Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice
Acasa » familie » diverse
DIAGRAMA DE FLUX - NUTRET COMBINAT SUINE

DIAGRAMA DE FLUX - NUTRET COMBINAT SUINE


DIAGRAMA DE FLUX - NUTRET COMBINAT SUINEETAPA

PROCES

DESCRIERE

Receptie calitativa si cantitativa cereale, sroturi, fainuri proteice, premixuri si alti aditivi

Receptia calitativa si cantitativa se face de catre Comisia de Receptie formata din inginer zootehnist, contabil, sef contabil,   care preiau cerealele, sroturile, fainurile proteice, premixurile si alti aditivi dupa ce verifica actele insotitoare (Buletin de analiza organoleptic, fizico-chimic, microbiologic, de toxicitate, Aviz de insotire a marfii sau Factura fiscala, Declaratie de conformitate), durabilitatea minimala, integritatea ambalajelor, starea de igiena a mijloacelor de transport. Fiecare receptie este monitorizata in Registrul Receptii.

La fiecare lot de cereale, sroturi, fainuri proteice, premixuri si alti aditivi aprovizionat se verifica concordanta caracteristicilor cu cele trecute in Fisa Tehnica

Se face receptia cantitativa prin verificarea cantitatilor conform facturii apoi se  noteaza in Nota de Intrare Receptie si Constatare Diferente

Depozitare cereale, sroturi, fainuri proteice, premixuri si alti aditivi

Se realizeaza depozitarea materiilor prime (cereale, sroturi) in buncare prin intermediul elevatoarelor cu cupe si a snecurilor iar premixurile, fainurile proteice si alti aditivi se depoziteaza in magazii.

In depozitul de cereale si sroturi, respectandu-se conditiile de depozitare inscrise pe eticheta: maxim 25 grade C si U rel. % maxim 75-80

Depozitarea stivelor de premixuri, fainuri proteice si alti aditivi se face respectand distanta corespunzatoare intre perete si stiva de minim 0,20 m, distanta intre stive de 0,50 m; asigurarea ventilatiei depozitului atunci cind sunt depasiti parametrii de depozitare

Fiecare lot de premixuri, fainuri proteice si alti aditivi furajeri sa fie identificat printr-o fisa de lot pe care sa fie specificat: termenul de valabilitate, structura fizico - chimica.

La scoaterea premixurilor, fainuri proteice si a altor aditivi furajeri din depozit se va respecta principiul primul intrat-primul iesit ( FIFO)

Spatiile de depozitare trebuie sa fie igienizate corespunzator iar operatiile de dezinsectie, deratizare sa se faca conform planificarii.

Se vor monitoriza temperatura si umiditatea in depozite in Registrul de Monitorizare Temperatura, de 2 ori pe zi

Transport cereale, sroturi

Se realizeaza cu ajutorul elevatorului cu cupe catre buncarul cantar materiile prime

Macinare

Macinarea nutreturilor se realizeaza cu o moara cu absorbtie vacumatica tip Azoma, prevazuta cu site reglabile la diametrul granulatiei dorite. Sitele standard au dimensiunile ochiurilor   intre 2.8 si 3.5 mm.

Exhaustare

Sistemul de dezprafuire

Parti componente :

- Exhaustor

- Ciclonet prevazut cu ecluza

- Cos pentru eliminarea particolelor fine

Proces tehnologic:

Exhaustorul, capteaza praful printr-o tubulatura si il introduce intr-un ciclonet, prevazut la partea inferioara cu o ecluza prin care trec particolele grosiere si sunt reintroduse in fluxul de fabricatie al nutreturilor combinate.

Particolele extrafine se vor elimina printr-un cos cilindric care este montat la partea superioara a ciclonetului.

Depozitare intermediara

Se realizeaza intr-o cuva tampon

Dozare

Operatorul cantareste si dozeaza premixurile, fainuri proteice, aditivi furajeri, inhibitori de micotoxine in amestecator prin intermediul Snecului, conform retetei.

Omogenizare

operatiunea de amestecare cat mai uniforma a componentelor care are loc in buncarul amestecator timp de 5-7 min. De aici cu ajutorul unui snec, furajul este preluat de catre un elevator cu cupe si distribuit pe sortimente in buncarele exterioare (buncare pentru depozitarea produsului finit).

Intregul flux tehnologic este comanda de catre tabloul de comanda. 

Transport in buncar produs finit

Transportul produsului finit se face cu ajutorul unui elevator cu cupe si cu un snec.

Control CTC

Se efectueaza un control organoleptic, se sorteaza iar produsele neconforme se aseaza intr-un loc identificat, special destinat acestui scop, aplicandu-se eticheta de produs neconform

Incarcare in autobuncar

Cu ajutorul unor snecuri

Indepartare

deseuri

Deseurile rezultate se depoziteaza in cosuri special amenajate acestui scop

Livrarea

Se efectueaza respectandu-se principiul FIFO, cu mijloace de transport corespunzatoare din punct de vedere igienico-sanitar, autorizate , in care se respecta conditiile de depozitare.

Se fac documente de livrare (Aviz de insotire a marfii sau Factura fiscala)

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.