderne si o priveliste deosebita, sali de conferinta, iar cele 2 restaurante elegante ofera delicioasele bucate traditionale bucovinene sau renumite preparate din bucataria internationala, sala de fitness, sauna, sala de masaj si jacuzzi.

Hotelul poate gazdui peste 200 persoane in cele 130 camere mobilate elegant, cu facilitati proprii. Cele 5 sali de conferinta cu dotari moderne, pot gazdui intalniri de afaceri, simpozioane, training-uri. Toate acestea sunt puse in valoare de o echipa profesionista si dinamica, gata sa raspunda solicitarilor tuturor clientilor.

BW Savoy - Mamaia/Constanta

O oaza de vacanta, Best Western Savoy este sinonim cu plaja si marea. Hotel Best Western Savoy - Mamaia este situat direct pe plaja si ofera un sejur de neuitat in camere spatioase, dotate cu: cablu TV, balcoane, uscator de par, dataport, mini-bar, room-service 24 h, frigider disponibil, paturi suplimentare disponibile, camere cu vedere spre mare.

Cele 131 de camere si apartamente ofera o panorama spectaculoasa: de la inaltimea terasei, privilegiul de a surprinde primele raze rimeaza cu savoarea unei nopti calde de vara. Restaurantul hotelului, ce se deschide intr-o terasa catre malul marii, se remarca prin atmosfera destinsa si varietatea culinara. Pentru momentele de odihna activa este greu de ales intre piscina in aer liber, plaja privata sau centrele de fitness si sanatate. Hotel Best Western Savoy - Mamaia ofera oaspetilor sai numeroase facilitati cum ar fi: mic dejun inclus, ziare oferite gratuit, restaurante (Classic si Blue Bar), restaurant cu terasa si orchestra, lobby bar cu billiard, piscina si plaja privata cu baruri, pizzerie, sporturi nautice, sauna, sala de fitness, masaj, frizerie-coafor, sala de jocuri/ jocuri video, magazin de suveniruri, facilitati pentru conferinte / intalniri pentru mai mult de 100 de persoane, servicii de fotocopiere / fax, personal specializat pentru conferinte, servicii de secretariat, personal poliglot, servicii medicale la cerere, inchirieri masini, mesagerie, saltele de plaja, volei, jet ski, cazare gratuita pentru copiii sub 11 ani, paza si protectie 24 h, birou de schimb valutar, servicii de spalatorie, seif, lift, parcare gratuita.

Cu certitudine, Best Western Savoy este o alegere de valoare!

BW Ambassador - Timisoara

Best Western Ambassador Hotel Timisoara este localizat in sud-vestul orasului, la 10 minute de mers pe jos de centrul istoric al orasului, la 20 min de mers cu masina Aeroportul International si 5 minute de mers cu masina de Gara de Nord Timisoara. Din orice punct central al orasului se poate ajunge usor urmarind indicatoarele directionale ale hotelului

Intr-un melanj de trecut si prezent, de istorie si contemporaneitate, Best Western Ambassador Hotel ofera atmosfera perfecta pentru calatorul decis sa ii treaca pragul. Rafinamentul decorului, subliniat de linia sobra, dar in acelasi timp calda, precum si de mobilierul de colectie, menit a facilita calatoria catre un timp al opulentei si stralucirii, sunt motive suficiente pentru a sustine cele patru stele inscrise pe frontispiciul hotelului.

Conceput pentru exigentele tuturor, dotat cu instalatii de climatizare, ascensor, facilitati pentru persoane cu handicap locomotoriu, hotelul este pregatit pentru a raspunde oricaror dorinte ale clientilor sai.

Capacitatea maxima a hotelului este de 120 de locuri, in camere economy, camere standard, camere business, apartamente executiv sau apartamente Imperial. Camerele luxos mobilate sunt echipate cu aer conditionat, mini-bar, cablu TV, pay TV, linie telefonica directa internationala, acces Internet wireless, fax, seif in fiecare camera, bai cu jacuzzi. Fiecare camera este decorata in alta culoare si exista de asemeni camere pentru nefumatori. Serviciul de room-service sta de asemeni la dispozitie.

Restaurantul poate fi deasemenea locul ideal pentru organizarea unor evenimente speciale precum nunti, botezuri, cocktailuri intr-o atmosfera romantica, acestea devenind astfel de neuitat pentru oricine. Barul hotelului este deschis 24 de ore din 24, punand la dispozitia clientilor o gama larga de produse.

