Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale unice
Acasa » familie » alimentatie nutritie
ALUATUL FLUID

ALUATUL FLUID
ALUATUL FLUID

Acest produs este afanat mecanic si se obtine prin coacerea unor aluaturi moi, in care s-au introdus prin agitare intensa, respectiv prin batere, mari cantitati de aer.

Pentru fabricarea produselor afanate mecanic se utilizeaza faina, zahar, oua, margarina si o serie de alte materii pentru obtinerea gustului, mirosului si a aspectului dorit.

Tehnologia acestor produse se bazeaza in cea mai mare masura pe insusirea pe care o are albusul de ou si pe care o imprima compozitiei aluatului, si de a ingloba si retine bulele de aer.

Prepararea aluatului fluid are specific inspumarea. In acest scop, la inceput, se ia jumatate din cantitatea de ou si se introduce in cuva batatorului, cu care se agita intens la viteza maxima a bratului de amestecare, timp de 15 - 20 min., pana se obtine o prima inspumare a compozitie.

O inspumare mai buna se realizeaza daca, in aceasta prima faza, se folosesc numai albusurile de oua.

Apoi se introduc in cuva : zaharul, mierea, apa si alte materi, care prin caracteristicile lor de fluiditate se inglobeaza repede,formand o compozitie lejera.

Aceasta faza a amaestecarii dureaza 2 - 3 min. si se incheie cand se obtine omogenizarea.

In faza urmatoare se adauga cantitatea de faina si substantele afanatoare ce vor suplimenta porozitatea prin afanare chimica, precum si celelalte materii stabilite in reteta de fabricatie.

SCHEMA TEHNOLOGICA A ALUATULUI FLUID

OUA 

SARE

 Politica de confidentialitatecreeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.