Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice


Acasa » familie » asistenta sociala
SALVATI COPIII - Prevenirea transmiterii tuberculozei in randul copiilor

SALVATI COPIII - Prevenirea transmiterii tuberculozei in randul copiilor
ANEXA 1 la ACORDUL DE SUB-GRANT

Descrierea Proiectului

Numele Implementatorului

SALVATI COPIII
Titlul Proiectului

Prevenirea transmiterii TB in randul copiilor si tinerilor strazii prin educatie pentru sanatate

  1. Sumarul proiectului 

(aproximativ 1/2 pagina)

Proiectul intentioneaza mobilizarea si dezvoltarea de resurse in vederea protejarii impotriva TB, prin programe educationale, a uneia dintre categoriilor de populatie vulnerabila – copiii/tinerii strazii si familiile acestora. Proiectul va fi implementat in colaborare cu comunitatile carora li se adreseaza, cu Programul National de Control al Tuberculozei, cu unitati medicale, cu directii generale de asistenta sociala si protectia copilului si organizatii neguvernamentale.

Persoanele fara adapost, copii, tineri si adulti, reprezinta una dintre categoriile de populatie vulnerabile la TB mentionate in strategia “Stop TB” si in alte documente ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii ca si grup care necesita atentie speciala. Viata pe strada influenteaza in mod direct starea de sanatate, determinand multe probleme de sanatate, atat mentale cat si fizice. Cunoscuta ca o boala favorizata de conditiile de viata precare, se presupune ca TB are o incidenta mai mare in randul persoanelor fara adapost decat in randul populatiei generale. Exista o serie de factori care fac acest grup vulnerabil la transmiterea TB: lipsa accesului la serviciile medicale, lipsa facilitatilor sanitare, conditiile precare de viata (ventilatie si iluminare slabe, supraaglomerare), imunitate slaba cauzata de alimentatia saraca, consumul de droguri si de alcool, starea de sanatate generala precara, slaba complianta la tratament.

Proiectul isi propune sa reduca incidenta TB in randul copiilor/tinerilor strazii si familiilor lor prin cresterea gradului de constientizare al acestora fata de boala, cu ajutorul suportului oferit de profesionistii din domeniul social si medical si al comunitatilor de provenienta. Vor fi sustinute sesiuni de informare despre TB atat de catre personalul proiectului, cat si de mediatorii instruiti. La randul lor, profesionistii din institutii care lucreaza cu acest grup tinta, instruiti in cadrul proiectului vor contribui mai departe la prevenirea TB.

Impreuna cu celelalte doua proiecte pe care Salvati Copiii le va implementa (Detectarea la timp si tratamentul de succes al cazurilor si Asistenta sociala si consiliere psihologica), acest proiect reprezinta o strategie integrata pentru acordarea serviciilor necesare de prevenire, diagnostic si tratament, precum si de suport psiho-social necesar pentru a asigura finalizarea la timp si cu succes a terapiei TB.

Aria de implementare a proiectului va include Bucurestiul, imprejurimile sale si alte trei judete (selectate in urma consultarii Programului National de Control al Tuberculozei), in functie de criterii ce tin de marimea grupului tinta si incidenta TB.

  1. Scopul si obiectivele proiectului

(obiectivele trebuie sa fie specifice, masurabile, realizabile, realiste si definite in timp)

Obiectivul general:

Reducerea transmiterii TB in randul copiilor/tinerilor strazii si familiilor lor prin programe educationale

Obiective specifice:

Obiectivul 1: Pana la sfarsitul celui de-al patrulea trimestru va fi realizat si multiplicat in 600 de exemplare raportul de cercetare privind cunostintele, atitudinile si practicilor copiilor/tinerilor strazii si familiilor lor in ceea ce priveste TB.

