Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale unice
Acasa » familie » alimentatie nutritie
Amine biogenice in peste. Cromatografie ionica.

Amine biogenice in peste. Cromatografie ionica.


Amine biogenice in peste. Cromatografie ionica.

Cat de proaspat este pestele ?

Aminele biogenice pot fi gasite intr-o mare varietate de alimente, de exemplu peste, carne, otet, branza si alte alimente fermentate.

Ingestia de cantitati mici (max. 10mg) de amine biogenice este daunatoare. Consumate in cantitati mari (1000 mg si mai mult) pot determina otraviri grave. Aminele biogenice (in peste in principal histamina, putrezina si cadaverina) reprezinta un indicator de prospetime a pestelui. Ele se formeaza in timpul degradarii proteinelor din peste.

Analiza aminelor biogenice prin cromatografie ionica.Determinarea aminelor biogenice prin detectie UV dupa derivarea cu dansil-clorura si separarea de coloana faza inversa consuma foarte mult timp.

De aceea, pentru controlul calitatii pestelui, s-a format procedura cromatografica ionica, utilizand detectia conductivitatii.

Dimetilamina ( DMA), trimetilamina (TMA), N-oxid de trimetilamina (TMAO), histamina, putrezina si cadaverina pot fi determinate simultan. Aceasta procedura nu reclama o derivare elaborata.

O trusa pentru testarea a 10 mostre de peste este fabricata de Sigma- Aldrich Chemie GmbH. Trusa, in colaborare cu Metrohm, include precoloana IC, solutii standard si alte repere.

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.