Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice
Acasa » afaceri » turism
Turism ecologic extrem

Turism ecologic extrem
Turism ecologic extrem

Stabilirea arealului studiat

Guyana

Geografie : Guyana este cel mai mare si cel mai populat dintre cele trei state din nor-estul Americii de Sud , care formeaza teritoriul cunoscut astazi sub numele de Guyane . Este marginita de Venezuela la vest , Brazilia la Sud si Surinam la est iar in nord-est , Oceanul Atlantic . Este cel mai vechi nucleu continental al Americii de Sud .

Motivarea alegerii temeiGuyana este probabil cel mai putin cunoscut stat din America de Sud . Numele sau provine de la "guayanas" ceea ce inseamna pamant intre ape . Guyana este un "iad verde" cu resurse minerale bogate. Desi in mare parte este o jungla , acest stat are un potential turistic insemnat , dar nu este bine valorificat . Alegerea temei vine ca o revolta impotriva turistilor de masa care , aproximativ , an de an viziteaza aceleasi obiective , aceleasi trasee si omit ceea ce este cu adevarat captivant .

Guyana reprezinta , in general , un teritoriu virgin , unde caile de acces sunt foarte reduse , deoarece Guyana nu are o retea rutiera care sa o lege de vecinii sai (Venezuela , Brazilia , Surinam ) , cea mai facila cale constituind-o cea aeriana (aeroportul Timehri ) .

Scopul general proiectului

Guyana detine resurse in toate punctele de vedere . Are un potential turistic natural dezvoltat prin prezenta numeroaselor cascade , a junglei , a diversitatii floristice si faunistice . Raurile au cascade impresionante care pot fi admirate pe fundalul unui peisaj magic , luxuriant si tropical . Potential turistic cultural dat de prezenta locuitorilor din zona care continua sa duca mai departe obiceiurile si traditiile . Dupa urmasii popoarelor de origine indo-asiatica , descendentii sclavilor africani formeaza al doilea grup etnic ca marime din Guyana . De asemenea , cladirile din cele mai importante zone urbane reprezinta reprezinta un centru cultural al popurului . Exemplu : Georgetown - un centru politic si economic . Un alt potential il constituie cel economic , prin extractia aurului . Diamantele si diverse tipuri de minereuri care devin utilizabile prin prelucrare reprezinta o alta sursa minerala importanta .

Forme de turism :

turismul ecologic extrem realizat in jungla ( expeditii turistice cu caracter stiintific)

turismul socio-cultural

turism aerian

turism fluvial

turism sportiv ( mountain-biking , rafting )

Obiective de studiu

Demonstrarea potentialului de care dispune Guyana

Carui tip de turist se adreseaza acest stat ?

Exista conditii optime de desfasurare a turismului ?

Exista si efecte negative ?

In limita carui buget se desfasoara activitatile turistice ?

Care sunt atuurile Guyanei ?

Atragerea unui numar cat mai mare de turisti

Plasarea Guyanei in topul preferintelor turisticeIpoteze

Desi la prima vedere , Guyana ar parea o tara necunoscuta si nevalorificata , aceasta urmeaza sa se schimbe prin aportul autoritatilor , care si-au manifestat interesul in transformarea Guyanei intr-un loc cat mai accesibil turistilor . Rezultatele la care dorim sa ajungem tin de promovarea statului ca si o posibila destinatie turistica , iar aceasta nu se poate realiza decat printr-o politica bine pusa la punct si o publicitate cat mai buna tinand cont de atractiile oferite de acest stat tropical .

Metode

Film documentar , poze , chestionare

Grafice

Informatii utilizate

Continut

In Guyana turismul este limitat de lipsa retelelor rutiere utilizabile in interiorul tarii . Cu toate acestea in ultimii ani se promoveaza la scara nationala turismul ecologic , care a devenit una din cele mai bune modalitati de dezvoltare a unei industrii turistice viabile . In principal aceasta zona tropicala se adreseaza turistului de tip ascetic , aventurier . De asemenea aceste locuri pot fi vizitate si de catre turistii de masa , dar cu un buget ridicat pe cale aeriana . Pentru turistii aventurieri bugetul nu reprezinta o problema intrucat acestia se descurca cu minimum .

Printre cele mai interesante experiente turistice se numara o excursie in padurea tropicala , cu diversitate ei de plante si animale . In regiunile muntoase ale tarii sunt cascade impresionante . Cea mai cunoscuta si una dintre cele mai spectaculoase este cascada Kaieteur , in singurul parc national din Guyana . Printre putinele situri istorice din Guyana , Fort Nassau , fondat de olandezi la Berbice , este cel mai interesant si impresionant .

