Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice
Acasa » familie » medicina
ALTE VALVULOPATII

ALTE VALVULOPATII


ALTE VALVULOPATII

Stenoza tricuspidiana este o valvulopatie rara, aproape intotdeauna de natura reumatismala si asociata cu stenoza mitrala. Simptomele se confunda cu acelea intalnite in stenoza mitrala. Se suspecteaza o stenoza tricuspida in caz de cianoza intensa, turgescenta jugulara, pulsatii hepatice, uruitura tricuspida in regiunea xifoidi­ana. Diagnosticul este dat de echocardiografia-Doppler.

Insuficienta tricuspidiana consta in inchiderea incompleta a valvelor tricuspide.

De obicei este functionala si apare in toate cardiopatiile insotite de dilatarea inimii drepte. Mai rar este organica, de natura reumatismala si atunci aproape totdeauna este asociata cu o stenoza mitrala. In forma functionala, domina tabloul clinic carac­teristic insuficientei cardiace si afectiunii cauzale. In forma organica domina semnele stenozei mitrale, dar lipsesc manifestarile de dispnee paroxistica, tipice stenozei mitrale. Diagnosticul este precizat de: suflul sistolic xifoidian, semnele de mare staza venoasa periferica (turgescenta jugulara, hepatomegalia, ascita voluminoasa care se reface repede) si semnele radiologice de marire a inimii drepte.Insuficienta pulmonara este aproape totdeauna functionala, fiind datorata hiper­tensiunii din mica circulatie. Semnul principal este reprezentat de suflu diastolic de la focarul pulmonar.

Stenoza pulmonara este aproape totdeauna congenitala si se caracterizeaza prin freamat sistolic si suflu sistolic aspru, intens, la focarul pulmonar.

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.