Obiectivul 2: Pana la sfarsitul celui de-al treilea trimestru vor fi realizate 11 333 de flyere si 2000 de postere pentru copiii strazii si adulti si 2500 de brosuri pentru profesionisti. In trimestrul al saselea flyerele vor fi reeditate in 9 333 de exemplare

Obiectivul 3: Pana la sfarsitul celui de-al doilea an, 1000 de copii/tineri ai strazii si familiile lor vor fi informati si educati in ceea ce priveste TB

Obiectivul 4: Pana la sfarsitul celui de-al doilea an, 115 profesionisti din domeniul social si medical vor fi instruiti in ceea ce priveste TB si metodele de interventie in munca cu copiii/tinerii strazii si familiile lor.

  1. Grupul tinta deservit / beneficiarii proiectului

Beneficiarii directi

Copiii/tinerii strazii si familiile lor

Grupuri-tinta intermediare

Personalul din DGASPC-uri, ONG-uri care dezvolta programe pentru copiii-tinerii strazii si unitati medicale partenere;

Mass-media si opinia publica

Societatea

Structura grupului tinta

In ceea ce priveste copiii si tinerii care traiesc in strada, folosind criteriul relatiei cu familia si criteriul varstei, se pot distinge mai multe categorii:

I. Copiii care traiesc numai in strada si care nu au legaturi cu familia sau cu institutia de ocrotire

Acesti copii traiesc permanent in strada si supravietuiesc printr-o adaptare continua la regulile inumane ale strazii. Isi procura bani prin munca, cersit, prostitutie sau furturi marunte. Atitudinea fata de familie e confuza sau se caracterizeaza prin indiferenta. Starea lor de igiena si sanatate e total improprie, iar comportamentul e puternic marcat de mediul strazii. Pot fi intalniti in canale, statii de metrou, santiere abandonate etc. Aproape toti consuma “aurolac”, alcool si tutun, o parte dintre ei declarand ca ar dori “sa ia heroina”. Relatia cu scoala este inexistenta, singurele activitati scolare la care au acces sunt cele din cadrul centrelor de zi ale DGASPC-urilor sau ONG-urilor.

II. Copiii care muncesc in strada si care se intorc de regula zilnic in familiile lor

In general, acestia nu frecventeaza scoala, cazurile de analfabetism fiind des intalnite. Se afla ziua in strada (mare parte obligati de parinti) incercand sa castige bani prin cersit sau alte activitati (spalat de masini, vanzare de marfuri, incarcat/descarcat marfuri, colectare de obiecte reciclabile, furturi sau prostitutie). De regula, seara se intorc in familiile lor cu banii castigati. Prezinta un risc ridicat de abandon definitiv al caminului familial. Consumul de droguri e limitat, dar contactele zilnice cu copiii strazii „permanenti” i-au determinat pe unii sa experimenteze “trasul din punga”. Pot fi intalniti in metrou, in zonele centrale si aglomerate, la intersectii, in marile magazine, in depozite sau angro-uri.

III. Tinerii care traiesc in strada

Prezenta lor in strada este urmarea esecurilor de reintegrare ale institutiilor guvernamentale sau neguvernamentale din trecut. Peste jumatate dintre ei au depasit cinci ani de viata in strada. Desi nu mai sunt copii din punct de vedere fizic si legal, depasind vardta de 18 ani, sunt asimilati, in continuare, copiilor strazii. De regula, ei sunt liderii grupurilor de copii ai strazii, “fac” regulile si ofera “protectie” si sprijin celorlalti membri. Consumul de droguri a devenit in ultimii ani o problema serioasa, trecandu-se de la aurolac la droguri tari, cum ar fi heroina, acum populara si cautata in randul lor atunci cand reusesc sa stranga suficienti bani. Supravietuiesc din diverse munci (in general, munci grele), cersit sau furturi, iar adaposturile sunt total insuficiente. Tinerii pot fi vazuti in canale, statii de metrou, santiere abandonate etc.IV. Copii care traiesc cu parintii in strada

Pauperizarea accentuata a populatiei din ultimii ani a condus la pierderea locuintelor de catre unele familii care au ajuns sa traiasca impreuna cu copiii sub cerul liber sau in adaposturi improvizate in baraci, santiere abandonate, locuinte ocupate abuziv etc. Parintii supravietuiesc cersind impreuna cu copiii lor sau prin alte munci prestate de copii.

