Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice
Acasa » familie » arta cultura
Materiale neconventionale - Referat

Materiale neconventionale - Referat

Materiale neconventionale - ReferatNECONVENTION'AL, -A, neconventionali, -e, adj. 1. Care nu este conventional (1). 2. (Despre arta) Care nu se supune conventiilor, canoanelor; original. ** (Despre caracter, fire etc.) Plin de naturalete, spontan. 3. (Despre surse de energie) Care nu a fost impus prin folosire indelungata, [Pr.: -ti-o-] - Ne- + conventional.
neconvention'al adj. m. Conventional .


Patrick Dougherty - crengiPatrick Dougherty a confectionat din crengi divese forme chiar si cladiri,acestea fiind 100% ecologice si cu un aspect deosebit,crengile sunt colectate de pe sit sau din apropiere fara a dauna spatiului verde.Materialele ecologice sunt folosite in amenajarile peisagere si ca material neconventionale .

 

Steven Siegel, To see Jennie smile, foloseste material 100% ecologice.Lucrarile lui includ peisaje , viata , evolutia mestesugului , si procesul de creativitate in general. El a creat sculpturi care exploreaza cicluri de constructie si descompunerea peisajului.

Beach Blocks 2009 Sirolo, Italy2008 Mirabel, Canada paper

Tyree Guyton

Guyton a creat Proiectul Heidelberg ca un proiect de reinnoire urbana, transformand o sectiune din Detroit dintr-un loc unde oamenii s-au temut sa mearga la o expozitie de arta pe care oamenii doreau sa viziteze.
James May

a amenajat o gradina neobisnuita unde a folosit plastilina colorata,aceasta gradina a fost amenajata pentru festivalul de flori"Chelsea flower show 2009".Pentru a reusi sa amenajeze aceasta gradina James s-a adresat oamenilor sa particepe si ei la confectionarea florilor,arborilor etc. din plastilina.

Dale Chihuly

Lucrarile lui impresioneaza uneori prin dimensiuni, alteori prin forme sau culori, dar de fiecare data atrag atentia trecatorilor. Unele sunt inspirate din lumea organica si par structurii vii care isi extind ramificatiile in incercarea de a ocupa fiecare coltisor liber, alteori raceala sticlei mate te tintuieste, nelasandu-ti loc de scapare. Chihuly a studiat design si arhitectura, iar prin 1965 a fost captivat de arta sticlarilor si s-a inscris la cursuri la Universitatea din Wisconsin, la primul curs de sticlarie infiintat in Statele Unite. Dupa ce si-a luat diploma in sculptura s-a inscris la un curs de ceramica la Rhode Island School of Design. Ani mai tarziu, in 1971, a fondat Pilchuck School din Stanwood, Washington, un studio unde artisti cu pregatiri diverse se puteau intalni si colabora. Primele lui creatii erau instalatii de marimea unor incaperi si erau inspirate din lumea plantelor, compuse in asa fel incat sa para ca au crescut singure. Chihuly isi prezinta lucrarile, camuflate in mediul inconjurator, atrage mereu atentia si aprecierile criticilor de arta si nu numai. Evolutia lucrarilor parea oarecum previzibila, continua juxtapunere cu natura trebuia sa se extinda intr-o contopire finala, iar acum instalatiile precum cea de la Marlborough Gallery, New York (2004) sunt veritabile gradini, chiar daca sunt facute din sticla.

Alte exemple de gradini din sticla sau de obiecte care infrumuseteaza anumite spatii verzi sunt : Atlanta Botanical Garden , Bowman Garden , Fairchild Tropical Botanic Garden , Franklin Park Conservatory Garfield Park Conservatory , Missouri Botanical Garden , New York Botanical Garden , Phipps Conservatory , Royal Botanic Gardens, Kew .
Franklin Park Conservatory

New York Botanical GardenGarfield Park Conservatory Fairchild Tropical Botanic GardenKitty Wales - materiale reciclabile

Artista a creat desene, sculpturi si instalatii care s-au bazat pe observatii din viata animalelor.Materialele folosite de ea sunt salvate din viata de zi cu zi.

'Living Room', un jardin expérimental conçu par Bernard St-Denis avec Peter Fianu, architecte, pour le Festival international des jardins de Métis.Televizorul si canapiaua sunt obiecte ce tin de interiorul casei,autorul a incercat sa le incadreze in peisaj astfel a creat un living in aer liber.Reflectoare suspendate,aceste materiale sustin conceptul artistului. REFLECTÓR, reflectoare, Parte a unui dispozitiv de iluminat sau a unui proiector care, folosind fenomenul reflexiei regulate sau difuze, dirijeaza fluxul luminos al unei surse de lumina pe o anumita direcție sau intr-o anumita zona mai intinsa; p. ext. aparat inzestrat cu un asemenea dispozitiv. ♦ Oglinda concava care reflecta lumina intr-o direcție voita .Element component al unor antene in scopul maririi directivitații lor. - Din fr. réflecteur.


Sarah-Jane van der Westhuizen - metal reciclat

Aceste obiecte de arta sunt create din piese de masini vechi, metal reciclat , si orice ar putea ajunge pe mainile artistei.Artista si a instalat multe sculpturi ca acestea peste tot in Europa.

Bibliografie :

(http://www.stickwork.net)

*(http://www.stevensiegel.net/)

*(http://www.webdesignerdepot.com)

Politica de confidentialitatecreeaza.com logo mic.com Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
PROIECT DE LECTIE CLASA A II-A, Educatie plastica, Tehnica marmorata
PROIECT DIDACTIC 5-7 ani activitate matematica - „Cum este si cum nu este aceasta piesa”
Proiect Circuite Digitale
Organizarea si conducerea procesului tehnologic proiectat

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
LUCRARE DE DIPLOMA - Rolul asistentului medical in ingrijirea pacientului cu A.V.C.
Spatiul romanesc, intre diplomatie si conflict in Evul Mediu
Lucrare de diploma managementul firmei “diagnosticul si evaluarea firmei”
Lucrare de diploma Facultatea de Textile – Pielarie - Tehnologia confectiilor din piele si inlocuitori - PROIECTAREA CONSTRUCTIV TEHNOLOGICA A UNUI PR

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
Lucrare de licenta contabilitate si informatica de gestiune - politici si tratamente contabile privind leasingul (ias 17). prevalenta economicului asupra juridicului
Lucrare de licenta educatie fizica si sport - sistemul de selectie in jocul de handbal pentru copii de 10-11 ani in concordanta cu cerintele handbalul
Lucrare de licenta - cercetare si analiza financiara asupra deseurilor de ambalaje la sc.ambalaje sa
LUCRARE DE LICENTA - Asigurarea calitatii la firma Trans

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
Lucrare atestat informatica - „administrarea gradinii botanice”
Lucrare atestat Tehnician operator tehnica de calcul - Sursa de tensiune cu tranzistoare npn
ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
Proiect atestat tehnician in turism - carnaval la venezia

La tinta - teatru
INCEPUTURILE APARITIEI STOICISMULUI
Cimitire. Ogoare din care intr-o buna zi vor rasari oameni.
Istoria in piatra a Sulinei
Interculturalitatea
Arta ceramica
Traditii si obiceiuri folclorice din zona maramures
Dramaturgia - structura operei dramaticeTermeni si conditii
Contact
Creeaza si tu