Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale unice
Acasa » familie » asistenta sociala
Definirea abandonului

Definirea abandonului


Definirea abandonului

Fiind un cuvantde origine franceza, sensul termenului se impune a fi clarificat dupa dictionarele frantuzesti. Astfel, conform dictionarului Robert Etymologique "abandon", este un substativ masculin care provine din termenul franc "ban", de origina gotica. "Ban" s-a transformat apoi in vechea franceza in "a bandon" semnificand "la discretia cuiva", "la bunul plac al unei persoane". Prefixul "a " este privativ si, in acest sens, o femeie care isi abandoneaza copilul pierde orice drept asupra acestuia.

Le Petit Robert arata ca "abandonul " este actiunea de a renunta, de a parasi, de nu se mai ocupa de, de a lasa ceva sau pe cineva la discretia unei/unor persoane.

Dictionarul Quillet Elammarion afirma ca: "abandon" semnifica a incredinta, a oferi ceva sau pe cineva altuia.Se poate afirma ca explicatiile sunt contradictorii mergad in doua directii diferite - un sens este cel de a incredinta, a da, a oferi si un altul cu conotatii mult mai negative este de a parasi, a neglija, a arunca, a renunta.Alexiu, Teodor Mircea, op. cit., pag. 6.

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.