Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice
Acasa » didactica » comunicare si relatii publice
Tipurile de comunicare

Tipurile de comunicare


Tipurile de comunicare.

Literatura de specialitate distinge o mare varietate de forme ale comunicarii, oferita de diversitatea criteriilor de clasificare a acestora. Acestea se regasesc, intr-o forma sau alta, in urmatoarele tipuri:

- comunicarea intrapersonala: se refera la felul in care comunicam cu noi insine. In cadrul acestui tip de comunicare se construiesc intelesuri si se evalueaza conexiunile inverse.

-comunicarea interpersonala: se refera la comunicarea cu cei din jurul nostru, in care fiecare se adreseaza fiecaruia, intr-o forma formala si structurata sau intr-o forma informala si nestructurata. In astfel de comunicare vorbim cu una sau mai multe persoane si lucram de la egal la egal. Are urmatoarele trasaturi: intalnirea fata in fata; particularizarea rolurilor participantilor (implica persoane cu roluri diferite); comunicarea se produce in ambele sensuri.- comunicarea in grup restrans: se refera la comunicarea cu trei sau mai multe persoane. In acest caz: se lucreaza impreuna pentru a se ajunge la un consens; se stabileste o anumita convingere de grup; se lucreaza impreuna cu alti pentru a rezolva probleme.

- comunicarea publica:se refera la comunicarea cu grupuri mari. Este tipul de comunicare de care oamenii se tem cel mai mult. Cand comunicam in acest fel, ne caracterizeaza urmatoarele actiuni: suntem angajati in relatia vorbitor-auditor si, primim mai multe conexiuni inverse.

- comunicarea in masa: presupune comunicarea prin mass - media. Acest tip de comunicare implica urmatoarele: comunicarea se face prin intermediul radioului, televiziunii, filmelor, ziarelor, revistelor etc.; vorbitorul si auditorul sunt izolati si, astfel, conexiunea inversa este limitata.

In cadrul acestor tipuri de comunicare, dar mai ales in cea interpersonala, regasim comunicarea verbala, comunicarea nonverbala si comunicarea scrisa.

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.