  1. Strategiile si metodele preconizate in atingerea obiectivelor proiectului

(ex. outreach, traning, cercetare)

Pentru atingerea obiectivelor proiectului vor fi folosite trei tipuri majore de metode:

a)      Cercetare cu privire la cunostintele, atitudinile si practicile existente in cadrul populatiei tinta in ceea ce priveste TB la inceputul si la sfarsitul interventiei.

b)      Outreach in vederea informarii si educarii copiilor, tinerilor strazii si familiilor lor in ceea ce priveste TB.

c)      Training pentru profesionisti din domeniul social si medical in ceea ce priveste TB si metodele de lucru cu grupul tinta

  1. Activitatile planificate pentru realizarea proiectului

(Mentionate in ordine cronologica, numerotate – ex. A1, A2, A3, A4 etc. si detaliate astfel: descrierea activitatii, rezultatele asteptate si bugetul estimat al activitatii)

Activitatea 1 – Organizarea proiectului si activitati de suport

Activitatea 1.1. Selectarea ariilor de implementare a proiectului

Vor fi selectate ariile de implementare a proiectului in urma consultarii Programului National de Control al Tuberculozei. Criteriile care vor fi avute in vedere sunt: incidenta TBC, existenta si marimea grupului tinta, capacitatea organizationala pentru fiecare arie.

Activitatea 1.2. Detalierea planului de lucru si bugetului proiectului

Coordonatorul de proiect va detalia planul de lucru si bugetul proiectului, defalcandu-le intre cele patru arii de implementare. Detalierea planului de lucru se va realiza dupa consultarea reprezentantilor filialelor Salvati Copiii care vor implementa proiectul, iar detalierea bugetului va fi realizata in colaborare cu economistul angajat.

Activitatea 1.3. Administrarea proiectului

In vederea bunei desfasurari a activitatilor proiectului, se vor efectua cheltuieli administrative pentru comunicatii, electricitate, papetarie, produse de igiena.

De asemenea, va fi asigurat transportul asistentilor sociali in comunitati, precum si la institutiile partenere.

Activitatea 1.4. Intalniri de lucru ale echipei

Lunar, in Bucuresti vor avea loc intalniri de lucru ale echipei de implementare, iar in filiale intalniri ale coordonatorilor locali cu ceilalti profesionisti din organizatie implicati in derularea proiectului. In cadrul primelor intalniri se vor discuta aspecte legate de adaptarea procedurilor de lucru din cadrul organizatiei, instrumentele si planul de lucru al proiectului. Ulterior, temele de discutie se vor centra pe activitatile realizate si nerealizate, obstacolele intampinate si modalitati de depasire a acestora, activitatile planificate pentru perioada urmatoare.

De asemenea, vor avea loc intalniri periodice cu consultantii contractati.

Pentru aceste intalniri se vor efectua cheltuieli de protocol.

Perioada: Q1-Q8

Rezultate: - organizarea proiectului

- adaptarea procedurilor interne

- detalierea planului de lucru si bugetului proiectului

Indicatori generali: - 4 arii de implementare a proiectului selectate

- planul de lucru defalcat intre cele trei arii de implementare

- bugetul defalcat intre cele trei arii de implementare

Activitatea 2 – Angajarea si formarea echipei de implementare a proiectului

Activitate 2.1. Recrutarea personalului proiectului

Echipa de implementare a proiectului va fi constituita dintr-un coordonator de proiect, 6 asistenti sociali – 3 in Bucuresti (2 full-time si 1 part-time) si 3 in celelalte trei arii de implementare (coordonatori locali), 1 psiholog, 1 asistent medical, 1 economist. Echipa de implementare va asigura interventia si in cadrul celorlalte doua proiecte pe care le implementeaza Salvati Copiii.

Activitate 2.2. Formarea personalului proiectului

Echipa de implementare a proiectului va fi instruita in cadrul unui curs de formare care va dura trei zile – 21 ore. La curs vor participa si alti profesionisti care se vor implica in derularea proiectului (asistenti sociali si psihologi angajati in alte proiecte ale organizatiei avand acelasi grup tinta).

