Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice
Acasa » didactica » comunicare si relatii publice
Relatiile autoritatilor publice cu cetatenii

Relatiile autoritatilor publice cu cetatenii
Relatiile autoritatilor publice cu cetatenii.

Relatiile care se stabilesc intre autoritatile publice si cetateni pot fi: relatii de cooperare (colaborare); relatii de utilizare a serviciilor publice (deci, de prestatie din partea administratiei catre cetateni); relatii de autoritate (sau de subordonare a cetatenilor fata de autoritatile si institutiile publice).

- relatiile de cooperare intre autoritatile si institutiilor publice si cetateni ocupa ponderea cea mai mare, atat sub raportul continutului cat si al valorii sale. Exprima participarea directa a cetatenilor la rezolvarea treburilor publice. Ele pot fi grupate in:- relatii de cooperare directa, in care cetatenii, in mod individual sau colectiv, participa la rezolvarea unei probleme de interes general, la finalizarea unei actiuni etc.

- relatii de cooperare indirecta, in care cetatenii sprijina actiunea autoritatii publice fara sa participe in mod direct la ea

- relatia de prestari de servicii ale administratiei publice catre cetateni:administratia publica nu se limiteaza doar la organizarea vietii sociale a comunitatii ci ea organizeaza o gama variata si complexa de servicii publice in favoarea cetatenilor.

- relatiile de autoritate, sunt determinate de vointa unilaterala a autoritatilor publice in virtutea faptului ca nu este necesar acceptul celor care sunt chemati sa participe la aceste relatii. Aceasta nu exclude posibilitatea cetateanului de a-si spune punctul de vedere asupra modului cum urmeaza sa se stabileasca sau sa se desfasoare relatia respectiva. Aceste relatii, din punct de vedere juridic, pot fi stabilite prin legi si prin decizii administrative.


Politica de confidentialitatecreeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.