Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice
Acasa » didactica » comunicare si relatii publice
Care sunt functiile Relatiilor Publice?

Care sunt functiile Relatiilor Publice?


Care sunt functiile Relatiilor Publice?

In general, Relatiile Publice ale unei organizatii prezinta doua functii majore, si anume: o functie de management si o functie de comunicare.

Astfel, Relatiile Publice reprezinta  o functie a managementului, care ajuta la realizarea obiectivelor organizationale, definesc filosofia si faciliteaza schimburile organizationale  (O.W. Baskin, C.A. Aronoff, 1992).

In opinia Public Relations Society of America, ca functie a managementului, Relatiilor Publice circumscriu urmatoarele:

anticiparea, analizarea si interpretarea opiniei publice, a atitudinilor si elementelor ce pot avea un impact, pozitiv sau negativ, asupra operatiunilor si planurilor organizatiei.

consilierea conducerii, la toate nivelurile, cu privire la politica decizionala, cursul evenimentelor si comunicare, luand in considerare efectul lor public si responsabilitatile sociale si cetatenesti ale organizatiei.cercetarea, coordonarea si evaluarea continua prin programe de actiune si comunicare pentru a obtine informarea si sprijinul publicului, elemente necesare atingerii cu succes a obiectivelor organizatiei. Aceste programe pot include tehnici financiare si de marketing, colectare de fonduri, relatii guvernamentale, cu comunitatea si/sau cu angajatii, precum si alte tipuri de programe.

Totodata, Relatiile Publice se definesc ca fiind "managementul comunicarii dintre o organizatie si publiurile ei" (Grunig, 1984, Newsom, Turk, Kruckeberg, 2003:48-49). Din aceasta perspectiva, in mod traditional, au fost desemnate trei functii pentru relatiile publice. Unul dintre punctele de vedere sustine ca Relatiilor Publice servesc la controlarea publicurilor, directionand ceea ce gandesc oamenii pentru a satisface nevoile sau dorintele unei organizatii.

Un alt punct de vedere sustine ca functia Relatiilor Publice este sa raspunda publicurilor, sa reactioneze la evolutiile, la problemele sau la initiativele membrilor publicurilor.

Un al treilea punct de vedere sustine ca functia Relatiilor Publice este crearea unor relatii mutual benefice intre toate publicurile pe care le are o organizatie, cultivand schimburi armonioase intre diferite publicuri ale organizatiei (Newsom, Turk, Kruckeberg, 2003:39)

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.