Pentru elaborarea curriculei de curs (30 ore) si sustinerea cursului de instruire vor fi contractati consultanti in domeniul TB. Curicula va aborda urmatoarele teme:

a/ TB - transmitere, semne si simptome generale, identificarea cazurilor;

b/ TB - sustinerea aderentei la tratament;

c/ TB - prevenire;

d/ metode si tehnici de interventie in munca cu copiii/tinerii strazii si parintii lor (asistenta sociala stradala, activitati educative, integrarea in centre de zi/adaposturi/centre rezidentiale, activitati recreative, lucrul cu peer-educatori, etc.);

e/ masuri de lucru in siguranta in activitatile de outreach;

f/ aspecte tehnice legate de raportare, atat narativa, cat si financiara, instrumentele de lucru ale proiectului, respectarea bugetului si proceduri de achizitii, planificarea activitatilor in timp, monitorizare si evaluare, proceduri de comunicare, etc. Acestea se vor referi la toate cele trei proiecte implementate de Salvati Copiii. Prezentarea acestora va fi realizata de coordonatorul si de economistul proiectului.

Consultantii, impreuna cu coordonatorul, vor elabora raportul cursului.

Activitate 2.3. Seminar tehnic cu personalul proiectului

In anul II al proiectului va avea loc un seminar tehnic la care vor participa membrii echipei de implementare a proiectului si ceilalti profesionisti din cadrul organizatiei implicati in derularea proiectului. In cadrul seminarului se vor discuta aspecte legate de implementarea proiectului, progresele realizate, modele de bune practici, dificultatile intampinate si modalitatile de depasire a acestora. Durata acestuia va fi de trei zile.

Perioada: Q1-Q8

Rezultate angajarea personalului necesar conform legislatiei in vigoare

formarea echipei de implementare a proiectului si a altor profesionisti angajati in proiecte ale organizatiei avand acelasi grup tintaIndicatori generali: 15 profesionisti instruiti

Activitatea 3 - Realizarea de parteneriate

Activitatea 3.1. Realizarea de parteneriate

In fiecare din cele 4 arii de implementare a proiectului vor fi incheiate parteneriate cu directii generale de asistenta sociala si protectia copilului, ONG-uri care deruleaza programe avand ca grup tinta copiii si tinerii strazii, cu unitati medicale (cabinete medicale individuale, dispensare de pneumoftiziologie, spitale etc.), cu alte institutii relevante, in functie de nevoile identificate in plan local.

Activitatea 3.2. Intalniri de lucru cu partenerii proiectului

Vor fi organizate intalniri de lucru periodice cu partenerii in care se va discuta despre metodologia proiectului, posibilitatile de cooperare intre agentia de implementare si parteneri, identificarea de comunitati/locatii cu risc ridicat, rezultatele obtinute, obstacolele intampinate si modalitati de depasire a acestora.

Perioada: Q1-Q6

Rezultate: - stabilirea cadrului general de colaborare cu institutiile partenere

- imbunatatirea permanenta a modalitatilor de colaborare

Indicatori filiala: - 5 parteneriate

- 4 intalniri cu partenerii proiectului

Activitatea 4 – Informarea-educarea copiilor/tinerilor strazii si familiilor acestora

Informarea beneficiarilor cu privire la TB va fi realizata in Bucuresti de echipa multidisciplinara alcatuita din asistenti sociali, psiholog, asistent medical. In celelalte trei arii, informarea va fi realizata de coordonatorul local - asistent social.

Pe langa personalul proiectului, educatorii intre egali instruiti in acest sens vor informa beneficiarii.

Activitatea 4.1. Selectarea de zone/locatii

Pe parcursul derularii proiectului vor fi selectate zone/locatii in care se vor desfasura activitati de informare cu copiii si tinerii strazii (incluzand si structuri institutionale: centre de zi, centre de primire in regim de urgenta, centre rezidentiale, adaposturi pentru copiii sau adultii strazii). Acestea vor fi selectate in functie de experienta anterioara a asistentilor sociali, precum si in urma consultarii institutiilor implicate in lucrul cu copiii strazii. In acest sens, se vor realiza vizite la institutiile partenere (DGASPC-uri, ONG-uri).