Expeditii turistice si cu caracter stiintific se organizeaza cu scopul de a ajunge in locuri mai greu de atins de toata lumea . Trebuie o conditie fizica , aclimatizare si cunostinte stiintifice - jungla .

Jungla ofera peisaje unice , insa traseele pot fi dificile si pline de pericole reprezentate de vegetatie si fauna . Bineinteles , ca orice stat din zona tropicala , exista riscuri de sanatate , insa pot fi prevenite prin vaccinuri . Se recomanda vaccinarea impotriva tetanosului , difteriei , hepatitei A si holerei .

Ca si punct de maxima atractie este Cascada Kaieteur , o minune a naturii . Printre nenumaratele cascade impresionante ale Guyanei , cea mai extraordinara este Kaieteur . Aici apele raului Potaro , un afluent al fluviului Essequibo , se prabusesc peste o prapastie abrupta de 224 m. Desi cascada Kaieteur nu este atat de inalta ca alte cascade din Muntii Pacaraima , are un debit mare de apa care creeaza un efect mult mai spectaculos . Desi raul este relativ mic , precipitatiile abundente din regiune asigura volumul mare al cascadei . Muntii Pacaraima se afla in inima Guyanei . Tocmai pentru ca sunt atat de izolati , cascada Kaieteur nu a fost descoperita de europeni pana la mijlocul secolului al XIX-lea .

Un alt punct turistic il constituie orasul Georgetown cu : primaria Georgetown , diverse cladiri in stil victorian (Victoria Law Courts) , colonial (Colonial era building) . Totodata , in anul 2007 s-a construit un stadion modern de cricket .

Transport : Desi drumul de coasta este asfaltat , exista putine drumuri in stare buna . Intre orasele-port de pe coasta circula taxiuri si barci mici . In centrul tarii se poate ajunge cu avionul sau cu barca . Exista un aeroport international la Georgetown .

Cazare : Exista mai multe hoteluri bune in Georgetown . In interiorul tarii exista numai locuri de cazare indeplinind conditii minime de confort .

Mancarea : exista numeroase restaurante cu specific brazilian , in special , insa pentru cei din lumea moderna exista si  companii internationale precum KFC , Pizza Hut .Politica de confidentialitatecreeaza logo.com Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
PROIECT DE LECTIE CLASA A II-A, Educatie plastica, Tehnica marmorata
PROIECT DIDACTIC 5-7 ani activitate matematica - „Cum este si cum nu este aceasta piesa”
Proiect Circuite Digitale
Organizarea si conducerea procesului tehnologic proiectat

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
LUCRARE DE DIPLOMA - Rolul asistentului medical in ingrijirea pacientului cu A.V.C.
Spatiul romanesc, intre diplomatie si conflict in Evul Mediu
Lucrare de diploma managementul firmei “diagnosticul si evaluarea firmei”
Lucrare de diploma Facultatea de Textile – Pielarie - Tehnologia confectiilor din piele si inlocuitori - PROIECTAREA CONSTRUCTIV TEHNOLOGICA A UNUI PR

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
Lucrare de licenta contabilitate si informatica de gestiune - politici si tratamente contabile privind leasingul (ias 17). prevalenta economicului asupra juridicului
Lucrare de licenta educatie fizica si sport - sistemul de selectie in jocul de handbal pentru copii de 10-11 ani in concordanta cu cerintele handbalul
Lucrare de licenta - cercetare si analiza financiara asupra deseurilor de ambalaje la sc.ambalaje sa
LUCRARE DE LICENTA - Asigurarea calitatii la firma Trans

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
Lucrare atestat informatica - „administrarea gradinii botanice”
Lucrare atestat Tehnician operator tehnica de calcul - Sursa de tensiune cu tranzistoare npn
ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
Proiect atestat tehnician in turism - carnaval la venezia

CALITATEA ȘI MANAGEMENTUL IN INDUSTRIA TURISMULUI
PROIECT LA AMENAJARE TURISTICA PROPUNEREA UNEI AMENAJARI TURISTICE A COMUNEI OLCEA, LOCALITATEA OLCEA
OFERTA SI CEREREA TURISTICA A S.C. COMPLEX "CENTRAL" S.A.
Cultura si traditiile romanesti - factori de atractivitate in turismul rural romanesc
PROIECT LICENTA TURISM - MONOGRAFIA COMUNEI GRADISTEA DIN JUDETUL CALARASI
FACTORII APARITIEI SI DEZVOLTARII FENOMENULUI TURISTIC
Turismul in Romania
PROIECT TEHNOLOGII HOTELIERE BEST WESTERN INTERNATIONALTermeni si conditii
Contact
Creeaza si tu