Pentru intalnirile cu partenerii de afaceri sau pentru organizarea unor simpozioane se poate beneficia de sala de conferinta a hotelului, cu o capacitate de 120 locuri si dotata cu tehnologie de ultima ora: vidoeproiector, retroproiector, sistem de sonorizare, microfoane, flipchart, etc, pentru a satisface in totalitate nevoile clientilor. Hotelul este dotat cu o sala de fitness, solar, sauna, salon de masaj. Intregul hotel este o galerie de arta gazduind exponate cu vanzare precum: antichitati (mobilier), tablouri, sculpturi etc.

Parcarea interioara a hotelului cu o capacitate de 30 de locuri garanteaza securitatea masinii, accesul in incinta putand fi realizat doar de la receptie prin comanda electronica.

  1. BW Rogge - Resita ***

Hotelul Best Western Rogge, inaugurat la 22 decembrie 2006, este cea mai noua achizitie a lantului Best Western in Romania.

Intrarea in lantul Best Western va asigura hotelului din Resita accesul la sistemele globale de distributie si publicitate, precum si suport operational legal de aprovizionari si asigurarea standardelor de calitate ale companiei. Inau­gurarea hotelului Rogge a fost salutata de agentiile de corporate si firme care aveau reprezentanti in Resita.

Hotelul Best Western Rogge, localizat central, are 31 de camere duble si 3 apartamente dotate cu aer conditionat, acces wireless la Internet, restaurant, bar, sauna, centru fitness, parcare, sala de conferinta, jacuzzi si spatii destinate birourilor.

  1. Best Western Parc Hotel  - Bucuresti

Aproape de aeroport si de centrul orasului, intr-o zona verde si linistita, Best Western Parc ofera servicii de 5 stele intr-un hotel de 4 stele

Best Western Parc Hotel este un hotel de patru stele, cu 13 etaje si 267 de camere single si double, situat la doar 15 minute de Aeroportul International Otopeni si la cateva minute de centrul orasului. Recent renovat si adaptat ultimelor standarde internationale in vara anului 200, Parc Hotel va pune la dispozitie 24 de ore pe zi personal cu o inalta calificare, prietenos, capabil sa satisfaca cele mai inalte exigente. Va oferim o oaza de liniste si relaxare si un climat optim pentru intalnirile dumneavoastra de afaceri, gazduind conferinte, seminarii, evenimente speciale pentru pana la 300 de persoane. Centrul de conferinte si evenimente beneficiaza de aer conditionat, de conectare la Internet de mare viteza si de toate echipamentele necesare pentru intalnirile de afaceri.

Cazare

Cel mai mare hotel de 4 stele din Bucuresti, complet renovat in vara anului 2001, va pune la dispozitie 267 de camere (169 single, 79 double, 8 apartamente, 11 single superior) dotate cu cele mai moderne facilitati la standarde internationale:

Aer conditionat cu reglare direct din camera

TV color cu 30 de canale

Telefon international direct

Uscator de par

Caseta seif

Minibar

Posibilitatea de conectare la Internet pe linie independenta

Infocenter

Mobilierul functional si modern este perfect adaptat spatiului si nevoilor. Fiecare etaj surprinde prin paleta de culori in care este decorat.

Camera single dispune de aer conditionat reglabil, televizor color cu 30 de canale, telefon international, infocenter, miniseif individual, data port, minibar si uscator de par.

Camera double dispune de aer conditionat reglabil, televizor color cu 30 de canale, telefon international, infocenter, miniseif individual, data port, minibar, uscator de par.

Apartamentele ofera un plus de spatiu si confort intr-un decor rafinat. Mobila este de lux, iluminatul discret si intim. Beneficiati de aer conditionat reglabil, televizor color cu 30 de canale, telefon international, infocenter, miniseif individual, data port, minibar, cafetiera, uscator de par si optional de jacuzzi.

Camera single superior va ofera tot confortul cu care Best Western Parc Hotel v-a obisnuit deja: aer conditionat reglabil, televizor color cu 30 de canale, telefon international, infocenter, miniseif individual, data port, minibar, cafetiera, uscator de par. Pentru a va simti cat mai bine camera single superior va ofera un plus de spatiu pentru un sejur cat mai confortabil.