Activitatea 4.2. Identificarea beneficiarilor

Vor fi facute primele vizite in comunitatile/locatiile respective. Va fi completata o fisa initiala pentru fiecare dintre acestea.

In cadrul primelor deplasari vor fi identificati beneficiarii si se va stabili o relatie cu ei.

Activitatea 4.3. Informarea-educarea copiilor/tinerilor strazii si familiilor lor

Informarea va fi realizata atat sub forma unor intalniri de grup, cat si sub forma intalnirilor individuale cu beneficiarii, incepand din trimestrul II al proiectului. Se va urmari realizarea a minim doua intalniri informative pentru fiecare grup de copii/tineri ai strazii.

Intalnirile vor fi organizate in mediul de viata al beneficiarilor: strada, comunitate si in puncte institutionale: centre de zi ale organizatiei sau institutiilor partenere, centre de primire in regim de urgenta, centre rezidentiale, adaposturi de zi si noapte. Pentru fiecare intalnire va fi realizata o lista a participantilor.

Vor fi formulate mesaje diferite pentru copii, tineri si adulti intr-un limbaj simplu si accesibil. Tematica informarii va cuprinde:

a/ TB - transmitere, semne si simptome generale, identificarea cazurilor;

b/ TB - sustinerea aderentei la tratament;

c/ TB - prevenire;

d/ posibilitatea accesului la diagnostic si tratament gratuit (si in situatii de lipsa a asigurarilor medicale, a actelor de identitate).

Incepand cu trimestrul IV, in realizarea sesiunilor de informare se vor folosi materialele educative produse in cadrul proiectului.

Perioada: Q1-Q8

Rezultate: - selectarea de zone/locatii cu risc ridicat in ceea ce priveste transmiterea   TB;

- informarea si educarea copiilor/tinerilor strazii si familiilor lor in ceea ce priveste TB;

Indicatori filiala: - 10 zone/locatii

- minim 220 de copii si tineri ai strazii informati si educati in ceea ce priveste TB;

Activitatea 5 – Cercetare cu privire la cunostintele, atitudinile si practicile existente in ceea ce priveste TB

Cercetarea va urmari evidentierea cunostintelor, atitudinilor si practicilor copiilor/tinerilor strazii si familiilor lor din ariile de implementare a proiectului in ceea ce priveste TB. Aceasta va fi finalizata in trimestrul III, urmand ca la finalul celui de-al treilea an sa fie realizat un studiu KAP final.

Activitatea 5.1. Stabilirea metodologiei si instrumentelor de lucru

Pentru realizarea cercetarii vor fi contractati consultanti. Acestia vor stabili metodologia cercetarii si vor realiza instrumentele care vor fi folosite – chestionare in urma consultarii echipei de implementare a proiectului. Instrumentele vor fi definitivate dupa pretestarea lor in teren. (34 ore)

Activitatea 5.2. Instruirea operatorilor de teren

Vor fi selectati operatorii de teren (14 persoane). Acestia vor fi:

membrii echipei de implementare a proiectului (6 persoane),

asistenti sociali si psihologi angajati in alte proiecte ale organizatiei avand acelasi grup tinta (4 persoane) si

asistenti sociali si psihologi din institutiile partenere (4 persoane).

Operatorii de teren vor participa la o instruire cu privire la metodologia cercetarii si aplicarea instrumentelor in teren. Instruirea va dura o zi - 6 ore si va fi realizata de catre consultanti.

Aplicarea instrumentelor

Vor fi aplicate 400 de chestionare de catre operatorii de teren in toate cele 4 locatii. Crearea bazei de date si introducerea de chestionare

Consultantii vor crea baza de date a cercetarii. Operatori selectati din randul studentilor voluntari vor introduce chestionarele in baza de date.

Elaborarea raportului de cercetare

Pe baza analizelor statistice aplicate bazei de date, consultantii vor elabora raportul de cercetare (40 ore).

Multiplicarea raportului de cercetare

Raportul de cercetare va fi multiplicat in 600 de exemplare in trimestrul IV.

Perioada: Q2-Q4

Rezultate: evaluarea cunostintelor, atitudinilor si practicilor copiilor/tinerilor strazii si familiilor lor din ariile de implementare a proiectului in ceea ce priveste TBIndicatori filiala 2 operatori instruiti

75 chestionare aplicate

Activitatea 6 – Realizarea de materiale educative pentru specialisti si pentru grupul tinta

Materialele educative atat pentru grupul tinta (flyere, postere) cat si pentru specialisti (brosuri) vor fi elaborate de catre consultanti in domeniul TB care vor fi contractati in acest sens (75 ore).

Pentru materialele educative destinate grupului tinta vor fi luate in considerare concluziile preliminare ale studiului KAP. Inainte de a fi definitivate, materialele vor fi pretestate in cadrul a doua intalniri cu copii si tineri ai strazii.

Flyerele si posterele vor fi folosite in realizarea intalnirilor informative incepand din trimestrul IV.

Pentru elaborarea brosurilor destinate specialistilor vor fi organizate doua intalniri consultative cu specialisti din institutiile partenere.

Brosurile vor fi distribuite in cele 22 institutii partenere, precum si in alte institutii in functie de solicitari. Vor fi realizate liste de distributie a acestora.

Perioada: Q2-Q3

Rezultate: realizarea de materiale educative pentru specialisti si grupul tinta

Indicatori generali - 20666 flyere pentru copii si adulti

- 2,000 postere

- 2,500 de brosuri pentru profesionisti

Activitatea 7 – Instruirea profesionistilor

Vor fi organizate 5 sesiuni de instruire - 2 in Bucuresti si cate una in fiecare din celelalte trei locatii pentru 100 de profesionisti din domeniul social si medical. Vor fi selectati profesionisti din cadrul directiilor generale de asistenta sociala si protectia copilului - serviciile de asistenta sociala stradala, serviciile de urgenta, centre de zi, centre de primire in regim de urgenta, adaposturi de noapte pentru copiii sau tinerii strazii ONG-uri care deruleaza programe pentru grupul tinta ( asistenti sociali stradali, psihologi, educatori, asistenti medicali, medici), cabinete medicale individuale, dispensare de pneumoftiziologie (asistenti medicali). Criteriile de selectie a participantilor vor fi stabilite in urma consultarii partenerilor si a evaluarii nevoilor de formare existente.

Va fi folosit acelasi suport de curs ca si in cursul de formare a personalului proiectului:

a) TB - transmitere, prevenire, semne si simptome generale, identificarea cazurilor, sustinerea aderentei la tratament,

b) metode si tehnici de interventie in munca cu copiii/tinerii strazii si parintii lor (asistenta sociala stradala, activitati educative, integrarea in centre de zi/adaposturi/centre rezidentiale, activitati recreative, lucrul cu peer-educators etc.)

c/ masuri de lucru in siguranta in activitatile de outreach;

Cursurile de instruire vor avea o durata de 14 ore. In fiecare din ariile de implementare a proiectului vor fi selectate echipe de formatori pentru realizarea cursurilor de instruire (in Bucuresti vor fi contractati consultantii implicati in elaborarea curriculei de curs). La final acestia vor elabora rapoartele cursurilor.

Perioada: Q3-Q4

Rezultate: - instruirea profesionistilor din domeniul social si medical in ceea ce priveste prevenirea TB si metodele de lucru cu copiii strazii

Indicatori filiala: - 20 de profesionisti instruiti

Activitatea 8 – Instruire educatori intre egali

Pe parcursul derularii proiectului, in urma activitatilor outreach, vor fi selectati 50 de copii si adulti care vor actiona ca educatori intre egali in grupurile lor de provenienta. Acestia vor fi instruiti cu privire la TBC in cadrul unor cursuri de instruire care vor dura 2 zile. Va fi folosita o varianta simplificata a curriculei de curs pentru specialisti. Cursurile vor fi sustinute de catre membrii echipei de implementare a proiectului si alti profesionisti din cadrul organizatiei.