Tarife si rezervari

Tariful rack rate la receptia hotelului nostru este urmatorul:

- camera single: 139 euro/noapte cu mic dejun si fara taxe incluse

- camera dubla: 159 euro/noapte cu mic dejun si fara taxe incluse

- camera single business: 149 euro/noapte cu mic dejun si fara taxe incluse

- camera dubla business: 169 euro/noapte cu mic dejun si fara taxe incluse

Rezervand acum camere prin Internet puteti beneficia de tarifele speciale:

- camera single: 111 euro/noapte cu mic dejun si fara taxe

- camera dubla: 128 euro/noapte cu mic dejun si fara taxe

- camera single business: 121 euro/noapte cu mic dejun si fara taxe

- camera dubla business: 138 euro/noapte cu mic dejun si fara taxe

Bar

Servirea unei bauturi la barul de zi 'Anais', din holul Best Western Parc Hotel, poate fi modul placut de a petrece timpul inainte de o masa buna. Pentru cei 'insetati' de retete savuroase de cocktail am introdus aici unele dintre cele mai reusite 'formule' ale barmanului.

Evenimente si conferinte

In cadrul Best Western Parc Hotel pot fi organizate conferinte, seminarii, intalniri de afaceri, pentru 6 si pana la 300 de persoane. Cele patru sali de conferinta dispun de aer conditionat, posibilitate de conectare la linia telefonica si internet. Pot fi puse la dispozitie concomitent si sunt dotate cu echipamentele necesare desfasurarii intalnirilor de afaceri in cele mai bune conditii.

'Grand Ballroom', divizibil in 3 sectiuni, are o suprafata de 307 mp si o capacitate de maxim 300 de persoane. Salile 'Meridiane' si 'Atlas' au o suprafata de 52 mp si o capacitate de maxim 55 de persoane fiecare. Sala 'Globus' este o mica sala de sedinte pentru maxim 10 persoane si poate fi folosita si ca secretariat. La dispozitia dumneavoastra se afla:

un serviciu excelent care sa va indeplineasca cererile urgent

un personal expert in catering si in banqueting, meniuri in functie de preferintele dumneavoastra, pauze de cafea

echipament audio-vizual

optiuni de iluminat si de aer conditionat

scaune ergonomice

posibilitatea de a transmite conferintele prin televiziune sau prin video

acces la internet

Sala TERRA - color your business

Sala polivalenta Terra Grand Ballroom poate gazdui pana la 350 de invitati. Avantajul salii este flexibilitatea exceptionala: ea poate fi impartita in trei tronsoane complet independente. Cei ce pasesc pragul Salii Terra nu isi retin uimirea cand admira sistemul de iluminat de care aceasta dispune. La Terra, lumina devine spectacol, trecand, rapid sau lent, prin nuante de rosu, albastru, galben si verde. Acest efect dramatic, impresionant, face din Terra Grand Ballroom un aliat puternic pentru prezentari, inclusiv de moda sau auto, si lansari de produse. Prin dimensiuni si facilitati performante, prin ambianta si gustul decoratiunilor, Sala Terra da personalitate oricarui eveniment, de la conferinte, intilniri ale managementului, sesiuni de training, sau puncte de lucru, la receptii, dejunuri si cocktailuri. Lucrul la care ne pricepem cel mai bine este sa transformam o intilnire intr-o intilnire de neuitat.

Pe langa sistemul modern de aer conditionat si izolarea fonica, sta la dispozitia clientilor cu toata logistica necesara unei intalniri de succes: videoproiectoare, un sistem de sonorizare cu microfoane fixe, mobile si posibilitati de traducere simultana, precum si o retea de calculatoare cu acces internet.

Terra este un loc privilegiat pentru intalniri, pentru ca variatiile splendide de lumina si culoare stimuleaza creativitatea si jocul imaginatiei, un element esential in orice proiect de anvergura.

Facilitati speciale

Best Western Parc Hotel va ofera o gama larga de servicii suplimentare:

spalatorie si curatatorie,

salon de coafura si cosmetica,

room service,

schimb valutar,

fax,

Internet,

piscina semiolimpica acoperita,

sala de fitness,

sauna,

masaj,

8 terenuri de tenis (zgura si beton).

An de an lantul hotelier Best Western International este cotat ca 'Best of the Best' in domeniu. Standardele lantului sunt recunoscute ca fiind de top in domeniu, importanta acordata turistilor mergand pana in cele mai mici detalii. O experienta unica, standarde maxime.

Bibliografie:

  1. www.saptamanaturistica.ro
  2. www.bestwestern.com

3. www.bestwesternhotels.ro

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.