Educatorii intre egali vor facilita relatia asistentilor sociali cu comunitatile identificate, vor informa beneficiarii cu privire la TB, contribuind, de asemenea, si la directa observare a tratamentului pentru bolnavii aflati in faza de continuare a tratamentului.

Perioada: Q3, Q5

Rezultate: - instruirea educatorilor intre egali in ceea ce priveste prevenirea TB

Indicatori filiala: - 10 educatori intre egali instruiti

Activitatea 10 – Monitorizare, evaluare

Va fi folosit urmatorul mecanism de monitorizare si evaluare a proiectului:

Fiecare coordonator local va transmite rapoarte trimestriale coordonatorului national al proiectului.

Trimestrial, vor fi intocmite rapoarte de progres si vor fi transmise catre PR; coordonatorul national al proiectului va intocmi aceste rapoarte pe baza rapoartelor coordonatorilor locali si membrilor echipei de implementare a proiectului din Bucuresti;

De asemenea, coordonatorul national al proiectului va intocmi si va transmite la PR rapoarte de activitate anuale;

In fiecare locatie se vor organiza permanent intalniri cu echipa/voluntarii si partenerii pentru a dezbate si depasi posibilele obstacole;

Vor fi facute vizite de monitorizare in filiale de catre coordonatorul national al proiectului;

La inceputul proiectului si la finalul fazei a II-a vor fi realizate cercetari cu privire la cunostintele, atitudinile si practicile persoanelor din grupul tinta cu privire la TB.

Perioada: Q3- Q8

Rezultate:

Indicatori filiala - 8 rapoarte trimestriale si 2 rapoarte anuale intocmite si transmise catre PR
Politica de confidentialitate.com Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 Proiect didactic Clasa: a-IX-a, Luarea deciziilor
 PROIECT DIDACTIC 3-5 ani dezvoltarea limbajului si a comunicarii orale - „Cine face, ce face”
 PROIECT MOTOR ASINCRON - Determinarea parametrilor schemei echivalente si a caracteristicilor de functionare in regim stabilizat de la gol la sarcina
 TEMA DE PROIECTARE - arbore de masina rotativa

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 PROIECT DE DIPLOMA CHIRURGIE ORO-MAXILO-FACIALA - SUPURATIILE LOJELOR PROFUNDE DE ETIOLOGIE ODONTOGENA
 Relatiile diplomatice dintre Romania si Austro- Ungaria din a doua jumatate a secolului al XIX-lea
 LUCRARE DE DIPLOMA MANAGEMENT - MANAGEMENTUL CALITATII APLICAT IN DOMENIUL FABRICARII BERII. STUDIU DE CAZ - FABRICA DE BERE SEBES
 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 Lucrare de licenta contabilitate si informatica de gestiune - politici si tratamente contabile privind leasingul (ias 17). prevalenta economicului asupra juridicului
 LUCRARE DE LICENTA - FACULTATEA DE EDUCATIE FIZICA SI SPORT
 Lucrare de licenta - cercetare si analiza financiara asupra deseurilor de ambalaje la sc.ambalaje sa
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 Atestat la informatica cu tema “gestionarea unui magazin de confectii”
 Proiect atestat electrician constructor - tehnologia montarii instalatiilor electrice interioare
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 ATESTAT PROFESIONAL TURISM SI ALIMENTATIE PUBLICA, TEHNICIAN IN TURISM

ROLUL ASISTENTEI SOCIALE IN CONSOLIDAREA NUCLEULUI FAMILIAL
Cercetare cu privire la familie si rolul ei in societate
SARACIA COPILULUI IN ROMANIA
Proiect asistenta sociala „Clementa usureaza a inimii povara” - Reintegrarea in societate a delincventilor majori ce au infaptuit infractiuni minore
Asistarea copilului in sistemul de protectie a copilului
COPIII STRAZII, UN FENOMEN ACTUAL
Master - violenta in familie
Circumstante ale abandonarii copilului

Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu